Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja - Odwieczny wróg Polski

Gość Kacperovsky.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim temacie . Na wstępie dodam iż niektórzy mogą uznać mnie za idiotę po tym co przeczytają, ale leje na to .

Polski naród jest od zarania dziejów 'nawiedzany' przez Rosjan .

1. Liberum Veto - mówi się, że już od XVI kiedy I Rzeczpospolita była mocarstwem to Rosjanie przekupowali polityków i podczas obrad jeden się nie zgadzał i wszystko szło się pierd/olić

2. Zabory - Najechali na ziemię polski i uwaga - w 1815 Rosjanie zajęli 82% dawnej Rzeczpospolitej .

3. II Wojna Światowa - ZSRR zmówiło się z III Rzeszą na Polskę i ją zaatakowali .

4. Katyń 1940 - 20 tyś polskich oficerów zostało zamordowanych przez Rosjan . Strzelali z rewolwerów niemieckich aby zrzucić na nich winę .

220px-Katyn_massacre_1.jpg

grób oficerów - 1943

5. Polska Rzeczpospolita Ludowa 1945-1989 - Ci co żyli za tych czasów wiedzą jak było . Czołgi na ulicach . Polecam obejrzeć film - Lech Wałęsa - Człowiek z Nadziei .

6. Lata 80. XX wieku - Ciekawa historia . Na powązkach ( Warszawa ) jest pochowany pewien człowiek, który był o krok od wybudowania bomby atomowej dla polski . Wtedy polska stała by się mocarstwem . Wyjechał na wakacje z żoną . Niestety z nich nie wrócił . Zderzył się czołowo z ciężarówką, której dziwnym trafem nigdy nie widziano / nie odnaleziono . Oczywiście był to zamach, ale sprawa została chyba umorzona z braku dowodów - tyle tylko wiem .

7. 10 kwietnia 2010 - Katastrofa w Smoleńsku - Nie ukrywajmy, to był zamach . Jest nagranie gdzie słychać strzały i słowa Rosjan . Tabliczka ( napisana po polsku ) została podmieniona, ale napisana po rosyjsku!

Co z tego wynika ?

Polska jest wręcz prześladowana przez nich .

Jesteśmy strategicznymi sojusznikami USA . Rosja też im zaszła za skórę, więc dlaczego nie można ich raz a na zawsze rozpierdolić ??

Nie oszukujmy się . USA jest potęgą militarną, której nic nie może zagrozić .

Przedyskutujmy, mam nadzieję w pełnej powadzę i kulturze tą sprawę :mellow:

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ta USA jest potęgą militarną tylko Rosja by napierdalała w USA bombami atomowymi + chińczyki + jakieś koreańce i masz rozpierdol. Nikt nie chce się zabijać lol. Rosja jest taka kurwa bogata i mają takie kurwa dobre wojsko, że USA może im naskoczyć...

Opublikowano

1. Liberum Veto - mówi się, że już od XVI kiedy I Rzeczpospolita była mocarstwem to Rosjanie przekupowali polityków i podczas obrad jeden się nie zgadzał i wszystko szło się pierd/olić

6. Lata 80. XX wieku - Ciekawa historia . Na powązkach ( Warszawa ) jest pochowany pewien człowiek, który był o krok od wybudowania bomby atomowej dla polski . Wtedy polska stała by się mocarstwem . Wyjechał na wakacje z żoną . Niestety z nich nie wrócił . Zderzył się czołowo z ciężarówką, której dziwnym trafem nigdy nie widziano / nie odnaleziono . Oczywiście był to zamach, ale sprawa została chyba umorzona z braku dowodów - tyle tylko wiem .

7. 10 kwietnia 2010 - Katastrofa w Smoleńsku - Nie ukrywajmy, to był zamach . Jest nagranie gdzie słychać strzały i słowa Rosjan . Tabliczka ( napisana po polsku ) została podmieniona, ale napisana po rosyjsku!

Jesteśmy strategicznymi sojusznikami USA . Rosja też im zaszła za skórę, więc dlaczego nie można ich raz a na zawsze rozpierdolić ??

USA jest potęgą militarną, której nic nie może zagrozić .

1. Liberum Veto to głupota szlachty i brak centralizacji. Sąsiedzi tylko z tego korzystali.

2. Kurwa!!! Przecież Rosjanie chcieli nam oddać atomówki jak wyjeżdżali, ale my nie chcieliśmy, bo to duży koszt utrzymania. Zresztą: Po co nam to? Niemcy są potężniejsi i nie mają bomb, bo im nie potrzebne.

3. Smoleńsk...

4. Stany Zjednoczone nie są teraz zbyt potężne podobnie jak Rosja, a jak chcesz pograć w Fallota/Metro to włącz kompa.

Przy takich bzdurach poważna dyskusja jest niemożliwa.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mówienie w smoleńsku że był zamach to idiotyzm, bowiem na paru nagraniach z internetów nie można stwierdzić że były strzały. Nasłuchałeś się Macierewicza że tak mówisz ?

USA to nie potęga, Rosja jest potężniejsza. USA nigdy nie zaatakuje Rosji bo wie że przegra. Gdyby Polacy nie mieli dostępu do morza to byliby pod "władzą" Rosjan jak Białoruś czy Ukraina.

Opublikowano

USA to nie potęga, Rosja jest potężniejsza. USA nigdy nie zaatakuje Rosji bo wie że przegra.

Ty też pieprzysz głupoty. Nikt by nie wygrał. Po prostu byłby remis i oba narody by się wyniszczyły.

Dlatego poważnych wojen już nie będzie. Nikt nie chce wojny nuklearnej.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mówienie, że Rosja jest najpotężniejsza jest głupotą . W strefie 51 jest testowana/produkowana taka broń, jaka się fizjologom nie śniła .

@ Gratulacje . Chcecie być dalej poniżani i rozstawiani jak pionki to proszę bardzo :] Ja tylko chciałem wyrazić moje zdanie na temat . Już się tu nie wypowiadam .

Ta USA jest potęgą militarną tylko Rosja by napierdalała w USA bombami atomowymi + chińczyki + jakieś koreańce i masz rozpierdol. Nikt nie chce się zabijać lol. Rosja jest taka kurwa bogata i mają takie kurwa dobre wojsko, że USA może im naskoczyć...

Nic nie wiesz na ten temat to widać . Chiny są sprzymierzeńcami rosjan ? No nie wiem .

USA by samo nie było . Istnieją takie państwa jak Wielka Brytania, Francja .

PS. nie pisał byś tak jak byś żył w tamtych czasach .

Mówienie w smoleńsku że był zamach to idiotyzm, bowiem na paru nagraniach z internetów nie można stwierdzić że były strzały. Nasłuchałeś się Macierewicza że tak mówisz ?

USA to nie potęga, Rosja jest potężniejsza. USA nigdy nie zaatakuje Rosji bo wie że przegra. Gdyby Polacy nie mieli dostępu do morza to byliby pod "władzą" Rosjan jak Białoruś czy Ukraina.

Rosja nie jest potężniejsza . Tak to był zamach

Opublikowano

Mówienie, że Rosja jest najpotężniejsza jest głupotą . W strefie 51 jest testowana/produkowana taka broń, jaka się fizjologom nie śniła .

@ Gratulacje . Chcecie być dalej poniżani i rozstawiani jak pionki to proszę bardzo :] Ja tylko chciałem wyrazić moje zdanie na temat . Już się tu nie wypowiadam .

Nic nie wiesz na ten temat to widać . Chiny są sprzymierzeńcami rosjan ? No nie wiem .

Mogą w tej strefie produkować nawet skaczące gówno, a i tak przed atomówkami się nie obronią.

Oba te narody nigdy nie wywołają wojny, bo cenią sobie swoje państwa.

Chcesz pograć w Metro/Fallout? To włącz kompa.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Kurde miałem 502, a chciałem być pierwszy...

Niestety, ale twoje argumenty są zbyt słabe... AD.

1. Liberum Veto było błędem przede wszystkim polskim. Gdyby nie było owego zapisu, historia potoczyła by się zupełnie inaczej.

2. Może i zajęli 82% ziem, ale niestety jeżeli chodzi o liczbę ludności i rozbudowę zajętych terenów spisywali się bardzo słabo.

3. Tutaj zgłoś się do historyków zajmujących się II wojną światową. Jak to było, nie chcę kłamać.

6. Nigdy nie słyszałem o tej sytuacji.

7. Proszę cię, nie rozgarniaj tego tematu, bo mam tego już serdecznie DOŚĆ ! Zginęli, trudno. Przykro mi.

Opublikowano

Rosja nie jest potężniejsza . Tak to był zamach

Wszystkie te powody są wymyślane dla mediów. Żeby miały robotę. Zamachy, trotyl, słyszano strzały, jeszcze napisz że działa plot tam były.

Co do strefy 51 to z pewnością Rosjanie mają taką podobną ale oczywiście utajnioną. (Jak to Rosja)

Co do tego że Rosja nas prześladuje do się z tym nie zgodzę, bo Smoleńsk to zwykła katastrofa tyle że zginął tam prezydent i afera musi być. Od upadku komunizmu jesteśmy wolnym krajem.

Opublikowano

Kurde miałem 502, a chciałem być pierwszy...

Niestety, ale twoje argumenty są zbyt słabe... AD.

1. Liberum Veto było błędem przede wszystkim polskim. Gdyby nie było owego zapisu, historia potoczyła by się zupełnie inaczej.

2. Może i zajęli 82% ziem, ale niestety jeżeli chodzi o liczbę ludności i rozbudowę zajętych terenów spisywali się bardzo słabo.

3. Tutaj zgłoś się do historyków zajmujących się II wojną światową. Jak to było, nie chcę kłamać.

6. Nigdy nie słyszałem o tej sytuacji.

7. Proszę cię, nie rozgarniaj tego tematu, bo mam tego już serdecznie DOŚĆ ! Zginęli, trudno. Przykro mi.

3. To prawda.

6. Bo to jest komedia i wymysł. Po co mieliby wstrzymywać prace Polski nad bronią atomową jak takie nie istniały, byłyby nieopłacalne.

Poza tym pisałem, że Rosja chciała nam oddać atomówki jak wyjeżdżali, ale były one nam nie potrzebne.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

• Strefa 51, pewnie naczytałeś się o Roswell.

Raz na zawsze rozpierdolić największe państwo świata?

Wielka Brytania i Francja - mieliby w to wyjebane, to nie ich wojna.

Opublikowano

Ale wiesz, że po stronie Rosji, były by pewnie Chiny, Japonia, Korea (północna albo południowa, tam gdzie kochany Kim Dżong cośtam jest), Afganistan, Takistan, Irak, Iran, Pakistan, itp, więc szanse były by pewnie małe.

Opublikowano

Zostawcie Rosję w spokoju!

To USA zniszczyło Polskę kryzysem!

To USA po sprzedawało nam stare samoloty!

To USA wzbroniło nam kontaktu handlowego z Rosją, a sami podpisali jeden!

To USA wykorzystało nasze wojsko w wojnie z Irakiem!

To Niemcy pokradli nasze skarby ludowe i nadal je mają! Niby czemu takie szkopy są bogate? Bo zarobili? Nie bo zagrabili!

To Niemcy wyniszczyli Polskę i ktoś coś do nich ma? Nie!

To Alianci zdradzili Polskę, nawet palcem nie ruszyli by nam pomóc!

Tylko Rosja nam pomogła w walce z szkopami!

No i może jeszcze ktoś ma do nich to że wprowadzili u nas komunizm?

Gdyby nie komunizm to żyli byśmy dziś jak w Rumuni, czy innym gospodarczo padniętym państwie!

A co do katastrofy w Smoleńsku, chętnie bym obejrzał wyzwolenie Polski od połowy polskich nierobów!

Dla mnie mógł by tam pojechać cały senat Polski!

Bo te nieroby nadają się tylko na rozstrzelanie lub na krzesło elektryczne!

Co do Kaczora który wmawia wam że to był zamach. On nadaje się tylko do psychiatryka!

Jak dla mnie, obecna Rosja była by lepszym sojusznikiem niż UE. Deal with it.

Popieram cię w 100%!

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Ale wiesz, że po stronie Rosji, były by pewnie Chiny, Japonia, Korea (północna albo południowa, tam gdzie kochany Kim Dżong cośtam jest), Afganistan, Takistan, Irak, Iran, Pakistan, itp, więc szanse były by pewnie małe.

Albania, Grecja, Czechy, Niemcy, Rumunia, Turcja, Polska, Belgia, Dania, Hiszpania, Litwa , Norwegia, Słowacja, Węgry, Bułgaria, Estonia, Holandia, Luksemburg, Słowenia, Wielka Brytania, Chorwacja, Francja, Islandia, Łotwa, Portugalia, Włochy, Gruzja, Finlandia, Serbia, Szwecja, Bośnia i Harcegowina, Czarnogóra, Macedonia

Liczba Żołnierzy NATO : 4524690, stan na 1999

11.041 ładunków jądrowych, stan na 2002

Poddajemy się już czy czekamy ?

Zostawcie Rosję w spokoju!

To USA zniszczyło Polskę kryzysem!

To USA po sprzedawało nam stare samoloty!

To USA wzbroniło nam kontaktu handlowego z Rosją, a sami podpisali jeden!

To USA wykorzystało nasze wojsko w wojnie z Irakiem!

To Niemcy pokradli nasze skarby ludowe i nadal je mają! Niby czemu takie szkopy są bogate? Bo zarobili? Nie bo zagrabili!

To Niemcy wyniszczyli Polskę i ktoś coś do nich ma? Nie!

To Alianci zdradzili Polskę, nawet palcem nie ruszyli by nam pomóc!

Tylko Rosja nam pomogła w walce z szkopami!

No i może jeszcze ktoś ma do nich to że wprowadzili u nas komunizm?

Gdyby nie komunizm to żyli byśmy dziś jak w Rumuni, czy innym gospodarczo padniętym państwie!

A co do katastrofy w Smoleńsku, chętnie bym obejrzał wyzwolenie Polski od połowy polskich nierobów!

Dla mnie mógł by tam pojechać cały senat Polski!

Bo te nieroby nadają się tylko na rozstrzelanie lub na krzesło elektryczne!

Co do Kaczora który wmawia wam że to był zamach. On nadaje się tylko do psychiatryka!

-.-

Tak, dokonywali zamachów na Polskę, na polskich oficerów . Hmmm... Ciekawe jak by tak ktoś z twojej rodziny był w takiej sytuacji. Ciekawe czy byś wtedy tak gadał, hę ?

Jakim kryzysem ? o czym ty bredzisz...

PS. Panowie pokroju pana 'RADTOR' co mają praktycznie zerowe pojęcie o wojsku i militariach, niech udzielają się na forum Battelfielda lepiej.

Opublikowano

Hahahahahaha nie ma to jak 12-latki rozmawiają o histori. Z Rosją miejliśmy problemu jak z większością naszych sąsiadów. Teorię o zamachu pominę uśmiechem i zadam pytanie co Rosja miała by uzyskać ewentualnym zamachemz? Do tego większość Polaków nie ma nic personalnie do Rosjan jako narodu (co innego co do ich władz) w przeciwieństwie do naszych "wielkich przyjaciół i braci Niemców" jak próbują obecnie politycy kreować.

Opublikowano

Rosja odetnie gas i caly twoj misterny plan w pizdu :) Rosja jest juz zbyt dobrze ustawiona, a Polska zamiast cos robic to lize dupe na prawo i lewo ;d

61093c6efb.png

Opublikowano

Nie chcę

Witam w moim temacie . Na wstępie dodam iż niektórzy mogą uznać mnie za idiotę po tym co przeczytają, ale leje na to .

Polski naród jest od zarania dziejów 'nawiedzany' przez Rosjan .

2. Zabory - Najechali na ziemię polski i uwaga - w 1815 Rosjanie zajęli 82% dawnej Rzeczpospolitej .

3. II Wojna Światowa - ZSRR zmówiło się z III Rzeszą na Polskę i ją zaatakowali .

4. Katyń 1940 - 20 tyś polskich oficerów zostało zamordowanych przez Rosjan . Strzelali z rewolwerów niemieckich aby zrzucić na nich winę .

220px-Katyn_massacre_1.jpg

grób oficerów - 1943

5. Polska Rzeczpospolita Ludowa 1945-1989 - Ci co żyli za tych czasów wiedzą jak było . Czołgi na ulicach . Polecam obejrzeć film - Lech Wałęsa - Człowiek z Nadziei .

Co z tego wynika ?

Polska jest wręcz prześladowana przez nich .

Nie oszukujmy się . USA jest potęgą militarną, której nic nie może zagrozić .

Przedyskutujmy, mam nadzieję w pełnej powadzę i kulturze tą sprawę :mellow:

Nie chcę Ci nic mówić, ale pierwsze co to Rosjanie rozwalili by nas z broni jądrowej, chemicznej, biologicznej i Polska stała by się Czarnobylem w całości. Nie mamy ani jednej takiej broni, a na pewno oni pierwsi nie atakowaliby USA tylko nas, bo bliżej. Tylko strata, ale zagłosuj w wyborach na Kaczyńskiego to będziesz miał wojnę ;)

Opublikowano

• Strefa 51, pewnie naczytałeś się o Roswell.
  • Raz na zawsze rozpierdolić największe państwo świata?
  • Wielka Brytania i Francja - mieliby w to wyjebane, to nie ich wojna.

• Tak czytałem to, ale to nie o tym tu mowa
  • Największa pod jakim względem ? Powierzchniowym ? Ponad 50% to tajga, stepy i wyludnione miejsca . Gospodarczym ? Dopiero 5 miejsce na świecie . Militarnym ? USA bije ich na głowę . Jakim jeszcze ? Ludnościowym ? 9 miejsce na świecie .
  • To była by ich wojna gdyż są państwami członkowskimi NATO . Co wy robiliście na lekcjach ? Przypomnę, że jedną z zasad NATO jest po sprostowaniu ( nie znam języka urzędowego ) : Jeżeli jakiś kraj zaatakuje państwo należące do NATO, to wszystkie państwa członkowskie NATO są zobowiązane do obrony .

Działa to w obydwie strony .

Podpytaj panią od historii, w podstawówce zwykle kobieta uczy.

Ja już dawno skończyłem gimnazjum, drogi kolego.

Opublikowano

• Tak czytałem to, ale to nie o tym tu mowa
  • Największa pod jakim względem ? Powierzchniowym ? Ponad 50% to tajga, stepy i wyludnione miejsca . Gospodarczym ? Dopiero 5 miejsce na świecie . Militarnym ? USA bije ich na głowę . Jakim jeszcze ? Ludnościowym ? 9 miejsce na świecie .
  • To była by ich wojna gdyż są państwami członkowskimi NATO . Co wy robiliście na lekcjach ? Przypomnę, że jedną z zasad NATO jest po sprostowaniu ( nie znam języka urzędowego ) : Jeżeli jakiś kraj zaatakuje państwo należące do NATO, to wszystkie państwa członkowskie NATO są zobowiązane do obrony .

Działa to w obydwie strony .

Ja już dawno skończyłem gimnazjum, drogi kolego.

Może i rozpieprzyliby Rosję, ale też by na tym ucierpieli. Rosji starczyłoby atomówek na wszystkich.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie chcę

Nie chcę Ci nic mówić, ale pierwsze co to Rosjanie rozwalili by nas z broni jądrowej, chemicznej, biologicznej i Polska stała by się Czarnobylem w całości. Nie mamy ani jednej takiej broni, a na pewno oni pierwsi nie atakowaliby USA tylko nas, bo bliżej. Tylko strata, ale zagłosuj w wyborach na Kaczyńskiego to będziesz miał wojnę ;)

Nie jestem dorosły i nie mogę głosować .

Może i rozpieprzyliby Rosję, ale też by na tym ucierpieli. Rosji starczyłoby atomówek na wszystkich.

Jak by ich już rozpieprzyli to z nich by już nic nie zostało .

Podpytaj panią od historii, w podstawówce zwykle kobieta uczy.

Sądząc po twoim avatarze, to jesteś jeszcze w gimnazjum .

Rosja odetnie gas i caly twoj misterny plan w pizdu :) Rosja jest juz zbyt dobrze ustawiona, a Polska zamiast cos robic to lize dupe na prawo i lewo ;d

Mają odciąć gaz* po tym jak zostaną rozdupceni w pizdu ? No to gratuluje .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...