Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wierzycie w Świętego Mikołaja?

Gość Nukey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M4ŚNY walę prosto z mostu. Co ty kurna człowieku ćpiesz?

Wode.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli teraz wszystkie niewyjaśnione zjawiska będziecie tłumaczyć Magią Świąt?

Trójkąt Bermudzki - to pewnie też magia świąt?

Ale i tak Święta są zajebiste :3

Co do Mikołaja to jest żywy na mpcforum: http://www.mpcforum.pl/user/1048455-swiety-mikolaj/

Przypomniało mi się coś xD Miałem 10 lat, nie umiałem zasnąć w nocy, i nagle usłyszałem że ktoś wchodzi do pokoju (myślałem że to duchy, miałem 10 lat xD) no i w ciemności zobaczyłem jakiegoś grubasa w czerwonym płaszczu który zostawił mi paczkę obok łóżka... Do dziś nie potrafię tego wyjaśnić, bo nikt z mojej rodziny nie był aż taki gruby i nie nosił czerwonego płaszczu xD Obstawiam że to sen, ale nie pamiętam żebym się budził. Z góry mówię, że nic nie ćpałem, w wieku 10 lat nie wypada... Ale i tak nie wierzę, bo sporo czasu minęło i nie wiem czy mi się to nie śniło.

PS: Nie śmiać się :D

Opublikowano

Co do Mikołaja to jest żywy na mpcforum: http://www.mpcforum.pl/user/1048455-swiety-mikolaj/

Przypomniało mi się coś xD Miałem 10 lat, nie umiałem zasnąć w nocy, i nagle usłyszałem że ktoś wchodzi do pokoju (myślałem że to duchy, miałem 10 lat xD) no i w ciemności zobaczyłem jakiegoś grubasa w czerwonym płaszczu który zostawił mi paczkę obok łóżka... Do dziś nie potrafię tego wyjaśnić, bo nikt z mojej rodziny nie był aż taki gruby i nie nosił czerwonego płaszczu xD Obstawiam że to sen, ale nie pamiętam żebym się budził. Z góry mówię, że nic nie ćpałem, w wieku 10 lat nie wypada... Ale i tak nie wierzę, bo sporo czasu minęło i nie wiem czy mi się to nie śniło.

To że nie wypada to nie znaczy że nie robią tego 10-latkowie,patrząc na dzisiejszy świat

Opublikowano

Kiedyś wierzyłem, ale bieg czasu sprawia że się zmieniamy.

Więc już nie wierzę, tak samo w magię świąt.

Dla mnie "Magia Świąt" to jedna z największych rzeczy na których się zawiodłem...

Jednak lubię święta.

Opublikowano

Nie wierzę w Mikołaja takiego, jakim przedstawiają go media, czyli dziadka z brodą, który lata sobie saniami po świecie i zrzuca prezenty do kominów. :v Co nie zmienia jednak faktu, że na czas Wigilii fajnie odrzucić takie myślenie i oddać się magii świąt, której nie byłoby bez Mikołaja... i Kevina na Polsacie. :D

Opublikowano

Nie wierzę w Mikołaja takiego, jakim przedstawiają go media, czyli dziadka z brodą, który lata sobie saniami po świecie i zrzuca prezenty do kominów. :v Co nie zmienia jednak faktu, że na czas Wigilii fajnie odrzucić takie myślenie i oddać się magii świąt, której nie byłoby bez Mikołaja... i Kevina na Polsacie. :D

No, kevin to tradycja :D ja moge go oglądać cały czas ale moja "większość" czesc rodziny mowia ze juz 43 razy obejrzeli i nie ogladaja ;c :D (43lat ma moj wujek ^^).

Opublikowano

No, kevin to tradycja :D ja moge go oglądać cały czas ale moja "większość" czesc rodziny mowia ze juz 43 razy obejrzeli i nie ogladaja ;c :D (43lat ma moj wujek ^^).

Może to jest śmieszne i bekowe, ale naprawdę święta bez Kevina to nie święta. :v To już się stało tradycją. Pamiętam ten bulwers internautów, kiedy (bodajże 2 lata temu) miał Kevin nie lecieć. :P

Opublikowano

Ten wątek jest denny, bo to tak jakby zapytać kogoś, czy wierzy w (niedługo) Świętego Karola Wojtyłę.

Nam oczywiście jest łatwo w to uwierzyć, bo widzieliśmy tego człowieka, natomiast w Świętego Mikołaja, trudniej, bo żył kilkaset lat temu wobec czego jest nam w niego uwierzyć trudniej.

Na szczęście jest takie coś jak fakty historyczne, dzięki którym dowiadujemy się że Święty Mikołaj rzeczywiście kiedyś istniał, i zapoczątkował tradycję wręczania sobie prezentów, która przetrwała do dzisiaj i jest co roku celebrowana. Natomiast jeżeli ktoś myśli nadal że Święty Mikołaj mu daje prezenty to niestety muszę obalić cały sens jego życia i powiedzieć że tak nie jest.

Wgl święta Bożego Narodzenia mają służyć radowaniu się z przyjścia Boga na świat, a nie czekaniu na paczuszkę czekoladek z których i tak każdy na koniec będzie miał dosłowne gówno.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Podejrzewam że katastrofa smoleńska, to też przez magię świąt się zdarzyła. Seems legit.

A co do samych świąt. To kiedyś w czasie lat 90tych, to były święta! Spotykanie się z rodziną, wspólna wigilia i te sprawy. A dziś? Chwilę po kolacji, i już przy PC jesteśmy.

Opublikowano

Podejrzewam że katastrofa smoleńska, to też przez magię świąt się zdarzyła. Seems legit.

A co do samych świąt. To kiedyś w czasie lat 90tych, to były święta! Spotykanie się z rodziną, wspólna wigilia i te sprawy. A dziś? Chwilę po kolacji, i już przy PC jesteśmy.

Ja tam jeszcze nie jestem az tak uzależniony od PC ze na wigili siedze na kompie xD xD .

Opublikowano

Hello my sexy Santa xD
Praktycznie każdy z nas jest mikołajem dając zaciesz na twarzach rodzinny nie tylko przez prezenty ale przez to że jesteśmy razem i spędzamy tę święta rodzinnie :)

Opublikowano

Hmm ciekawe o tym nie wiedziałem like wilczku :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...