Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 5

XrpgTheG4me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie problem w tym jest, że po ZB i Arcanii fani mieli by ogromne oczekiwania względem nowego Gothica.

Wielu by zapewne, chciało by napisać od początku wątek po G3, ale czy to opłacało by się? Wątpię. Zapewne byli by też tacy, co chcieliby chociaż ujrzeć Wyspy Południowe, ale nie takie jak w Arcanii.

A w kwestiach technicznych wiadomo. Humor z G1 / G2NK.

Mniej bugów.

Mod toolsy.

Fabuła na poziomie G1 lub G2NK.

Dlatego Sasha, powiedział narazie nie dla Gothica. No i weźmy pod uwagę, że to nie to samo PB, które robiło pierwsze trzy odsłony Gothica. Może nowy Risen się pojawi, albo projekt o którym wspomniał wcześniej. Bo są spekulacje też, że nowy projekt miałby być połączeniem fabuł Risena i Gothica, co dla mnie było by świętokradztwem.

Bioware mogło by dać lekcje PB, jak robi się RPG. Kto grał w KOTOR1, Jade Empire to wie o czym mowa.

Opublikowano

W sumie powrót do starych klimatów dwójki i trójki byłby niezły.

Dodanie kilku nowych systemów np. jakiejś magii czy jakiś zwierzaków/skór

i możemy grać. Mam nadzieję, że za niedługi czas pojawi się więcej

informacji na temat gry/rozgrywki.

Opublikowano

Gra i tak będzie najwcześniej w środku 2015r., więc nie ma co teraz rozmyślać nad nią.

Dlaczego nie?

Jak ktoś ma coś fajnego do powiedzenia na ten temat to niech się wypowie a nie trzyma tego w sobie ;)

Poza tym na bieżąco możemy nawzajem informować o informacjach na temat tej gry(pewnie niedługo takie się pojawią)

Ale to oczywiście twoje zdanie, każdy myśli inaczej.

Właśnie problem w tym jest, że po ZB i Arcanii fani mieli by ogromne oczekiwania względem nowego Gothica.

Wielu by zapewne, chciało by napisać od początku wątek po G3, ale czy to opłacało by się? Wątpię. Zapewne byli by też tacy, co chcieliby chociaż ujrzeć Wyspy Południowe, ale nie takie jak w Arcanii.

A w kwestiach technicznych wiadomo. Humor z G1 / G2NK.

Mniej bugów.

Mod toolsy.

Fabuła na poziomie G1 lub G2NK.

Dlatego Sasha, powiedział narazie nie dla Gothica. No i weźmy pod uwagę, że to nie to samo PB, które robiło pierwsze trzy odsłony Gothica. Może nowy Risen się pojawi, albo projekt o którym wspomniał wcześniej. Bo są spekulacje też, że nowy projekt miałby być połączeniem fabuł Risena i Gothica, co dla mnie było by świętokradztwem.

Bioware mogło by dać lekcje PB, jak robi się RPG. Kto grał w KOTOR1, Jade Empire to wie o czym mowa.

Powrót do końca trójki jak dla mnie byłby całkiem spoko, Arcania nie miała takiego fajnego klimatu jak

poprzednie części-przynajmniej dla mnie.

Opublikowano

Moim zdaniem Gothic 1/2/2 NK to najlepsza gra RPG,w której wcale nie liczy się mechanizm lecz fabuła - i to jest coś pięknego,pod tym względem żadna gra nie może z nią konkurować.Jeżeli PB zdecydowałaby się na wydanie 5 części gry ,chciałbym żeby grafika którą widzieliśmy w poprzednich częściach (1,2,2 NK ) zagościła także w 5,bo to między innymi ona dodawała ten Gothickowy klimacik.

Opublikowano

Szczerze jestem fanem gothica najlepszymi wypustami były gothic I i gothic II NK ale gdy powstało gotchic 3,4 okazało się że to jak dla mnie była totalna lipa. Odrazu Odinstaluj było :). a co do tematu to jeśli by zastosowali tą grafike co jest w gothic 2 i 3 :D to by było miodzio :)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Ja również jestem ogromnym fanem serii Gothic :) To jest moja gra z dzieciństwa i do dzisiaj mi sie nie znudziłą. Wszystkie te bugi i niedopracowane fragmenty gry dodają jej uroku. Jeśli Gothic V by wyglądał mniejwięcej jak Gothic I/II to z niecierpliwością czekam na piątą część gry. Najbardziej zawiodłem się na trzeciej części. W poprzednich częściach gry orkowie nas atakowali a teraz możemy podbijać z nimi myrtanę... I jeszcze bezimienny zciął sobie kucyka ( nie wiem jak to sie nazywa xD) którego miał z tyłu głowy przez 2 części gry.

Opublikowano
Jeden z starszych członków PB, Sascha Henrichs, udzielił wywiadu dla worldofgames.ro. Dowiadujemy się z niego, że nowa gra twórców serii Gothic to nie Gothic 5, a sam Sascha "nie uznaje" gier, które wyszły po Gothic 3.
następna część serii Gothic jest zbyt dużym wyzwaniem dla PB – na tą grę są zbyt wielkie oczkiewania
Sascha ma nadzieję, że taka gra kiedyś się pojawi – jednak nie teraz
ewentualny remake Gothic 1 jest brany pod uwagę, gdyby znalazły się na to pieniądze
Sascha „nie uznaje” ani Arcanii, ani G3: ZB

Ten, kto stworzy nowego Gothica, będzie miał spalone palce. Zostanie poszatkowany przez czasopisma i spalony żywcem przez zagorzałych fanów. Oczekiwania dla tej gry będą tak wysokie, że nie możemy im sprostać. (…) Czego ludzie oczekują? Ludzie oczekują rozszerzenia Gothic 1.

damjian.png

Opublikowano

Serio ? Wyjdzie gothic 5? Pierwsza część wg. mnie najlepsza, podbiła moje serce żadna gra jej nie przebije druga część tak samo ale kiedy zagrałem w część trzecią i zb wiara w tą grę mnie opuściła zobaczymy co teraz będzie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie traktowałbym tego jako zapowiedzi G5 dlaczego?

Pirania na dzień dzisiejszy bardziej zaangażowana jest w Risena 3 Titan Lords, niż w nowego Gothica. Inna sprawa, że po G5 były by naprawdę spore oczekiwania którym trudno było by sprostać.

Ale skoro Sascha mówi że Gothicowi nie powiedzieli jeszcze stanowcze nie. Jest szansa na nowego Gothica, albo przynajmniej reedycje pierwszych dwóch odsłon.

Opublikowano

Ja mam wielka nadzieje ze jednak się postarają i jak dla mnie mogli by porostu zrobić fabułę od 3 (szczerze jak dla mnie mogła by być grafa jak w 2 ) Jest w niej ten klimat coś magicznego.... a co do fabuły to tak jak zaczyna sie 3 no i pociągnąć to trochę dalej.... na pewno bym chciał słyszeć polski dubbing jak był w g1-g2.

system walki bardziej rozbudowany bardziej niz w 3 obszar  do explorowania większy (ale mysle ze to będzie na pewno) Dla mnie by było miodzio. :D

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie liczę na Gothic 5 a nawet się trochę go obawiam ponieważ już żadna firma nie tworzy tak oldschoolowych gier jak G1 itd. więc lepiej żeby zostawili ten tytuł w spokoju. Moim zdaniem mądrym wyborem byłby Remake G1 ale tylko graficznie nic więcej lub port G1,2+NK na Androida, ponieważ tej grze przydałby się prawdziwy RPG a i jako zabijacz czasu w wolnych chwilach byłby niezły.

Opublikowano

Ja już sobie wyobrażam mapę Myrthany z grafiką z Gothic 1 i 2, ale coż nie ma gothica nie ma gry :( Zakupię Arcanię i zobaczę czy to faktycznie takie gunwo... ....Pozdrawiam!

Opublikowano

Dlatego tak jak już pisałem możemy na razie cieszyć się tylko nowymi modami tj returning, złote wrota itp ; ) Ogromne rozszerzenie początkowych wersji : )

Opublikowano

Najpierw niech te mody wyjdą, bo było już wiele zapowiedzi modyfikacji i nie wiele z nich wyszło jak np.

Khorana masz tylko prolog i nic więcej, z kolei mody typu Złote Wrota itp są tak długo w produkcji, że wielu wątpi że będą mieć premierę, choć nie ukrywam... Ja sam dalej oczekuje na Dzieje Khorinis i Złote Wrota i właściwie... To są jedyne mody na jakie oczekuje.

Opublikowano

Każdy raczej ma nadzieję że te mody wyjdą i zapewne kiedyś ten dzień nastąpi ale mimowszystko szkoda że nie będzie G5 ale jednak jest jego duchowy spadkobierca Risen.

Opublikowano

Dla mnie istenieje tylko Gothic 1,2,3 reszta części to tyklo "podobna" gra, która już nigy nie będzie taka sama ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...