Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edited Server Files

SuicideRlz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pare questow jest nie dodanych do listy co mozna szybko zmienic (i plik to english_list, nie hongkong)

Mozecie sobie na nie patrzec, ale najwiekszy + tych plikow jest taki:

Nigdy nie zabraknie wam miejsca na cokolwiek chcecie, rozmiar obrazu moze byc rozszerzany dynamicznie.

Do odpalenia tych plikow NIEZBEDNY jest VirtualBox, konfiguracje (ss) wysle zaraz.

Edit:

vh6fj8.jpg

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Mały offtop czy na tych plikach nie bedzie wielkich lagow?mam kompa słaby 1gb ramu 1rdzeń i neta 1mb.Na tych plikach raina to miałęm lagi że ja pierdole nawet lognąc sie nie mogłem a na tych będzie inaczej.

Zrozumiał ktoś?Pisałem w pośpiechu:P

Opublikowano

faral, chetnie bym wpisal... A ta opcja nie dziala prawdopodobnie z takiego powodu iz konta root@% w tym mysql nie ma ;d

Robimy wszystko tak samo tylko zamiast SET PASSWORD.. wpisujemy:

CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'tutaj_swoje_haslo';

A potem wpisujemy:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;

I wszystko ;d

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

Siera virtual disk ma rozszerzenie .vdi a nie .vhd . Ja z VPC niekorzystam wiec nie wiem czy takie rozszerzenia obsluguje.

Opublikowano

ID : root

a haslo ustawiasz w tym momencie gdy w konsoli wpiszesz :

CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'tutaj_swoje_haslo';

te haslo jest do mysql

Opublikowano

Jak wpisujesz tą drugą komende to wpisuj ją dokładnie tak samo... Ja przed chwilką to zrobiłem... więc sie da.

Niestety ;/ wyskakuje mi Error a podam kawałek co tam pisze : CREATE USER failed for 'root'@'%'

i nie działa ;/

Chcesz własny Launcher na serwer?

Opublikowano

Napisz jakiś przejrzysty poradnik jak postawić serwer z tych plików bo dla mnie to jakoś inaczej ;/

Dokladniej chodzi mi o to jak ustawić w virtualbox i sysinstall

Opublikowano

ja wpisuje to pierwsze CREATE...to pisze UNAMATCHED a jak wpisze to GRANT....NO Match...co żle robie?

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Jesli wam nic nie dziala mozecie wrzucic zawartosc folderu /var/db/mysql z waszego starego servera (wszystkie pliki, i folder mysql tez) i bedziecie miec stare passy

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

A jak skonfigurofać serwewr pod hamachi w tym Configure>Netwoting>Interface?

Nick Metin:Qrs/Battlefield Heros:EVEG                                                                              GoLGis : )

1699886561.png

Opublikowano

Jesli ktos juz ma te pliki i bylby taki laskaw zeby wrzucic sama lokacje:

/usr/home/sui/metin

Wtedy wystarczy cos podmienic w plikach rain'a, tak czy siak... Lepiej sciagnac te, nie sa az tak zlagowane i zasmiecone jak pliki rain'a i rozmiar jest rozszerzany dynamicznie...

9.png

userbarwb.png

Opublikowano

Taak, ja mam neta 1mb troche wolno idzie i ściągam to już 3 raz -,- bo bawiłem sie z kartami sieciowymi i mi neta odcięło pare razy ;x Może sie uda ściągnąć

Opublikowano

możecie korzystać z jego konta do SQL

login

sui

hasło

amzarab88

Jak się nie mylę

@Edit

nie mylę się ! ;d

Do FTP i roota FreeBSD są root/metin2

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...