Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Spis][DL] Autorskie Skrypty by SkrypciarzePl - Czeste Aktualizacje

SkrypciarzePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o zbiór komend, które wykonują jakąś funkcje w grze, na permisje dls VIP.

Np.

Komenda: /vip ognik

Opis: z rąk gracza wystrzeliwa kilka fireballi i wyświetla sie wiadomość.

Komenda /VIP kompas

Opis: daje userowi diamentowy miecz, a po 120 sekundach mu go zabiera

Komenda /VIP balwan

Opis: spawnuje kilka bałwanów.

Ogólnie funkcje, które pomogą vipowska w grze i umilą mu rozgrywkę.

spoko. postaramy sie to zrobic na jutro lub pojutrze :D

Chetnie służymy pomocą. Masz problem pisz smialo :D

SkrypciarzePL zapraszaja was do obejrzenia naszej paczki skryptow

Link: >> Kiknij aby przejsc do tematu <<

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak wy sie tak nauczyliscie pisac skrypty :D. Z niecierpliwoscia czekam na nowe skrypty

Nauczylismy sie dluga i ciezka praca. Wystarczy ze pokombinujesz :D

Opublikowano

Świetny spis. W dwa dni dodać tyle skryptów i to jeszcze tak bardzo dopracowanych. Gratulacje. Może pomyślcie o skrypcie na gildie, nie jest to takie trudne jak się wydaje, a byłaby to z pewnością perełka w waszym spisie :)

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Świetny spis. W dwa dni dodać tyle skryptów i to jeszcze tak bardzo dopracowanych. Gratulacje. Może pomyślcie o skrypcie na gildie, nie jest to takie trudne jak się wydaje, a byłaby to z pewnością perełka w waszym spisie :)

No nie wiem juz jest skrypt na gildie, a nie chcemy kopiowac pomyslow :D

Opublikowano

No nie wiem juz jest skrypt na gildie, a nie chcemy kopiowac pomyslow :D

Nie musisz wcale zagladać do kodu skryptu dzikoyska. Też piszę gildie na swój powstający serwer, ala nigdy w życiu nie widziałem kodu żadnego skryptu na gildie. I co, oskarżą mnie o to, że kopiuje pomysly? pfu

Jesli pomoglem daj Like.

Opublikowano

Połowa skryptów tych jest na innych stronach, ale i tak dobrze. + ;d

Połowa skryptów tych jest na innych stronach, ale i tak dobrze. + ;d

Te skypty sa tylko na 2 stronach na mpc i na innej . Zeby nie bylo ze kopjujemy - te skrypty na tej 2 stronie sa robione przez nas tylko kazdy z ekipy pisal odzielne tematy :D

Opublikowano

większość skryptów są krótkie i łatwe do napisania ale i tak gratulacje za zrobienie takiego spisu no i oczywiście za grafike, dla mnie takie małe skrypty nie dają mi satysfakcji z samego ich robienia ale widzę, że się staracie więc powodzenia w pisaniu dalszych skryptów.

btw. już parę osób pisało by nauczyć się javy ja też oczywiście polecam bo w pluginach można zrobić praktycznie wszystko.

btw2. większe skrypty są bardziej zasobożerne niż pluginy bo sam skript to jest plugin a on musi obsłużyć jeszcze taki jakby "pod plugin" więc teoretycznie zżera więcej ale takie mniejsze skrypty tak do 100 linijek powinny być wydajniejsze niż pluginy

Opublikowano

@UP

Ale głupota. Skrypty są znacznie mniej zasobożerne. Już kiedyś kilka osób poruszało ten temat w kogoś temacie z publikacją skryptu. Pluginy są aktywne cały czas i cały czas muszą sprawdzać dany event. Skrypty natomiast nie działają cały czas tylko są przygotowane na to, że do pluginu Skript zostanie dodany rozkaz następnie trafia on do skryptu, a potem do Skript'a. Jest to znacznie mniej zasobożerne niż dziesiątki pluginów. W dodatku jeżeli nie potrafi pisać się zoptymalizowanych skryptów tylko nawali się 10 eventów zamiast jednego to potem nie ma się co dziwić.

Wszystko jest oparte na moich doświadczeniach. Wkrótce powinien pojawić się temat z porównaniem pluginu między skryptem. Stabilność, szybkość działania, obciążenie.

@Topic

Skrypty są bardzo proste, ale mam nadzieję, że zobaczę jeszcze u was coś na co poświęcicie więcej czasu :-)

Polecam także skrypty robić w 2/3 językach - pl/ eng/ de.

Opublikowano

@UP

Ale głupota. Skrypty są znacznie mniej zasobożerne. Już kiedyś kilka osób poruszało ten temat w kogoś temacie z publikacją skryptu. Pluginy są aktywne cały czas i cały czas muszą sprawdzać dany event. Skrypty natomiast nie działają cały czas tylko są przygotowane na to, że do pluginu Skript zostanie dodany rozkaz następnie trafia on do skryptu, a potem do Skript'a. Jest to znacznie mniej zasobożerne niż dziesiątki pluginów. W dodatku jeżeli nie potrafi pisać się zoptymalizowanych skryptów tylko nawali się 10 eventów zamiast jednego to potem nie ma się co dziwić.

Wszystko jest oparte na moich doświadczeniach. Wkrótce powinien pojawić się temat z porównaniem pluginu między skryptem. Stabilność, szybkość działania, obciążenie.

@Topic

Skrypty są bardzo proste, ale mam nadzieję, że zobaczę jeszcze u was coś na co poświęcicie więcej czasu :-)

Polecam także skrypty robić w 2/3 językach - pl/ eng/ de.

Fakt niektóre skrypty są dosyć proste ale zauważ także że dla pewnej ilości osób było by to nie wykonalne ;) A dla ciebie jak i dla nas jest to po prostu 30 minut zabawy :D

Opublikowano

Fajne skrypty :P może jakiś mi się coś przyda

Piszecie też pluginy ? Napiszcie do mnie na gg: 33308816

Mamy jedna osobe ktora pisze pluginy, postaram sie podac do niego jakis kontakt. Napisze ci na pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...