Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Guilty Crown

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na początku obejrzałem kilka odcinków w wersji TV 720p to wszystko wywaliłem do kosza bo tego się nie dało oglądać. Blade kolory i widoczna kompresja, a w dodatku słaba ostrość obrazu. Postanowiłem poczekać pół roku na Blu-Ray.

Guilty Crown to anime wyłącznie do oglądania w BD 1920x1080 lub BD 720p (oczywiście jak ktoś ceni jakość). Polecam wersję BD grupy coalgirls.

Piosenka w tej końcówce jak Inori

poświęca siebie

była przepiękna. To było tak wspaniałe, a zarazem tak smutne.

Nie wszyscy są tak obsesyjnie perfekcjonistyczni pod względem wymagań co do jakości grafiki, generalnie należysz do minimum pod tym względem, żeby czekac na anime pól roku specjalnie na bd i nie móc oglądać tv 720p i uważać, ze tego sie ogladać nie da, nie hejtuje Cię, ale twoje posty robią się już powoli nudne, zaakceptuj, ze większość ludzi nie ma takich wymagań jak ty. Czasami jak piszesz posty to mozna mieć wrazenie jakbys to co pisal uwazal za cos obiektywnego, tymczasem nie, ciebie rownież ogranicza cos takiego jak perspektywa zatem twoje wypociny są subiektywne, widocznie tego jeszcze nie zauważasz.

@top

co do guilty crown to anime spoko, na poczatku mnie nudzilo z tego co pamietam, ale postanowilem ogladać dalej. Pozniej byl z tego co pamietam moment, w ktorym zacząłem wchlaniac odcinek po ocinku. Spodobala mi sie tez ta przemiana shu w takiego skurwiela, bylo to dosyc nietypowe jak na anime. oprawa audiowizualna stała na wysokim poziomie, ale juz powoli żygałem tym sountrackiem, to darcie do ryja bylo fajne, ale co najwyzej za 1-2 usłyszeniem, zakonczenie mi się nie podobało. Ogladalem to anime, bo slyszalem, ze podobne do code geassa, ktorego uwielbiam, ale okazalo sie byc niestety o wiele gorsze od code geassa, ale samo anime i tak bylo spoko, ale dupy nie urywa.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Nie wszyscy są tak obsesyjnie perfekcjonistyczni pod względem wymagań co do jakości grafiki, generalnie należysz do minimum pod tym względem, żeby czekac na anime pól roku specjalnie na bd i nie móc oglądać tv 720p i uważać, ze tego sie ogladać nie da, nie hejtuje Cię, ale twoje posty robią się już powoli nudne, zaakceptuj, ze większość ludzi nie ma takich wymagań jak ty. Czasami jak piszesz posty to mozna mieć wrazenie jakbys to co pisal uwazal za cos obiektywnego, tymczasem nie, ciebie rownież ogranicza cos takiego jak perspektywa zatem twoje wypociny są subiektywne, widocznie tego jeszcze nie zauważasz.

Ty jesteś tym samym trollem (znanym na mpc) czy jakimś nowym? Twój styl pisania bardzo go przypomina.

Po pierwsze pisałem o jakości filmu (video), a nie grafiki. Wiesz czym to się różni? Jakość grafiki zależy od danego anime, a jakość filmu od jego źródła (TV, BD, online).

Jeśli ty nie masz wymagań to twoja sprawa, ale zachowaj te swoje wypociny dla siebie i ciesz się anime w słabej lub przeciętnej jakości.

Ja po prostu nie oglądam anime nie bieżąco bo nie mam żadnej przyjemności z takiego oglądania (gorsza jakość, reklamy, cenzura).

Spodobala mi sie tez ta przemiana shu w takiego skurwiela, bylo to dosyc nietypowe jak na anime.

Ale to raczej gra pozorów. W rzeczywistości mało co się zmienił.

ale juz powoli żygałem tym sountrackiem, to darcie do ryja bylo fajne, ale co najwyzej za 1-2 usłyszeniem, zakonczenie mi się nie podobało.

I to twoje słownictwo. To musi być kolejne konto znanego trolla. Jakie darcie? Który rytm z soundtracka ci się nie podobał.

Ogladalem to anime, bo slyszalem, ze podobne do code geassa, ktorego uwielbiam, ale okazalo sie byc niestety o wiele gorsze od code geassa

To anime było lepsze od Code Geass pod względem wizualnym, ale gorsze jeśli chodzi o postacie. Te w Guilty Crown mnie trochę zawiodły (ale tylko trochę).
Opublikowano

Ty jesteś tym samym trollem (znanym na mpc) czy jakimś nowym? Twój styl pisania bardzo go przypomina.

Po pierwsze pisałem o jakości filmu (video), a nie grafiki. Wiesz czym to się różni? Jakość grafiki zależy od danego anime, a jakość filmu od jego źródła (TV, BD, online).

Jeśli ty nie masz wymagań to twoja sprawa, ale zachowaj te swoje wypociny dla siebie i ciesz się anime w słabej lub przeciętnej jakości.

Ja po prostu nie oglądam anime nie bieżąco bo nie mam żadnej przyjemności z takiego oglądania (gorsza jakość, reklamy, cenzura).

Ale to raczej gra pozorów. W rzeczywistości mało co się zmienił.

I to twoje słownictwo. To musi być kolejne konto znanego trolla. Jakie darcie? Który rytm z soundtracka ci się nie podobał.

To anime było lepsze od Code Geass pod względem wizualnym, ale gorsze jeśli chodzi o postacie. Te w Guilty Crown mnie trochę zawiodły (ale tylko trochę).

Nie jestem trollem, teraz jestem version full, czyli nauczylem sie po napisaniu tych 5 600 postach na mpc, ze nie warto byc toksycznym i spamować. Niemniej jednak krytyk sobie nei daruje. Dlatego zdziwilem się jak napisales "i to twoje slownictwo", co z nim nie tak? To anime moze i bylo lepsze od code geass pod wzgledem wizualnym, ale to akurat jest malo wazny aspekt anime w porownaniu do aspektu emocjonalnego, fabularnego, postaci itp., przynajmniej moim zdaniem. Znowu robisz to samo, uwazasz, ze to co robisz jest normalne, a to Ci, ktorzy nie robią tak jak ty zadowalają się gównianą jakością. W dodatku niepotrzebnie lapiesz mnie za slowo. Powiem tak, ty zadowalasz się zajebistą jakością, a wiekszosc normalną. Także to ty należysz do minimum i tak powinieneś siebie traktowac, czyli jako osobe o większych wymaganaich, a nie osobe o jedynych slusznych wymaganiach. 

Opublikowano

nauczylem sie po napisaniu tych 5 600 postach na mpc, ze nie warto byc toksycznym i spamować.

Tylko, że ty ciągle jesteś toksyczny i spamujesz (wycieczki osobiste to spam).

Niemniej jednak krytyk sobie nei daruje.

Opinie możesz krytykować, ale nigdy danego użytkownika.

To anime moze i bylo lepsze od code geass pod wzgledem wizualnym, ale to akurat jest malo wazny aspekt anime w porownaniu do aspektu emocjonalnego, fabularnego, postaci itp., przynajmniej moim zdaniem.

Wiadomo, że grafika nie jest najważniejsza, ale akurat Guilty Crown powodowało bardzo duże emocje i pod względem fabuły również było wciągające.

Gorzej z postaciami (trochę mnie zawiodły), więc pod tym względem Code Geass wygrywa.

Opublikowano

nauczylem sie po napisaniu tych 5 600 postach na mpc, ze nie warto byc toksycznym i spamować.

Tylko, że ty ciągle jesteś toksyczny i spamujesz (wycieczki osobiste to spam).

Niemniej jednak krytyk sobie nei daruje.

Opinie możesz krytykować, ale nigdy danego użytkownika.

To anime moze i bylo lepsze od code geass pod wzgledem wizualnym, ale to akurat jest malo wazny aspekt anime w porownaniu do aspektu emocjonalnego, fabularnego, postaci itp., przynajmniej moim zdaniem.

Wiadomo, że grafika nie jest najważniejsza, ale akurat Guilty Crown powodowało bardzo duże emocje i pod względem fabuły również było wciągające.

Gorzej z postaciami (trochę mnie zawiodły), więc pod tym względem Code Geass wygrywa.

Masz prawo tak uważac, ja się zmieniam dla siebie, a nie dla ciebie, więc myśl sobie co chcesz. Imo nie jestem toksyczny i nie spamuje. Krytykując twoje opinie de facto krytykuje ciebie, mozna tak sobie uproscic, bo to opinie świadczą o tym za jakiego jesteśmy uważani, więc kim jesteśmy. Oczywiscie to pewne uproszczenie. Ja nie mówię, że guilty crown nie mogło oferować emocji, jakichś doznań, ale generalnie oko wyrafinowanego gustu jednoznacznie określi, że to code geass jest lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...