Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 256
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi to nawet nie pokazuje Out Of Memory, tylko mc poprostu znika podczas próby wejścia na serwer.

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Nie działa mi.Niby minecraft się włącza,i zaraz potem menu ale odrazu się wyłącza bez żadnego błędu ni nic.

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Próbujcie. Mi udało się dostać w miarę zwinnie. Kombinowałem z argumentami javy, nie mogłem wejść. Pomogło wywalenie arkugmentu, który pojawia się po kliknięciu "opcje" pod ilością RAM, którą chcecie przydzielić:

-XX:MaxPermSize=128m

Wywalcie to i sróbujcie wbić.

Poza tym, próbujcie z innymi ustawieniami ilości RAM-u. U mnie działało tylko przy 1024mb.

A warto kombinować bo serwer przedni, pozdrawiam i zapraszam.

Opublikowano

@2UP

U mnie Launcher dziala tylko jak ustawie od 750mb RAMú do 950mb RAMú , przy 1024 crashuje :P
W 1 oknie mam dane 950, w drugim -XX:MaxPermSize=950m czyli taka sama ilosc ramu.

Untitled.png

Opublikowano

Mi niby się włącza przy tych ustawieniach u kolegi wyżej,launcher się odpala jest już 100% ale minecraft wcale się nie włącza,nawet nie ma śladu i nie wyświetla się Mojang,bo nie ma okienka z minecraftem.Pomocy,bo uwielbiam te mody,a chciałbym sobie jeszcze przed szkołą pograć :Dd

Mam tak samo jak Ty człowieczku u dołu.

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

OMG jak cokolwiek zmienię w opcjach, nie pokazuję się okno mojang, jak zostawię na domyślnie pokaże się okno z mojang a później się

wyłącza... ;/

Może ktoś coś zaradzi, albo ktoś naprawi to -.- Bo jak taki chłam ma być publikowany to ja dziękuje...

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

Ok, posprawdzalem u siebie troche.

Olalem calkowicie oficjalny launcher, pobralem najnowszy spiracony od TeamExtreme:

Wchodzimy do:

[Pratycja z Windowsem] np. C:\Documents and Settings\ [nazwa uzytkownika] np. Admin\.cmflauncher

Przyklad u mnie:

G:\Documents and Settings\Admin\.cmflauncher

Znajdziemy tam folder TekkitLiteServer i 2-3 inne (nie pamietam ile), zawartosc folderu TekkitLiteServer kopiujemy do dowolnego pliku np. na partycji D:\ , wrzucamy tam rowniez 3 pozostale foldery (nie ich zawartosci!) z folderu .cmflauncher.

Polecam na start usunac .minecraft.

Instalujemy spiracony launcher, nastepnie pobieramy Forge Mod Loaderá wersja 9.11.1.965 dla Minecraft 1.6.4:

Instalujemy Forge Mod Loadera wybierajac miejsce w ktorym znajduje sie folder glowny Minecrafta, tam gdzie zostal zainstalowany launcher od TeamExtreme. U mnie jest to:

G:\Documents and Settings\Admin\Application Data\.minecraft

Nastepnie zaznaczamy opcje Install Client, nastepnie OK.

Forge powinien zainstalowac sie do launchera od TeamExtreme.

Odpalamy launcher od TeamExtreme i :

1. Po prawej na dole widnieje przycisk New Profile, wciskamy go.

2. Wpisujemy dowolny Profile Name, zaznaczamy opcje "Game Directory" do ktorej nastepnie wpisujemy sciezke foldera do ktorego wrzucilismy zawartosc "TekkitLiteServer" oraz pozostale foldery. U mnie jest to np.

G:\Documents and Settings\Admin\Application Data\Tekkit

3. W oknie "Use Version" wybieramy: "release 1.6.4-Forge9.11.1.965 czyli Forge Mod Loader ktory poprzednio zainstalowalismy.

4. Naciskamy "Save Profile"

5. Wybieramy Profil ktory dopiero co stworzylismy u mnie jest to profil nazwany "Tekkit" i wciskamy "Play"

U mnie wszystko dziala poprawnie, moze u was tez pojdzie.

Untitled.png

Opublikowano

OMG jak cokolwiek zmienię w opcjach, nie pokazuję się okno mojang, jak zostawię na domyślnie pokaże się okno z mojang a później się

wyłącza... ;/

Może ktoś coś zaradzi, albo ktoś naprawi to -.- Bo jak taki chłam ma być publikowany to ja dziękuje...

Taki "chłam" działa masie osób, jak jesteś na tyle ograniczony, żeby nie potestować i dostać się na serwer jak się dostać na serwer to może i lepiej, że Ci nie działa.

@edit

A coś się stało, że serwer nie śmiga?

Opublikowano

Taki "chłam" działa masie osób, jak jesteś na tyle ograniczony, żeby nie potestować i dostać się na serwer jak się dostać na serwer to może i lepiej, że Ci nie działa.

@edit

A coś się stało, że serwer nie śmiga?

Ciekawe co mam kurwa testować, po chuj mam się bawić w jakieś zgadywanie jak zrobić, żeby działało. Właśnie widzę jak im działa, sporo tu postów, że jednak nie działa, poczytaj po stronach, wiec mnie nie pierdol. Gówno co nie działa, nie ja mam zachodzić w głowie dlaczego to nie działa, powinno po pobraniu działać, ale nie bo autorowi się nie chce zrobić, żeby działało... Żenada

@Edit

Ok, posprawdzalem u siebie troche.

Olalem calkowicie oficjalny launcher, pobralem najnowszy spiracony od TeamExtreme:

Wchodzimy do:

[Pratycja z Windowsem] np. C:\Documents and Settings\ [nazwa uzytkownika] np. Admin\.cmflauncher

Przyklad u mnie:

G:\Documents and Settings\Admin\.cmflauncher

Znajdziemy tam folder TekkitLiteServer i 2-3 inne (nie pamietam ile), zawartosc folderu TekkitLiteServer kopiujemy do dowolnego pliku np. na partycji D:\ , wrzucamy tam rowniez 3 pozostale foldery (nie ich zawartosci!) z folderu .cmflauncher.

Polecam na start usunac .minecraft.

Instalujemy spiracony launcher, nastepnie pobieramy Forge Mod Loaderá wersja 9.11.1.965 dla Minecraft 1.6.4:

Instalujemy Forge Mod Loadera wybierajac miejsce w ktorym znajduje sie folder glowny Minecrafta, tam gdzie zostal zainstalowany launcher od TeamExtreme. U mnie jest to:

G:\Documents and Settings\Admin\Application Data\.minecraft

Nastepnie zaznaczamy opcje Install Client, nastepnie OK.

Forge powinien zainstalowac sie do launchera od TeamExtreme.

Odpalamy launcher od TeamExtreme i :

1. Po prawej na dole widnieje przycisk New Profile, wciskamy go.

2. Wpisujemy dowolny Profile Name, zaznaczamy opcje "Game Directory" do ktorej nastepnie wpisujemy sciezke foldera do ktorego wrzucilismy zawartosc "TekkitLiteServer" oraz pozostale foldery. U mnie jest to np.

G:\Documents and Settings\Admin\Application Data\Tekkit

3. W oknie "Use Version" wybieramy: "release 1.6.4-Forge9.11.1.965 czyli Forge Mod Loader ktory poprzednio zainstalowalismy.

4. Naciskamy "Save Profile"

5. Wybieramy Profil ktory dopiero co stworzylismy u mnie jest to profil nazwany "Tekkit" i wciskamy "Play"

U mnie wszystko dziala poprawnie, moze u was tez pojdzie.

u mnie było ok, póki nie wybrałem Forge jake version a tak wyskakują jakieś błędy ;/ No trudno nie bede na tym serwie grać jak nie potrafią ogarnąć, żeby działało jak trzeba ;f

@Edit2

Wow, działa po przez usunięcie JVM arguments, ale pojawia się następny problem co chwilę wyskakuję OUT OF MEMORY a działa tylko jak przypiszę 1024 :( próbowałem nawet przypisać 10gb i nic MC po prostu się nie włącza -.-

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

Widzisz jaki jesteś cofnięty? Wystarczyło przeczytać parę postów wyżej, podałem takie rozwiązanie. W Task Managerze ustaw wysoki/realtime priorytet dla jawaw.exe może wtedy Ci ruszy. Autorowi działa, innym działa, to jego czy Twój problem, że nie potrafisz tego ustawić?

@edit

Zapraszam tych co mają nieco więcej oleju w głowie, za*ebista zabawa. Właśnie zacząłem rozgryzać thauma 4 ;-)

Opublikowano

Widzisz jaki jesteś cofnięty? Wystarczyło przeczytać parę postów wyżej, podałem takie rozwiązanie. W Task Managerze ustaw wysoki/realtime priorytet dla jawaw.exe może wtedy Ci ruszy. Autorowi działa, innym działa, to jego czy Twój problem, że nie potrafisz tego ustawić?

@edit

Zapraszam tych co mają nieco więcej oleju w głowie, za*ebista zabawa. Właśnie zacząłem rozgryzać thauma 4 ;-)

Sam jesteś kurwa cofnięty zjebany ryju i tak to jest gówno to po pierwsze po drugie jakoś jest wiele paczek modów które nie potrzebują jakiegoś zjebanego lunchera, działaja stabilniej niż to coś i uruchamiają się normalnie. nie są zbugowane. widziałem jak to wygląda, skrzyni nie widać, świnie owce etc też, itemy w eq znikają -.- crashuje MC po wejściu w opcje, więc nawet nie będę próbował kombinować żeby to działało bo kurwa żenada. a po 3 jest też dużo lancherów które są normalnie zrobione, wchodzisz i grasz a nie, że coś trzeba kombinować, po czwarte sam admin pisał, że ma jakiś niemyślących adminów...

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

Tylko się tam synek nie zapluj. Po samym poziomie postów widać, że zwyczajnie jesteś za głupi. Pisz sobie teraz do siebie, nie będę się ze szczylem wykłucał.

Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Za to ja mam najfajniejszy problem. Klient mi działa jak trzeba i włącza się bez zakłóceń tylko, że jak już wchodzę na serwer to go crashuję. Jedyne co widzę to słowa lag... dc.. wywali xD i tak za każdym razem od wczoraj. Całkiem fajna zabawa, bo mogę tak robić co parenaście minut xP. jbc mój nick: Alchemik jeśli ktoś z teamu to czyta może to naprawić. Winą mogą być chunki lub coś w moim eq, chodź mam nadzieję że nic nie usuniecie. Logów to się widzę nie czyta nic.

bipsMal.png

Opublikowano

Świetnie, że taki serwer powstał. Pobieram paczuszkę i z przyjemnością pozostawie na tym serwerze ślad. ;)

Opublikowano

Zapowiada się zajebiśc**. Dam Edit po pobraniu paczki i zagraniu ;)

@EDIT

Na Serverze co chwile jest jakiś lag :C Na razie - dla servera

Posty :3 ..::50::..::100::..::150::..::200::..::250::..::300::..                                        W grach Marrix_PL z wyjątkiem minkraftów ;3

Opublikowano

@Topic

Z tego co mi wiadomo administracja (4Get4Up + Misio + yyyy? JA?) Reinstallowalismy maszyne i mogly byc problemy z launcherem/serverem.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@UP

Jezeli chcesz info dostaniesz je od administratorow na teamspeak'u

Adres IP:

tekkitserwer.pl

Ja dopiero szczerze powiedziawszy od dzis zaczynam tak porzadnie wszystko ogarniac;)

Podczas mojej nieobecnosci zauwazylem, ze reszta administracji wprowadzila spora ilosc zmian.

cd. serwera to jak mi wiadomo czekamy na misia ;)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@TOPIC

ZMIANY NA SERWERZE:

Dodano: GregTech
Dodano: OpenBlocks
Dodano: OpenPeripheral
Dodano: ImmibisPeripherals
Dodano: Opis
Dodano: GalacticCraft
Dodano: ExtraUtilities
Dodano: ExtraBees
Dodano: RedstoneArsenal
Aktualizacja: Forge
Aktualizacja: BuildCraft
Aktualizacja: IndustrialCraft
Aktualizacja: MystyCraft
Aktualizacja: ThermalExpansion
Aktualizacja: CoFH core
Usunieto: TrainCraft
Usunieto: BetterChest

Serwer ON-LINE

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Chuj, Bugnięta paczka, Wbijam na serwer Po wpisanie re Wywala z minecrafta.

Na początku Pomyślałem, że to takie, no że nie wiem. No .

Na początku Pomyślałem, że no nie wiem co z tym zrobię, a potem sobie pomyślałem.
o Zapale i zapaliłem i tyle.

tatuaz-marihuana.jpg

Opublikowano

@UP

Wejdz w

\Users\Nazwa-Uzytkownika\.cmflauncher\TekkitLiteServer\

i wrzuc mi plik o nazwie ForgeModLoader-client-0.log

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...