Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info][E-sport] Kontrowersyjna umowa dla graczy LCS w S4.

EXPIKxMETIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj portal ongamers.com podał treść dosyć kontrowersyjnej umowy dla pro-graczy LCS w sezonie 4.

Dotyczy ona w skrócie tego, że gracze, którzy uczestniczą w LCS nie mogą podczas streamowania grać gry: Dota 2, Hearthstone, World of Warcraft, StarCraft i World of Tanks i inne (cała lista poniżej)

Cały artykuł po angielsku:

http://www.ongamers.com/articles/riot-season-4-lcs-contracts-stipulate-players-cannot-stream-dota-2-blizzard-games/1100-261/

Cała lista gier, których gracze LCS nie mogą streamować wg. umowy:

http://static.ongamers.com/uploads/original/0/10/2013-5032433440-1985-.png

Co myślicie o posunięciu Riot Games?

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Eliminują konkurencje, cóż jak mają dostawać kasę za granie to muszą też przestrzegać zasad riotu.

Opublikowano

Ale to podczas trwania LCS, ma się rozumieć?

Zapewne chodzi, im o to żeby więcej ludzi oglądało LCS'y niż np. HearthStone u Bjergsena.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Bardzo dobrze, to oni ustalają zasady. Gdyby RIOT im nie dał szansy to nikt ich by nie oglądał więc czemu mają mieć jeszcze konkurencje?

Bardzo mądre, gj riot :D

Opublikowano

Git, juz mialem dosyc wchodzenia na streama jakiegos pro-playera i w tle albo jakies chinskie gowno, albo hearthstone albo inne scierwo ktore sie nei da ogladac a jest w zakladce "league of legends"...

Opublikowano

Teraz 90% popularnych streamerow muszą przestać grać w bardzo fajna grę jaka jest Heathstone czy StarCraft. I tak widzów to jakoś specjalnie nie dawało 'konkurencji' więc nie rozumiem tego posunięcia.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

dla tych na komórce:

The article on streaming on reddit is pretty misleading, we are allowed to stream other games while in the lcs. That is also an old contract

Saintvicious tak pisze.

@edit

na polski:

Artykuł o streamowaniu na redditcie jest mylny, możemy streamować inne gry podczas gdy jesteśmy w LCS. To jest zarówno stary kontrakt

<>

Opublikowano

Że niby jaką? Marcoly odstaw prochy, a jak nic nie bierzesz to zacznij. HotS będzie niewypałem przez kilka durnych elementów.

Hmmm blizzard do tej pory nie wypuścił żadnej gry która okazała się niewypałem, wręcz przeciwnie wszystkie ich produkcje cieszą się dużą popularnością.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego taka ogromna afera się zrobiła ;__;

Streamerzy LoLa, to streamerzy LoLa, a nie innych gierek.

Czasami podczas przerwy mogą pograć w jakieś indie, ale tylko to.

1390848731-U997276.png

Opublikowano

Hmmm blizzard do tej pory nie wypuścił żadnej gry która okazała się niewypałem, wręcz przeciwnie wszystkie ich produkcje cieszą się dużą popularnością.

Bo ich produkcje są popularne. Miałem (nie)przyjemność zagrać w HotS'a i same mounty odrzucają, niby map sporo ale te narzędzia oblężnicze itp. odbiegają od moby... ani na tym turniejów porobić (bo przecież można powiedzieć że na innej mapce wygralibyśmy).... gra dobra dla zwykłego casuala ale dla nikogo kto gra w e-sporcie na poważnie.

HotS i tak zdobędzie popularność, bo każdy się rzuci żeby zagrać Novą, Lich Kingiem czy Diablo.

Opublikowano

Bo ich produkcje są popularne. Miałem (nie)przyjemność zagrać w HotS'a i same mounty odrzucają, niby map sporo ale te narzędzia oblężnicze itp. odbiegają od moby... ani na tym turniejów porobić (bo przecież można powiedzieć że na innej mapce wygralibyśmy).... gra dobra dla zwykłego casuala ale dla nikogo kto gra w e-sporcie na poważnie.

HotS i tak zdobędzie popularność, bo każdy się rzuci żeby zagrać Novą, Lich Kingiem czy Diablo.

mowisz o heart of the swarm dlc do sc2?chansub-global-emoticon-ddc6e3a8732cb50f

i tak ogladam streamy dla lola a nie dla hstone

wiec ja jestem za

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...