Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Genesis LastChaos - Poradnik dla początkujących

Damn.♥

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, zauważyłam, że wiele osób pyta w prezentacji jak dobić cap itp, więc postanowiłam zrobić mały poradnik. Nowo zaczynającym graczom na pewno się przyda.

1.Jak zacząć grę?

~To proste, kiedy wkroczymy do świata Genesis sprawdzamy swój ekwipunek, na start dostajemy 1kk golda, set  na 90 level i tajemniczy box zatytułowany "x Beginner Box" (gdzie x oznacza Twoją klasę). Otwieramy go i dostajemy kilka przydatnych bajerów jak acc, pbi, eski i buff boxy.

To tyle na temat naszego początkowego ekwipunku, przejdźmy dalej.

W centrum Juno stoi dziwaczny npc, zwany Quest Manger, mamy u niego na początek dwa ciekawe questy, za które dostaniemy ładną nagrodę.

550631404936316797731.jpg

U tego NPC dostajemy zadania co kilka leveli. Najlepiej wbić na nich 110 level.

Drugi interesujący nas NPC stoi w miejscu tak zwanego "żyda", Agenta Roy'a. Nazywa się praktycznie tak samo (Quest Agent Roy) więc znajdziemy go szybko. Tutaj dostaniemy zadania powtarzalne raz dziennie, a nagroda za nie przyda się każdemu początkującemu.

335281404936316797731.jpg

Zanim wyruszymy na polowanie, wybieramy swoją podklasę i uczymy się skilli, dobrze też ulepszyć swoje eq do +15, HS-y ulepszają 100% ale czasami nie wchodzą, ale na pewno nie da się nimi spalić ;)

2.Jak expić?

~Tutaj jest kilka sposobów, ale ja opiszę mój sposób szybkiego wbicia maksa. Jest tani, szybki i prosty ;)

• 90 - 110 • Juno na foxach. Bijemy na platynce i eskach lub robimy w/w questy.
  • 110 - 165 Devasted Merac. Bijemy na samej platynie i eskach (!)
  • 165 - 175 • Devastet Merac. Tutaj pokazują nam się questy u Big Brother'a, bierzemy je (najlepiej zrobić Silient Squad / chyba tak się nazywa). Ale uwaga, czekamy aż kończy nam się platyna z dopiskiem [Event] ponieważ będziemy dostawać mało expa. Włączamy zwykłą platynę i robimy zadanka, za które powinniśmy dostawać ponad 80% expa. Maksymalnie powinno nam to zająć pół godzinki, nie więcej. A jeszcze lepiej znaleźć sobie party lub kogoś, kto Ci pomoże lub z osobą, która też je robi ;)
  • 175 - 180 • Ramslo's Lab. Zabieramy ze sobą eski + platynkę + limit + bałwan i lecimy na spot ze ślimakami. Tam zabieramy ze sobą botka z 90lvlem i zakładamy wyprawę z battle exp. Wtedy do samego końca będziemy dostawać po 2%.
  • 180 - 200 • Tomb. Do 190lvla expimy na full koxie (tzn pbi + eski + limit + random booster + bałwan), na 190 najlepiej poczekać aż wszystko nam się skończy i uruchomić na nowo, ponieważ od 191 nie można będzie tego użyć. Później leci się na samej epic pbi (choć nie wiem, jak to jest z eskami).

3.Wbiłem/am maxa, co teraz?

~Gdy wbiliśmy naszego wymarzonego maxa, jest wiele do roboty na tym serwerze. Między innymi:

• Zarabianie kasy.
  • Zrobienie najlepszych tytułów (przecież wiadomo, że najlepiej mieć wszystkie :D)
  • Dzienne questy - opłacalne i łatwe. Najlepsze te z bossami :)
  • Robienie questów w Tomb. Jest fajny reward.

Rada cioci Miyoshi odnośnie zarabiania kasy na Genesisie - warto zbierać GB i przy okazji robienia dziennych odpalać je na bossach, bo z bossów na lsb+gb leci do 150kk. (: Ponadto sprzedaż Genesis Ticketów, dlatego warto sobie zrobić drugą postać 165 i robić na dwóch kontach dzienne. Jeżeli ktoś chce sprzedawać itemki z IS-a to zdecydowanie opłaca się wystawiać Affinity Boxy/MS boxy - schodzą po 100kk/sztuka. 

4. Jak zarobić?

Są cztery drogi zarobku. 

* Zrobienie Wizarda / War Mage do dropienia kasy w Ramslo. To jest ten prosty i pewny zarobek. W 1h można wyciągnąć 2kkk samego golda, plus drop z darów (rop3 i gold boostery), oraz dropniesz bardzo dużo Tokenów (z których losujemy Moonstone, za Moonstone affinity / upgrade boxy), a także Genesis Coiny. Czego potrzebujemy? Wystarczy Wiz / War Mage (polecam War Mage), wep +15/+18, Lucky Spell Book i dużo czasu :)

*Dla 200lvli teraz także jest droga do zarobku, w Velfist dropi po 2kk za mobka + jajka (otwieramy z nich acc, przykładowo acc na HR stoi nawet 30kkk, na atak jeszcze droższe bo rzadkie )

*Dla leniwych i bogatych - 10k cash = 10kkk. Itemek w IS, który można sprzedać u NPC.

*Wydawanie cash na Affinity box (big affi stone = 1kkk, uber affi stone = 2kkk, epic affi stone = 3kkk), Upgrade box (MSy jak zawsze w cenie), Epic boxy (soule stoją po 1kkk, epic poty także cały czas w cenie)

* NAJLEPSZYM SPOSOBEM NA ZAROBEK JEST ODBICIE DRATAN xD Także, powodzenia!!

Powodzenia w grze!

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Czyli expić na questach można tylko do 175? Są jakieś zadania na ciekawe tytuły, czy trzeba kupować z IS? Kasę dropić opłaca się tylko w Merac? Hmm... Dość fajnie, że wszystko nie jest takie łatwe, ale mam nadzieję, że serwer nie padnie. ;p W ogóle niektóre ceny w IS są śmieszne... 7k cashu za tytuł? Lekka przesada. Ah, jeszcze jedno. Tutaj są kamienie?

Opublikowano

Bardzo dobry ten poradnik. Przekonałaś mnie do zaczęcia gry tam. :P

Skąd wziąć Genesis Coin? Nie zauważyłem, aby informacja była napisana w tym tutku. Widziałem tylko SS z questem, gdzie dostaje się jeden Coin. A jak zdobyć więcej? Też questy? :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

1. Expiąc w Ramslo's Lab od 175 można używać eventowej pbi, czy lepiej zwykłą?

2. Mogę wziąć ze sobą botka 1 lvl, czy musi być wyższy?

3. Gdzie jest ten spot ze ślimakami? ;f

Opublikowano

2. Możesz z pierwszym, ale może być i z większym. Ważne aby odpowiedni dystans levelowy był (jaki? - nie pamiętam dokładnie, na pewno postać do 150 możesz spokojnie brać).

3. Tam, gdzie jest Boss - "Fantom".

zSCFQrN.png

Opublikowano

1. Lepiej zwykłej, bo więcej expa daje. Poza tym, jak dobrze oddasz questy, to na 175 jeszcze raz odbierzesz i wbijesz 177. ;)

2. Może być 1 lvl i musi być to combat party.

3. Dość ciężko wytłumaczyć. Jeżeli wiesz, jak się idzie na tego małego Fantoma to w pierwszej sali, do której wchodzisz po teleporcie idziesz w lewo/prawo i tam dojdziesz na ślimaki. Do samego końca idź.

Opublikowano

Najlepsze acc wcale nie jest za gen coiny, hsy maja 100% do 18 a nie 15, gold bosterów sie nie używa na zwykłych mobach bo to strata dropić po "30kk" jak można mieć z 1 ponad 160kk, sp nie farmi sie tylko na nowe skile bo np taki rk ma chyba z 10 skili albo i nawet więcej na które potrzebuje sp.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem nowym graczem w lc i troche nie ogarniam nabiłem 140lvl w devasted merac i teraz mam te questy do moraski ale pytanie gdzie są te moby który mam zabić na te questy?

Opublikowano

Jestem nowym graczem w lc i troche nie ogarniam nabiłem 140lvl w devasted merac i teraz mam te questy do moraski ale pytanie gdzie są te moby który mam zabić na te questy?

Do 165 masz bić w Dev Merac. Później od 165 do 175 masz questy w Dev Merac (tam w mieście, na środku). Od 175 do 185 expisz w Ramslo Lab. Nie robisz żadnych questów na Mooraskę, Nairat itp. itd. (:

Opublikowano

I tak najlepiej grać na globalu ale 4,5 lat wbijać max lvl

To chyba nie jest temat od tego. Każdy ma prawo zdecydować czy woli grać na serwerze prywatnym, czy na globalu. I nieprawdą jest, że "najlepiej grać na globalu". (:

Opublikowano

Rada cioci Miyoshi odnośnie zarabiania kasy na Genesisie - warto zbierać GB i przy okazji robienia dziennych odpalać je na bossach, bo z bossów na lsb+gb leci do 150kk. (: Ponadto sprzedaż Genesis Ticketów, dlatego warto sobie zrobić drugą postać 165 i robić na dwóch kontach dzienne. Jeżeli ktoś chce sprzedawać itemki z IS-a to zdecydowanie opłaca się wystawiać Affinity Boxy/MS boxy - schodzą po 100kk/sztuka. 

Opublikowano

Poważnie? To już mi lepiej się opłaca je sprzedawać i zbierać na gotowe worki affi czy MSy a i tak zawsze z is kupuje boxy :O

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Poważnie? To już mi lepiej się opłaca je sprzedawać i zbierać na gotowe worki affi czy MSy a i tak zawsze z is kupuje boxy :O

No serio, serio. Same boxy są bardzo tanie. Chociaż teraz affinity/MS-y idą w dół.

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

"Najlepszym sposobem na zarobek jest Dratan" - fajnie, wręcz epicko, ale mogłabyś napisać cóż to za magiczny sposób, bo ktoś, kto nie zna serwera nic z tego nie zrozumie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...