Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] PICK ORDER VS CALL ORDER - WIECZNA DYSKUSJA

ziombel95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pick Order > Call Order

Na wyższym ELO w cywilizowanych regionach typu Garena/NA zwykle lastpick idzie APC/ADC, żeby nie dostać kontry.

Opublikowano

Ja zreportuje tego kto poszedl ADC mimo ze koles nad nim juz Vayne.

Na platynce dogadujesz sie i jak powiesz ze, nie jestes dobry suppami, to ktos inny go wezmie. A na bronzach silverach masz niestety PICK ORDER, z tym raczej sie nie poklucisz.

Opublikowano

wyjebane w call order, jak będe czwartym pickiem i napisze że chce topa a trzeci pick weźmie topa to mam wyjebane i biore coś innego bo potrafie grać na każdej pozycji, jak chcesz grać na jednej to idź zagraj normala.

Opublikowano

Pick Order > Call Order

Na wyższym ELO w cywilizowanych regionach typu Garena/NA zwykle lastpick idzie APC/ADC, żeby nie dostać kontry.

hahahahah to żeś dojebał bajeczke

na wyższych elo skill > kontra

Opublikowano

To da sie pogodzic, zazwyczaj jak wbijam do romu pisze np. mid a gośc wyzej chce mida/topa to idzie topa ja mida. Czasem jest że 4 osoby mid or afk to wtedy lepiej wyjść z kolejki. Ile razy bym nie oddał lini to wiem że bym ją lepiej zagrał, także wciskam kity o smurfach i że mam platke itd :D

Opublikowano

ja mówię main adc i nikt mi tego nie weźmie ;)

pick order no i call orded też jest, daje lolkinga i match history only vayne/cait

Opublikowano

wyjebane w call order, jak będe czwartym pickiem i napisze że chce topa a trzeci pick weźmie topa to mam wyjebane i biore coś innego bo potrafie grać na każdej pozycji, jak chcesz grać na jednej to idź zagraj normala.

ja robie tak samo

Opublikowano

Ja zawszę uznaje to co działa na moją korzyść, jak jestem pierwszy to Pick Order, jak ostatni to Call xD

Czyli w połowie mogę powiedzieć że tak jak Anonymous, mam to w dupie, uznaje w każdym meczu co innego

928011413476457403957.png

Opublikowano

Ja bardzo nienawidzę jak ktoś mi pisze ''pick order'' :x Dobrze, że gram z kolegą gdzie on jest last pickiem :P, chociaż jak sam gram to czasami jestem last, a czasami first pick :P. Ale ostatnio zaczynam sie dostosowywać pod pick order, żeby nie robić flame'u :x

bulwaaxd_eune_22_4_logo.png

Opublikowano

W dupie mam ordery, biorę czym mi się chce grać :3

To chujowo z twojej strony bo psujesz innym grę. Znaczy jeżeli to normal to spoko.. też tak robię :D Ale jak ranked to gunwo z Ciebie.

Opublikowano

Firstpick, pickujesz. Reszta się dopasowywuje, a jak ktoś ma z tym problem niech opuści kolejke.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Firstpick, pickujesz. Reszta się dopasowywuje, a jak ktoś ma z tym problem niech opuści kolejke.

Serio ty myslisz ze ktos opusci kolejke ? Predzej wezmie to co chcial i pojdzie tam gdzie chcial

A do tematu to ja nie uznaje ani call ani pick :)

Opublikowano

Ja zreportuje tego kto poszedl ADC mimo ze koles nad nim juz Vayne.

Na platynce dogadujesz sie i jak powiesz ze, nie jestes dobry suppami, to ktos inny go wezmie. A na bronzach silverach masz niestety PICK ORDER, z tym raczej sie nie poklucisz.

Dokladnie ;D

Ale tak czy tak, to wyglada tak, ( coraz czesciej ) Pickuja po kolei, nic nie piszac. Supp to supp, top to top. Nie pickujemy 2 tych samych. I tyle...

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Zauważyłem, że co raz częściej właśnie nie trollują i trzymają się pick order. Jednak trafi się czasem jakiś niedorozwój, który lastpickiem uważa, że należy mu się mid. Zawsze się trzymałem pick order i polecam to

Opublikowano

w moim wypadku wygląda to tak

-Pick order > Call order

-Fuck Order > You :>

Oczywiście wiadomo że i tak picknie co chce, więc ja biore to co mogę. Ale chociaż morde zamknie xD

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Imo Pick order > Call order, jednak w Brązie i Silverze i tak każdy bierze co chce, a jak ktoś napiszę "Pick order" to go od szmat wyzywają xD

Mam nadzieję, że w oczekujących na mnie dywizjach się to zmieni.

Opublikowano

W dupie mam ordery, biorę czym mi się chce grać :3

Mam tak samo,chyba że mi zależy żeby wygrać to dostosowywuję się do team'u.

Opublikowano

Ja rispektuje pick order, ale dostaje wylewu jak widze kolesia, który pisze: CALL ORDER i pickuje 2x adc, gra przegrana już w lobby bo zazwyczaj koleś feeduje. xD Silver

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

W moim mniemaniu PICK>CALL ale dogadanie się odpowiednie jest ważniejsze od pick orderu.

Jest to coś, do czego ludzie dochodzą bardzo długo niestety.

Fakt, że wywyższenie PICK orderu było ok pomysłem według RIOTU ale kiedy grałem sam - zawsze byłem 1st pickiem, a jeżeli z kimś w DUO to zawsze lastpickiem.
Całe szczęście moja najmocniejsza pozycja to support i nigdy nie muszę się o nią bić. Dlatego nie ważne czy jestem 1st czy last pickiem =D
Jeżeli ktoś zawołał MID wcześniej wolę to zrespektować i picknąć coś innego. Zresztą, mi zawsze wydaje się, że żyję w jakimś oddzielnym wszechświecie:
Każdy woła swoją rolę, nikt nie rage'uje. W grze rzadko kto flejmi. Gry zwykle wyrównane. Serio, chyba jestem z równoległej rzeczywistości. I to będąc gdzie? W srebrze na EUNE.

Mam wrażenie, że ogromna większość osób które płaczą w tym temacie czy bluzgają, to zwyczajnie wyolbrzymiają problem lub mieli go 3-4 razy na 100 gier.
Ale fakt - negatywne doświadczenia pamiętamy dłużej od pozytywnych.

wikmk9.jpg

Opublikowano

żebyś kurwa zdechł w tym brązie ;)

@TOP
order pick, jak się do niego nie dostosujesz to jesteś dzieckiem, trollem, ciotą, cwelem, ped..waginosceptykiem itd. :) I takie osoby dostają ode mnie reporta bo kurwa "i said first" :)

@Bezimienny

Co powoduje tylko zwiększenie toksyczności. Mam nadzieję, że tylko trolujesz. Owszem pick order jest ważny, ale atmosfera w drużynie ważniejsza. Chyba, że grałbym smerfem w brązie będąc diamentem na głównym koncie.

Gra po walce w lobby jest zwykle słaba, i nieraz ktoś zaczyna trollować. Zresztą jakby to mało razy było tak, że ktoś weźmie coś, dlatego, że był pierwszy a potem nafeeduje.
FakJe potrafi dogadać się z drużyną, więc jest znacznie lepszym graczem drużynowym. Umie się dostosować, i nawet jeżeli będzie gnić w brązie, to polepszy doświadczenia z gry innym, a także jestem pewien, że i sobie. Bycie "zadufanym w sobie narcyzem" nie jest tu zawsze opłacalne.

http://scr.hu/9xk/dxwhk

potrzebujesz jeszcze jakiegoś dowodu o trolowaniu? Miałem szczęście że kiedyś wyzerowali warny bo bym leżał w folderze zbanowani ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...