Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezpieczne "parkowanie" łódką

Manna;3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

r

e

k

l

a

m

a

Witam! Czy płynąc łódką często zdarza ci się ją rozbić? Czy przy lądzie mimo prób zatrzymania ona i tak niszczy się o ląd? Nigdy więcej! W tym poradniku przedstawię wam sposób dzięki któremu już nigdy nie zniszczysz swojej łódki przy "parkowaniu"

Co będzie nam potrzebne?

# łódka

# 2 lub więcej bloków soulsand'a ( można go wydobyć w netherze jeśli ktoś nie wie ;) )

Sposób jest prosty, przy lądzie klocki które się tam znajdują zastępujemy soulsandem ( chodzi o te klocki tuż przy wodzie ). Dzięki temu jeśli wjedziemy w owy soulsand łódką nic się jej nie stanie. Sposób ten możemy wykorzystać do tworzenia portu / przystani dla naszej łódki ;) Aby wszystko wyszło starczy 1 klocek soulsandu lecz dla pewności i bezpieczeństwa polecam ułożyć 2-4 klocków soulsandu ( oczywiście można więcej )

Jeśli poradnik Ci się spodobał / przydał / nie słyszałeś wcześniej o takim sposobie zostaw Lajka :) Dzięki

~ Pozdrawiam Manna

_______________________________________________________________________________________

źródło : youtube

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@up Dzięki :)

;-)

Opublikowano

A ja już myślałem że wynalazłeś jak się zatrzymać wszędzie łódką raz dwa a tu trzeba już być + LECI

Czy was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu + ?

Opublikowano

@up miło mi to słyszeć :3

;-)

Opublikowano

Frajer tylko sciagac umie.

Wymysl cos swojego a nie od Smav'a sciagasz mendo.

Temat jest zgloszony.

Bardzo dobrze że napisał ten tut, nie każdy śledzi youtuberów, w dodatku gracz wpisując w google hasło "bezpieczne parkowanie łódką minecraft" nie zobaczy na liście filmu smava, tylko ten tut
Opublikowano

@PigZombie - zgłoszony

+ tak jak napisał arl4s6 nie każdy ogląda yt, skoro takiego poradnika nie było na tym forum to jak najbardziej, mogę go przedstawić, zapoznaj się z zasadami panującymi na forum zanim coś napiszesz + kultura ...

Za pozytywne komentarze oraz lajki Dziękuję :)

;-)

Opublikowano

@up dzięki ! ;3

;-)

Opublikowano

@up thx :)

;-)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tutek przydatny, autor tematu na prawdę zasługuje na pochwałę. Nie ukrywam jednak, iż tutek żywcem zerżnięty. Jednakże wysiliłeś się, napisałeś to, tak że, zasługujesz odemnie na ogromnego plusa. Pozdrawiam Młody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...