Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia]Gracze z tzw. parasolną muszą czekać 2 minuty przed napisaniem kolejnego postu.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, temat pewnie wyjaśnił moją sugestię. Powód jej jest prosty. Nie mam na celu jakiegoś dyskryminowania nowych, jednak dużo osób, zwłaszcza w dziale minecraft, gdzie publikacje serverów są od 50, po prostu wchodzą i spamują w poradnikach postami typu "fajne" do 50 postów (zajmuje im to z 20 minut) dają prezentację, której i tak nikt nie usunie i wychodzą, po czym dostają bana, a publikacja jest.

Tutaj chyba nie o to chodziło osobie, która owe parasolki wprowadziła.

Plusy tego są takie, że dana osoba mniej spamuje i zdąży przed banem (za spam) wstawić publikacji.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Minecraft to nie jedyny dział na forum i myślę, że dla niego nie ma co zmieniać parasolek. Każdy chce mieć w miarę równe prawa, więc jestem na nie.

Opublikowano

Co najwyżej 0,5 do 1 minuty, bo te 2 to za duży odstęp. Gdyby było ok. 1 minuty, to ok, ale 2 minuty to tak jak powiedziałem, za duży odstęp czasowy.

Nie.

Opublikowano

Tak, tylko najlepiej na 1min.

Tu nie tylko chodzi o minecraft, ale taki zarejestruje się i spami jakiąś stronką po całym forum, zbanowanie zajmuje ok. 5 minut zanim go zauważą itp., a forum przez ten czas jest zaspamowane...

Opublikowano

Nie. Nie każda osoba z parasolką to spamer. Dlaczego w takim razie wszyscy nowi mają cierpieć? Ja jestem za bardziej rygorystycznymi działaniami w publikacjach MC i MT2. Chociażby coś takiego, jak zaproponował kolega wyżej, czyli staż konta minimum 2 tygodnie.

Opublikowano

Nie bo to niczego nie zmieni, a utrudni tylko i zniechęci ogarniętych ludzi którzy zaczną swoją przygodę z mpc

Opublikowano

A jeśli ktoś tu trafi nie w celach spamu?

Tylko w celu wybicia się?

Chyba każdemu "nowemu" odechciałoby się pisania tutaj postów.

Nie.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Niestety jestem na nie, lepsze by było składanie publikacji od 50 postów wraz z rangą bez parasolki(konto minimum miesiąc).

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Musimy pamiętać dlaczego nowi mają parasolkę. Mamy o nich dbać i zachęcać do czynnego wypowiadania sie na forum. Tego typu ograniczenie wpływałoby negatywnie na opinie forum. Sa tacy, którzy już je znają, ale i sa tacy i tutaj przede wszystkim to wszystko z myślą o nich, którzy nie wiedza o mpc nic. Jeżeli macie problemy w dziale, to skupcie sie na dziale, a nie na samych użytkownikach.

Opublikowano

Nie. Nie każda osoba z parasolką to spamer. Dlaczego w takim razie wszyscy nowi mają cierpieć? Ja jestem za bardziej rygorystycznymi działaniami w publikacjach MC i MT2. Chociażby coś takiego, jak zaproponował kolega wyżej, czyli staż konta minimum 2 tygodnie.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Opublikowano

Musimy pamiętać dlaczego nowi mają parasolkę. Mamy o nich dbać i zachęcać do czynnego wypowiadania sie na forum. Tego typu ograniczenie wpływałoby negatywnie na opinie forum. Sa tacy, którzy już je znają, ale i sa tacy i tutaj przede wszystkim to wszystko z myślą o nich, którzy nie wiedza o mpc nic. Jeżeli macie problemy w dziale, to skupcie sie na dziale, a nie na samych użytkownikach.

Masz rację.

Patrząc na opinie, również uważam, że lepszym rozwiązaniem było by minimum 2 tygodnie na forum, a nawet miesiąc, bo aktualnie przez takich robi się tylko robota dla moderatorów.

Temat do zamknięcia, wycofuję propozycję.

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...