Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial][Photoshop] Ozdobnik w stylu RPG

Julietta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do punktu 7...dla osób nie posiadających tabletu graficznego - polecam użyć Pentool'a (Narzędzie Pióro) by móc spokojnie robić takie... "szlaczki" pentoolem i to bez większego problemu ;)
osobiście w ten sposób rysuje postacie czy kształty mi potrzebne i uważam że to narzędzie opanowane do perfekcji do której dążę - jest jednym z najlepszych funkcji Photoshopa.
Tak więc punkt 7 itd. można rozwiać spokojnie Piórem :)

5gubmKI.png

Opublikowano

Mi to jakoś nie wychodzi, zrobiłem dokładnie tak jak jest na obrazkach. Gradient itp. Czy to może zależeć od brusha?

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za tego tuta :)

Robiłem podobne ozdobniki, ale nie używałem gotowych brush'ów tylko sam robiłem takie wzorki ;D Średnio to wychodziło.

Opublikowano

Pierwszy dzień zabawy z PS'em, jak myślicie, wyszło coś? xD

(trochę inaczej niż w tutku)

1391027640-U220780.png

te pędzle na dole i górze w środku zbędne :D ale jak na pierwszy dzień to ładne jak będę miał czas to też coś wyskrobie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W tym tutku jest ogólnie jeden dość poważny błąd, z tego co widzę. Używanie brushy, czy też flar na trybach rozjaśniających wiąże się z użyciem tego efektu równiez na bg. Jak usuwamy bg tworząc plik png tryb zostaje usunięty. Można to zaobserwować na OUT'cie Julki (ciemne tło), jak i u @PhoEnix9332 , gdzie brush zamienił sie w rozmytą kropę, w żaden sposób nie przypominający "świetlika". W takim wypadku najlepiej złączyć wszystkie warstwy (poza bg) i zastosować obraz, a następnie skopiować go ponownie z uwzględnieniem BG. (ramka i tło, które pod nią idealnie jest złączą się w całość, unikając powstania "plam"), ewentualnie pamiętać o CM.

Edit: Przeczytałam to na głos i brzmi, jak równanie matematyczne ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...