Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się wyleczyć wadę na -?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się jakoś wyleczyć wadę oczy na -?

Posiadam -1 i mam mieć okluary (pierdolone) do końca życia..

Wujek mi mówi, że ona mi się cofnie.. Wogle jest taka szansa?
wiem, że idzie zatryzmać, więc nie piszcie tego typu postów.

Opublikowano

Ja mam wadę wzroku na minusie, też to końca życia i wraz z wiekiem ma mi się pogarszać. Nie wiem, jedyną opcją jest chyba operacja laserem.

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

Ja mam -1,25

Wada na - ci się nie cofnie, tylko + się cofa... też czuje ten twój ból, ale ja oksy nosze tylko w domu i np: na matematyce jak nie widzę z tablicy :D

Zawsze można zacząć nosić soczewki, ja będę mógł dopiero w marcu 2014 wziąć soczewki, bo niby niedotlenione oko itd.

Opublikowano

pierdolisz okulary? lol , nie lepiej dziewczyne ?

Cofnąć można raczej tylko laserówką ;/

..

Opublikowano

Ja mam -0.75 i do tego wadę wrodzoną (zniekształcone dno oka prawego) i oksy do końca.

Tak jak ktoś pisał nie da się tego cofnąć. Ogólnie chyba wszystkie - są wrodzone, bo każdego kogo znam to właśnie od małego.

Co do okularów: Co w tym takiego strasznego ? Na początki też mi się to nie podobało, ale gdy zrozumiałem, że dzięki nim WIDZĘ o wiele lepiej, to nawet się już nie zastanawiam. Jakoś nikt do mnie nie stęka, że noszę oksy.

Mimo wszysttko radzę nosić. No chyba, że chcesz, aby wada się powiększyła i za 2-3 lata nosić denka takie jak miał Stępień w 13 posterunku.

9368_gold.png

Opublikowano

Ale ta wada to jest jak urodzić się z downem...

Laserówka odpada.. Soczewki mogą być. -.-
Ale jak tego nie można cofnąć? Przecież wszystko idzie wyleczyć na kilka sposobów.
Jakieś kropelki/tabletetki nie pomogą?

Opublikowano

Ale jak tego nie można cofnąć? Przecież wszystko idzie wyleczyć na kilka sposobów.

Od 7 roku życia noszę okulary i żadnej poprawy. Nie ma żadnego leku, a jedyne co mam robić, to nie doprowadzić do pogorszenia wady.

9368_gold.png

Opublikowano

Wiem, że są tabletki na swędzące oczy, ale na takie coś raczej nie.

Noś okulary - za kilkanaście lat sam sobie podziękujesz :)

Opublikowano

Wiem, że są tabletki na swędzące oczy, ale na takie coś raczej nie.

Noś okulary - za kilkanaście lat sam sobie podziękujesz :)

podziękuję, że mam i tak rozjebane oczy ale nie rozjebią mi się do końca?

Thanks Me. Nosić okulary to jest takie odczucie jak jeździć na wózku. Wyróżniasz się od innych, bo masz coś czego oni nie mają i są normalnymi ludźmi.

Skąd wogle biorą sie te pierdolone wady? U mnie nikt z rodziny nie ma okularów prócz babci.

Opublikowano

Thanks Me. Nosić okulary to jest takie odczucie jak jeździć na wózku. Wyróżniasz się od innych, bo masz coś czego oni nie mają i są normalnymi ludźmi.

Skąd wogle biorą sie te pierdolone wady? U mnie nikt z rodziny nie ma okularów prócz babci.

No to po babci.

Wiesz co, jak napisałeś że porównujesz noszenie okularów do jeżdżenia na wózku to mi normalnie Cię żal.

Opublikowano

Słyszałem, że jest jakaś operacja, żeby wyleczyć wadę na -, ale kosztuje ok. 5000zł i może się nie udać. Jak nie chcesz nosić okularów, to polecam szkiełka kontaktowe.

Opublikowano

szkła.. szkła.. ale mi tu nie chodzi o te szkła.. nie piszcie jeden pod drugim postem, że "operacja laserowa". Na pewno są jakieś ćwieczenia i na pewno idzie to jakoś wyleczyć.
Czekam na ten sposób ;_;

Opublikowano

Ja pierdole porównywać noszenie okularów do jazdy na wózku, debilizm się szerzy. Na pewno wiele inwalidów jeżdżących na wózku chętnie zamieniłoby się z Tobą.

-1 to dopiero mały pikuś, jak ja znam kolegów co mają po -5, -6, sam mam -1,5 i jakoś nie wyżalam się na forach jak mi jest źle i niedobrze, i jak mnie to Bóg nie skarał, bo uwierz mi są większe problemy na tym świecie, jak ja się cieszę że nie zostałem wychowany w patologicznej rodzinie, czy też w trzecim świecie wśród murzynek.

Chcesz sobie pomóc? To wyłącz ten komputer.

Opublikowano

Nie da się wyleczyć. Trzeba nosić by nie pogorszyć sobie wzroku.

Po tacie mam tak, że na jednym oku + a na drugim -.

1392153617-U1109043.png

Opublikowano

NIE MA NIC.

Na np. aids dalej nie ma leku.

Chodzę od 5 lat w okularach i uważam że są zajefajne. Problem się zaczyna jak jakiś zjeb mi je stłucze ;_;

graphic.png

Opublikowano

Wątpię aby w ciągu nawet 25 lat wymyślono lek na poprawę wzroku bez prowadzenia operacji...

Zresztą, operacji nie polecam. Nie są pewne.

Opublikowano

szkła.. szkła.. ale mi tu nie chodzi o te szkła.. nie piszcie jeden pod drugim postem, że "operacja laserowa". Na pewno są jakieś ćwieczenia i na pewno idzie to jakoś wyleczyć.

Czekam na ten sposób ;_;

Wbijasz haczyki w oczy i podnosisz 5-kilowe ciężary po dwa na jedno.

Gadasz głupoty, wady wzroku nie da się wyleczyć "naturalnie". Lepiej zrób lasery teraz, zanim ci się ta wada pogłębi. Jeśli nie chce ci się to alternatywą dla okularów są raczej tylko kontakty.

Sorry zią, nie ma tak łatwo, radź sobie :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

-1? To nic, ja mam 16 lat a wada wzroku -6 czy tam -8 nie pamietam juz. Bedzie ci sie z wiekiem pogarszac, dopoki rosniesz (przynajmnej tak mi doktor powiedzial). Cofac sie nie cofnie, sam mam taka cicha nadzieje ze moze kiedys poprostu to przejdzie jak przeziebienie :) Powinno ci to ustac jak twoje cialo przestanie sie rozwijac, czyli 18/21 rok zycia. Wyleczyc, tylko operacyjnie :(

61093c6efb.png

Opublikowano

ja byłem niedawno u okulistki i stwierdziła mi -1,25 w lewym i prawym, również nie lubię okularów to przepisała mi soczewki które odbieram w tym tygodniu :O
mówiła też że nie da się tego wyleczyć, więc jedyne co mogę zrobić to tylko zaakceptować smutną nowinę i żyć dalej :unsure:

Opublikowano

Wbijasz haczyki w oczy i podnosisz 5-kilowe ciężary po dwa na jedno.

Gadasz głupoty, wady wzroku nie da się wyleczyć "naturalnie". Lepiej zrób lasery teraz, zanim ci się ta wada pogłębi. Jeśli nie chce ci się to alternatywą dla okularów są raczej tylko kontakty.

Sorry zią, nie ma tak łatwo, radź sobie :)

Nie każdego stać na lasery.

Laserowa korekcja wzroku FemtoLASIK Wavefront - jedno oko 3 700,00 zł Laserowa korekcja wzroku LASIK Wavefront - jedno oko 2 700,00 zł Laserowa korekcja wzroku EBK - jedno oko 3 200,00 zł Laserowa korekcja wzroku LASEK Wavefront - jedno oko 2 200,00 zł
Opublikowano

Nie każdego stać na lasery.

Laserowa korekcja wzroku FemtoLASIK Wavefront - jedno oko 3 700,00 zł Laserowa korekcja wzroku LASIK Wavefront - jedno oko 2 700,00 zł Laserowa korekcja wzroku EBK - jedno oko 3 200,00 zł Laserowa korekcja wzroku LASEK Wavefront - jedno oko 2 200,00 zł

Zaraz będziesz miał 16 lat. Zamiast zbierać na kompa czy inne głupoty to zbieraj hajs na lasery, życie bro :C

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...