Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to za życie w tym kraju....

dddaad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska - jedno wielkie GÓWNO . W przyszłości na pewno stąd wyjadę bo tu nie ma po co żyć . Syf , kiła i mogiła :D

No to wypier*alaj, nikt nie będzie płakać . Chcesz to pomogę ci się spakować ;_;

To się kurwa chodzi na zawody gdzie jest w nich przyszłość a nie na jakiegoś informatyka, pff .

np.: Stomatologia, ludziom zęby będą się psuły do końca świata, no ale po co się uczyć aby biedy nie klepać ?

Rehabilitant, coraz więcej starszych ludzi w Polsce, więc przyda się ktoś taki .

Jak niby jesteście tacy dorośli, bo ja nie bo mam dopiero 15 lat, to idźcie na wybory i głosujcie na kogoś innego a nie na Tuska .

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak, ale już drugi raz z rzędu Tusk jest premierem. Mówię Wam jak ta kadencja Tuska się skończy bodajże w 2014 to wybiorą go jeszcze raz. Narzeka każdy, ale i tak na niego głosują. Co za naród?!

Bo kogo maja wybrac ? Kaczynskiego ? Jeszcze wiekszy kretyn.

Zobacz sobie gdzies na necie jego ´postulaty´ i co zamierza zrobic jak dojdzie do ´wladzy´. W dodatku caly czas i checi pewnie by poswiecilby Katyniowi etc..

Chyba ze chcecie wybrac Palikota i Grodzka na czolo Panstwa.

Opublikowano

No to wypier*alaj, nikt nie będzie płakać . Chcesz to pomogę ci się spakować ;_;

To się kurwa chodzi na zawody gdzie jest w nich przyszłość a nie na jakiegoś informatyka, pff .

np.: Stomatologia, ludziom zęby będą się psuły do końca świata, no ale po co się uczyć aby biedy nie klepać ?

Rehabilitant, coraz więcej starszych ludzi w Polsce, więc przyda się ktoś taki .

Jak niby jesteście tacy dorośli, bo ja nie bo mam dopiero 15 lat, to idźcie na wybory i głosujcie na kogoś innego a nie na Tuska .

Po co mam sie tutaj uczyc? jak i tak bede jechal na zasiłku, a do angli wyjade bede na zmywaku zarabiał kokosy xD

Opublikowano

Zamiast narzekać i wyjeżdżać, pomyślmy, co możemy zrobić, żeby było lepiej? Trzem zaborom i okupacji daliśmy radę, to rządowi nie damy?

Jak tak rodzicom mówie i innym niech by Polacy się zjednoczyli, zebrali się w kupe i wypierdolili kogo trzeba i by żadna policja i wojski by nie dało nam rady z powodu wysokiej liczby ludzi walczacych.Tak w egipcie zrobili i git mają.

A średnia to i może jest taka.Człowiek przecietny zarobi 1200zl a taki szefunio ,prezesunio banków itp to zarobi setki tysięcy zł i wychodzi taka średnia.Ale to tylko tak gadają ,żeby robić wode z móżgu dla głupich ludzi i wpajać ,że jest pięknie ładnie , zielona wyspa jak to tusk mówił ,że będzie.Mówią ,że jest wzrost gospodarczy wzgledem jakiegoś roku.A gunwo jest fabryki zamykają ludzi wywalają na bruk , spada produkcja i jak tu może być wzrost gospodarczy???.Słyszałem podobno tylko nie wiem czy to prawda komorowski powiedział ,że polska nigdy nie rozwijała się tak nigdy jak teraz.Polska cofa się tak jak nigdy.Bynajmiej ja tak myśle.

Ludzie mam nadzieje ,że kiedyś wszyscy zgrupujemy się i opierdolimy ten rząd.Mam nadzieje ,że dożyje ja tego dnia jak opierdolimy ten rząd.POZDRO Polacy.!!!

Mówicie ,że kaczyński zły???A co tusk lepszy jest???Odpowiedzcie ja czyjich rządów lepiej się zyło???Ja mam nadzieje ,że ludzie juz w next wyborach po nie wybiarą i nie dadzą się nabrać na ten tekst "zielona wyspa"

też na taką fatalną sprawe to jest prywatyzacja zakladów pracy.Kiedyś wszystko było państwa PGR'y itp.Może ludzie wtedy pili w PGR'ach i robili po pijaku u nikt tego nie sprawdzał za bardzo i się to wszystko miało jakoś i każdy był szczęśliwi.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Dopóty będzie kiepsko, dopóki ze stołka nie zejdzie postkomunistyczny beton - ludzie, którzy na fali transformacji ustrojowej dorwali się do koryta i odejść nie chcą. Zauważcie, że na scenie politycznej figurują ciągle te same nazwiska, na różnych stanowiskach i w różnych konfiguracjach. Potrzebujemy merytokracji i ludzi ze świeżym podejściem do tematu.

#don't care

Opublikowano

Dokładnie weźmy ludzie sprawy w swoje ręce i żyjmy godnie a nie jak szczury w kanale jakimś.

To wszyscy pod pałac prezydencki xD

Opublikowano

To wszyscy pod pałac prezydencki xD

To nie takie proste rozpierduche zorganizować powiedz to to kilku typa może przyjdzie.Trzeba to do całego narodu przemówić jak by sie to udało to po ciężkiej walce to stopniowo nasze życie miało by sens.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

jest chujowo i pewnie będzie gorzej, kiedyś się w końcu skończy tym wyjściem na ulice bo już nie będzie za co żyć.

Opublikowano

Dokładnie weźmy ludzie sprawy w swoje ręce i żyjmy godnie a nie jak szczury w kanale jakimś.

Za narnie !! i Za Aslana !!!!

Potrzebny będzie nam ktoś jak wałęsa , aby to była osoba która mogła by poprowadzić dużą ilość osób ..

..

Opublikowano

Nikt nie każe ci w niej zostać... Możesz już pakować manatki i wyjechać do Norwegi. Tylko potraficie narzekać, założę się, że jeszcze nie poszedłeś do normalnej roboty, prócz jakichś ulotek i inne. Cześć ;-)

Reaver & Larron

Twórca rangi Moderator WWW, MPC Coders Team, Gold Member.

Opublikowano

Przypomina mi się ,,Sen o Ameryce". Myślicie, że gdzieś indziej jest lepiej? Możliwe lecz aby się tam dostać trzeba znać język na poziomie osób mieszkających w tamtym kraju. Do tego dochodzi setki innych powodów dla których nie możecie wyjechać z Polski. A przynajmniej nie może się wam udać za granicą. Wierzcie mi, w Polsce da się zarobić, tylko trzeba wiedzieć gdzie, jak oraz na czym. Co nie zmienia faktu, że jest beznadziejnie, krajem rządzą osoby o inteligencji mniejszej od przedszkolaków, a do tego prawo zawsze działa z korzyścią dla urzędu skarbowego.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja tam nie narzekam, żyje mi się dobrze, bo wiem jak. xdd

Polską rządzą debile, nie możemy oczekiwać niczego innego niż tak beznadziejnego gówna jak to

Nie, oni są bardzo mądrzy i jednocześnie inteligentni, wiedzą jak najwięcej zarobić za czas swojej kadencji. Usunięcie cło, aby przetarg wygrały zagraniczne firmy komputerowe, tylko w Polsce. xdd Walę demokracje, elo

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Serce mi się kraja widząc Wasze komentarze.. jest źle, to fakt lecz dlaczego oskarżacie Polskę jako kraj?! Wińcie władze, którą sami wybraliście. Polskę jako kraj kocham i jestem dumny z tego, że jestem polakiem.

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Yhm... ale przecież za te 300 zł przeżyjesz. Więc czemu marudzisz? Jeżeli już by nie miał kto jak żyć to rozumiem, ale mimo wszystko zostają pieniądze na pożywienie i podstawowe rzeczy. Wystarczy później awansować, starać się i wszystko będzie pięknie. No, bo powiedz mi, czy jako właściciel np. firmy budowlanej lub właściciel kliniki weterynaryjnej w jakimś tam miasteczku będziesz zarabiał mało? Nie! Będziesz zarabiał dostatecznie dużo aby wybudować sobie piękny domek. Wszystko da się osiągnąć ale... trzeba chcieć i nie marudzić. Niestety, trochę trudno nie marudzić w naszym pięknym kraju, gdyż mamy to we krwi.

0tp3.jpg

Opublikowano

Wszystko sie spierdolilo dlatego mieszkam po czesci dawno w Holandii i większość znajomych i wgl chce uciekać z polski bo to śmiech pyt kiła i mogiła ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Taka prawda. Zarobki w tym kraju są śmieszne. Faktycznie powinieneś zarabiać 2000 zł, po odliczeniu ZUS-u i innych gównianych opłat zostaje 1200, a jeszcze szef obetnie premię, bo coś i zostaje 1000 zł za cały miesiąc harowania w pocie czoła, super. Aż chce się żyć.

Opublikowano

Dlatego trzeba wyjechać z tego kraju jak najszybciej ;)

Moi rodzice prowadzę firmę, dochód nie jest mały ale wszelki opłaty i ceny są kosmiczne.

Podziwiam rodziny w których rodzice mają minimalną miesięczną.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Hmm... a może utworzymy unię personalną z Ukrainą , Litwą , Białorusią ?

No bo przecież wtedy kiedy mieliśmy tą unie to byliśmy mocarstwem :rolleyes:

No tak ale potem znieśli Husarię i byliśmy w dupie . No bo poco zatrzymywać wojska które w 400 rozdupcyli jakieś tam wielo tysięczne oddziały turków .

Ja wam mówię od kiedy te sasy ( szwaby (( niemcy )) ) weszli na tron polski to wszystko zaczęło sie jebać . Potem wojny itp . Ja wam mówię to wszystko jest ustawione przez tych nazistów :ninja:

Opublikowano

Przez rządy tych "intieligientów" ludzie się dziwą czemu taka matka zabiła swoje dziecko albo zostawiło je w śmietniku,albo ktoś popełnił samobójstwo.Jak tu wyżć za najniższą płace nie ma co się dziwić ,że takie rzeczy się dzieją jak tu nie ma za co żyć.Pragnołbym tego aby politycy i wgl kto te płace wymyślił niech wykarmi rodzine za tą najniższą płace i zobaczy jak to jest fajnie.

Tak jak ktoś napisał ,że tusk zrobi wiek emerytalny do 75 roku życia i będziemy za darmo do zdechu zapierdalać.Mówią ,że w Polsce mamy wolność.Jaka tu wolność??Robienie za darmo do zdechu.Czasu niewolnictwa wróciły.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Zamiast narzekać i wyjeżdżać, pomyślmy, co możemy zrobić, żeby było lepiej? Trzem zaborom i okupacji daliśmy radę, to rządowi nie damy?

Jak? "Marszami niepodległości"?

TOPIC

Tylko narzekać potraficie, weźcie się do roboty bo za siedzenie na dupie wam nikt nie zapłaci. Przy okazji moglibyście ruszyć jeszcze głową i zarabiać w lepszy sposób niż machanie łopatą.

Większość z was nie ma zielonego pojęcia co się w tym kraju działo 25 lat temu, teraz jest dużo lepiej a postawa "Oho, lepiej spierdalać za granicę bo tutaj broń Boże będę musiał ciężko pracować, żeby mieć za co żreć" jest żałosna.

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...