Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 5

XrpgTheG4me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj chciałbym opowiedzieć o Gothic 5. Gra Gothic podbiła serca ludzi na całym świecie ale po utraceniu przez Piranha Bytes praw autorskich Gothic 3 ZB i Aracania Gothic 4 nie uznaje się jako oficjalne części Gothica. Lecz Piranha Bytes odzyskała prawa autorskie i w 2015 ma wyjść Gothic 5 Auternus. Czy Gothic znów podbije serca graczy na całym świecie? Przekonamy się już nie długo.

Opublikowano

Po pierwsze. Szukałem jakichkolwiek informacji o Gothic 5 i wiesz co? Nic nie ma. :)

Gothic skończył się na Upadku Setariff póki co.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mogliby zrobić trójkę według swojego widzimisię, ta aktualna 3 i 4 to ma tyle wspólnego z I jak i II co piernik z wiatrakiem (czyli oprócz nazwy i bohaterów nic podobnego). Swoją drogą chętnie bym zwiedził malowniczą Górniczą dolinę jak i Khorinis.

Opublikowano

Dla wszystkich interesujących się G5 . Ta gra nigdy nie wyjdzie . dlaczego ? jakieś 2-3 miesiące temu jeden z pracowników piranha bytes powiedział w wywiadzie , że ta gra nie wyjdzie . powód ? zbyt wielkie oczekiwana i presja ze strony fanów , którzy by oczekiwali gry na poziomie W3 lub Skyrima . ale dodał że pracują nad nowym więc nie jest stracone że wyjdzie coś na miarę gothica :)

95532306705619005724.png

Opublikowano

Mają złe podejście. Przecież środków im nie zabraknie, bo mogą znaleźć sponsorów, a nawet zagorzali fani się dołożą.

Mają szansę zrobić hit i jej nie wykorzystują.

Powinni się uczyć od twórców Wiedźmina. Nie mają tylu fanów, a grę zrobić potrafią.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Fajnie by było, jakby powstał Gothic. Jednak dla mnie Gothic kończy się na GII NK, reszta to syf. Stracił cały klimat i w ogóle, wolałbym, aby zrobiono "nowego" Gothica III. Może kiedyś doczekam się "Gothica III" jako modyfikacji na silniku GII :c

1387126731-U1018598.png

Opublikowano

Tak jak powyżej. Dla mnie także gothic skończył się na drugiej części z dodatkiem noc kruka, choć trójkę grało się jeszcze jako tako :3. Osobiście nie chciałbym, żeby powstała piąta część.

Opublikowano

Zawsze pozostaje opcja skorzystania z Kickstartera, bo tam też ludzie szukają funduszy do gier. A remake G1 i G2 NK z ewentualnym remake G3, byłbym w stanie jeszcze uznać. Bo jak sam przyznał Sascha w wywiadzie. "Nie uznaje ani Arcanii ani G3:ZB" I to jest prawidłowe podejście!

Więc... Myślę że uniwersum Gothica możemy zapamiętać takim, jakim było przed przejęciem marki przez Jowood, bo nie dziwie się w sumie że nowej gry z serii nie będzie. Zbyt wielkie oczekiwania były by po nowym Gothicu, którym PB może nie sprostać, jeśli przyjrzymy się właśnie Arcanii i G3:ZB. No i samo PB to już nie to samo studio niestety.

Co nam pozostaje? Mieć nadzieje na remake.

Opublikowano

A ja wam powiem, że bardzo chciałbym Gothica 5 to była moja pierwsza i najzajebistsza gra w życiu! Nawet jak coś to niech ktoś zrobi moda o nazwie "Auternus"... Gothic podbił serca wielu graczy i dla tego go kocham. Ten klimat, fabuła i moje przywiązanie do tej gry utrudniają mi rozstanie się z tą serią gier :-(

Opublikowano

Ja mam nadzieje, że jeżeli gothic5 wyjdzie to będzie pominięcie tej nieszczęsnej arcani i ZB. Ale szczerze mówiąc nie umiem sobie tego wyobrazić. Piranha robi zaejbiste gry ale każdą serie potrawi zjebać. tak samo było z risenem. Jedynka spoko a 2 ...

Opublikowano

Dla mnie Gothic skończył się już na Gothic 3 (a i to było wszystko przesadzone).

Raczej nie będę czekał na gothica już.

Cieszę się, że mam i 1 i 2 kupione :)

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Ja też się cieszę, że PB doszło do takiego wniosku. jednak reedycja G1 oraz G2NK była by miła.

Bo prawda jest taka, że mało modyfikacji do Gothica ujrzało światło dzienne. ;/

Opublikowano

Nie wiem, czemu niektórzy mówią, że fanów nei odzyskają? Jest tyle osób, które by się do kolejnego Gothica dorzuciły. Z moich znajomych to by było z 20 osób :)

Opublikowano

Skoro nie robią Gothica, to jestem całym sercem za nową serią. Nie trawię Risena, a mam ochotę na jakąś grę od PB. :)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Jeżeli będzie to chociaż w połowie tak dobre jak Gothic 1 i 2 to myślę, że zagram dłużej, póki co jestem negatywnie nastawiony z powodu 3 i 4, które okazały się gunwem. Dodam dodatkowo, że nieszczęśliwie dalsze gry serii ( mam tu na myśli 3, 4, 5 ) także okazują się gunwem np. AC 3 i non stop produkowany shit CoD, lecz w głębi duszy wierze, że gra będzie zarąbista.

Co?

Opublikowano

@Topic

Nie wieżę, że do 2015 wykonają tak dobrą grafikę, fabułę itd. by stanąć na wysokości

zadania za kilka lat. Spójrzmy także na to, że po drodze wychodzi mnóstwo pięknej jakości

gier. Przede wszystkim wszyscy czekają na Watch Dogs i Far Cry 4.

No cóż, zobaczymy ;)

Wesołych Świąt!

Opublikowano

@up Kolega ma rację wyjdzie Gothic 5 ale zaraz potem wyjdzie jakiś większy RPG z lepszą grafika np The ellder scrols i o 5 gothica ludzie przestaną myśleć.

49yxrs.png

Opublikowano

@UP

Ja tam nigdy w żadnego TES'a nie grałem, i nie zamierzam. :) Gdyby ogłosili Gothic IV (bo tego gunwa Arcanii nie liczę) to by była druga najbardziej oczekiwana przeze mnie gra, zaraz po Wiedżminie 3. :)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...