Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xdax1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam launchera zyczu i za cholerę nie wiem jak wgrać na niego moda xD jakaś pomoc?

Rozumiem, że chcesz zainstalować moją paczkę? Jeśli tak, to łatwiej będzie pobrać normalny Launcher.

Jeśli nie chcesz instalować mojej paczki - to nie temat do pomocy w czymś innym, stwórz własny temat, na pewno ktoś pomoże.

Zbieram +

mca.png

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy można do paczki dodać jakiś własny mod? I jeszcze jedno, czy działa na multi jeżeli samemu zrobi się pliki serwerowe?

Opublikowano

Czy można do paczki dodać jakiś własny mod? I jeszcze jedno, czy działa na multi jeżeli samemu zrobi się pliki serwerowe?

Tak, możesz dodać to paczki własne mody, ale nie możesz rozpowszechniać. Prawdopodobnie, będą też konflikty, jeśli będziesz chciał pomocy to pisz na PW.

Co do serwera to nie wiem, możesz spróbować, wiem, że działa na Lan.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Dzięki, jeżeli uda mi się zrobić serwer to mogę Ci podesłać. Co do modów to polecam: Ars Magica 2 - magia i czary, Applied Energistics - zarządzanie itemkami (techniczny), Computercraft - programowanie w Minecraft, NEI plugins. :)

Opublikowano

Witam wszystkich zainteresowanych!
Autor paczki ma chwilowe problemy z swoim sprzętem na którym ją tworzy, ulepsza, naprawia i aktualizuje.

Istnieje możliwość że najbliższa aktualizacja będzie musiała być przełorzona na później, prosimy czekać cierpliwie.

Przepraszamy za wszelkie niedogoności.
PS: Nadal możecie zgłaszać błędy związane z paczką w tym temacie, dziękujemy.

Opublikowano

Czy jest gregtech bo (chyba) nie ma na liście?

Nie, niestety nie ma, ale jeśli chcesz to jest dość prawdopodobne że autor doda ten mod w następnej aktualizacji (jest kilka warunków)

No bo, w końcu to jest paczka dla was - graczy :)

Mimo że nie ma tam danego moda, zachęcam do pobrania! spróbować nie zaszkodzi, a jest ponad 100 innych modów wartych uwagi które znacznie porawiają rozgrywkę ;)

Opublikowano

A czy po aktualizacji paczki trzeba będzie przenosić swój domek na inny świat, czy nadal będzie wszystko działać na starym?

Opublikowano

@Freshee: Nie jestem pewien jak to działa. Jeśli masz paczkę, stworzysz świat, i aktualizujesz paczkę to światy powinny zostać, i działać, ale na wszelki wypadek radzę zrobienie kopii zapasowej folderu "saves".

@Sebastian1882: Nikt nie twierdzi że jesteś "debilem", przykro mi że paczka nie działa tak jak powinna w twoim przypadku, dzięki za zgłoszenie błędu. Niestety ja nie jestem autorem paczki, i nie znam się na javie, minecraftcie i błędach, ale wydaje mi się że jest to problem z modem "DimensionManager".

Wiem że to cię zdenerwuje, ale nie mam innej rady niż takiej abyś usunął MC, zrobił czystą instalkę i jeszcze raz zainstalował, dokładnie tak jak w poradniku w pierwszym poście. Nie kwestionuję twojego intelektu, ale czasami coś nam samo się psuje z niewiadomych przyczyn, i warto spróbować jeszcze raz. Może jakiś plik się nie skopiował? może stara wersja javy? pojęcia nie mam, ale jest wiele czynników które mają wpływ na działanie gry. Powodzenia, mam nadzieję że za drugim razem się uda, a i jeszcze raz - dzięki za zgłoszenie błędu :)

Opublikowano

@nblc: Ciesze się że i ty nie masz problemów z paczką, podziękowania przekażę autorowi zaraz jak odzyskam z nim kontakt. Życzę miłej gry!

Opublikowano

@Freshee: Nie jestem pewien jak to działa. Jeśli masz paczkę, stworzysz świat, i aktualizujesz paczkę to światy powinny zostać, i działać, ale na wszelki wypadek radzę zrobienie kopii zapasowej folderu "saves".

@Sebastian1882: Nikt nie twierdzi że jesteś "debilem", przykro mi że paczka nie działa tak jak powinna w twoim przypadku, dzięki za zgłoszenie błędu. Niestety ja nie jestem autorem paczki, i nie znam się na javie, minecraftcie i błędach, ale wydaje mi się że jest to problem z modem "DimensionManager".

Wiem że to cię zdenerwuje, ale nie mam innej rady niż takiej abyś usunął MC, zrobił czystą instalkę i jeszcze raz zainstalował, dokładnie tak jak w poradniku w pierwszym poście. Nie kwestionuję twojego intelektu, ale czasami coś nam samo się psuje z niewiadomych przyczyn, i warto spróbować jeszcze raz. Może jakiś plik się nie skopiował? może stara wersja javy? pojęcia nie mam, ale jest wiele czynników które mają wpływ na działanie gry. Powodzenia, mam nadzieję że za drugim razem się uda, a i jeszcze raz - dzięki za zgłoszenie błędu :)

Hah, pierwszy raz widzę w internecie kogoś tak kultularnego :D

Javę mam najnowszą, próbowałem jeszcze raz tego modpacka zanistalowac na czystego mc i nic. Trudno.

Opublikowano

Czadzior paczka z chęcią na niej zgram i do tego własny instalator :D

Ciesze się, miłej gry. A tak na przyszłość dla osób piszących rzeczy typu "super paczka działa", przejrzałem sobie regulamin tego działu, i za taką którką wypowiedź można dostać ostrzeżenie (Ja nie ustalam zasad, osobiście nie mam nic przeciwko takim postom chwalącym paczkę ^^ ) dlatego sugeruję dopisanie czegoś typu "Mógłbyś dodać mod ...<mod do dodania>" albo "działa w porządku na java ...<wersja> i windows ...<wersja>" lub innych popierdółek żebyście uniknęli niepotrzebnych ostrzeżeń, dzięki.

Hah, pierwszy raz widzę w internecie kogoś tak kultularnego :D

Javę mam najnowszą, próbowałem jeszcze raz tego modpacka zanistalowac na czystego mc i nic. Trudno.

Haha, dzięki za komplement :)

Ludzie kulturalni to gatunek niemalże wymarły, a w internecie rzadko spotykany.

Przykro mi że się nie udało i zmarnowałeś poświęcony na to czas, jak tylko wróci autor (xdax1) to go powiadomię o tym błędzie, ja sam niestety nie jestem w stanie zbyt wiele (jeżeli nie nic) zrobić :(

Opublikowano

Witam po mojej krótkiej przerwie i z góry was przepraszam za moją nieobecność.

Niestety tak jak wpominał Viper13, miałem problem z komputerem. Niestety na razie aktualizacji nie będzie, mam nowy komputer i muszę wszystko sobie po przenosić ze starego dysku twardego, mam nadzieję, że to zrozumiecie.

Myślę, że w niedziele(02.02) będzie duża aktualizacja.

Wracając do tematu.

- Dziękuje Viper13 za czuwanie nad tematem, myslałem, że temat zostanie opuszczony a tu taka miła niespodzianka :)

- @Sebastian1882, jak widzisz u wszystkich innych paczka działa, nie mówie, że zrobiłeś coś źle, bo jesteś "debilem" (jak to sam napiasłeś), możliwe, że przez przypadek jakiś błąd powtarzasz. Jeśli chcesz dalej zainstalować to napisze do mnie na PW, chętnie Ci pomogę w instalacji.

- @Freshee, to zależy od aktualizacja. Jeśli dotyczy zmiany terenu, trzeba przenosić swój dom. Natomiast, jeśli aktualizacja dotyczy tylko naprawienia błędów, dodania modów które dodają przedmioty/maszyny to świata przenosić nie trzeba.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

To może informujcie w temacie czy będzie trzeba przenosić czy może zostać.

Jasne.

Od następnej aktualizacji zostanie to zmienione.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Musiałem przyśpieszyć aktualizację, ponieważ niestety od lutego mnie nie będzie i aktualizację nie będą się pojawiały.

Na razie żadnych nowych modów nie dodawałem, po moim powrocie będzie większa aktualizacja dodająca nowe mody.

DeiXPack 2_0.04 - 26.01.2014 - Nie wymaga nowego świata, ale dla bezpieczeństwa lepiej przenieść swój dom na nowy świat, ponieważ dużo modów zostało aktualizowane.

- Aktualizowano mod DartCraft Beta.
- Aktualizowano mod Buildcraft - Tools.
- Aktualizowano mody bspkrsCorev + Treecapitator.
- Aktualizowano mod Advanced Machines.
- Aktualizowano mod BuildCraft.
- Aktualizowano mod Dr. Cyano's Basic BuildCraft Machines.
- Aktualizowano mody ThermalExpansion + CoFHCore.
- Aktualizowano mod Dynamic Lights.
- Aktualizowano mod DungeonPack.
- Aktualizowano mod Equivalent Exchange 3.
- Usunięto mody LomLib + Equivalency.
- Aktualizowano mod Flan's Mod.
- Aktualizowano mody Galacticraft + Galacticraft - Planets + Micdoodle Core.
- Aktualizowano mod immibis-core.
- Aktualizowano mod Industrial Craft 2 Experimental.
- Aktualizowano mod Mekanism.
- Aktualizowano mod ShowDurability 2.
- Aktualizowano mod Thaumcraft Extras.
- Aktualizowano mod ThaumicTinkerer.
- Aktualizowano mod MinecraftForge.
- Aktualizowano mod Optifine.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

DeiXPack doczekał się multi!

Aby pobrać wystarczy wejść na stronę paczki.

http://deixpack.c0.pl/

Osoba dzięki której jest multi - Freshee, stworzył oraz zajmuje się aktualizacją. W razie pytań co do serwera, należy kierować się do niego.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Zainstalowalem paczke, wszystko ladnie pieknie, wlaczam launcher, wybieram juz wybrany profil tak jak powinno byc, i nic sie nie dzieje, na innych profilach wszystko smiga... prosze o pomoc...

Z serwerem tez mam problem, wyskakuje caly czas ze nie mam zainstalowanego fml... Pomocy!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...