Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DOWNLOAD] Metin2 - Free page

KomputeromaniaK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie rozumiem tego:

W dalszych krokach
Login: Login do administracji
Hasło: Hasło do administracji

Tu mam wpisac login i haslo gm ?

Opublikowano

hmm... Wpisuje host: moje ip hamachi z .100

potem wpisujes root, moje hasło i pisze cos tam ze utworzono jakies pliki config ale jak klikam dalej to mam jakis error z mysql

Opublikowano

Nie rozumiem tego:

W dalszych krokach
Login: Login do administracji
Hasło: Hasło do administracji

Tu mam wpisac login i haslo gm ?

Rozumiem, że instalujesz stronkę i robisz konto Administratora, więc tam masz wpisać "jakiś wymyślony login(nie musi być GM i hasło jakieś swoje, nie musi być z MySQL"

To jest login i hasło do panelu Admina, nie muszą mieć one nic wspólnego z bazą MySQL.

Pozdrawiam

P.S nie chce + ani - ani 5 czy tam cokolwiek, jak Ci pomogłem to wejdź na

www.pajacyk.pl

i klinij w brzuszek pajacyka, każdy sponsor na tej stronie płaci za odsłony na fundacje PAJCYK.

www.pajacyk.pl

Pomóż potrzebującym, wejdź na stronę raz dziennie i kliknij w brzuszek pajacyka. Każdy sponsor na tej stronie płaci 5 groszy za kliknięcie na fundację pajacyk.

Opublikowano

MI dalej nie działa ;D

Edit@ DZIAŁA WSZYSTKO ;D THX, tylko na hostingu friko nie dało się utworzyć tego ;D

Zbieram +.

Opublikowano

Naszego zajebistego kolegę zbanowali za link do stronki na której umieszczał najświeższe informację o nowościach dodawanych do swojego szablonu.

DROGI D&G dziękujemy!!!

EDIT: Macie linka:

http://www.mpcforum.pl/topic/124888-komputeromaniak/

Jeśli chcecie podziękować Drogiemu D&G :

http://www.mpcforum.pl/user/20947-dg/

Regards

Tushi

//We are Anonymous. We are legion. We do not forget. We do not forgive. Expect us!

Opublikowano

@UP Mnie tez zbanował. Za coś głupszego. Umieściłem link do mojego własnego generatora reklam prywatnych serwerów (żeby udowodnić 2 napkom, że znam PHP) i za to dostałem permbana (zdjął mi go po tygodniu spamowania mu na PW z konta kolegi)! KomputeromaniaK był jednym z nielicznych ludzi na forum, którzy znali PHP, więc w sprawach strony był naprawdę pomocny. Na dodatek stworzył taki projekt, D&G powinien przymknąć chociaż z tego powodu na to oko i przypomnieć go, dac np. 48h na zmianę albo przynajmniej nie perm. Mam taką prośbę do naszego kochanego global moda:

Wyluzuj trochę!

Opublikowano

U mnie D&G ma wielkiego plusa. Ale to, że zbanował KomputeromaniaKa to lekka przesada. Starał się on pomóc ludziom w wielu stopniach, ja go osobiście znam trochę dłużej od Was i wiem, że poświęcił on dużo czasu i nerwów by zrobić chociażby te szablony. Zapewne strona, którą miał w opisie nie była konkurencyjna, a na celu miała jedynie pomoc userom... Mam nadzieję, że otrzyma on unbana.

Szablon jego osobiście przydał mi się bardzo.

Pzdr & sorry za offtop

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć czemu itemy w isie nie są po polsku i brakuje fototek obok nich?? :/

02758850976702993171.png
Opublikowano

session_register()

Jest to trochę stare, i appserv może tego nie obsługiwać.  Zainstaluj xamppa, a ja nie mam zbytnio czasu sprawdzać tego na wszystkich serwerach...

A co do tego dodawania SM.

1. Włacz NC

2. Wejdź w bazę player i wybierz tabelę card

3. W id wpisz 1 (kolejne rekordy to będzie id 2, 3 itd.) 

4. W cash wpisujesz ilość doładowania

5. Prices to jest prawdopodobnie kosz SMSa (nie jestem pewny), najlepiej wpisac 1

6. No jest to Kod SMS, wpisz tam co chcesz, ale gdy ktoś będzie chciał dołądować SM musi go znać (jest jednorazowy)

7. W pwd wpisujesz hasło

8. W lock wpisujesz 0 (0 oznacza ze kod nie ejst użyty, a 1 oznacza że kod został użyty)

Ogłoszenie:

Jeżeli masz swój szablon pod stronę serwera, a chcesz używać moich skryptów wystarczy, że napiszesz. Umieszcze wszystkie moje skrypty w twoim szablonie zupełnie za darmo. Wymagam tylko dopisku "Skrypty by KomputeromaniaK"

Oto jedna z moich prac:

http://metin2-freepage.yoyo.pl/forum/demo/wlasne1

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

No włśnie mam wykupiony ten hosting sms i nie wiem jak go skonfigurować ;/ xD gdzie wkleić nr sms a gdzie treść zwrotną ;0

Zbieram +.

Odkrywca
Opublikowano

hmm pomoze ktos mam taki błąd:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110 in /home/osumt/public_html/install/config_admin.php on line 7
Nie mozna polaczyc sie z baza danych
Błšd: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110

Kupilem sobie stronke i po wpisaniu hosta usera i hasla mam to..

Opublikowano

Usuń plik config.php z głównego katalogu strony, oraz plik config_admin.php z katalogu install i potem rozpocznij na nowo instalację!

Oskar13:

Ja ddokładnie nie wiem jak to działa, wiem że to jakoś po wysłaniu SMSa ma stworzyć rekord w bazie danych serwa. Może jest tam jakaś konfiguracja. No i potem jeszcze musi być sms zwrotyny w którym piszą odpowiednie dane

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Odkrywca
Opublikowano

Wiele to nie dało :

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110 in /home/osumt/public_html/install/config_admin.php on line 7
Nie mozna polaczyc sie z baza danych
Błšd: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110

Odkrywca
Opublikowano

Prosze:

<?php 
               $mysql_host         = "5.181.68.130";
               $mysql_user         = "root";
               $mysql_pass         = "123456";
               $mysql_db        = "account";

mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass) OR
               die("Nie mozna polaczyc sie z baza danych<br /> Błąd: ".mysql_error());        

mysql_select_db($mysql_db) OR
               die("W bazie danych nie moga byc wykorzystane.<br /> Błąd: ".mysql_error()); 
               ?>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...