Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który windows lepszy do Minecrafta?

Cermin989

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zawsze spróbować zainstalować linuxa (najlepiej mint). XP oczywiście da Ci więcej FPS, ale nie specjalnie dużo. Dodatkowo ma się skończyć wsparcie dla XP w kwietniu.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja osobiście polecam Win 7 Ultimate 64 bit. Sam używam nie tylko do MC ale i tych najnowszych tytułów i moim zdaniem jest to obecnie najlepszy Windows na rynku. Nie chcę już porównywać do tej gów**** 8 bo to zwykły shit w porównaniu z 7.

TigeR PoweR

Daj LIKE dla tygrysiaka :3

Opublikowano

Ja osobiście polecam Win 7 Ultimate 64 bit. Sam używam nie tylko do MC ale i tych najnowszych tytułów i moim zdaniem jest to obecnie najlepszy Windows na rynku. Nie chcę już porównywać do tej gów**** 8 bo to zwykły shit w porównaniu z 7.

gdybyś choć w 0.000000000001 % zrozumiał systemy operacyjne to byś wiedział, że windows 8 jest wydajniejszy od 7 o 40 % ;) a 8.1 o 40%, poza tym , miałeś chociaż raz do czynienia z windows 8 ? wątpie, jest to po prostu lepsza wersja windows 7 ;).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@Vectoron nie wgram 64 bit, ponieważ mam 3gb RAM, a podobno trzeba mieć co najmniej 4gb. A win8 na pewno nie wgram. On bardziej do tabletów się nadaje według mnie. Zresztą będzie chodzić gorzej niż win7 na moim laptopie.

Opublikowano

gdybyś choć w 0.000000000001 % zrozumiał systemy operacyjne to byś wiedział, że windows 8 jest wydajniejszy od 7 o 40 % ;) a 8.1 o 40%, poza tym , miałeś chociaż raz do czynienia z windows 8 ? wątpie, jest to po prostu lepsza wersja windows 7 ;).

Mam win 8 i cholery można z nim dostać,nie jest lepszy od win 8 uwierz :P

Opublikowano

Koles pisze, ze ma malo FPS na win7, a wy mu piszecie, ze ma 64bit instalowac. Jak juz wspomninalem, przy win xp mozesz odczuc.maly wzrost fps. Polecam Ci instalacje linuksa. Mozliwe, ze fps beda sie wachac kolo.50.;)

Dodatkowo przypominam, ze to nie temat do dyskusji o tym jaki jest win7 a jaki win8.

Opublikowano

Jak nie zmienisz to się nie dowiesz. Jednak powinieneś odczuć więcej fps. Xp nie jest taki zły ...

Opublikowano

Który windows lepszy do Minecrafta, XP czy 7? [/code]

Na gównianym sprzęcie to żaden Windows ci nie pomoże. Ale skoro się upierasz to XP. Mniej wymagający...

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Posiadam Win 8 , karta graficzna nVidia , 4GB ramu ( Lenovo G580 ) jak ktoś zainteresowany , przy ustawieniach w GeForce Experience , potrafię mieć te 60fps ( nie na maks fps tylko synchronizacji pionowej którą tylko i wyłącznie polecam , na maks mam ściny lol ) . U cb , gdybyś się przeżucił na win 8 , może wbiło by troche więcej , osobiście polecam abyś dokupił RAMu do sb na kompa oraz palną formata :)

Opublikowano

Hmm windows xp spoko do mc lecz NAJWAŻNIEJSZĄ rzeczą jest karta graficzna procesor i ram(niewielkie ale ma )
Wniosek aby grać bez lagów musisz mieć dobry sprzęt :D

Opublikowano

Gówno prawda kazdy windows jest dobry aby tylko byl minecraft i windows ale jest roznica pomiedzy 32 bit a 64 bit

Logo_IGracze.png

Opublikowano

To nie ma zbytnio znaczenie przy dobrym sprzęcie. Jak masz słabszy sprzęt jak tam napisałeś, że masz 10 fps na 7, to na xp będziesz miał więcej.

Regulaminowa Sygnatura

Opublikowano

Windows 7 jest ogólnie (według mnie :P) sprawniejszy jeżeli chodzi o funkcje, jakie ma spełniać laptop, ładniej wygląda itp, ale faktycznie na xp minecraft powinien ci działać płynniej. Jednak zastanów się, czy jest sens zmieniać system operacyjny, dla 1 gry.

Poszukuję programistów java do dużego projektu (nowy tryb gry oraz kilka innych ciekawych pomysłów) - kontakt poprzez pw na forum, tam podam ewentualnie inne sposoby kontaktu.

~ErroR 69 - Brain Not Found

Opublikowano

Co wy macie do windowsa Visty?mam na kompie Viste i MC chodzi dobrze :) lecz na lapku mam 7 też chodzi dobrze nie mam problemów lecz czasem się nie chce by zyczu odpalić :)

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Potrzebujesz pomocy przy Serwerze MineCrafta?Pisz PW 

Pomogłem ?Daj like !to Cię nie kosztuje a mnie motywuje :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...