Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak wgrać windows XP na 7?

Cermin989

Pytanie

Opublikowano

Witajcie,

Mam zainstalowanego Windowsa 7. Chcę wgrać XP. Jak to zrobić? Mój laptop to Toshiba Satellite L300 1a3. Przy odpaleniu daemon tools'em pliku iso wyskakuje okienko. Nie można kliknąć "Zainstaluj system Windows XP". Słyszałem, że trzeba wypalić na płytę i przy odpalaniu laptopa wejść w boot i zmienić z AHCI na Contatible. Więc zmieniłem i pisze "Uruchamianie systemu Windows", a po chwili mignie niebieski ekran z błędem 0x0000007b i się uruchamia ponownie, i tak w kółko. Zintegrowałem jakąś paczkę z sterownikami do SATA i wypaliłem na płytę, ale nadal to nic nie daje. Co zrobić?

Screen:

jgjdz4.png

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam włożoną płytę i przy uruchamianiu laptopa nic się nie pojawia. Wchodziłem w boot (F12) i wybrałem CD/DVD, ale laptop normalnie się uruchamia. Co zrobić?

Opublikowano

Włóż płytę Windows XP, zrestartuj kompa i powinno się pojawić:

Naciśnij dowolny przycisk by wywołać rozruch

To go naciśnij i tam usuwasz wszystkie dyski ( C: , jesli masz inne to też inne )

Ogółem all według instrukcji na ekranie

Jak masz problem to w Google:

Jak zainstalować windows XP

Opublikowano

A trzeba koniecznie usuwać wszystkie dyski? Mam 2 partycje. Ta druga jest tylko moich potrzebnych plików. Trzeba usuwać partycję? Czy wystarczy sam format dysku C?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...