Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 czy PlayStation 3?

Omeg33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam oby dwie konsole ps3 i xbox360 jak na moje xbox360 lepszy większe pady kinect fajny grafika jak ja myślę ćut lepsza tylko jeden minus że jak grasz przez neta to musisz płacić ;/ a ps3 ma miejszy pad jak na moje mniej gierek i move kiepski ;/ Ale za to plus za free mozna grać przez neta

No i znów się zaczyna... xbox ma ćut lepszą grafikę ? Grafika zależy od gier, jedna lepiej wygląda na xklocku druga na ps3...

Ja mam dosyć duże ręce i pad od ps3 jest jak najbardziej wygodny, ale to kwestia gustu. Mam podróbę pada od x'a i mogę powiedzieć tyle, że lepiej leży w dłoniach, ale krzyżak to porażka.

PS3 ma mniej gier ? yhm... Move jest podobno dokładniejszy.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Temat bez sensu... Każdy powie, że ta konsola jest lepsza, którą akurat ma ;) Spodziewacie się, że ktoś kto ma X360 poleci wam PS3 (i na odwrót) ? Przy wyborze konsoli broń boże nie można się kierować kinectem albo PS Move... Oby dwa akcesoria nie nadają się do niczego. Konsolę powinno się wybrać taką jaką mają wasi znajomi. Jeśli wasi znajomi nie mają konsoli to wybrać tą, na której jest więcej gier, które WAM się podobają. Dla mnie osobiście PS3 jest lepsze za to, że multi jest za free, ciekawsze gry (dla mnie) wychodzą i można kupić sobie genialną subskrypcję PS +. Xboxa też miałem przez parę miesięcy (niestety sprzedany) ale pamiętam, że pad był nieporównywalnie lepszy od tego z PS3. Co do grafiki - jest niemal taka sama. Są małe różnice w niektórych grach ale tego naprawdę nie da się zauważyć gołym okiem.

Opublikowano

Temat bez sensu... Każdy powie, że ta konsola jest lepsza, którą akurat ma ;) Spodziewacie się, że ktoś kto ma X360 poleci wam PS3 (i na odwrót) ? Przy wyborze konsoli broń boże nie można się kierować kinectem albo PS Move... Oby dwa akcesoria nie nadają się do niczego. Konsolę powinno się wybrać taką jaką mają wasi znajomi. Jeśli wasi znajomi nie mają konsoli to wybrać tą, na której jest więcej gier, które WAM się podobają. Dla mnie osobiście PS3 jest lepsze za to, że multi jest za free, ciekawsze gry (dla mnie) wychodzą i można kupić sobie genialną subskrypcję PS +. Xboxa też miałem przez parę miesięcy (niestety sprzedany) ale pamiętam, że pad był nieporównywalnie lepszy od tego z PS3. Co do grafiki - jest niemal taka sama. Są małe różnice w niektórych grach ale tego naprawdę nie da się zauważyć gołym okiem.

W 100% się z Tobą zgadzam. Również uważam, że temat jest bez sensu. Czemu nie powinno się kierować kinectem czy movem ? Jeśli ktoś lubi sobie pograć ze znajomymi to czemu nie :D Autor powinien porównać konsole pod względem tytułów ekskluzywnych, jeśli nie to tak jak kolega wyżej napisał.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

wkoncu ktos rosadnie pisze :-) a mam pytanko jak kupie ps plus na vite i sciagne pare gierek co beda za free to jak mi sie skonczy ps plus to gry przepadaja bo gdzies cos o tym czytalem
Opublikowano

wkoncu ktos rosadnie pisze :-) a mam pytanko jak kupie ps plus na vite i sciagne pare gierek co beda za free to jak mi sie skonczy ps plus to gry przepadaja bo gdzies cos o tym czytalem

Nigdzie nie przepadają ale nie będziesz mógł w nie już zagrać. Jak wykupisz ponownie abonament to znów będą Ci śmigać. Jednym słowem jak jest abonament to grasz.

Opublikowano

. Czemu nie powinno się kierować kinectem czy movem ?

Bo na to nie ma ciekawych gier. Sport Champions albo Kinect Adventures? Chyba nie po to się kupuje konsolę. A na pewno nie jest to element, który decyduje o tym która konsola jest lepsza ;) No chyba, że kogoś rajcuje skakanie przed TV to niech sobie kupi Wii (serio)

Opublikowano

Bo na to nie ma ciekawych gier. Sport Champions albo Kinect Adventures? Chyba nie po to się kupuje konsolę. A na pewno nie jest to element, który decyduje o tym która konsola jest lepsza ;) No chyba, że kogoś rajcuje skakanie przed TV to niech sobie kupi Wii (serio)

No racja, ale jeśli mi wiadomo to mova można wykorzystać również w innych grach np. w killzone 3 był taki pistolet. Fajnie jest sobie czasem w tenisa stołowego zagrać na movie xD

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie PS3 :)

PS3 w wersji Super Slim naprawdę jest aż tak wadliwa i ''delikatna'' jeśli chodzi o przegrzewanie się podczas długiego grania/użytkowania?

I którą konsole opłaca się bardziej kupić do gier typu BF i CoD PS3 czy 4?

Odp. proszę na pw jakby można było :)

Opublikowano

Super slim ma wsadzony mniejszy wentylatorek by zdredukowac mase przy czym musi chłodzic ten sam procesor co w zwyklej slim tak więc musi mieć większe obroty.
jest zrobiony z gorszej jakosci materiałów by zredukowac mase.

Co do BF i COD'a lepszym rozwiązaniem będzie PS4 spójrz na bf'a 4 na ps3 nie za ciekawie to wygląda, a ps4 jest przyszłosciowa robiona na kilka lat do przodu.

przepraszam za braki polskich znakow ale po wyjsciu z gry mi ich zabraklo.

Opublikowano

Super slim ma wsadzony mniejszy wentylatorek by zdredukowac mase przy czym musi chłodzic ten sam procesor co w zwyklej slim tak więc musi mieć większe obroty.

jest zrobiony z gorszej jakosci materiałów by zredukowac mase.

Co do BF i COD'a lepszym rozwiązaniem będzie PS4 spójrz na bf'a 4 na ps3 nie za ciekawie to wygląda, a ps4 jest przyszłosciowa robiona na kilka lat do przodu.

przepraszam za braki polskich znakow ale po wyjsciu z gry mi ich zabraklo.

Mam pytanie odnośnie PS3 :)

PS3 w wersji Super Slim naprawdę jest aż tak wadliwa i ''delikatna'' jeśli chodzi o przegrzewanie się podczas długiego grania/użytkowania?

I którą konsole opłaca się bardziej kupić do gier typu BF i CoD PS3 czy 4?

Odp. proszę na pw jakby można było :)

Mam ps3 ss kilka tygodni i dotychczas ani razu mi się nie przegrzała. Jak masz pieniądze to ps4 bo jest to nowa generacja i w ogóle, ale moim zdaniem raczej ta nowa generacja nie będzie miała takiego długiego żywota jak stara.

@Mateusz29 Skoro sony zdecydowało się na to aby upchać sprzęt w jeszcze mniejsze opakowanie to raczej zrobili to z głową, a nie sprzedawali konsoli która się przegrzeje po 2h grania... Skoro do ps3 ss zostało włożone mniejsze chłodzenie to widocznie takie wystarcza... Co do tych "gorszych materiałów" to sam nie wiem, konsola jest lekka i wygląda na dosyć solidną. Czemu konsola ma się przegrzewać jeśli zmniejszyli jej "wentylatorek" ? Wiesz jaki jest jej potrzebny ? :P

"przepraszam za braki polskich znakow ale po wyjsciu z gry mi ich zabraklo." WTF ? :D

Opublikowano

Nie powiedziałem tego że się przegrzewa tylko że mniejszy wentylatorek musi schłodzi taki sam procesor przez co wchodzi na większe obroty i jest głosniejszy.

To że robi to Sony nie zawsze musi byc robione z głową pamiętaj że wersja ss wyszła tylko po to żeby dac powiew świeżości w sprzedaży konsoli, pamiętaj że nowsze nie zawsze znaczy lepsze.

Opublikowano

Witam. Sprawa jest otóż prosta
Xbox 360

+Wygodny pad

+Ciekawe exclusive

+Kinect

-Dość awaryjny

-Zasilanie pada to dodatkowy wydatek

-Płatny multi.

PS3

+|Darmowy multi

+Ciekawe exclusive

+Łatwe ładowanie pada(-Mały kabel)

-Bardzo małe porozumienie między graczami 1 na 10 osób ma headset

-Niektóre gry wolno się ładują (Ponieważ są na dyskach blu-ray)

To tyle Teraz przeglądnij listę Gier ekskluzywnych na obie konsole i zobacz które bardziej cię interesują - XboX ma Halo a PS3- Uncharted czy The last of us

76561198033711010.png

Opublikowano

Nie powiedziałem tego że się przegrzewa tylko że mniejszy wentylatorek musi schłodzi taki sam procesor przez co wchodzi na większe obroty i jest głosniejszy.

To że robi to Sony nie zawsze musi byc robione z głową pamiętaj że wersja ss wyszła tylko po to żeby dac powiew świeżości w sprzedaży konsoli, pamiętaj że nowsze nie zawsze znaczy lepsze.

To już widzę, że nie masz ss... Jak nie chodzi napęd to tej konsoli nie da się usłyszeć :P Jedyne co hałasuje to napęd, gdy wczytuje grę.

Niech autor tematu napisze która konsola mu się bardziej spodobała... bo to ten temat to taka wojna fanboyów xD

Opublikowano

Powiedzcie mi po co roztrząsacie temat Move i Kinect. Jezeli to was interesuje to wezcie żarówke na dwór i zacznijcie ją machac albo nagrywajcie siebie jak skaczecie.. Efekt ten sam a nawet lepszy. Co do tematu przedmówcy podali duzo argumentów dlaczego soniak jest górą i mi pozostaje sie tylko pod tym podpisać.

Opublikowano

Powiedzcie mi po co roztrząsacie temat Move i Kinect. Jezeli to was interesuje to wezcie żarówke na dwór i zacznijcie ją machac albo nagrywajcie siebie jak skaczecie.. Efekt ten sam a nawet lepszy. Co do tematu przedmówcy podali duzo argumentów dlaczego soniak jest górą i mi pozostaje sie tylko pod tym podpisać.

Dlatego, że jak już jest takie coś to wypadałoby coś o tym wspomnieć :P Jak ktoś lubi sobie pograć ze znajomymi to move czy kinect jest dobrym pomysłem. Nie powinno jednak się tym sugerować podczas kupna bo i tak się dużo na tym nie gra, chyba, że ktoś lubi sobie poskakać przed tv ( mi się tam tylko tenis stołowy podoba :D ).

Temat moim zdaniem jest już rozwiązany. Jednoznacznie ps3 wygrywa ilością głosów i w ogóle , ale wybór należy do osoby kupującej konsole. Sami sobie musicie odpowiedzieć na pytanie co jest lepsze bo nikt wam lepiej nie doradzi :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dlatego, że jak już jest takie coś to wypadałoby coś o tym wspomnieć :P Jak ktoś lubi sobie pograć ze znajomymi to move czy kinect jest dobrym pomysłem. Nie powinno jednak się tym sugerować podczas kupna bo i tak się dużo na tym nie gra, chyba, że ktoś lubi sobie poskakać przed tv ( mi się tam tylko tenis stołowy podoba :D ). 

Temat moim zdaniem jest już rozwiązany. Jednoznacznie ps3 wygrywa ilością głosów i w ogóle , ale wybór należy do osoby kupującej konsole. Sami sobie musicie odpowiedzieć na pytanie co jest lepsze bo nikt wam lepiej nie doradzi :) 

Dobra tennis jest genialny tu się zgodzę xD Z kolegami to najlepiej posiedzieć na dworze xD:p:p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...