Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jazda bez uprawnień motocyklem 125ccm 5km od domu

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny dzieciak który za dużo słuchał Maliny i chcę teraz jeździć jak kozaki w takim wieku xD Mandatu policja mu nie może dać :-) Sprawa od razu do sądu rodzinnego + kara dla opiekunów. A jak chcesz już kupić "zrywny" motorek to pierdzielnij sobie R6 jak ci nastolatkowie z Bydgoszczy i jebnij w drzewo. :) Dla takiego gówniarza jak ty maks. 50ccm, a ty chcesz 125ccm?

PMK3yt4.png

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie lepiej tanie, używane autko, które będziesz mógł poobijać i nie będzie go wcale szkoda ?

Będzie na pewno bezpieczniej.

A najlepiej jak już pisałem ja i wiele innych osób - rusz tyłek i idź pieszo, dla zdrowia i zrzucenia kilogramów.

Opublikowano

Witam! Mam 12 lat, na wiosnę kupuję Hondę Nsr 125. Głównie chce nią trenować na winklach w okolicy i dojeżdżać do szkoły. To wszystko mam nie dalej niż 5km od domu. Prawa jazdy nie mam i nie zamierzam robić, przynajmniej nie w POlsce po zmianie zasad prawo jazdy na motocykle. I jak mnie złapią niedaleko od domu ( max 5km ) do kontroli to mogą mi dać tylko upomnienie, czy od razu mandat i pchanie z buta? Czy może nawet mandat + holowanie na parking?

------------------------------

Nie piszcie mi, że jestem debilem, że zabije siebie i kogoś jeszcze, że dalibyście na msze żeby to kurewstwo bez prawa jazdy wytępić, bo to nie temat od takich dyskusji ^_^.

@edit

Dodam, że mieszkam na wsi. ;)

Jesteś idiotą. Stwarzasz zagrożenie nie tylko dla siebie ale też dla innych a prawa jazdy nie zrobisz z czystego lenistwa.

Mam nadzieję, że cię dojadą przynajmniej kilka razy, tak żebyś stracił prawo do wsiadania na cokolwiek.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Uważam się za dorosłego, bo nie cisnę 120 przez wieś... Opanowałem to co jest do opanowania, z niejednym próbowałem się na winklach i 125 też objeżdżałem, ale cóż. Widocznie przez osoby, które naprawdę były debilami i się zabiły na motocyklu osoby takie jak ja mają już na dobre zszarganą opinię....

@Coming

Tak, jeździłem 125/250/500. Na 600 też raz wsiadałem, popierdziela nieźle ale coś ogarnąłem. Wzrost mam ok. 165-170 cm ( nie mierzyłem się już kilka miesięcy, nie wiem ).

Mnie jednak nieźle śmieszy, że osobą z prawo jazdy i bez doświadczenia poleca się na 'profesjonalnych forach motocyklowych' wsiadać od razu na 600. No bo co, raz siedział na moto, nie umie skręcać, ale co tam, ma prawko da radę. Ale jak ja chcę wbić na 125 to hejt na całego, że gówniarz się zabije i komuś na ryj wjedzie...

Chuj ze sie uwazasz za doroslego, prawnie nim nie jestes. Jak sie wypierdolisz albo spowodujesz wypadek tym motorem to rodzice twoi beda mieli problemy = >

61093c6efb.png

Opublikowano

@hrabia14

Pociśnięty przez kucykowego pedała kolesia w rurkach, idę się zabić.

Lepiej zamknąć ten temat. Skoro banda niedorozwiniętych debili nie potrafi doczytać dopisku "Nie piszcie mi, że jestem debilem, że zabije siebie i kogoś jeszcze, że dalibyście na msze żeby to kurewstwo bez prawa jazdy wytępić, bo to nie temat od takich dyskusji " bo to wykracza po za ich możliwości umysłowe. Na 54 posty w temacie znalazły się chyba 4 normalne odpowiedzi na temat. Już nawet nie chce mi się tych raportów ze spamem wysyłać...

21515.jpg

Opublikowano

@hrabia14

Lepiej zamknąć ten temat. Skoro banda niedorozwiniętych debili nie potrafi doczytać dopisku "Nie piszcie mi, że jestem debilem, że zabije siebie i kogoś jeszcze, że dalibyście na msze żeby to kurewstwo bez prawa jazdy wytępić, bo to nie temat od takich dyskusji " bo to wykracza po za ich możliwości umysłowe. Na 54 posty w temacie znalazły się chyba 4 normalne odpowiedzi na temat. Już nawet nie chce mi się tych raportów ze spamem wysyłać...

Więc kurwa ten ty posłuchaj, napisałeś, że nie jesteś debilem ale jeżdżenie BEZ uprawnień jest DEBILIZMEM. Po to jest PRAWO i PRZEPISY byś kurwa nie zagrażał innym uczestnikom ruchu! Jeżeli twoi rodzice kupią ci ten motocykl to twoi rodzicie są bezmyślnymi opiekunami i powinni oni dostać karę.

PS. Ludzie, to nie jego wina, że jest takim bezmyślnym gówniarzem, tylko jego rodziców, którzy jak widzimy nie umieją wychować syna, bo chcę już szaleć na szosie BEZ UPRAWNIEŃ.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Po pierwsze, prawko. W tym wieku masz już k.rowerową, a w gimnazjum powinni dawać możliwość zdawać na motorower i wtedy możesz legalnie mieć zwykły skuter. Na takie motory musisz mieć uprawnienia, bo jak cie policja złapie, to rodzice dostaną sprawę z sądzie rodzinnym, a jak zrobisz komuś krzywdę komuś, to mogą odebrać rodzicom prawa rodzicielskie+ motocykl zostanie holowany na parking policyjny.

Wiesz ja tylko ostrzegam, mój kumpel ma słabego ścigacza i lajtowo jeździ po dzielnicy, ale tylko po niej. Na wsi policja rzadko (co nie znaczy, że rzadko) patroluje obszar. Takim motorem możesz zrobic sb krzywdę, gdyż małe przyspieszenie potrafi wytrącić z równowagi motocykl, a jeśli chcesz jeździć, to polecam poczytać o ruchu jednostajnym opóźnionym i RJPP( tak by the way).

Opublikowano

Po pierwsze, prawko. W tym wieku masz już k.rowerową, a w gimnazjum powinni dawać możliwość zdawać na motorower i wtedy możesz legalnie mieć zwykły skuter. Na takie motory musisz mieć uprawnienia, bo jak cie policja złapie, to rodzice dostaną sprawę z sądzie rodzinnym, a jak zrobisz komuś krzywdę komuś, to mogą odebrać rodzicom prawa rodzicielskie+ motocykl zostanie holowany na parking policyjny.

Wiesz ja tylko ostrzegam, mój kumpel ma słabego ścigacza i lajtowo jeździ po dzielnicy, ale tylko po niej. Na wsi policja rzadko (co nie znaczy, że rzadko) patroluje obszar. Takim motorem możesz zrobic sb krzywdę, gdyż małe przyspieszenie potrafi wytrącić z równowagi motocykl, a jeśli chcesz jeździć, to polecam poczytać o ruchu jednostajnym opóźnionym i RJPP( tak by the way).

http://www.scigacz.pl/Nowe,prawo,jazdy,2013,jakie,zmiany,19340.html 
Tutaj trochę o zmianach w prawie. "Na wsi policja rzadko (co nie znaczy, że rzadko)" to jak w końcu z tą policją jest, bo nie rozumiem... Jeździłem 125/300/500/600, wiem co to jest przyśpieszenie i nie wsiadam na moto pierwszy czy drugi sezon. Zrozumcie to ludzie.

Więc kurwa ten ty posłuchaj, napisałeś, że nie jesteś debilem ale jeżdżenie BEZ uprawnień jest DEBILIZMEM. Po to jest PRAWO i PRZEPISY byś kurwa nie zagrażał innym uczestnikom ruchu! Jeżeli twoi rodzice kupią ci ten motocykl to twoi rodzicie są bezmyślnymi opiekunami i powinni oni dostać karę.

PS. Ludzie, to nie jego wina, że jest takim bezmyślnym gówniarzem, tylko jego rodziców, którzy jak widzimy nie umieją wychować syna, bo chcę już szaleć na szosie BEZ UPRAWNIEŃ.

A gdzie ci na pisałem, że chce szaleć? Chce sobie normalnie te 60km/h jeździć po winklach w ramach treningu, potem po 2 sezonach przerobić moto na stunt, stunt kontynuować do 18 i robić a2, a nie ku*wa szaleć po szosie 125...

21515.jpg

Opublikowano
Tutaj trochę o zmianach w prawie. "Na wsi policja rzadko (co nie znaczy, że rzadko)" to jak w końcu z tą policją jest, bo nie rozumiem... Jeździłem 125/300/500/600, wiem co to jest przyśpieszenie i nie wsiadam na moto pierwszy czy drugi sezon. Zrozumcie to ludzie.

A gdzie ci na pisałem, że chce szaleć? Chce sobie normalnie te 60km/h jeździć po winklach w ramach treningu, potem po 2 sezonach przerobić moto na stunt, stunt kontynuować do 18 i robić a2, a nie ku*wa szaleć po szosie 125...

Winkle przy 60km/h mhm, dobry pomysł. Czego się naoglądałeś/naczytałeś?

Opublikowano

Ktoś tutaj nie jest na bieżąco z przepisami, w szkołach gimnazjalnych nie można robić już kart motorowerowyych tylko w WORDZ'ie za 1000 zł kartę AM na 50ccm.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ktoś tutaj nie jest na bieżąco z przepisami, w szkołach gimnazjalnych nie można robić już kart motorowerowyych tylko w WORDZ'ie za 1000 zł kartę AM na 50ccm.

jeśli już komuś coś wypominasz to rób to poprawnie, nie kartę AM lecz prawo jazdy AM.

Nie 1000zł tylko 100zł (wydanie prawa jazdy)

Kursy natomiast kosztują od 700 do 1000zł.

Opublikowano

@hrabia14

Nie obrażaj innych, skoro przedstawiasz siebie jako debila, grubasa, który twierdzi, że jest dorosły i ma siłę trzecioklasisty z gimnazjum. Jak wkleję zdjęcie Biebera w avatar to też jestem pedałem w rurkach ?

Banda debili ? Po prostu ludzie, którzy nie chcą, aby małolaty jeździły po drogach. Jak bym był Twoim ojcem, to za sam pomysł jazdy bym Ci przypierdolił...

Najpierw dorośnij, bo według mnie nie powinieneś wsiadać na cokolwiek poza motorynką albo rowerem.

Opublikowano

Ty serio myślisz, że nie odkręcisz? Naprawdę? :D Każdy kiedyś odkręca manetkę i nie mów, że nie. :) Btw jak chcesz 60km/h jeździć to se kup skuter, bo przyśpieszenia i mocy to 125 nie ma ;) A i dobre to jest, że chcesz robić 125 pod stunt xD Jak nią ani na koło jakoś porządnie wleść się nie da bo koni mechanicznych brak... (Nie)Życzę ci pierdolnięcia w drzewo.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@UP2

Gdzie przedstawiłem siebie jako grubasa, tym bardziej debila ? Powiedziałem, że nie mam kondycji. Debilem siebie ani razu nie nazwałem.

Widocznie jestem jakiś wynaturzony, skoro w siłowaniu na rękę jestem równy siłą z większością gimnazjalistów ( 2-3 typki są silniejsze bo trenują).

@UP

To ty chyba nie widziałeś 125 w stuncie. Na rg 80 wiele osób zaczynało stunt a ty piszesz, że 125 jest za małą pojemnością na stunt? Palnij się w łeb.

21515.jpg

Opublikowano
Z tym zawałem napisałem dla żartu. Wiem na czym polega. A skoro polecasz mi chodzić te kilometry do szkoły, to na kondycję wielbiciela mcdonalda raczej może prowadzić do zawału

Przedstawiłeś siebie jako debila, bo próbujesz wszystkim wmówić, jak to dojrzały jesteś i czego już nie dokonałeś/co dokonasz.

Lepiej poćwicz, weź się za siebie rower/nogi i jak już pisałem wyjdzie Ci to na zdrowie, nie będziesz stanowił tak dużego zagrożenia dla ruchu, mniejsze ryzyko śmieci.

Fajnych uczniów w tym gimnazjum macie, skoro 12-latka nie potrafią obalić w siłowaniu na rękę.

Powtórzę jeszcze raz - dorośnij.

Opublikowano

Nogi 2000 Turbo v5.

Pomoc, która szkodzi nie jest pomocą, więc nikt nie będzie dokonywał wyboru, który może CI zaszkodzić.

Uważasz, że 50 jest za szybka i może mi zaszkodzić? Naprawdę? To czym mam jeździć, monocyklem?

21515.jpg

Opublikowano

Uważasz, że 50 jest za szybka i może mi zaszkodzić? Naprawdę? To czym mam jeździć, monocyklem?

50 polecam Yamaha TZR-50.

PMK3yt4.png

Opublikowano

To nie lepiej już zdusić 125 i zarejestrować na 50 ? I tak zmienię 50 na 125 po 2 latach i nie opłaca mi się dawać za yamahę 6k, jak mogę za nsr w bardzo dobrym stanie dać 5k.

21515.jpg

Opublikowano

To nie lepiej już zdusić 125 i zarejestrować na 50 ? I tak zmienię 50 na 125 po 2 latach i nie opłaca mi się dawać za yamahę 6k, jak mogę za nsr w bardzo dobrym stanie dać 5k.

125/50 jest niezgodne z prawem i jak cię policja złapię to na 100% sąd rodzinny, bo to już jest parę wykroczeń.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@UP

Wystarczy parę naklejek typu "Nsr 50 , 50" itd. i nikt się nie zorientuje. Tym bardziej, że mało który policjant jeździ motocyklem, a zwłaszcza na wsi ;)

21515.jpg

Opublikowano

@UP

Wystarczy parę naklejek typu "Nsr 50 , 50" itd. i nikt się nie zorientuje. Tym bardziej, że mało który policjant jeździ motocyklem, a zwłaszcza na wsi ;)

A skąd Ty wiesz jaki policjant czym jeździ?

Ojciec znajomego jest policjantem, mieszka na wsi i jeździ GSX-R 600.

P.S. Na 125 możesz zmienić dopiero za 4 lata. Pamiętaj, że legalnie 50'tką dopiero za 2 lata możesz jeździć :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...