Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft pocket edition 1.0.0. Co do szczęścia jest potrzebne?

refi350

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie! Telefon to nie komputer. Trudno będzie Mojang'owi dodać nieskończony świat i nether. Telefony i tablety nie mają takiego systemu jak komputer. Jeśli już mogą zwiększyć występowanie rud i lekko powiększyć świat. Jeśli chodzi o kopalnie to okey. Dodadzą jeszcze niektóre moby

na przykład Endermany.

Zauważ że Android bazuje na Linux'ie.

Na linuxie (Ubuntu 13.10 32bit) mc działa świetnie więc co za problem dodać nieskońcozny świat do wersji androindowej ?

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Procesory typu ARM, jakie znajdują się w smartphonach są mniej wydajne, więc nie sugerowałbym się tym, że Android to też system z rodziny Linuchowatych ;d

Przeczytaj sobię to:

Zainstalujcie sobie survivalcrafta, tylko demo i zobaczycie, że jest nieskończony świat i przynajmniej mi nie laguje. Mając takie porównanie łatwo można stwierdzić że nie będzie większych problemów z wersją na telefony z wprowadzeniem nieskończonego świata w MCPE. Może przestaniecie pisać że się nie da, bo się da. :)

Edit: "Linuchowatych"? Chyba linuxowatych. :P

MINECRAFT LOGIC

mca.png

Opublikowano

Ja bym dodał więcej biomów, bo jak narazie to tylko zima, ocean, polana i pustynia

Zapraszam na mój serwer 1.7.x: mc.turbogroszek.pl

Wejdź, nie pożałujesz :)

Opublikowano

Procesory typu ARM, jakie znajdują się w smartphonach są mniej wydajne, więc nie sugerowałbym się tym, że Android to też system z rodziny Linuchowatych ;d

Ale raczej dały rade by sobie poradzić.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Niedodadzą nieskończonego świata bo telefony nie dały by rady tyle generować

dokładnie, xbox ma limit a jaka potężna jest to maszyna (w porównaniu do jakiegoś przeciętnego smartfona). Nie macie na co liczyć nawet

Opublikowano

Ja już nie będe pokazywał posta z dowodem na to że minecraft to może wytrzymać. Poszukajcie sobie w tym temacie! Jeżeli ktoś uważa że minecraft nie wytrzyma na telefonie to się myli. Autorzy gry nie doceniają mocy telefonów, które teraz produkują! Zapewne z tego powodu jeszcze nie ma nieskończonego świata.

MINECRAFT LOGIC

mca.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam mcpe na telefonie ale jest słaby na creative jest ruda redstona ale proszku niema mogli by dodać więcej rzeczy ogólłem nie polecam go na creative a na survival tak średnio

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niedodadzą nieskończonego świata bo telefony nie dały by rady tyle generować

Dodali i wszystko działa więc pewno miałeś na myśli te cegły sprzed dekady.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kiddie ja tam bum chcial mechanizmy oraz kuniki ^^

Peas odzielne menu dla extrenal

o talkie cos:

Singleplayer

Multiplayer

Opcje | realms

Twitch | quit

Bo twitch by sie przydal

Wyslane z mojego htc :3

Troche wk... To auto poprawianie :D

P.s zróbcie refa pls :-:

76561198180869410.png
Opublikowano

Chciałbym aby dodali/zmienili tam:

- Świat bez granicy.

- Nowe moby.

- Więcej itemów z oryginalnego Minecraft'a.

- Konie.

- Jaskinie.

I to tyle, więcej na ten czas mobilna wersja nie potrzebuje, pogrywam od czasu do czasu na niej :)

sygnaturka.png
Opublikowano

@MieluPL Nie czepiaj się mnie, czytaj ze zrozumieniem. "pogrywam od czasu do czasu" I nic nie mówię, że jestem na bieżąco.

Pozdrawiam

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...