Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to za życie w tym kraju....

dddaad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No nie mamy pojęcia jak było kiedyś ,ale wiem co rodzice mi mówią ,że za komuny lepiej się żyło tyle tych nowoczesności nie było ,ale każdy był szczęśliwy.

1373701876-U969346.jpg

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nie mamy pojęcia jak było kiedyś ,ale wiem co rodzice mi mówią ,że za komuny lepiej się żyło tyle tych nowoczesności nie było ,ale każdy był szczęśliwy.

Gówno prawda.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

A nawet jak i gówno to teraz też jest gówno.Wszystko jedno wielkie gówno.

Nic nie wiesz o przeszłości i nie potrafisz doceniać teraźniejszości, dlaczego więc niby masz zasługiwać na dobrą przyszłość skoro nic nie robisz?

DOWN

Nie wątpię, mój drogi :) Przecinków nie stawiamy po spacji.

Opublikowano

Nic nie wiesz o przeszłości i nie potrafisz doceniać teraźniejszości, dlaczego więc niby masz zasługiwać na dobrą przyszłość skoro nic nie robisz?

Skąd Ty wiesz człowieku ,że ja nic nie robię???A właśnie ,że robię często pracuje...

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Nie wiem jaki problem widzicie, ludzie którzy się nie uczą i idą na kase do tesco/biedronki sobie mogą ponarzekać.

Ciekawe dlaczego lekarzom nie żyje się źle....

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Trzeba nowych ludzi na miejsce Tuska i innych debili którzy myślą, że pomagają a tak naprawdę rozpierdalaj* Państwo.

Opublikowano

Ale weź człowieku przetłumacz tym debilom co nich wybierają.

slasher201

ludzie Ci co nawet się uczą i po studiach są a kończą na kasach w biedronce.I po co to się uczyć???Najważniejsze aby umieć coś robić a nie w książki się gapić 24/7.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Ale weź człowieku przetłumacz tym debilom co nich wybierają.

slasher201

ludzie Ci co nawet się uczą i po studiach są a kończą na kasach w biedronce.I po co to się uczyć???Najważniejsze aby umieć coś robić a nie w książki się gapić 24/7.

Znowu gówno prawda. Wykształcenie to podstawa i w dzisiejszych czasach kierunki ścisłe i inżynieryjne to klucz do postępu. Ci co "Umieją" coś robić są zwykłymi pionkami sterowanymi przez ludzi z wykształceniem. Smutne ale prawdziwe.

Opublikowano

Znowu gówno prawda. Wykształcenie to podstawa i w dzisiejszych czasach kierunki ścisłe i inżynieryjne to klucz do postępu. Ci co "Umieją" coś robić są zwykłymi pionkami sterowanymi przez ludzi z wykształceniem. Smutne ale prawdziwe.

Wiedza a nie wiedza na papierze, no i znajomości ;)

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Wiedza a nie wiedza na papierze, no i znajomości ;)

Mylisz chyba wiedzę z mądrością bo edukacja daje właśnie wiedzę.

I zamiast "Ludzi z wykształceniem" powinienem był powiedzieć "Ludzi wykształconych". Nie kłóć się z tym bo to po prostu fakt, ci wasi "Coś potrafiący" są zwykłymi, mało znaczącymi pionami :)

Opublikowano

Mylisz chyba wiedzę z mądrością bo edukacja daje właśnie wiedzę.

I zamiast "Ludzi z wykształceniem" powinienem był powiedzieć "Ludzi wykształconych". Nie kłóć się z tym bo to po prostu fakt, ci wasi "Coś potrafiący" są zwykłymi, mało znaczącymi pionami :)

Nie zawsze edukacja da nam taką wiedzę jak chcemy, nie zawsze dzięki szkole osiągamy sukces. Liczy się tak naprawdę samozaparcie oraz droga jaką sami obierzemy.

Można nie robić nic i iść zamiatać ulicę czy do biedronki na kasę, można iść na studia + dodatkowo we własnym zakresie poszerzać wiedzę.

Mówię tutaj o kierunkach typu informatyka.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Mówisz ,że wykształcenie jest najważniejsze np ktoś skończy jakieś kierunki na matematykę ,fizykę chemie i nawet jakąś biologię.Ciekawe czy taki ktoś będzie umiał naprawiać samochody czy inne sprzęty.Wątpię w to a pomyśleć sobie jak by każdy był by "wykształcony" to nie było by komu naprawiać sprzętów.A powiem wam ,że na nawet taki mechanik to nie mało się ceni za naprawy.Mówisz ,że taki człowiek jest pionkiem sterowanym przez wykształconych ludzi wcale nie prawda.Nawet taki człowiek nie musi pracować u kogoś i mieć nawet nie wiadomo jakiego warsztatu swojego byle jaki garaż kanał, klucze , i kilka różnych rupieci maszyn takich jak tokarka nawet i przede wszystkim aby umiał robić swoje i to wystarczy aby kroić nawet dobrą kasę.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Ok, proszę bardzo,

Co naprawia mechanik? Samochody.

Kto produkuje samochody? Pracownicy fabryk.

Kto projektuje samochody? Inżynierzy, czyli ludzie wykształceni.

Gdyby nie inżynier to nie miałbyś co naprawiać i nie miałbyś za co jeść, proste.

Opublikowano

Hrabia, skoro uważasz, że dzisiaj jest lepiej niż za komuny, to podaj jakieś argumenty, a nie piszesz, że "gówno prawda". Sytuacja na rynku pracy wyglądała o tyle lepiej, że były liczne państwo fabryki, w których ludzie znajdowali zatrudnienie i wiele innych niezbędnych do życia rzeczy, np. mieszkanie socjalne, węgiel na opał, jakieś tam rzeczy dla dzieciaków, te zakłady organizowały m.n kolonie, pracownik dostawał wyżywienie ze stołówki i naprawdę, to się nazywała godna praca, a nie tak jak dzisiaj, że idziesz na 8 godzin za marne 1800 zl.I to nie jest wina ludzi, jest masa osób, które ukończyły kierunki ścisłe i nie mogą znaleźć pracy nigdzie i potem muszą wyjechać gdzieś, np. właśnie do Norwegii.Nie twierdze, że za komuny było świetnie, ale przynajmniej każdy mógł liczyć na godną pracę za godne pieniądze.

Opublikowano

Hrabia, skoro uważasz, że dzisiaj jest lepiej niż za komuny, to podaj jakieś argumenty, a nie piszesz, że "gówno prawda". Sytuacja na rynku pracy wyglądała o tyle lepiej, że były liczne państwo fabryki, w których ludzie znajdowali zatrudnienie i wiele innych niezbędnych do życia rzeczy, np. mieszkanie socjalne, węgiel na opał, jakieś tam rzeczy dla dzieciaków, te zakłady organizowały m.n kolonie, pracownik dostawał wyżywienie ze stołówki i naprawdę, to się nazywała godna praca, a nie tak jak dzisiaj, że idziesz na 8 godzin za marne 1800 zl.I to nie jest wina ludzi, jest masa osób, które ukończyły kierunki ścisłe i nie mogą znaleźć pracy nigdzie i potem muszą wyjechać gdzieś, np. właśnie do Norwegii.Nie twierdze, że za komuny było świetnie, ale przynajmniej każdy mógł liczyć na godną pracę za godne pieniądze.

Mało mnie obchodzi gospodarka w obliczu tortur, łapanek i pobić. (Dziadek był działaczem solidarności)

Opublikowano

Widzisz, można patrzeć na to od dwóch stron. Były państwowe przedsiębiorstwa, w których wiele osób znajdowało zatrudnienie, ale nie jest też tajemnicą, że sztucznie "likwidowano" bezrobocie za komuny (tzw. bezrobocie ukryte). To tylko pokazówka. Taki system by ekonomicznie nie wyrobił na dłuższą metę i to musiało paść. Ale mi też gospodarka... pompowana zapożyczonymi pieniędzmi i utopiona w długach, które spłacamy do dziś. Owszem, były fabryki, ale technologia stała w miejscu i teraz jesteśmy sto lat za Murzynami (nie obrażając ciemnoskórych ofc). Mnie osobiście mało by urządzała praca w fabryce. Podziękuję za komunę, kolonie z zakładu pracy i puste półki sklepowe z zerowym zaopatrzeniem. Dzięki tamtym czasom dziś jesteśmy właśnie tu, gdzie jesteśmy. Reperkusje minionych dekad...

Mi tam póki co nie jest źle. Mam jakiś plan na siebie i go realizuję krok po kroku. Jest wiele alternatyw, jakoś sobie poradzę. Na chwilę obecną nie planuję wyjeżdżać z Polski. Chciałabym się przyczynić do poprawy polskiego ustawodawstwa i funkcjonowania prawa.

#don't care

Opublikowano

U nas w Polsce występuje Korupcja i to w bardzo dużej skali, a to przyczynia się, np. do tego, że nasze drogi sypią się po ich roku używania.

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Nie lubie zabierać głosu w takich tematach ale zmusiły mnie posty dzieci które o życiu mają pojęcie z kwejka, dzieci które jak roboty manipulowane są przez masmedia. Takie dzieci to niestety większość Polaków, wiek tutaj nie gra roli. Polacy sami zawiniają sobie pseudo biede, najgorsze jest narzekanie, kiedy to większość Polaków kradnie w pracy, robi przekręty, a jak ktoś weźmie się za siebie i odniesie sukces, "to napewno kradnie", mówią to ci co kradną i jakoś ich sukcesy nie wyszły. Najgorsze jest to, że wszyscy obwiniają Tuska, a prawda jest taka, że mamy jednego z najlepszych premierów.

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Nie lubie zabierać głosu w takich tematach ale zmusiły mnie posty dzieci które o życiu mają pojęcie z kwejka, dzieci które jak roboty manipulowane są przez masmedia. Takie dzieci to niestety większość Polaków, wiek tutaj nie gra roli. Polacy sami zawiniają sobie pseudo biede, najgorsze jest narzekanie, kiedy to większość Polaków kradnie w pracy, robi przekręty, a jak ktoś weźmie się za siebie i odniesie sukces, "to napewno kradnie", mówią to ci co kradną i jakoś ich sukcesy nie wyszły. Najgorsze jest to, że wszyscy obwiniają Tuska, a prawda jest taka, że mamy jednego z najlepszych premierów.

Może nie najlepszego bo trochę ssie pałkę Brukseli i Merkel (Bo jeśli nie pójdzie na drugą kadencję to ma na 100% robotę w parlamencie Europejskim) ale gospodarczo nie jest naprawdę źle, to nie wina rządu za to co się dzieje.

Żeby zatrzymać galopującą inflację potrzeba nieco więcej niż prosta ustawa...

Opublikowano

Piszecie, że wyjedziecie.. A to właśnie my utrzymujemy ten kraj.. Jakby kurwa wszyscy wyjechali to by kurwa nic nie bylo i chuj lepiej wspierać inny kraj. Według mnie można sobie wyjechać na tam parę lat, żeby jakiś pieniądz mieć i potem wrócić do kraju, żeby rozkręcić jakiś biznes albo coś takiego. No, ale to już od własnej planów zależy, każdy ma swoje życie i on sobie o nim decyduje.

Wyjadą wszyscy to zostaną jebane cygany, muzułmanie i z Polski zrobi się wielkie gunwo i kupa gruzu.

W sumie.. WINA TUSKA :D

Logo.JPG

Opublikowano

Nie rozumie tutaj niektórych.Dawniej żyło się gorzej.Nie było praktycznie nic i ludzie żyli i żyją nadal.

Większość z Was prawie nic nie przeżyła ,rodzice na wszystko łożą , nie musicie się niczym martwić ,a płaczecie gorzej niż ludzie którym naprawdę źle się żyje.

Popatrzcie Sobie na inne kraje w których naprawdę jest źle może zamkniecie się w końcu i zaczniecie coś robić by było lepiej.

43992_5e2db67e8263.jpg

"Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy "

Opublikowano

Piszecie, że wyjedziecie.. A to właśnie my utrzymujemy ten kraj.. Jakby kurwa wszyscy wyjechali to by kurwa nic nie bylo i chuj lepiej wspierać inny kraj. Według mnie można sobie wyjechać na tam parę lat, żeby jakiś pieniądz mieć i potem wrócić do kraju, żeby rozkręcić jakiś biznes albo coś takiego. No, ale to już od własnej planów zależy, każdy ma swoje życie i on sobie o nim decyduje.

Wyjadą wszyscy to zostaną jebane cygany, muzułmanie i z Polski zrobi się wielkie gunwo i kupa gruzu.

W sumie.. WINA TUSKA :D

Jak maja nie wyjerzdzac? po co mamy zyc w tym gownie? powiedz mi co to za kraj w ktorym trzeba patrzec ile kosztuje chleb i kazdy grosz obliczac..

Opublikowano

Nasza Ojczyzna to i tak tani kraj :)

Tylko że mało zarabiamy...

W niemczech więcej zarabiają i miają trochę drożej.

Zajrzyj na bloga -> Click

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...