Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] PICK ORDER VS CALL ORDER - WIECZNA DYSKUSJA

ziombel95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

żebyś kurwa zdechł w tym brązie ;)

@TOP

order pick, jak się do niego nie dostosujesz to jesteś dzieckiem, trollem, ciotą, cwelem, ped..waginosceptykiem itd. :) I takie osoby dostają ode mnie reporta bo kurwa "i said first" :)

on napisal typ ktorego cytowales, ze sie dostosowuje do teamu ale i tak pick order

pick order< call order biore to co wolne nic nie pisząc na chacie bo tylko flame

­

Opublikowano

@Bezimienny

Co powoduje tylko zwiększenie toksyczności. Mam nadzieję, że tylko trolujesz. Owszem pick order jest ważny, ale atmosfera w drużynie ważniejsza. Chyba, że grałbym smerfem w brązie będąc diamentem na głównym koncie.

Gra po walce w lobby jest zwykle słaba, i nieraz ktoś zaczyna trollować. Zresztą jakby to mało razy było tak, że ktoś weźmie coś, dlatego, że był pierwszy a potem nafeeduje.
FakJe potrafi dogadać się z drużyną, więc jest znacznie lepszym graczem drużynowym. Umie się dostosować, i nawet jeżeli będzie gnić w brązie, to polepszy doświadczenia z gry innym, a także jestem pewien, że i sobie. Bycie "zadufanym w sobie narcyzem" nie jest tu zawsze opłacalne.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ja zreportuje tego kto poszedl ADC mimo ze koles nad nim juz Vayne.

Na platynce dogadujesz sie i jak powiesz ze, nie jestes dobry suppami, to ktos inny go wezmie. A na bronzach silverach masz niestety PICK ORDER, z tym raczej sie nie poklucisz.

Wait what? Vayne ma to do siebie że może iść też na topa i też być viable.

Wracając do tematu, zastanawia mnie, co riot robi z Team builderem który był... to byłoby bardzo przydatne dzisiaj...

Ogółem mówiąc, ja robię call najczęściej na 2 linie, Top/Mid, czasami jak nie ma innych linii to wtedy biorę Supp/Jungle, ADC nie biorę bo to dla mnie dzieło szatana.

O ile na normalach można mieć wywalone na to co pickujesz to na rankedach trzeba stosować się do teamu. Niestety, tak to powinno być, a w rzeczywistości nawet na normalach narzucają ci co masz pickować, co jest głupie, ponieważ jak mam sprawdzić jakąś postać, czy też wymainować, jak jakieś kolboldy karzą mi iść gdzie indziej, nawet na normalach.

Anyway, większość osób źle wybiera pickorder, najczęściej najważniejsze i najłatwiej kontrowane linie idą na początku a na końcu idą supporty, a moim zdaniem powinno być na odwrót, ale co, po co last pick ma iść na ADC, skoro jest ostatni, dajmy mu suppa, gdzie nie ma kogo kontrować i być kontrowanym...

Ogólnym problemem jest także fakt, że pozycja w teamie w przypadku Pickordera może być dla nas nie korzystna, co ma zrobić gracz bez żadnego supporta, skoro dzisiejszy pickorder często mówi że ostatni są supportami? Przecież nie pójdzie AD na supporta, to byłoby zbyt niekorzystne dla teamu.

Na ten moment naskoczyłem na PickOrder, mógbym naskoczyć także na callorder, lecz po powyższym laniu wody powinniście sami dojść do wniosku, co myślę o callorder. Dlatego moim zdaniem Riot powinien wrzucić tego Team Buildera jak najszybciej, bo w przeciwnym razie ilość toksycznych graczy, trolli, feederów się nie zmieni.

Trochę tekstu napisałem, przyznam się szczerze, czuję się jakbym pisał na swoim blogu :D.

Opublikowano

W platynie (jak wszędzie) problemu (prawie) nie widzę. Zazwyczaj respektują/dogadują się. Niestety zdarza sie, ze ktoś ma po prostu wyjebane.

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Zapoznajcie sie z tym artykułem polaczki bo mam dosc spotykania noobow ktorzy pierdola cos pod nosem na czacie gdzie graja.Mi zwyczajnie sie nie chce pisac i nie wiadomo co odpierdalac mimo ze moj komp i tak wiekszosc zjada i praktycznie zawsze 1 wbijam do roomu,

http://forums.na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=3449932

Ci co widzieli i to stosuja chwala im za to

no tak ale wg mnie troche kultury że trzeba napisać to hi i np i would like to play mid i sie porozumieć kto gdzie bo np ty umiesz mida i adc grać a ktoś tylko mida a chce tam iść bo na adc kolo ssie a ty miales zamiar isc na mida to daj mu tego mida zeby nie ssal na adc a potem placzesz ze bot ci przegrywa jak nie dasz

Opublikowano

Ja zawsze biorę supporta. Nie ważne czy ktoś ma do tego pick order czy call order czy może już wybrał champa.

Hahaha fajny suchar no nie? W brązie nikt nie bierze supporta, więc ja zwsze to robię, bo lubię.

Opublikowano

raczej call order wedlug mnie jest lepszy bo nie musze sie uzerac z typem ktory w tym samym czasie wybiera co ja no i ja przewaznie mam last picka wiec to na korzysc dla mnie zawsze idzie ;p

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

jak jestem first pickiem to pisze co biore i mam reszte gdzies. a jak jestem na dole i pisze top i mi go zabiora to nie spinam posladow tylko biore co zostalo lub co moge skontrowac i nara

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...