Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] 17 lat i małe bicki :/

Charon :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masa na początku tak gdzieś do 70-75 KG (Musisz wpier.. wszystko i dużo nawet w macdonald możesz jeść przez ten czas aż załapiesz masz 70-75 KG)

Gdy masa będzie zmieniasz swoje jedzenia na takie co ma dużo kalorii i co ma dużo białka, ponieważ białko to podstawa w zbudowaniu mięśni. Musisz dostarczyć 2-3 G Białka na 1KG swojej masy, możesz też dostarczyć 5 G białka na 1kg masy ciała to zależy od twoich środków finansowych. Ćwiczenia mogę ci podesłać na pw które możesz zrobić bez hantli , ale dobrze by było jak bys miał Hantle tak go 10 KG, tyle by tobie wystarczyło bo nie sądzę że więcej byś udźwignął ja do 20 KG na łapę biorę i zacząłem swoją przygode na siłowni 3 miesiące temu i planuje kupić odżywki białkowe.

podeślesz mi na pw te ćwiczenia też ? :D bez i z hantlami jak masz. bo ćwiczę tylko brzuch. Inne też się przydadzą

mg7k04q.jpg

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masa na początku tak gdzieś do 70-75 KG (Musisz wpier.. wszystko i dużo nawet w macdonald możesz jeść przez ten czas aż załapiesz masz 70-75 KG)

Gdy masa będzie zmieniasz swoje jedzenia na takie co ma dużo kalorii i co ma dużo białka, ponieważ białko to podstawa w zbudowaniu mięśni. Musisz dostarczyć 2-3 G Białka na 1KG swojej masy, możesz też dostarczyć 5 G białka na 1kg masy ciała to zależy od twoich środków finansowych. Ćwiczenia mogę ci podesłać na pw które możesz zrobić bez hantli , ale dobrze by było jak bys miał Hantle tak go 10 KG, tyle by tobie wystarczyło bo nie sądzę że więcej byś udźwignął ja do 20 KG na łapę biorę i zacząłem swoją przygode na siłowni 3 miesiące temu i planuje kupić odżywki białkowe.

Jeśli jesteś ektomorfikiem to musisz na raz zjeść z 2 k kalorii, a chleba nie polecam dużo wpier bo tylko sobie brzuch rozje...

Podeślij mi ćwiczenia na PW. To co mam obecnie jeść żeby przytyć? Co najwięcej białka itd daje?

Opublikowano

Może program 100 pompek nie pomoże na bicepsy ale klata triceps plecy pracują.

Z tymi też ciężko, ogólnie jestem chudy jak patyk od lodów -.- Mam dość tego, inni mają łape itp itd a ja jak idiota łażę z takim bickiem, wstyd jak chuj ;x

Opublikowano

Ryż tanio kosztuje... do tego jakiś twaróg czy coś. I najważniejsze to ćwiczyć. Wytrzaśnij z piwnicy lub nawet skądś zabierz cięższe kawałki metalu i tyle. Na bice to zawsze wystarczy. Klate rób samymi pompkami, chociaż nie wiem czy coś ci to da.

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Charon najpierw naucz się zaciskać pięść potem myśl w ogóle o ćwiczeniach.

(Przy takim zacisku możesz sobie jedynie palce połamać)

0LsM05U.png

Opublikowano

Charon najpierw naucz się zaciskać pięść potem myśl w ogóle o ćwiczeniach.

(Przy takim zacisku możesz sobie jedynie palce połamać)

Co masz na myśli? Wytłumacz mi wszystko :D

Opublikowano

Masz to samo co Ja. Ja waże 47kg na 174m . Przyznam że mam się gorzej, ale mam siłe łapy mamy podobne ale jestem aktywny fizycznie potrafie zrobić 35-40 pompek nawet po miesiącu odpoczynku od nich.

Pierwsze co zrób to idź do lekarza rodzinnego żeby przepisał Cię na badania krwi,kału i moczu sprawdzić czy nie masz jakiś chorób pasożytniczych. Spokojnie, jest to w pełni darmowe więc nie stracisz kasy.

Tutaj już nie chodzi o same przytycie ale o wzmocnienie mięsni które może są małe, ale i tak możesz mieć wiele siły. Trenuj, rób te pompki podciągaj się ILE MOŻESZ rób sobie przerwy 5 min i znowu.

Najlepiej idź do dietetyka ( jeżeli jest w pobliżu gdzieś darmowy ) bo nie orientuje się czy możesz iść tam za darmo z skierowaniem czy normalnie za pieniądze bo wtedy jest troche ciężko z wizytami bo są dosyć drogie.

Jak zwątpisz w dietetyka pamiętaj że zawsze możesz spróbować zmienić swoje żywienie na lepsze. Jedz jedzenie bogate w więcej białka, węglowodanów, tłuszcze. Nie obżeraj się jakimiś fast foodami, bo to tylko puste żarcie za wielką ilość pieniędzy które możesz rozłożyć na żarcie dla twoich wymogów

Opublikowano

Żeby Masę zrobić potężną musisz musisz wpierda.. wszystko a szczególnie Ziemniaki, Makaron, Ryż

Zrób sobie badania dobrze ci radzi, zrób też czy nie jesteś uczulony na białko !

Jeśli chłopak nie ma kasy na lepsze żarcie to musi jeść praktycznie wszystko bo nie każdego stać na kupno wołowiny czy z 4 kilo piersi na tydzień

Opublikowano

"Kup sobie butle 5l i machaj nimi"

Nie tyle co machać, to machać tak i tak, machać tyle i tyle. To może być dobre na początek, chyba, że chcesz pójść na siłkę.

http://www.sfd.pl/Plan_treningowy_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-t359947.html

Strona się jak najbardziej przyda :)

Masz to samo co Ja. Ja waże 47kg na 174m . Przyznam że mam się gorzej, ale mam siłe łapy mamy podobne ale jestem aktywny fizycznie potrafie zrobić 35-40 pompek nawet po miesiącu odpoczynku od nich.

Pierwsze co zrób to idź do lekarza rodzinnego żeby przepisał Cię na badania krwi,kału i moczu sprawdzić czy nie masz jakiś chorób pasożytniczych. Spokojnie, jest to w pełni darmowe więc nie stracisz kasy.

Tutaj już nie chodzi o same przytycie ale o wzmocnienie mięsni które może są małe, ale i tak możesz mieć wiele siły. Trenuj, rób te pompki podciągaj się ILE MOŻESZ rób sobie przerwy 5 min i znowu.

Najlepiej idź do dietetyka ( jeżeli jest w pobliżu gdzieś darmowy ) bo nie orientuje się czy możesz iść tam za darmo z skierowaniem czy normalnie za pieniądze bo wtedy jest troche ciężko z wizytami bo są dosyć drogie.

Jak zwątpisz w dietetyka pamiętaj że zawsze możesz spróbować zmienić swoje żywienie na lepsze. Jedz jedzenie bogate w więcej białka, węglowodanów, tłuszcze. Nie obżeraj się jakimiś fast foodami, bo to tylko puste żarcie za wielką ilość pieniędzy które możesz rozłożyć na żarcie dla twoich wymogów

Zrobiłem sobie przed chwilą pompki, jestem tak słaby, że nie dałem rady 5 pompek zrobić :( :( :unsure:

Żeby Masę zrobić potężną musisz musisz wpierda.. wszystko a szczególnie Ziemniaki, Makaron, Ryż 

Zrób sobie badania dobrze ci radzi, zrób też czy nie jesteś uczulony na białko !

Ziemniaków jem najwięcej, potem ryżu, na końcu makaron(nie przepadam ogólnie za nim..)

Opublikowano

Jak widzę co niektórzy tutaj piszą to śmiać mi się chce. To mpc forum czyli multiplayercheats forum. Polecam ci poczytać fora kulturystyczne. Jest takie jedno baardzo popularne i chyba najpopularniejsze w polsce w zakładce początkujący czy coś takiego powinieneś znaleźć pomoc i informacje o swoim ciele. NIE SŁUCHAJ TYCH IDIOTÓW!!! Potrzebujesz dobrej masy w odpowiednich miejscach a nie masy z gówna z Mcdonalda no chyba, że chcesz się zmieniać w pączka ze złą masą na brzuchu i udach którą jest cholernie ciężko zrzucić. :) Tak jak mówię o tym forum. Co do samego tematu to nie bicek stanowi większą część ręki. Ponad 60% to triceps dlatego polecam ci robić pompki zaczynasz od 10 a po 3/4 tygodniach robisz już 30-40 :) Na wszystko potrzeba czasu. Nie idź do dietetyka bo to kosztuję. Czytaj o żywieniu w internecie, znajdziesz wszystko. Też kiedyś zaczynałem ;) PAMIĘTAJ O WODZIE! Około 3litry dziennie to podstawa. Zwykła niegazowana woda i staraj się unikać innych napoi i soków. Rób te pompki i pompki francuskie (poczytaj sobie o nich) dzięki nim zrobisz sobie trica. Jeżeli masz możliwość to ćwicz na drążku, podciąganie, wiszenie, unoszenie nóg itd... Dzięki temu zrobią ci się ręce i plecy. Jeżeli nie masz drążka to idź na jakiś plac zabaw i tam sobie poćwicz trochę :D Trochę finezji kolego dla chcącego nic trudnego. Polecam ci próbowanie różnych ćwiczeń z 5 litrowymi butelkami. Naprawdę można wymyślić masę ćwiczeń na przeróżne partie jedyne czego potrzebujesz to jakaś linka za 5 złotych i 2 takie butelki. Pozdrawiam i powodzenia.

Edit:

Artykuły mh są dobre ale tak na przyszłość nie ufaj im za bardzo ;)

Jeżeli masz jakieś pytania lub potrzebujesz pomocy napisz do mnie na pw.

Opublikowano

Jak widzę co niektórzy tutaj piszą to śmiać mi się chce. To mpc forum czyli multiplayercheats forum. Polecam ci poczytać fora kulturystyczne. Jest takie jedno baardzo popularne i chyba najpopularniejsze w polsce w zakładce początkujący czy coś takiego powinieneś znaleźć pomoc i informacje o swoim ciele. NIE SŁUCHAJ TYCH IDIOTÓW!!! Potrzebujesz dobrej masy w odpowiednich miejscach a nie masy z gówna z Mcdonalda no chyba, że chcesz się zmieniać w pączka ze złą masą na brzuchu i udach którą jest cholernie ciężko zrzucić. :) Tak jak mówię o tym forum. Co do samego tematu to nie bicek stanowi większą część ręki. Ponad 60% to triceps dlatego polecam ci robić pompki zaczynasz od 10 a po 3/4 tygodniach robisz już 30-40 :) Na wszystko potrzeba czasu. Nie idź do dietetyka bo to kosztuję. Czytaj o żywieniu w internecie, znajdziesz wszystko. Też kiedyś zaczynałem ;) PAMIĘTAJ O WODZIE! Około 3litry dziennie to podstawa. Zwykła niegazowana woda i staraj się unikać innych napoi i soków. Rób te pompki i pompki francuskie (poczytaj sobie o nich) dzięki nim zrobisz sobie trica. Jeżeli masz możliwość to ćwicz na drążku, podciąganie, wiszenie, unoszenie nóg itd... Dzięki temu zrobią ci się ręce i plecy. Jeżeli nie masz drążka to idź na jakiś plac zabaw i tam sobie poćwicz trochę :D Trochę finezji kolego dla chcącego nic trudnego. Polecam ci próbowanie różnych ćwiczeń z 5 litrowymi butelkami. Naprawdę można wymyślić masę ćwiczeń na przeróżne partie jedyne czego potrzebujesz to jakaś linka za 5 złotych i 2 takie butelki. Pozdrawiam i powodzenia.

Edit:

Artykuły mh są dobre ale tak na przyszłość nie ufaj im za bardzo ;)

Jeżeli masz jakieś pytania lub potrzebujesz pomocy napisz do mnie na pw.

Na placu zabaw same 9 letnie dzieci biegają, jak to będzie wyglądać jak 17 latek w towarzystwie 5-10 latkow :x nie mam na niczym się podciągać, żadnych przyrządzeń nie mam w domu do robienia ćwiczeń, żadnych. A linka po co do tych 2 butelek po 5L?

@edit

chodzi tez o to ze bardzo duzo pije herbate, potrafie nawet 20 torebek herbaty dziennie i bardzo duzo pije coli/pepsi, wody nie pamietam nawet kiedy ostatnio pilem :O

Opublikowano

Jedz 6razy dziennie, nie możesz nigdy być głodny. Poczytaj sobie o zapotrzebowaniu B/W/T, jedz takie rzeczy jak płatki owsiane, kukurydziane, jajka, kurczak, ryż, banany, twaróg, serek wiejski, ryby itd.

Opublikowano

Wydaje Mi się że za bardzo Ci się nie chce, z takim podejsciem niestety ale bd miał fleki nie bicki.

jak już się wstydzisz tego widoku na tym placu, zamontuj sobie drążek poproś rodziców, pewno zrozumią, jak nie na upartego zawsze coś znajdziesz musisz tylko chcieć.

Polecam Ci program 100 pompek

http://www.100pompek.pl/6-10-pompek

Jest dosyć popularny i znajdziesz swój przedział.

Pamiętaj żeby nie tylko ćwiczyć bicki, możesz popracować też nad tricepsami, barkami, klatką, brzuchem w sumie nad nogami też. Jest zima ale biegać Ci nie zaszkodzi, pamiętaj że dodatkowe ćwiczenia to większa motywacja i na pewno będzie chciało Ci się ćwiczyć jak już zaczniesz.

Opublikowano

Jedz 6razy dziennie, nie możesz nigdy być głodny. Poczytaj sobie o zapotrzebowaniu B/W/T, jedz takie rzeczy jak płatki owsiane, kukurydziane, jajka, kurczak, ryż, banany, twaróg, serek wiejski, ryby itd.

Człowieku? 6 razy dziennie? Ja dziennie jem 60 razy a nie 6, serio bardzo sporo jem żeby przybrać na masie.

@harnaś

Mam skakanke, jutro zobacze, bede tak dziennie z 20-30 minut robil na skakance :)

Opublikowano

Na placu zabaw same 9 letnie dzieci biegają, jak to będzie wyglądać jak 17 latek w towarzystwie 5-10 latkow :x nie mam na niczym się podciągać, żadnych przyrządzeń nie mam w domu do robienia ćwiczeń, żadnych. A linka po co do tych 2 butelek po 5L?

@edit

chodzi tez o to ze bardzo duzo pije herbate, potrafie nawet 20 torebek herbaty dziennie i bardzo duzo pije coli/pepsi, wody nie pamietam nawet kiedy ostatnio pilem :O

Napisałem ci ''trochę kreatywności'' poza tym uchwyt w butelce z biedry jest niewygodny.

Znajdź sobie jakiegoś kolegę z którym będziesz ćwiczył poza tym twój argument jest śmieszny...

Piszesz, że chcesz ćwiczyć, masz chęci ale nie wyjdziesz na dwór na plac zabaw bo jeszcze jakiś 9 latek cię zobaczy -,- Poza tym ludzie szybko zapominają.

Jak człowiek chce to osiągnie to co chce nie ważne jakim sposobem a jeżeli sposób się nie znajdzie to sam go stworzy.

Opublikowano

No jesz dużo ale pewnie nie tego co potrzeba, bez obrazy ale wyglądasz jakbyś z auschwitz wyszedł ;d Polecam forum kfd tam znajdziesz wszystko czego Ci potrzeba, nie szukaj pomocy na tym forum tylko u specjalistów :)

Opublikowano

17 lat i 50-60kg?

Rada na początek. Zryj zdrowo i pracuj fizycznie A jak nie pracujesz to wychodz na dwór i graj w piłe. Najpierw musisz nabrać masy albo jak to sie inaczej mówi ciała i dopiero potem coś z tego ciała robić.

Albo inaczej mówiąc, wal konia. co patrząc na Twoj avek nie powinno być problemem.

SORY NIE MOGLEM SIE POWSTRZYMAC.

Opublikowano

Nie mam kasy na siłownie, o ciezarkach pomysle :) 10KG? Czlowieku, nawet nie wiem czy dam rade to jedna łapą podniesc..

@down

Możesz sobie darować -.- Chcesz na forum zabłysnąć czy jak bo nie wiem..

Jezeli chcesz miec duza lape to nie cwiczysz tylko bicka ale rownierz triceps a tak wgl lepiej jakbys faktycznie poszedl na silownie bo cwiczy sie cialo kompleksowo nie tylko 1 czy 2 partie bo to mija sie z celem ale jak chcesz tego bicka koniecznie robic to kup te sztangle do 10kg wpisz w google kilka ciwczen np unoszenie sztangielek stojac po 4 serie i po miesiacu zobaczysz juz jakas roznice, ale trzeba tez dobrze jesc, weglowodany i bialko podstawa :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...