Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który windows lepszy do Minecrafta?

Cermin989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na XP będzie lepiej chodziło. Mniejsze wymagania systemowe = lepsza wydajność :)

@Kacki

Co Ty gadasz? Ja grałem w MC na XP 1rok bez problemów, więc nie wiem dlaczego miałby nie działać i jemu :)

Opublikowano

@Kacki ten gamebooster to jakiś żart. On w ogóle nie pomaga. Nawet 5 fps nie dodaje. Tylko niepotrzebnie zaśmieca mi lapka. Na początku miałem viste i to samo było. Właśnie zastanawiam się nad przejściem na XP. Czy warto przechodzić na XP? Podwyższy mi to fps? Czekam na dalsze odpowiedzi

Opublikowano

No to niezły wynik. Ja mam 3gb ramu i potrafi spaść nawet do kilku fps na win7. Dodam, że wgrałem optifine i ustawienia na minimalne i nic to nie dało, jedynie pomaga trochę ustawienie na tiny, ale nadal mało.

Opublikowano

Mimo, że XP jest już jak dla mnie przestarzały, to na laptopie na pewno będzie działał lepiej.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Opublikowano

@xBeskid No i nie tylko ze względu na minecrafta. Zauważyłem, że i cs mi klatkuje na max ustawieniach i tak samo na minimalnych.

@MrChristianoPL i co z tego że przestarzały? Ale wydajność może być lepsza. Przecież XP nie jest taki zły.

Opublikowano

Windows XP SP3 jest lepszy, ponieważ jak już piszecie mniejsze wymagania systemu. Ja dodam od siebie to, że XP jest systemem otwartym ( większość programów w ogóle działa w porównaniu z 7(chociażby skryptu użytkowników mpcforum.pl nie chcą działać)).

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

też mam win7 i mało fps, zastanawiałem się właśnie nad przejściem na XP bo PODOBNO będzie o wiele więcej fps w minecrafcie, jeśli byś zmienił napisz czy pomogło :)

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

Oczywiście że 7 lepsza mam ją ale za nic nie bierz 8 ona jest beznadziejna do grania

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ten laptop jest poprostu słaby i dlatego tak mało fps.

Możliwe że na xp z 5 więcej będziesz mieć bo mniej wymaga ale laptop i tak do gier przeznaczeniem nie dysponuje..

mojasygnan.png

Opublikowano

Porównanie:

Win xp 512 ramu,2x 1ghz przydzielone na mc 100 mb ramu po 60-100 fps rendering normal

Win 8 4 gb ramu,2 x 2,8 ghz przydzielone na mc 2,5 gb ramu 5-20 fps rendering tiny

chodzi o single playera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...