Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EPack32 - Metin2 Archiver

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wykorzystałem tu jedynie src xtea i lzo z google, którego to sam bym nie napisał i jako wzór stary packer od tima, który ogarniał tylko rozpakowywanie eix/epk. mam nadzieję że nikomu to nie przeszkadza. pis joł

a nie Pushedx'a? Całość napisana w vb?

64562221938.png

Opublikowano

przydała by się opcja zmiany LZO i XTEA w bince. btw. ma lepszą kompresje od Eter Nexus'a?

Tak, ma lepszą ;) O całe ~5mb na kliencie zaoszczędziłem ;P

Ale jest dużo lepsze od niego ponieważ:

-Nie jebie property.epk/.eix

-Ma również packera i unpackera do item/moob_proto :)

-I wiele innych...!!

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Racja, a jak wybrac type 0 1 i 2? Czy kompresja to typ?

automatycznie wybiera typ z którym pakuje, a co do tej opcji kompresowania:

w tej opcji nie chodzi o "type" z jakim pakuje tylko z jaką siłą kompresuje.

FAST - kompresuja bardzo szybka, słaba (11,2mb do 4,58mb w 0,48s)

NORM - kompresja szybka, średnia (11,2mb do 4,50mb w 0,60s)

BEST - kompresja powolna, mocna (11,2mb do 4,23mb w 1,39s)

@update do pobrania,

@up. jeszcze raz dzięki za test. :)

Opublikowano

automatycznie wybiera typ z którym pakuje, a co do tej opcji kompresowania:

w tej opcji nie chodzi o "type" z jakim pakuje tylko z jaką siłą kompresuje.

FAST - kompresuja bardzo szybka, słaba (11,2mb do 4,58mb w 0,48s)

NORM - kompresja szybka, średnia (11,2mb do 4,50mb w 0,60s)

BEST - kompresja powolna, mocna (11,2mb do 4,23mb w 1,39s)

@update do pobrania,

@up. jeszcze raz dzięki za test. :)

Dla przykładu po spakowaniu etc metodą best klient ma problemy z enviromentem

64562221938.png

Opublikowano

Dla przykładu po spakowaniu etc metodą best klient ma problemy z enviromentem

Nic takiego nie odczułem, pakowałem tą metodą.

Niebo, skybox'y są poprawnie wyświetlane.

A mam jeszcze w kliencie wgrane zmienne środowisko więc kilka razy musiało się zmienić ;) Jak chodziłem po mapie.

Ale wypisujcie błędy będziemy je analizować i Terenzo (jeśli się da) to je naprawi. Chociaż nie wiem czy można tak od tak "naprawić" :D

Chociaż jeden zajebisty programik niech wyjdzie od polaka!

Opublikowano

Wreszcie coś porządnego na tym forum. Brakuje mi tylko blokady przycisku "Encrypt" jeżeli nie mamy wypakowanego pliku. Nie wiem czy to dość zrozumiale napisałem ale jestem zmęczony.

Jeszcze pewien minus - lista plików nie jest aktualizowana. (trzeba restartować aplikacje)

może, może nie

Opublikowano

widze ten programik ma lepszą kompresje od EterNexus'a. przykład na locale_pl

[EN - EterNexus]

mf-flavgritnzwbwgaqsnpu.jpg

Zobacze na innych plikach jeszcze ;)

Pamiętaj, że czym większa kompresja tym większe zapotrzebowanie ramu na grę.

0LsM05U.png

Opublikowano

Pamiętaj, że czym większa kompresja tym większe zapotrzebowanie ramu na grę.

i na pakowanie. pakowałem plik 150mb i troszke duupno bo zamuliło program i nie spakowało się :p

Terenzo czekamy na kolejne poprawki :D zrób jeszcze program do zmiany Lzo itp w Launcherze xD

nlcEZxg.png

Opublikowano

i na pakowanie. pakowałem plik 150mb i troszke duupno bo zamuliło program i nie spakowało się :P

Terenzo czekamy na kolejne poprawki :D zrób jeszcze program do zmiany Lzo itp w Launcherze xD

Pakowanie jest bez różnicy ale przy zbyt skompresowanym cliencie ludziom po prostu będzie się ścinała gra na drewnianych komputerach.

Już nie mówiąc o płaczu i pisaniu, że cała gra jest zbugowana bo się tnie.

Do zmiany lzo w bince możesz wykorzystać Hex edytora lub po prostu Notepad++

0LsM05U.png

Opublikowano

Lepiej bez kompresji XDD i tak jakiś hakjer rozpakuje klienta więc po co? xD lepiej 7zip spakowac całość i też ładnie skompresuje ale tylko paczkę nie pliki :D

I gracze będą mieli lepiej. Tak jest na resthea xD zabezpieczyli że nieba i textur nie widać niektórym :D

Opublikowano

Lepiej bez kompresji XDD i tak jakiś hakjer rozpakuje klienta więc po co? xD lepiej 7zip spakowac całość i też ładnie skompresuje ale tylko paczkę nie pliki :D

I gracze będą mieli lepiej. Tak jest na resthea xD zabezpieczyli że nieba i textur nie widać niektórym :D

to można zrobić 2 clienty. pod starego typu pc i nowego typu ... :D a kompresja bardzo się przydaje. nie mówie o wszystkich plikach w pack ale np. Monster, Npc, pc itp. :)

nlcEZxg.png

Opublikowano

to można zrobić 2 clienty. pod starego typu pc i nowego typu ... :D a kompresja bardzo się przydaje. nie mówie o wszystkich plikach w pack ale np. Monster, Npc, pc itp. :)

Dokładnie, a jeszcze można skopiować pliki lod_xx i pozamieniać na normalne modele, w jakimś stopniu powinno to odciążyć silnik graficzny bo wczytywane będą modele o słabszej jakości, można również tak postąpić zarówno z obiektami jak i moobami, npc.

Dodatkowo, pozamieniać wszystkie mooby na np. dziki pies i będzie git (Nie laguje aż tak)

A jak to zrobić? Bardzo prosto:

w root jest plik "npc_list.txt" zamieniamy w nim wszystkie ścieżki na ścieżki do "folderu psa" ;) pakujemy i odtąd klient będzie wczytywał tylko ten model, reasumując zmniejszymy tym lagi.

Opublikowano

Dokładnie, a jeszcze można skopiować pliki lod_xx i pozamieniać na normalne modele, w jakimś stopniu powinno to odciążyć silnik graficzny bo wczytywane będą modele o słabszej jakości, można również tak postąpić zarówno z obiektami jak i moobami, npc.

Dodatkowo, pozamieniać wszystkie mooby na np. dziki pies i będzie git (Nie laguje aż tak)

w root jest plik "npc_list.txt" zamieniamy w nim wszystkie ścieżki na ścieżki do "folderu psa" ;) pakujemy i odtąd klient będzie wczytywał tylko ten model, reasumując zmniejszymy tym lagi.

Ja osobiście wolę wersję "Weź przestań debilu kupować fajki i alkohol tylko miej ambicję i zaopatrz się w nowy komputer a potem w samochód"

No ale kto co woli.

PS: Zmiana na dzikiego psa zbytnio nic nie daje bo ma tyle samo poligonów co inne moby.

Jest tylko podział na moby z efektami i bez.

0LsM05U.png

Opublikowano

no i można wyciągnąć też nie "używane" moby i inne. :)

Ja osobiście wolę wersję "Weź przestań debilu kupować fajki i alkohol tylko miej ambicję i zaopatrz się w nowy komputer a potem w samochód"

No ale kto co woli.

PS: Zmiana na dzikiego psa zbytnio nic nie daje bo ma tyle samo poligonów co inne moby.

Jest tylko podział na moby z efektami i bez.

nic nie poradzisz na to że palą. to wynika z braku używania procesu brain.exe :D

nlcEZxg.png

Opublikowano

no i można wyciągnąć też nie "używane" moby i inne. :)

nic nie poradzisz na to że palą. to wynika z braku używania procesu brain.exe :D

Aż tak dla czystej ciekawości założę ankietę dla graczy metina i zrobię zestawienie ile % graczy ma komputer zdany tylko do zapalenia w piecu ;)

Opublikowano

Programik fajny, może w obsłudze troszkę mniej wygodny od FA lub EterNexusa, ale za to posiada wszystko, co mi potrzebne i jest bardziej funkcjonalny, na czym mi bardziej zależy :D

Wielkie dzięki i oby dalej się rozwijał :p Będę śledzić za nowościami, wielki plusik dla ciebie :)

7u31.png

Opublikowano

A jeszcze terenzo :D Dodaj syserr które pliki wypakowano pomyślnie a które nie. Bo np nexus wykrywa gdy są pliki do pakowania lub rozpakowania o wadze 0kb. Wtedy wiadomo że plik jest uszkodzony ;D

Przydatne np gdy jakiś plik się uszkodzi a potem trzeba go szukać w grze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...