Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 czy PlayStation 3?

Omeg33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj mam oby dwie konsole i powiem Tobie że xbox360 jest lepszy dlaczego -większe pady jak na moje lepsza grafa minimalnie. Hmm fajny wygląd :) Tylko lipa że jak chcesz grać przez neta to musisz płacić a tak to bym brał xboxa bo żałuje decyzji że mam ps3 bo dla mnie lipa ;/ Do xboxa podłączysz kinecta lepszy od mova który jest w ps3 :D

Opublikowano

Jeśli chcesz przerobić to bez dwóch zdań Xbox, nawet na przeróbce można grać po sieci.

Jeśli nie masz zamiaru przerabiać a chcesz pograć w świetne tytuły to lepszym wyborem będzie PS3, konsola od Sony posiada lepsze tytuły ekskluzywne, w dodatku jest ich więcej niż na Xboxa... no i najważniejsze, w przypadku Xboxa360 większa część gier ekskluzywnych jest dostępna na PC...

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Osobiście uważam, że pad to kwestia indywidualna każdego gracza, ale co ja tam mogę wiedzieć...

Opublikowano

Oczywiście, że ps3. Dlaczego ?

- ps3 ma darmową grę po sieci i przeglądanie internetu

- lepsze tytuły ekskluzywne

- blue ray

- ps3 jest lepsze pod względem technicznym

- ps3 ma pada z akumulatorkiem, nie trzeba mieć paluszków tak jak do xklocka

- co do grafiki to jedna gra wygląda lepiej na xklocku , druga na ps

- co do "kinkieta" i mova to podobno kinect jest mniej dokładny ale konsola służy do gry w np. battlefielda a nie w takie duperele :P

- pad tak jak napisał kolega wyżej to kwestia indywidualna, mi pasuje ten od ps3 i nie narzekam

- xboxy faty ( pierwsze modele ) padają jak muchy na rroda ( nwm czy dobrze piszę ) i podobno te nowe modele też się psują

- co do dysku to nie wiem czy się mylę, ale xbox ma chyba maxymalnie ( ze sklepu ) 250gb, a ps3 500 ( no ale dysk można wymienić :P )

- no i ps3 jest nie możliwe do przerobienia jest to + i - konsoli no ale kto co woli

- jeśli chodzi o wygląd konsoli to też kwestia indywidualna, mi zawsze najbardziej się podobał xbox 360 w wersji białej, fat :)

Ja konsolę wybrałem po tytułach ekskluzywnych/grach w które zagram i Tobie też radzę tak zrobić. Bo konsolę kupuje się, żeby grać a nie po tym która ma lepszego pada -,- pad możesz zawsze kupić inny, a najważniejsze na konsoli są gry. :)

DOWN: No normalnie streściłeś mój post xD

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

PS3 bierz, ponieważ:
-blue ray
-według mnie lepsza grafika w grach (np. w GTA V)
-nie psuje się tak często jak xbox
-jest mniejszy

-jeżeli chodzi o pady to zależy jaką masz dłoń, jeśli masz taką możliwość sprawdź sobie
-większy dysk twardy

-chociaż, że kinect jest, moim zdaniem, lepszy od PSM to i tak (PSM) spisuje się dosyć dobrze
-duuuużo razy lepsze tytuły ekskluzywne

Jakby co nie jestem żadnym hejterem xboxa, ponieważ też ma swoje zalety jak i niestety wady, ps3 też ma swoje wady ale według mnie ps3 jest lepsze! :-D

Opublikowano

I kolejna wojna rozpoczęta... Po pierwsze grafika na obu konsolach jest prawie taka sama (niektóre gry lepiej wyglądają na ps3, niektóre na xbox360 itd.) Druga sprawa pad, moim zdaniem oba pady są tak samo wygodne, a dłoni małych nie mam. Trzecia sprawa kontrolery ruchu, według mnie move jest precyzyjniejszy, ale cierpi na brak gier, bo oprócz sport champions nic ciekawego praktycznie nie ma. Kinect jak to kinect, zabawa na jakieś 2h potem się nudzi i nie jest tak precyzyjny jak move, ale jest na niego o wiele więcej tytułów i sprawia więcej frajdy. Czwarta sprawa internet, to był punkt który zadecydował, że kupię ps3. Mając x360 musiałem opłacać beznadziejnego golda, żeby pograć na necie (zdzierstwo..) na ps3 online jest darmowe oczywiście, ale jest jeszcze taka usługa jak playstation plus, która oferuję naprawdę mega hiciory, zobacz sobie rozpiskę stwierdzisz czy Ci takie gry odpowiadają czy nie, ale ja jestem w 100% zadowolony, a wręcz wniebowzięty tym co oferują za tak śmieszne pieniądze. Piąta sprawa exclusive tutaj powiem tylko Xbox go home ! Oprócz forzy, halo i gearsów nie znajdziesz nic ciekawego (bynajmniej mi reszta exów nie podeszła, choć ich ilość jest bardzo mała) w tytułach multi-platformowych konsolę wypadają prawie tak samo (minimalna przewaga xboxa.) Jeżeli wystarczą Ci exy typu gearsy, forza, a skupiasz się głównie na multi-platformerach, bierz x360, jeżeli wolisz tytuły, które chwytają za serducho i zostają w pamięci takie arcydzieła jak heavy rain, the last of us to zdecydowanie PS3.

Na xboxie siedziałem rok, ale czułem że to nie jest to. Po sprzedaży klocka i zakupie ps3, wiem że już nigdy nie wrócę do M$, gdzie liczy się tylko hajs.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

fanboy ps widze to sa te same konsole w innych opakowaniach to moje zdanie a co do tych.gier eksklusiw czy jak im tam nawet w jedna nie zagralem :-D bo to nie gry dla mnie mi wysarczy nfs i gta :-* ale jesli kogos interesuje multi a szkoda mu dac na golda to pewne.ze ps 3 a jak chce dac 120 zl na rok to xboxa i zaoszczedzic na grach bo xboxa mozna przerobic decyzja trudna ja mam xboxa bo wygralem w konkursie takto bym nie kupil konsoli :-D tyle w temacie odemnie

PS. nie.sluchaj fanboy-ow ze ps 3 duzo lepsze bo to nie prawda to jest to samo raz lepsze ps 3 raz lepszy xbox roznicy nie.zauwazysz

Opublikowano

fanboy ps widze to sa te same konsole w innych opakowaniach to moje zdanie a co do tych.gier eksklusiw czy jak im tam nawet w jedna nie zagralem :-D bo to nie gry dla mnie mi wysarczy nfs i gta :-* ale jesli kogos interesuje multi a szkoda mu dac na golda to pewne.ze ps 3 a jak chce dac 120 zl na rok to xboxa i zaoszczedzic na grach bo xboxa mozna przerobic decyzja trudna ja mam xboxa bo wygralem w konkursie takto bym nie kupil konsoli :-D tyle w temacie odemnie

PS. nie.sluchaj fanboy-ow ze ps 3 duzo lepsze bo to nie prawda to jest to samo raz lepsze ps 3 raz lepszy xbox roznicy nie.zauwazysz

Te same konsole ? Zobacz co maja w środku...

Ps3 ma 8 rdzeniowy procesor, każdy rdzeń jest taktowany 3,2Ghz

Xbox 360 ma 3 rdzeniowy procesor taktowany 3,2Ghz ( nie pisze dokładnie, ale chyba cały procesor jest taktowany 3,2Ghz a nie tak jak w ps3 )

Konsolę się kupuje po grach w jakie chce się zagrać. Ten temat jest bez sensu bo wejdzie tu ktoś kto ma ps3 i będzie pisał, że ono najlepsze... i to samo z xboxem będzie.

Różnice między tymi konsolami: pady, płatny/nie płatny internet, napęd, exclusivy, awaryjność no i podobno na xklocku można gry instalować, a na ps3 nie tylko czemu xbox ma 250 gb, a ps3 500 oO

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Te same konsole ? Zobacz co maja w środku...

Ps3 ma 8 rdzeniowy procesor, każdy rdzeń jest taktowany 3,2Ghz czyli łączna moc wynosi 25,6 GhZ

Xbox 360 ma 3 rdzeniowy procesor taktowany 3,2Ghz ( nie pisze dokładnie, ale chyba cały procesor jest taktowany 3,2Ghz a nie tak jak w ps3 )

25,6Ghz a 3,2Ghz to jest różnica, nie ? Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, ps3 ma 8x3,2Ghz, a ps4 8x1,6Ghz

Konsolę się kupuje po grach w jakie chce się zagrać. Ten temat jest bez sensu bo wejdzie tu ktoś kto ma ps3 i będzie pisał, że ono najlepsze... i to samo z xboxem będzie.

Różnice między tymi konsolami: pady, płatny/nie płatny internet, napęd, exclusivy, awaryjność no i podobno na xklocku można gry instalować, a na ps3 nie tylko czemu xbox ma 250 gb, a ps3 500 oO

milo poznac kolejnego fanboya :-) proponuje juz zamknac ten temat bo fanboye schodza sie

PS. tak dla twoiej wiadomosci Ghz z rdzeni sie nie sumuje ale to taki szczegol ktorego nie zrozumiesz :-)

xbox tez ma dyski 320gb

Opublikowano

milo poznac kolejnego fanboya :-) proponuje juz zamknac ten temat bo fanboye schodza sie PS. tak dla twoiej wiadomosci Ghz z rdzeni sie nie sumuje ale to taki szczegol ktorego nie zrozumiesz :-) xbox tez ma dyski 320gb

Fanboy ? Ja Ci chciałem udowodnić, że to nie są "te same konsole w innych opakowaniach". Tak czy inaczej 8rdzeni to 8 rdzeni... Poza tym napisałem "Konsolę się kupuje po grach w jakie chce się zagrać" więc jakim prawem stwierdzasz, że jestem fanboyem ? . Ja nigdzie nie pisałem, że ps3 jest lepsze bo ono jak i xbox ma swoje + i - ... Może i teraz miałbym xboxa gdyby nie coś takiego jak płatny internet... Skoro nie jesteś "fanboy'em" to czemu tak bronisz xboxa ? Nie czepiaj się opinii innych! Dla jednego ps3 lepsze dla drugiego xbox... więc przestań nazywać wszystkich fanboyami bo chyba największym fanboyem xboxa to Ty jesteś.

PLUSY OBU KONSOL:

PS3:

-blueray

-bezpłatny internet

-mniejsza awaryjność

Xbox 360:

-możliwość przerobienia

Pomijając rzeczy indywidualne typu: exy,pad,wygląd to chyba wszystko.

Opublikowano

Ps3 ma 8 rdzeniowy procesor, każdy rdzeń jest taktowany 3,2Ghz czyli łączna moc wynosi 25,6 GhZ

25,6Ghz a 3,2Ghz to jest różnica, nie ? Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, ps3 ma 8x3,2Ghz, a ps4 8x1,6Ghz

Hahahahahhahah. 25 GHz??? Czy ty ku*wa wiesz o czym mówisz? :D A tego porównania procesora PS3 do PS4 to już nie skomentuje... Nie wypowiadaj się o rzeczach, o których guzik wiesz.

a co do tych.gier eksklusiw czy jak im tam nawet w jedna nie zagralem :-D bo to nie gry dla mnie mi wysarczy nfs i gta :-*

Hmmmmmm tylko, że przy wyborze konsoli kieruje się tym, która ma lepsze gry ekskluzywne? Bo exy to jedyne gry, które różnią PS3 od 360? Nie pomyślałeś o tym?? xD

Dla mnie PS3 jest lepsze ze względu właśnie na exy i darmowe multi ;) Ale jeśli ktoś np. lubi exy X360 to powinien kupić 360. Miałem obie konsole i jak dla mnie jedyna przewaga X'a to pad.

Opublikowano

Fanboy ? Ja Ci chciałem udowodnić, że to nie są "te same konsole w innych opakowaniach". Tak czy inaczej 8rdzeni to 8 rdzeni... Poza tym napisałem "Konsolę się kupuje po grach w jakie chce się zagrać" więc jakim prawem stwierdzasz, że jestem fanboyem ? . Ja nigdzie nie pisałem, że ps3 jest lepsze bo ono jak i xbox ma swoje + i - ... Może i teraz miałbym xboxa gdyby nie coś takiego jak płatny internet... Skoro nie jesteś "fanboy'em" to czemu tak bronisz xboxa ? Nie czepiaj się opinii innych! Dla jednego ps3 lepsze dla drugiego xbox... więc przestań nazywać wszystkich fanboyami bo chyba największym fanboyem xboxa to Ty jesteś.

PLUSY OBU KONSOL:

PS3:

-blueray

-bezpłatny internet

-mniejsza awaryjność

Xbox 360:

-możliwość przerobienia

Pomijając rzeczy indywidualne typu: exy,pad,wygląd to chyba wszystko.

fanboy ze mni nijaki bo mam psp 2x psvita kupuje towary obu producentow i jestem zadowolony o awaryjnosci xboxa tez poczytaj bo wersja slim ma wyeliminowane bledy multi tez moznabylo miec za free triale na 2 dni byly :-) ktos tam tez wspomnial ze ps3 w padzie ma akumlator a nie paluszki tak jak xbox a to nie prawda tez sa akumlatory do xboxa ja osobiscie mam akumlatorki paluszki i 78%gta v przeszedlem bez ladowania raczej dobry wynik bo prawie 80 h wygrane dzis dopiero padly :-P bluray doprawdy zamiast na jednej plycie to mam na 2 mi to roznica chyba ze ktos kupuje dla filmow konsole i chce miec tez filmy na blurayu to tu przewaga znacza testy wydajnosciowe jak znajde to wrzuce moze wkoncu uswiadonie ci ze to ta sama konsola

szukajac testow poczytalem specyfikacje i tu masz racje ps 3 ma 8 rdzeni szkoda ze nie doczytales ze tylko jeden jest glowny a 7 ograniczonych a xbox ma 3 rdzenie taki same jak ten glowny w ps 3 jak dla mnie konsola ma sluzyc do grania a obie konsole wypadaja podobnie wiec z tego watku wychodzi na to ze kolega musi zdecydowac

czy interesuja go gry wylacznie dla ps 3 lub xboxa czy mozliwosc piracenia co do multi jak beda triale na xboxa ma za free lub golda na rok za 120 zl a za to zbyd duzo gier nie kupisz a jak przerobisz konsole to i tak jestes na plus za 120 zl nie kupisz wszystkich gier jaki sa :-) ja nie polecam piracic bo zadnej gry nie ograsz ja osobiscie mam tylko gta v i iv nfs mos wanted.i gry co dodali na kinecta swoja droga bardzo fajne np boks lekkoatletyka biegi przez plotki rzut dyskim lub oszczepem nie wiem jak dziala move ale jak ktos sprobuje kinecta to bedzie wiedzial o czym pisze :-) autor od tygodnia nie zaglada wiec pewnie juz cos kupil :-P

Opublikowano

@pawel188 nazywasz prawie każdego fan boy'em kto napisze że PS lepsze, a sam wychwalasz xbox'a, myślisz ty człowieku?

vy3f.jpg
Opublikowano

PS3

Ponieważ dużo gier, darmowy multiplayer w każdej grze wiele funkcji, można podłączyć pad od xbox'a

Opublikowano

fanboy ze mni nijaki bo mam psp 2x psvita kupuje towary obu producentow i jestem zadowolony o awaryjnosci xboxa tez poczytaj bo wersja slim ma wyeliminowane bledy multi tez moznabylo miec za free triale na 2 dni byly :-) ktos tam tez wspomnial ze ps3 w padzie ma akumlator a nie paluszki tak jak xbox a to nie prawda tez sa akumlatory do xboxa ja osobiscie mam akumlatorki paluszki i 78%gta v przeszedlem bez ladowania raczej dobry wynik bo prawie 80 h wygrane dzis dopiero padly :-P bluray doprawdy zamiast na jednej plycie to mam na 2 mi to roznica chyba ze ktos kupuje dla filmow konsole i chce miec tez filmy na blurayu to tu przewaga znacza testy wydajnosciowe jak znajde to wrzuce moze wkoncu uswiadonie ci ze to ta sama konsola szukajac testow poczytalem specyfikacje i tu masz racje ps 3 ma 8 rdzeni szkoda ze nie doczytales ze tylko jeden jest glowny a 7 ograniczonych a xbox ma 3 rdzenie taki same jak ten glowny w ps 3 jak dla mnie konsola ma sluzyc do grania a obie konsole wypadaja podobnie wiec z tego watku wychodzi na to ze kolega musi zdecydowac czy interesuja go gry wylacznie dla ps 3 lub xboxa czy mozliwosc piracenia co do multi jak beda triale na xboxa ma za free lub golda na rok za 120 zl a za to zbyd duzo gier nie kupisz a jak przerobisz konsole to i tak jestes na plus za 120 zl nie kupisz wszystkich gier jaki sa :-) ja nie polecam piracic bo zadnej gry nie ograsz ja osobiscie mam tylko gta v i iv nfs mos wanted.i gry co dodali na kinecta swoja droga bardzo fajne np boks lekkoatletyka biegi przez plotki rzut dyskim lub oszczepem nie wiem jak dziala move ale jak ktos sprobuje kinecta to bedzie wiedzial o czym pisze :-) autor od tygodnia nie zaglada wiec pewnie juz cos kupil :-P

To podobno ps3 miało być mocniejsze, a ty piszesz na odwrót.

Z wikipedi:

Centralną jednostką obliczeniową konsoli jest procesor Cell zaprojektowany wspólnie przez firmy IBM, Sony i Toshiba. Składa się on z głównego 64-bitowego procesora PowerPC (tzw. "Power Processing Element" lub PPE) oraz siedmiu rdzeni typu "Synergistic Processing Elements" (SPEs). Taka architektura daje 1 rdzeń do uniwersalnego użytku oraz 7 użytecznych, wyspecjalizowanych rdzeni, które maja ograniczony dostęp do pamięci oraz posiadają inną architekturę niż rdzeń główny. Taki podział umożliwia specjalizacje rdzeni, czego efektem jest bardzo duża szybkość w porównaniu do tradycyjnych rozwiązań. Wydajność procesora Cell jest tak duża, że pierwszy superkomputer, zbudowany z użyciem tego procesora, okazał się najwydajniejszym komputerem na świecie (osiągając szybkość ponad 1400 teraflopów), i jest ponad trzykrotnie szybszy niż poprzedni rekordzista (którego wydajność wynosi 460 teraflopów). Cell jest pierwszym procesorem który umożliwił osiągnięcie wydajności przekraczającej 1000 teraflopów.Każdy rdzeń taktowany jest zegarem 3,2 GHz

( z tego moje 25Ghz xD ).

Z tego co tu pisze, mamy 1 rdzeń do uniwersalnego użytku + 7 rdzeni które mają określone zadania, ja tak to rozumie.

Opublikowano
@pawel188 nazywasz prawie każdego fan boy'em kto napisze że PS lepsze, a sam wychwalasz xbox'a, myślisz ty człowieku?
nie wychwalam tylko bronie innego producenta bo przez to wasze gadanie ze ps 3 duzo lepszy ( co jest nie prawda ) to spada sprzedarz xboxa a jak przeczyta te wasze wypociny mln osob ktore podadza dalej ze ps 3 lepszy i tak setki razy to wkoncu MS przestanie produkowac xboxy bo nie bedzie mial kto kupic co za tym idzie sony bedzie bez konkurencji wiec ceny wzrosna i zacznie.sie placz ale postepujcie tak dalej to pewnie bedziecie zadowoleni

To podobno ps3 miało być mocniejsze, a ty piszesz na odwrót.Z wikipedi:Centralną jednostką obliczeniową konsoli jest procesor Cell zaprojektowany wspólnie przez firmy IBM, Sony i Toshiba. Składa się on z głównego 64-bitowego procesora PowerPC (tzw. "Power Processing Element" lub PPE) oraz siedmiu rdzeni typu "Synergistic Processing Elements" (SPEs). Taka architektura daje 1 rdzeń do uniwersalnego użytku oraz 7 użytecznych, wyspecjalizowanych rdzeni, które maja ograniczony dostęp do pamięci oraz posiadają inną architekturę niż rdzeń główny. Taki podział umożliwia specjalizacje rdzeni, czego efektem jest bardzo duża szybkość w porównaniu do tradycyjnych rozwiązań. Wydajność procesora Cell jest tak duża, że pierwszy superkomputer, zbudowany z użyciem tego procesora, okazał się najwydajniejszym komputerem na świecie (osiągając szybkość ponad 1400 teraflopów), i jest ponad trzykrotnie szybszy niż poprzedni rekordzista (którego wydajność wynosi 460 teraflopów). Cell jest pierwszym procesorem który umożliwił osiągnięcie wydajności przekraczającej 1000 teraflopów.Każdy rdzeń taktowany jest zegarem 3,2 GHz( z tego moje 25Ghz xD ). Z tego co tu pisze, mamy 1 rdzeń do uniwersalnego użytku + 7 rdzeni które mają określone zadania, ja tak to rozumie.
ale czy zauwazyles to ze xbox z 3 rdzeniami ma te ame gry z ta sama grafika moral z tego taki ze8 rdzeni to bzdura 3 wystrcza do tego samego dla mnie dalej to sa te same konsole a zreszta konsola sluzy do grania a nie klucenia sie ktora lepsza na ta i na ta konsole sa te same gry oprocz ekskluziw czy jak im tam dziekuje za uwage :-)
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie, jakie są wasze ulubione tytuły (najlepiej 5 w tym jedna na kinecta albo move) na konsole którą wy polecacie lub na obie? Chciałbym, aby te gry były tylko na ową konsole ew. na konsole i PC.

Opublikowano

PS3, moje ulubione tytuły ekskluzywne. Będzie 5+1 ;)

God of War: Ascension
Gran Turismo 5
Infamous 2
Killzone 3
The Last of Us
Sports Champions 2 (MOVE)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Osobiście bardzo ciężko jest mi wybrać tylko 5 tytułów ekskluzywnych tak więc pozwól, że wypiszę studia, które tworzyły i tworzą według mnie jedne z najlepszych gier na konsole ze stajni Sony.

Naughty Dog

Guerilla Games

Quantic Dream

Insomniac Games

Santa Monica Studio

Żal nie dopisać Sucker Punch i Polyphony Digital ale skoro chciałeś tylko 5 gier to już nie będę przesadzał tym bardziej, że wypisałem Ci producentów.

Opublikowano

Jak wyżej. Która według was konsola jest lepsza?

Mam oby dwie konsole ps3 i xbox360 jak na moje xbox360 lepszy większe pady kinect fajny grafika jak ja myślę ćut lepsza tylko jeden minus że jak grasz przez neta to musisz płacić ;/ a ps3 ma miejszy pad jak na moje mniej gierek i move kiepski ;/ Ale za to plus za free mozna grać przez neta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...