Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft pocket edition 1.0.0. Co do szczęścia jest potrzebne?

refi350

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pewnie część osób wie, że Minecraft pocket edition został zaktualizowany do wersji 0.8.0. To tylko kwestia czasu dopóki stanie się wersją beta lub pełną wersją 1.0.0. Co byście chcieli by dodali do tego czasu w mobilnej wersji minecrafta? Odpowiedzi piszcie w komentarzach.

Ja zacznę. Chciałbym by dodali:

- Nieskończony świat

- naturalnie występującą lawę

- lepszy generator świata dodający jaskinie, więcej rud i wysoką trawę

- normalny nether, a nie reaktor netheru

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Raczej mogli by wszystko co w wersji PC dodać. Dodam to że na telefonie trochę dziwnie się gra, już na mym tabie lepiej się czułem

Ja także bym chciał by było tak jak w wersji pc, ale przypomnijmy, że pocket editon jest jeszcze w fazie alpha. To jeszcze się rozwija.

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Prosze o podawanie konkretów, a nie pisać, że ja chce to co z wersji na komputery, gdyż minecraft pocket edition pewnie nigdy nie dorówna swojemu komputerowemu odpowiednikowi

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Niedodadzą nieskończonego świata bo telefony nie dały by rady tyle generować

Opublikowano

Chwila, a podróby minecrafta takie jak na przykład survivalcraft ma nieskończony świat, a mój tablet wytrzymuje to bez większych trudności, więc co stoi na przeszkodzie, by w minecrafcie to dodać. Po za tym wcale nie musi generować wszystkiego. Minecraft na PC nie generuje wszystkiego tylko to co znajdzie się w zasięgu naszego widzenia. Podobnie może być w pocket edition

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Diamenty..

Spóżniłeś się, już je dodali xD

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Tak, ale jeszcze nigdy ich nie widziałem ;)

Orkin wystarczy wziąść kilof w sześcięnną dloń i kopać.

Telefon nie porzadzi sobie z tak zaawansowanym minecraftem...

To zależy od telefonu, chociaż preferuje tablety, bo nie tylko umożliwia w fajne granie na mcpe, ale też łatwiejsze pisanie na forach takich jak MPCforum

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Jest multi, ale w bardzo słabym wykonaniu :(

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Singleplayer>edit>external i mamy dodawanie serwera do MP, ale nie znajdziesz żadnego normalnego. Zazwyczaj crash chwile po wejściu na serwa na 2xx1,6Ghz i 4xMali400 (Mali400MP4) + 1Gb ramu -.- Slate7

Opublikowano

Ja grałem trochę na serwerach mcpe, ale bardzo często nie dało się na nich normalnie grać, bo jak są działki na przykład to taki mały obszar szybko zostanie zajęty, a jak bez działek to będzię zgriferowany :( . Minecraft logic

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Troszke większa mapa , i mogli by wtedy dodać w opcjach takie coś jak "Rozmiar mapy" albo przy generowaniu

i tam wybierasz

256x256

512x512

<...>

I widoczne jakieś motd w multi lub liczba graczy online :)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Ludzie! Telefon to nie komputer. Trudno będzie Mojang'owi dodać nieskończony świat i nether. Telefony i tablety nie mają takiego systemu jak komputer. Jeśli już mogą zwiększyć występowanie rud i lekko powiększyć świat. Jeśli chodzi o kopalnie to okey. Dodadzą jeszcze niektóre moby

na przykład Endermany.

Opublikowano

Ludzie! Telefon to nie komputer. Trudno będzie Mojang'owi dodać nieskończony świat i nether. Telefony i tablety nie mają takiego systemu jak komputer. Jeśli już mogą zwiększyć występowanie rud i lekko powiększyć świat. Jeśli chodzi o kopalnie to okey. Dodadzą jeszcze niektóre moby

na przykład Endermany.

Spokojnie mogę stwierdzić, że minecraft lajtowo chodzi na komputerach słabszych od tych telefonów co teraz robią.
Opublikowano

Jedyne co to jak dla mnie nie skończony świat i może normalny nether a nie ten kondensator netheru czy co to wg. jest.

928011413476457403957.png

Opublikowano

Zainstalujcie sobie survivalcrafta, tylko demo i zobaczycie, że jest nieskończony świat i przynajmniej mi nie laguje. Mając takie porównanie łatwo można stwierdzić że nie będzie większych problemów z wersją na telefony z wprowadzeniem nieskończonego świata w MCPE. Może przestaniecie pisać że się nie da, bo się da. :)

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...