Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to za życie w tym kraju....

dddaad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bcca3472bd888831bdbad4cdb3380ea5_przez_.

Mam dość, ten kraj spadł totalnie na psy. Pośmiewisko dla całego świata.

Coraz gorzej jest..

Zarobki są śmieszne...

Płaca minimalna: 1600zł w Warszawie i innych dużych miastach to może i tak ... W rzeczywistości ludzie nie dostaje się nawet 1200 zł.... -.-

Opłać jeszcze rachunki i wszystko, zostaje ci 300 zł na przeżycie... Nie mówię już o kupowaniu odzieży, środków higieny itd... -.-.

To co ten rząd zrobił z Polską przez ostatnie kilka lat to jest nie do pomyślenia .

Cyrk, złodziejstwo i nic więcej. Tylko o własnych dupach myślą.

Ludzie po szkołach, studiach nie mają pracy w wielkich miastach. Co dopiero jest na wsiach i w miasteczkach..

Ku*wa brak mi słów poprostu.

Jak tak dalej będzie to nic innego nie pozostaje nam jak tylko wyjechać z tego kraju... Nie ma w nim przyszłości.

Co wy o teraźniejszej sytuacji w kraju myślicie? Chcę poznać też wasze opinie.

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polska jak Polska czego oczekujesz? Dopoki w kraju sa idioci jak Tusk nic nie zdzialamy :)

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Nic o tym "kraju" jeżeli można tak go nazwać tylko tyle , że to wielkie jedno GUNWO dlatego wyjeżdżam za granicę.

Opublikowano

To jest po prostu skutek gwałtownej przemiany gospodarki z socjalistycznej na kapitalistyczną, dwie skrajne nurty.To tak jakbyś wskoczył do lodowatej wody, bez wcześniejszego przygotowania.Druga sprawa, to to, że po wejściu do UE staliśmy się rynkiem zbytu dla krajów zachodnich.No i oczywiście wszystkie nakazy i zakazy UE z dupy wzięte.A i zapomniałbym wspomnieć o likwidacji wielu państwowych fabryk, m.in słynnych PGR - ów.

To takie fundamenty.Do tego w późniejszym czasie doszły 6 lat fatalnych rządów PO i jego koalicjanta PSL.

Opublikowano

up racja

Dawniej ludzie zdziałali strajkami coś teraz wyzamykali wszystkie polskie zakłady, fabryki i stocznię, żeby tylko pozbawić ludzi wolnosci słowa i walki o godne życie..

Opublikowano

Moje plany na przyszlosc

1.Kupic bilet do Norwegii

2.Poleciec

3.I miec fajne zycie w pieknym otoczeniu.

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Ciekawe co będzie w 2020. Polska - Druga Afryka?

Moje plany na przyszlosc

1.Kupic bilet do Norwegii

2.Poleciec

3.I miec fajne zycie w pieknym otoczeniu.

To nie takie proste. Najpierw będziesz musiał zdobyć obywatelstwo Norweskie, żeby legalnie pracować :( Wiadomo jeszcze, że ludzie wolą przyjmować pracowników którzy się urodzili w swoim państwie, niż obcokrajowców.
Opublikowano
foto_1241559bfb22c9f3c2a3d02142ef4ec.jpg

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

I co, mając 700 bochenków chleba miesięcznie nie przeżyjesz? Panie, życie jak w Ameryce.

Narzekać każdy potrafi, a robić nie ma komu.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

I co, mając 700 bochenków chleba miesięcznie nie przeżyjesz? Panie, życie jak w Ameryce.

Narzekać każdy potrafi, a robić nie ma komu.

To jest jakaś ironia? Dzisiaj każdy bierze każdą pracę, nawet w jakiś nieludzkich warunkach, bo przecież trzeba za coś wyżywić rodzinę, popłacić rachunki za prąd wodę (tak oszczędzać, ale do jakiego stopnia? Polacy mają używać świeczek zamiast żarówek, kąpać się w rzekach czy jak?)

Opublikowano

Cóż, tak to jest jak rząd wybierają lemingi, które stanowią niewiele ponad 30% narodu

Opublikowano

Jednym słowem wszystko wina rządu i fabryk, chociaż połowa narodu tego nie dostrzega.

Na przestrzeni lat w sklepach można było zauważyć np. na batonach że baton xyz od 10 lat kosztuje 3.71, ale przez te lata jego waga ZMNIEJSZYŁA się o np. 10g.

Tak właśnie to jest robione zostawiają cenę, ale zmniejszają ilość i tak powoli i np. po roku za te 3.71 dostajesz batona mniejszego o 10% (PRZYKŁAD może dałem za duże sumy ale to zobrazowałem)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Myślałem że w przyszłości wyjadę ale tłumaczyłem sobie tym że gdzieś indziej jest gorzej , myliłem się .

Do 50 lat nie będzie polski .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Nic tylko wyjechać ...

Zarobki jak ktos wyżej już napisał średnia 1600 zł po odliczeniu podatku zostaje 1020 zł !!!

Śmieszne 580 zł podatku ...

W tym kraju życie jest bez sensu ...

Marna kasa za ciężką robotę ...

Ci co liżą du*e Tuskowi to mają kasę ...

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P

Opublikowano

Zamiast narzekać i wyjeżdżać, pomyślmy, co możemy zrobić, żeby było lepiej? Trzem zaborom i okupacji daliśmy radę, to rządowi nie damy?

Opublikowano

Nagle milion osób które tak narzekają i płaczą, że wina Tuska... A ktoś go przecież musiał wybrać..

Co nie zmienia faktu, że w Polsce jest chujowo.

Opublikowano

Nagle milion osób które tak narzekają i płaczą, że wina Tuska... A ktoś go przecież musiał wybrać..

Co nie zmienia faktu, że w Polsce jest chujowo.

Głosowali na tuska, a teraz żałują.

Opublikowano

No tak, ale już drugi raz z rzędu Tusk jest premierem. Mówię Wam jak ta kadencja Tuska się skończy bodajże w 2014 to wybiorą go jeszcze raz. Narzeka każdy, ale i tak na niego głosują. Co za naród?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...