Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowe klucze do Rise of Metin!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przez pewien czas byłam w dobrym kontakcie z Community Manager'em "ROM'a" i stwierdzam po raz kolejny, że ta gra, to jeden wielki przekręt. Na początku powstania działu rozmawiałam z nim na skype. Mówił, że gra ma podłoże zaciągnięte z gry Metin2, że twórcy wersje eng oraz eu chcą zmodyfikować dzięki pomysłom graczy metina. Prosił o translacje postów w dziale ROM (co pewne niektórzy pamiętają moją sugestię tego dotyczącą), by stopniowo wprowadzać te udoskonalenia. Na pytania odnośnie praw autorskich na modyfikowanie już istniejącego tytułu, jakim jest Chaos Gate (czyli chińska, oryginalna wersja) odpowiadał wymijająco. Najpierw, że są we współpracy z iahgames, później, że to oni, następnie, ze wykupili prawa, juz nawet nie pamiętam. Pomyślałam: "Nie znam się, nie wszystko rozumiem, olać". Później kontakt sie urwał, nie mieliśmy o czym gadać. Kiedy jeden z userów napisał na forum, ze GF ma zamiar oskarżyć ich o łamanie praw autorskich, że zablokował im facebook, chyba kanał na yt oraz zabronił używania członu nazwy "metin" napisałam ponownie. Nie odpisał. Może zmienił nr, whatever. Po tej sytuacji dział na MPC zmienił nazwe z ROM na Chaos Gate, a ja sie dalej tym nie interesowałam. Teraz po informacji odnośnie kluczy, powstania bety, czy już nawet strony weszłam z ciekawości na nią. Zastanawia mnie jedno: Czy tylko ja nie mogę znaleźć w internecie takiej firmy, jak Mega Cheer International, która teoretycznie jest właścicielem ROM?

Opublikowano

Czy tylko ja nie mogę znaleźć w internecie takiej firmy, jak Mega Cheer International, która teoretycznie jest właścicielem ROM?

Często gęsto małe firmy które mają jedynie jedną/ dwie gry nie mają własnej strony (nie jest to opłacalne) itp. a co za tym idzie, nie są dobrze pozycjonowane, i znalezienie czegokolwiek o nich to jest już wyczyn

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ludzie, po co wy bierzecie te kody i wrzucacie w temat? Przecież każdy sobie weźmie swój klucz... Idioctwo.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Ludzie, po co wy bierzecie te kody i wrzucacie w temat? Przecież każdy sobie weźmie swój klucz... Idioctwo.

Ponieważ można wpisać więcej niż jeden klucz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano (edytowane)
Przez pewien czas byłam w dobrym kontakcie z Community Manager'em "ROM'a" i stwierdzam po raz kolejny, że ta gra, to jeden wielki przekręt. Na początku powstania działu rozmawiałam z nim na skype. Mówił, że gra ma podłoże zaciągnięte z gry Metin2, że twórcy wersje eng oraz eu chcą zmodyfikować dzięki pomysłom graczy metina. Prosił o translacje postów w dziale ROM (co pewne niektórzy pamiętają moją sugestię tego dotyczącą), by stopniowo wprowadzać te udoskonalenia. Na pytania odnośnie praw autorskich na modyfikowanie już istniejącego tytułu, jakim jest Chaos Gate (czyli chińska, oryginalna wersja) odpowiadał wymijająco. Najpierw, że są we współpracy z iahgames, później, że to oni, następnie, ze wykupili prawa, juz nawet nie pamiętam. Pomyślałam: "Nie znam się, nie wszystko rozumiem, olać". Później kontakt sie urwał, nie mieliśmy o czym gadać. Kiedy jeden z userów napisał na forum, ze GF ma zamiar oskarżyć ich o łamanie praw autorskich, że zablokował im facebook, chyba kanał na yt oraz zabronił używania członu nazwy "metin" napisałam ponownie. Nie odpisał. Może zmienił nr, whatever. Po tej sytuacji dział na MPC zmienił nazwe z ROM na Chaos Gate, a ja sie dalej tym nie interesowałam. Teraz po informacji odnośnie kluczy, powstania bety, czy już nawet strony weszłam z ciekawości na nią. Zastanawia mnie jedno: Czy tylko ja nie mogę znaleźć w internecie takiej firmy, jak Mega Cheer International, która teoretycznie jest właścicielem ROM?

Hej postaram się udzielić odpowiedzi na twoje pytania. Mega-cheer nie posiada strony ponieważ nie ma takiej potrzebny, jako wydawca posiadamy dopiero jedną grę w portfolio. Community Manager jak i reszta staffu z którym rozmawiałaś pożegnał się z posadą za rozszerzanie fałszywych informacji(Chciałbym zobaczyć coś takiego w Polskim rządzie :D)

Plotkę o zamknięciu Rise of Metin zawdzięczamy guru - adminowi portalu mm*rpg.org.pl czy zrobił to za darmo? Nie wiemy.

Uwierz mi że gdyby gameforge miało jakieś podstawy prawne żeby pozwać Mega cheer lub też time voyager dawno temu by to zrobili.

Słowo metin jest pochodną od meteorytu, w grze możesz spotkać kamienie metin więc nie rozumiem tego całego szumu z nazwą, zwłaszcza że metin nie jest znakiem handlowym.

Jeszcze wyjaśnię sprawę facebooka i kanału na youtube. Jak zapewne wiesz gameforge jest jednym z największych reklamodawców, więc w imię dobrych relacji obydwie firmy poszły gameforge na rękę i zablokowały kanały mega-cheer international.

Pozdrawiam, BeQuiet -Management Team

Mega Cheer International

Edytowane przez BeQuiet
Opublikowano

Twórcy po raz kolejny pokazali jakimi są idiotami.

Najpierw afera z pseudo kontynuacją Metina. (pierdolili że to kolejna część Metina [niby3], a potem zaczęli kłamać że tak nie mówili, pozdro)

Teraz rozdali klucze dla "forum o cheatach"

Weee zachęcajmy cheaterów do grania, a potem ich po banujmy.

btw. nie szpanujcie swoją "wiedzą" że to tylko dla metińczyków, bo to "metina" ma tylko w nazwie

Oto wideo z tego kolejnego klona Wowa.

http://www.youtube.com/watch?v=4sKLargxLoM

Dla mnie to kolejny metin bo to i tak shit :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Dla mnie to kolejny metin bo to i tak shit :P

mondre f choy

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Często gęsto małe firmy które mają jedynie jedną/ dwie gry nie mają własnej strony (nie jest to opłacalne) itp. a co za tym idzie, nie są dobrze pozycjonowane, i znalezienie czegokolwiek o nich to jest już wyczyn

Ale przecież w takiej sytuacji na stronie gry powinny być podane wszystkie dane firmy. Nieprawdaż? A ja szukając i w spisie firm i również na stronie ROM nie znalazłam ich.

Opublikowano (edytowane)

Ale przecież w takiej sytuacji na stronie gry powinny być podane wszystkie dane firmy. Nieprawdaż? A ja szukając i w spisie firm i również na stronie ROM nie znalazłam ich.

Niekoniecznie.

Teoretycznie na forum mamy wolność słowa(co gwarantuje konstytucja), tak?

hmmm...

"Wolność słowa rozpoczyna się na poziomie administratora"

czy jak to tam szło.

Edytowane przez Lenart

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Niekoniecznie.

Teoretycznie na forum mamy wolność słowa(co gwarantuje konstytucja), tak?

hmmm...

"Wolność słowa rozpoczyna się na poziomie administratora"

czy jak to tam szło.

Forum jest własnością prywatną, nie publiczną. Nie mamy żadnych praw.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Forum jest własnością prywatną, nie publiczną. Nie mamy żadnych praw.

mhm... mój dom też jest własnością prywatną (bo jest mój), ale jeżeli zamknę w nim kogoś, zabiję czy co, prawo mnie jednak obowiązuje.

dlaczego? przecież wg. tego co napisałeś, nie powinno tak być.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

mhm... mój dom też jest własnością prywatną (bo jest mój), ale jeżeli zamknę w nim kogoś, zabiję czy co, prawo mnie jednak obowiązuje.

dlaczego? przecież wg. tego co napisałeś, nie powinno tak być.

To złe porównanie.

Jeśli ktoś w Twoim domu np. zaczyna Cię obrażać lub mówi coś co Ci nie odpowiada to jeśli tego tylko chcesz możesz go z tego domu wyrzucić, prawda?

Ale zaraz... Dlaczego możesz to zrobić? Przecież On ma prawo mówić co chce, ponieważ gwarantuje mu to Konstytucja.

Jednak nie do końca...

76561198093115115.pngAddFriend.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...