Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Nerfy, nerfy i jeszcze raz nerfy - Sezon 4

Diablo!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yo!

Info jest potwierdzone, są to zebrane posty "czerwonych" i zebrane w jedną całość.

20131225_113327909.pngShaco’s passive will be remade.

20131225_113359495.pngZyra’s passive was awkward in S3. So we will change its trigger manner and range to enhance it.

20131225_113420357.pngTaric is still too strong though being nerfed. The frequent spell cast makes him more like a carry not a support. We decided to reduce his CD reduction from 2 seconds to 1 second. And enhance some skills as compensation. We still need to test the value as we don’t want Taric to be unpopular in S4 not long after his remake.

20131225_113446426.pngAs to Kog’maw, he also sucks in S3. So we decided to enhance his E to make sure his self-protection and chasing ability as an ADC. We are still working on the details.

20131225_113506981.pngWe will enhance Poppy’s early game ability a little bit and nerf her late game ability.

20131225_113521647.pngTristana is a fairly qualified ADC. However, in the real game, she lacks normal attack abilities in early game and seems too over powered in late game. So we slightly change her Q to balance the early and late game. But we don’t know whether the skill will be imbalanced when cooperating with the new junglers or in other positions in S4. So it’s just a suggestion.

20131225_113541933.png Compared to other junglers or top solos, Noc’s error-tolerant rate is not very high. It’s even too low. After the observation of one season, we decide to change Noc’s W and remake his E to make him shine in S4. And he will not only be a jungler, but also terrify others.

20131225_113557155.pngWe seem to make a silly mistake on Ryze. We reduced his range and increased his movement speed to balance him when he was on lane. However, we ignored that Ryze is an AP. So we agree to change his skills.

20131225_113616575.pngAs to Irelia, I don’t think we did too much on her. But we do forget that version change may influence a lot of champions. That makes them looks weaker. Maybe because of the version change, the champion looks weaker. After several nerfs, her QWE become weaker and weaker. So we decided to do some “non-balance” changes to her to “balance” her. This is a new challenge to us, as to some degree, we nerf Irelia again.

20131225_113631854.pngGalio is an excellent champion with strong laning ability and team fight ability. However in S3, he is not that popular as we thought. After test and research, we found that though with slow speed, Taunt and Shield, Galio is not that powerful actually. He can only be a support. As a support, Galio is not so good at initiating skills. So we have to try to change Galio.

źródło: loldb.gameguyz.com

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Nerf albo Uninstall Nasusa, a nie jakies nerfy na taricu -_-

Opublikowano

Ehh,ja to bym na początku znerfił teema w early,a nie bawił się innymi postaciami.

Przed chwilą przegrał topa na teemo to teraz nerf teemo xDDD

@top

Niewiele tych informacji na razie, nadal nie wiem po co nerf tarica

Opublikowano

Ehh,ja to bym na początku znerfił teema w early,a nie bawił się innymi postaciami.

Teemo juz wystarczająco znerfili..

A co do tych nerfów, to nie gram żadną z tych postaci, ale są inne bardziej OP postacie ;p

Opublikowano

jak irelka ma byc taka jak w sezonie I to ja podziekuje ;)

Znaczy op? Ale oni zapowiadają nerfa

Ten riot jest ślepy?(jeśli to nie fake). Gdzie jest jax,nasus,mundo,fizz?

Opublikowano

Żałosne... Nerfią to co jest najmniej istotne. Galio? Ok, ale Taric? Dlaczego nie Nasusa, Fizza? Ireli dawno nie widziałam w grze, więc nie wiem... Sumiennie ślepi są albo nie wiem -.-

Opublikowano

Żałosne... Nerfią to co jest najmniej istotne. Galio? Ok, ale Taric? Dlaczego nie Nasusa, Fizza? Ireli dawno nie widziałam w grze, więc nie wiem... Sumiennie ślepi są albo nie wiem -.-

Oni nerfią, to co według nich jest zbyt mocne, ew. to co "prosy" uważają za "OP". Raczej nie słyszą naszego płaczu, że nasus po wyjściu z topa, z wyfarmionym 500Q ma adc na jednego sklla.

Opublikowano

fizz to teraz gowno.

ciekawy jestem nowych skilli ryze i nocturne

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Nie wiem co oni robią. Do znerfienia to ja widze psa, mundo, kassadina, eliske, evke, jaxa, shyvane, ew. ahri, ori, riven. Ryzem aktualnie się nie da grać, okropny zasięg. Teemo powinni zostawić takim, jakim jest, albo troche buffnąć poisiona. On na tym polega, by wygrać linie i żeby team pocarrował gre.

Uczeń
Opublikowano

Wg mnie te zmiany mniej wiecej słuszne ale brakuje mi tu sporo nerfów/buffow innych postaci ;)

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Nie srajcie się tym Fizzem, ma strasznie słabe early, dużo postaci go kontruje, nawet Lux go mogę zjechać przy ostrożnej grze. Lepiej by się zajęli zasraną Kayle, bo to gówno kontruje wszystko na midzie i topie...

Opublikowano

jeszcze wyjdzie na to, że zyra dostanie więcej nerfów niż ta irelia :>

Galio jest ok ale mogli by poprawić jego E może nerfa nie dostanie :D

Hejo

Opublikowano

tak placzecie o nasusa a wystarczy mu zwiekszyc cd na q i bye bye ;]

w koncu zmiana pasywu zyry , zmiany na +

Opublikowano

O co wy się spinacie ? Nic nie jest jeszcze potwierdzone.. nie ma tych zmian na pbe.. to są jakieś wyrwane z kontekstu posty sklejone w jedną całość.. Plotka puszczona w świat MPC forum potrafi zdziałać cuda. ._.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...