Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EPack32 - Metin2 Archiver

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdzie się daje like na telefonoe ;) To z source?

program napisałem jeszcze przed wyciekiem, a lajka powinieneś móc dać po kliknięciu na post.
Opublikowano

Siema, w temacie znajdziecie packer'a plików gry Metin2. Posiada opcje ustawienia kluczy, rozszerzeń i stopnia kompresji. Obsługuje stare jak i nowe item_proto, pakuje z type 1(kompresja) i z type 2(kompresja+szyfrowanie). Program wymaga .NET Framework'a 2.0.

52cb245741c3b.jpg

Download & Skan:

http://ul.to/5z2vvcv7
https://www.virustotal.com/en/file/379635ba4c4eb2dddb85ea391aa7694dc7cf011186525892656978555bccea64/analysis/1389045239/
Mam nadzieję, że wszystko gra. Pozdrawiam

Weź napisz jakiś program do zabezpieczania plików klienta xD

@TOP: Dzięki przydatne :D

Opublikowano

program napisałem jeszcze przed wyciekiem, a lajka powinieneś móc dać po kliknięciu na post.

Czyli czekaj mam rozumieć że on nie pakuje nowego item proto czy miałeś packera już wcześniej bo głównie to miałem na myśli pisząc to z source :)

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Czyli czekaj mam rozumieć że on nie pakuje nowego item proto czy miałeś packera już wcześniej bo głównie to miałem na myśli pisząc to z source :)

pakuje item_proto z nową strukturą.

@btw. w cliencie na globalu polskim w mob_proto są all dane na serwer (exp, pż, dmg itd), wystarczy je rozpakować

Opublikowano

Up.

Dobry pomysl!

Np. Z index by czytalo, albo nowy pliczek i do niego dodajesz nazwy jedna po drugiej jakie chcesz, aby rozpakowac.

@topic.

Like! Nic wiec nie trzeba zbednie mowic. :)

Opublikowano

'program napisłem jeszcze przed wyciekiem'.

Potwierdzone INFO.

@Topic: Jak zawsze - dobra robota :D.

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

Nazewnictwo kompresji jest mylące ma się rozumieć że "FAST COMPRESSION" to bez kompresji, NORMAL COMPRESSION" to kompresja (jakakolwiek) a "BEST COMPRESSION" to kompresja z szyfrowaniem.

Co ja bym dał za przedstawienie item_proto w formie starego xmla xD

64562221938.png

Opublikowano

przed wyciekiem ? a korzysta z plików z kodu źródłowego, wiec pochodzisz z przyszlości ? ;>

Opublikowano

przed wyciekiem ? a korzysta z plików z kodu źródłowego, wiec pochodzisz z przyszlości ? ;>

przed wyciekiem całego source zacząłem pisać nie wiedząc że wycieknie, czaisz? jakiś czas po tym jak dorwałem game r40k i launchera r28k, który to używał item_proto z nową wartością. projekt stworzyłem dokładnie: ‎28 ‎grudnia ‎2013, ‏‎02:58:31. potrzebowałem packera do owego item_proto, a że nigdzie takowego nie mogłem znaleźć to postanowiłem sam się nad tym pomęczyć i się udało. później dorobiłem do tego reszte i voila.

Nazewnictwo kompresji jest mylące ma się rozumieć że "FAST COMPRESSION" to bez kompresji, NORMAL COMPRESSION" to kompresja (jakakolwiek) a "BEST COMPRESSION" to kompresja z szyfrowaniem.

Co ja bym dał za przedstawienie item_proto w formie starego xmla xD

w tej opcji nie chodzi o "type" z jakim pakuje tylko z jaką siłą kompresuje.

FAST - kompresuja bardzo szybka, słaba (11,2mb do 4,58mb w 0,48s)

NORM - kompresja szybka, średnia (11,2mb do 4,50mb w 0,60s)

BEST - kompresja powolna, mocna (11,2mb do 4,23mb w 1,39s)

Opublikowano

Terenzo zrobił to jeszcze przed wyciekiem src. Może ból dupki, bo Tobie się nie udało?

@Topic:

Działa, przyda się.

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

przed wyciekiem całego source zacząłem pisać nie wiedząc że wycieknie, czaisz? jakiś czas po tym jak dorwałem game r40k i launchera r28k, który to używał item_proto z nową wartością. projekt stworzyłem dokładnie: ‎28 ‎grudnia ‎2013, ‏‎02:58:31. potrzebowałem packera do owego item_proto, a że nigdzie takowego nie mogłem znaleźć to postanowiłem sam się nad tym pomęczyć i się udało. później dorobiłem do tego reszte i voila.

w tej opcji nie chodzi o "type" z jakim pakuje tylko z jaką siłą kompresuje.

FAST - kompresuja bardzo szybka, słaba (11,2mb do 4,58mb w 0,48s)

NORM - kompresja szybka, średnia (11,2mb do 4,50mb w 0,60s)

BEST - kompresja powolna, mocna (11,2mb do 4,23mb w 1,39s)

jak widzę dużej kompresji nie ma miedzy tymi 3 opcjami ale jak wiadomo każdy kb się liczy :]

Opublikowano

Koles widzialem jak to robil z 4 tyg z wyprzedzeniem.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

KUr. Koleś udostępnia takie cacko a niektórzy sapią że korzysta z czegoś. No i chuj niech korzysta nawet z globusa ważne że spełnia rolę i on udostępnia program...

wykorzystałem tu jedynie src xtea i lzo z google, którego to sam bym nie napisał i jako wzór stary packer od tima, który ogarniał tylko rozpakowywanie eix/epk. mam nadzieję że nikomu to nie przeszkadza. pis joł
Opublikowano

wykorzystałem tu jedynie src xtea i lzo z google, którego to sam bym nie napisał i jako wzór stary packer od tima, który ogarniał tylko rozpakowywanie eix/epk. mam nadzieję że nikomu to nie przeszkadza. pis joł

I tak propsy bo Coś! osiągnąłeś.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Terenzo uważaj - ymir cię pozwie do sondu za napisanie tego posta w Metin2 :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...