Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja] NexonPVP Runes of Magic

grajoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam maly problem gdy sie loguje wyskakuje mi "pozyskiwanie listy serwerow" a potem "połączenie przerwane, sprawdź łącze lub ustawienia zabezpieczeń" nie wiem czy serwer off czy o co chodzi...

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

mam maly problem gdy sie loguje wyskakuje mi "pozyskiwanie listy serwerow" a potem "połączenie przerwane, sprawdź łącze lub ustawienia zabezpieczeń" nie wiem czy serwer off czy o co chodzi...

Tak się składa, że obecnie serwery są offline, nie wiadomo kiedy bedzie można się zalogować :)

Opublikowano

Server po kenserwie obecnie dziala ;) Gildia Stara Gwardia zaprasza do gry na serwerze Rom4u ;)

Everyone is entitled to it, yet it cannot be bought. People waste it without a second thought, and they ultimately regret doing so, as it's supply gets exhausted. What exactly is "it"?

118jaft.png

Opublikowano

to teraz ja coś od siebie napisze :)

Czy nie macie problemów z wirusami,keyloggerami i tym podobnymi problemami.

Jestem uczulony na wirusy jak na ogień ,czy opłaca się wchodzić na ten serwer i czy znajde w jakiejś gildi pomoc?

Prosze o szybką odpowiedź

Brak Sygnaturki YEAH

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gralem na tym servie w gildii sandstorm, bardzo fajna i mila atmosfera, gracze skorzy do pomocy. Wszystko na AH za dias, dias zdobywasz dzieki votowi, donate, lub selasz staty z gobow(niektore podchodza po 1k dias za stat) Musialem zrezygnowac bo mam lepiej rozwinieta postac na globalu. 

Pozdrawiam Sandstorm Waldemar ^^ Nie mam czasu na 2 servery niestety ;c

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gildia która się nazywała Stara Gwardia okazała się bandą dzieciaków które pograły 3 tygodnie i olali graczy którzy do nich dołączyli przechodząc na inną grę i zostawiając wiadomość, że teraz grają w WoW. Rozmawiając z nimi na TS wyśmiewali się z nas osób które zostały w Runes of Magic nie polecam nikomu rozmawiać z tymi osobami ponieważ oni już nie grają w RoM a tylko 1 osoba wchodzi do gry raz na miesiąc i zaprasza ludzi po czym zostawia ich na pastwę losu. Nawet jak gildia prosperowała to nie dało się tam nikogo doprosić o jakąkolwiek pomoc.

Serwer narazie jest off ale niedługo powinnien działać już normalnie z tego co pisze na stronie głównej. Serwer nie zmusza do ściągania żadnych virusów ani innego syfu, jedyne co ściąga to pliki z zmianami jakie występują w IS, NPC i lokacjach ogólnie wszystko jest czyste od jakiegokolwiek złośliwego oprogramowania przynajmniej tak informuje mnie mój antywirus i zapora ogniowa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przestrzegam przed gildią Pestis są to ludzie z Starej gwardii którzy myślą, że jak założą nową gildie to nikt ich nie pozna i nadal będą mogli sobie robić jaja z ludzi. Gra tam może 6 osób którzy nikomu nie chcą pomagać i są bardzo słabi, reszta to ich alty.

Jeżeli chodzi o gildie Polskie na serwerze to istnieją 2 o których warto wspomnieć Initium i Sandstorm.

Gildia Initium to ludzie którzy przyszli z globalnego serwera w całości z jednej gildii ale oczywiście jest parę osób którzy jeszcze do nich dołączyli więc trochę ich tam gra. Większość z nich z tego co widzę na strefach boci a szczególnie ich lider boci energie na postaciach altowych do czego się przyznał na ts. Trudno jest się ubrać grając z nimi zresztą jak dołączycie to zobaczycie bo gildyjnie są w stanie tylko zrobić niskopoziomowe instancje, chociaż z tego co widzę to ciężko jest ich gdziekolwiek wyciągnąć jedyni gracze coś tam naprawdę robiący to Leuna i Dydafo którzy muszą chodzić w random party na instacje bo ciężko im w gildii chętnych znaleźć. Wojny mają o 23 czyli bardzo późno. Wchodząc na serwer ciężko jest się kapnąć, że to Polska gildia bo nie wysyłają żadnych informacji o rekrutacji na czat światowy ani nie posiadają żadnej notki na forum rom4u ale teraz jak napisałem to będziecie wiedzieć, że taka gildia jest i jakiś specjalnych wymagań nie ma dla nowych członków.

Gildia Sandstorm to większość typowych koksów pozbieranych z różnych serwerów globalnych chociaż są też w gildii gracze słabi którzy dopiero zaczynają. Aktywnie grających jest dużo ludzi. Jest to jedyna Polska gildia która sama robi wszystkie instancje dostępne w grze. Dobrze się z nimi rozmawia i chętnie zabierają swoich ludzi z gildii na każdą instancje jedyne wymaganie to maksymalny lvl. Według mnie posiadają najsprawiedliwszy podział dropu dzięki czemu itemy i staty dostają nawet Ci najsłabsi gracze a nie tylko topka. Słabszym graczom najwięcej pomaga Xerfet który często zabiera ich na niskopoziomowe insty. Przyczepić się można tylko do tego, że czasami trudno się dostać do party bo nie robią 2 grup na instancje tylko jedną 12 osobową a reszta musi dokupować skrzydełka. Wojny mają o 19. Gildia dość często informuje o rekrutacji na kanale światowym i posiada notkę na forum rom4u a dokładnie tu → http://forum.rompvp.com/showthread.php?283-Gildia-SandStorm-rekrutuje-%28-100-Polska-gildia-%29 ba nawet filmik prezentujący swoją gildie posiadają → http://www.youtube.com/watch?v=nDHmH6-7ZDM#t=228 wymagają tylko komunikatora mumble przy dołączaniu do gildii, na wojnach i instach.

Trochę się rozpisałem i mam nadzieję, że komuś moim postem pomogłem w wyborze gildii i zapraszam na serwer rom4u.

Informacje przedstawione powyżej posiadam dzięki temu, że mam postacie w każdej Polskiej gildii na serwerze bo raz już zostałem nabity w butelkę i teraz zanim dojdę swoją główną postacią do jakiejś gildii na stałe to sprawdzam ją za pomocą swoich altów.

Opublikowano

A co ty z KGB jesteś? 

Powiem tak, Fala (bo taki masz nick):

Gówno wiesz, więć nie sraj tym gdzie popadnie...

Odniosę się tylko do twojej wypowiedzi o gildii Initium, ponieważ jestem w niej.

Jakbyś nie wiedział lider Initium nie boci, to po pierwsze. Usłyszałeś na ts, że ktoś na Chrysalii ma bota puszczonego, który stoi i klika "1" Nawet nie ustaliłeś dokładnie kto to mówił, a widzisz bo to był zwykły członek gildii, czyli ja ^^ i tego nie ukrywam. ;p z resztą, chu** cie to powinno interesowac co kto robi.... Moje/jego konto, moj/jego interes. 

Po 2. 

Jesteśmy w stanie zrobić tylko niskopoziomowe instancje? ojojoj jaki ty niedoinformowany jesteś. Chyba że Bethomia to jest dla Cb "niskopoziomowa instancja" ,a to sorry.

Jak jest przynajmniej 2 heali i jeszcze jakiś dps oprócz Leuny i Dydafo idziemy i robimy całość. Więc twoja wypowiedź w sprawie robienia przez nas instancji jest kłamstwem. (słaby z Cb "szpieg", jesli kimś takim można Ciebie nazwać).

Leuna i Dydafo chodzą w randomach głównie po to by ubierać gildię i wspólnie potem próbować robić coraz wyższe instancje. W czymś widzisz tu problem? Wojny - tak to późno. Ale co można zrobić, gdy wcześniejsza wojna jest o 19 ? Ludzie mają swoje życie, mają pracę, rodziny i sprawy do załatwienia. Nie ma sensu rejestrować wojny na 19 by walczyły ze 2 osoby, czyż nie? Więc rejestrujemy na 23 bo jest po prostu więcej ludzi. Gdyby czas serwera był przestawiony na letni, byłyby o 22. A to już nie jest tak "bardzo późno".

Opublikowano

Radzę nie czytać wypowiedzi vazef123 bo są to bujdy. Gracz Kalli cały czas rozmawia z nami na mumble i jest z nami w gildii i nigdy nie narzekał na nic. Po drugie jesteśmy najstarszą Polską gildią na serwerze i mamy wyrobioną na nim bardzo dobrą opinię. A co do pomagania to zapraszam i popytajcie naszych słabszych graczy czy nie pomagamy to dowiecie się wszystkiego. A to że nie bierzemy graczy bez eq na insty to gratulacje takich śmiesznych kłamst dawno nie czytałem ponieważ od zawsze bierzemy na każdą instancje każdego gracza z gildii gdy tylko jest miejsce w rajdzie a jeżeli nie ma to zawsze polecamy kupienie skrzydełek i już mogą lecieć z nami jak tylko chcą. Jak chcecie zapraszam do Sandstorm sami zobaczycie jak to u nas jest. Zapraszam na rozmowę z naszym liderem Ignatius :)

Jeżeli wiedzmin9797 jest faktycznie graczem z Initium to chciałbym go poinformować, że używanie bota nie ważne w jaki sposób jest nielegalne i nie dziwie się, że ludzie tacy jak Fala odchodzą od was i wybierają uczciwe gildie.

Opublikowano

--Wypowiedz gracza Kalli

witam byłem w gildi od samego początku jak gildia sie rozrastała i miała mało członków na początku gra podobała mi sie ale po jakims czasie jak liderowi władza   wpłyneła na tok rozumowania gra stawała sie coraz cieża  robiły sie podziały na isnty i nileliczne grono miało udział w podziale dropu i zysku z sprzedaży  . Niemiła atmosfera na ts,e zaczeła sie robic. Dykatura lidera skłoniła do odejscia wielu graczy do innych gildi .Przywódca zmuszał graczy do uczestnictwa w wojnach a jak ktoś nie miał chęci do gry  groził wyrzuceniem z gildi.   

z pozdrowieniami dla Aylona  Kalli

--Wypowied gracza Avvogadro

Witam odnośnie postu dodanego dnia 14 maja 2014 roku o godzinie 11:52 dotyczacy gildi ''Sandstorm'' która podobno pomaga niskopoziomowym graczom w zrobieniu eq i co za tym idzie wzbogaceniu sie  nowego gracza hmm naprawde ??? jako iż grałem na tym servie i byłem w gildi ''Sandstorm''  tak że jestem żywym dowodem na to że ten który napisał ten post dość dużo tu wyssał z palca ponieważ jak ja byłem w gildi''Sandstorm'' i miałem niski lvl to owszem z questami  jak pisałeś 2 godziny  czy ktos pomoże to znalazła sie osoba która z łaski juz pomagała ;//  ale jak już chodziło o instancje to też było ze członkowie którzy  nie maja ubranej postaci sa zapraszani dla mnie to ściema ja miałem 40k hp na strażniku i nie brali prawie nikogo na insty poniżej 80k hp tylko tych co mieli już tak dobrze zrobione eq. Dopiero jak zrobiłem postac  to zaczynali mnie

zabierać tak że sami widzicie że gildia"Sandstorm" dużo  obiecuje ale mało z tych obietnic dotrzymuje         

z pozdrowieniami  dla Ignatusa  Avvogadro (avvo)   

Hmm... Bardzo ciekawe znałem takich bajkopisarzy którzy są w stanie takie głupoty wypisać.. Czarrny i Avvo lub Hexoo ala Federiko.  Dyktatury nigdy nie było i nie ma, my nieżyczymy sobie graczy w gildi którzy podjudzają innych na reszte, a jak ktoś ma coś do tego ze mu sie uwage zwraca raz czy drugi to niech nie gra. Kalli? Kalli nadal gra i gra z nami... wystarczyło zeby Avvo skonczył gre i nie było problemu Podziału na insty nie było od samego początku, i kazdy mając max lvl mógł chodzić a to ze Avvo twierdzi to co twierdzi  to juz zenada i bajka mająca na celu tylko zaszkodzić innym, ale nas to nie rusza, bo prawde znają Ci którzy są w gildi a nie Ci którzy wylecieli z niej za swoje uczynki wracając do podziału dropu nigdy nie szło nic na sell tylko na gildie i jak nie było kogoś potzrebującego w pt to była odpiska, a jak ktoś chciał zarobić chodził i chodzi w random pt. Tak więc vazef123 kim kolwiek bo zostają tylko domysły, my gramy honorowo, Nie tolerujemy i nietolerowaliśmy chamstawa i podjudzania przykład Avvo, jak i jechania na 2 fronty i ubierania sie w innych gildiach przykład. blackcry... za to co robili nikt ich nie bedzie szanował, za dziecinne zachowanie, pisanie bajek czy płacz. Mogę jeszcze dopisać ze ty o ile jestes Avvogadro przypomnij sobie ile razy pisałeś zeby wrócić... ale nie ma powrotu za coś co jest niedopuszczalne... I SandStorm jako jedyna Polska gildia mimo ciezkich chwil nigdy nie przestała istnieć zadna ze starych gildi nie prosperowała tak jak nasza ponad 2 lata, i nie pzrezyłą innych polskich gildi które były w tym samym czasie co SandStorm, takich jak Midwinter, Immortal, Vademecum, Ultimate, Wymiatacze, Niepokorni, Polskaa, I teraz zastanów sie czy jesli Lider był by dyktatorem i miał za duzo władzy to by gildia tyle osiągneła...? Nie, juz by jej nie było Tylko ludzie zawistni piszą takie posty. Wracając do Obecnej chwili, przez takie osoby jak ty i ci twoi informatorzy wpędzacie ludzi w bład, i wywołujecie na siłe dramy...

Opublikowano

Vazef nawet nick lidera pomyliłeś pisze się Ignatius, ale zaraz? hmm... po co pisać poprawnie grunt ze ludzie zobacza ze go obsmarowałeś i zmieszałeś z błotem :) Ale i i tak dla nas bez różnicy, czemu? bo ten który go zna zna tez prawde, a to że ktoś kto odwalił "maniane" ma jakies sapy do niego to juz jego sprawa z dziecmi nie ma co się kłócić bo i tak nic nie rozumieją. Kazda gildia ustala sobie zasady, i lider kazdej gildi ma tych zasad pilnować od tego przecież jest, a jak ktoś te zasady łamie znika, prosta logika. Nie raz nam ludzie próbowali Gildie rozwalić i wiesz co? NIE DALI RADY!!! bo my się trzymamy razem i to kolejny dowód na te twoją domniemaną "dyktaturę" że czegoś takiego u nas nie ma, a wypowiedz Kaliego to fikcja, czemu? już ci wyjaśniam... Kali miał długą przerwę w grze ok pół roku, i jak grał pod nickiem Kalli nikt z gildi nie wyszedł po za wywaleniem Avvo i Kaliego, zrozumiał swój błąd i wrócił, wrócił bo dostał drugą szanse grał z nami od początku i o nim nie zapomnieliśmy najwidoczniej potrzebował chwili zastanowienia, a dla Avo nie było tak kolorowo bo ani lider, ni rada nie zgodziła sie na jego powrót, czemu? widocznie coś odwalił. Posługując sie "wypowiedziami" których nie masz jak potwierdzić jest niczym. Rok temu  Avo wyleciał, a na Mumblu rozmawiając z Kallim, w chwili obecnej stwierdził sam ze to Bujda, wiec daruj sobie ... I pisz we własnym imieniu a nie chrzań ze z Kalim gadałeś...

Opublikowano

Radzę nie czytać wypowiedzi vazef123 bo są to bujdy. Gracz Kalli cały czas rozmawia z nami na mumble i jest z nami w gildii i nigdy nie narzekał na nic. Po drugie jesteśmy najstarszą Polską gildią na serwerze i mamy wyrobioną na nim bardzo dobrą opinię. A co do pomagania to zapraszam i popytajcie naszych słabszych graczy czy nie pomagamy to dowiecie się wszystkiego. A to że nie bierzemy graczy bez eq na insty to gratulacje takich śmiesznych kłamst dawno nie czytałem ponieważ od zawsze bierzemy na każdą instancje każdego gracza z gildii gdy tylko jest miejsce w rajdzie a jeżeli nie ma to zawsze polecamy kupienie skrzydełek i już mogą lecieć z nami jak tylko chcą. Jak chcecie zapraszam do Sandstorm sami zobaczycie jak to u nas jest. Zapraszam na rozmowę z naszym liderem Ignatius :)

Jeżeli wiedzmin9797 jest faktycznie graczem z Initium to chciałbym go poinformować, że używanie bota nie ważne w jaki sposób jest nielegalne i nie dziwie się, że ludzie tacy jak Fala odchodzą od was i wybierają uczciwe gildie.

Przykro mi Gedragonie, ale muszę powiedzieć otwarcie: dobrze wiem, że to jest nielegalne. Tylko dlaczego wy to także robicie? Nie pisz takich rzeczy jeśli sam używasz botów.(wiem bo sam mówiłeś :) Nie nazywajcie swoją gildią uczciwą bo taką nie jest. Żadna gildia na tym serwerze nie jest uczciwa (chyba, że te gildie co są 1 -2 osobowe :D).  80% serwera boci, używa bugów, używa romeo (właśnie to też nie jest legalne, a tego się używa jak normalnej części gry, także przez was). Już nie wspomnę o duperach i maniakach CE. Jeśli Fala szuka gildii w której nie znajdzie osoby z włączonym botem na chrysali, kalinie lub kto wie czym innym, to życzę mu powodzenia bo takie gildie w naszym Runes Of Magic praktycznie nie istnieją. Gra jest zbyt dziurawa i sama zachęca do korzystania z "ułatwiaczy", bo jest PayToWin. 

A i dobrze, że wspomniałeś o Kalim :) Mówisz właśnie o "uczciwej gildii", bez botterów. Więc dlaczego ON wciąż tam jest? Jak dobrze pamiętam (a pamięć mam nawet dobrą), chwalił się że puszczał na kalinie po pare kont naraz. 

Jeśli mówisz już o kimś, że coś złego robi, najpierw zastanów się czy sam tego nie robisz, bo to już jest upokarzające dla Cb. (przynajmniej dla mnie by było...)

Pozdrawiam

Używający botów, hacków, bugów (niestety dupować nie umiem, widać, że za słaby jestem :O)

gracz RoM NexoN.

Opublikowano

W tym momencie nikt z naszej gildii nie używa żadnych niedozwolonych metod. Widać, że krótko grasz na tym serwie i nie byłeś przy rozmowie na TS i w grze z administratorem serwera i nie wiesz, że Romeomultihack jest dozwolony na instancjach i tylko na nich radzę zapytać starszych graczy którzy byli przy rozmowach. Reszta jest niedozwolona.

Nasza gildia bardzo długo nie wiedziała, że Kalli używa bota. Gdy dowiedzieliśmy się o tym od razu poinformowaliśmy go aby przestał i tak oto zrobił. Potem miał krótką przerwę w RoM ale nadal siedział i rozmawiał z nami na mumble. Jeżeli wy używacie botów to wam gratuluje ładną antyreklamę sobie robicie i życzę szybkiego uzyskania bana pernamentnego.

Sandstorm zaprasza uczciwych graczy do wspólnej zabawy i farmienia instancji oraz na codzienne wojny oblężnicze. Szept do Ignatius :)

Opublikowano

A co o sobie juz nie wspomnisz ? Nie pochwalisz się jak puszczales bociki na kaline?

Śmieszne jest także to, że mówisz "nikt". A masz dostęp do każdego konta i sprawdzasz ? Nic nie wiesz o tym co inni robią, więc nie mów "nikt".  

Jeśli wasz Kali bocił to nie macie uczciwych graczy :D 

A co do naszej "antyreklamy"... nasza reklama jest wiarygodna, wasza nie. 

I ja tobie też z wielką radością życzę bana. Tylko obawiam się, że gdy tak posypią się bany za te STRASZNE boty, mhh to twoja gildia upadnie, a ty stracisz także konto :D

I pls. skończ już z waszą uczciwością, bo to już trochę przegięcie. ;/

Initium zaprasza w swoje szeregi osoby z dobrym poczuciem humorku, chętne na wojenki i instancje :) Priv do mnie.

Opublikowano

Była jedna osoba co używała bota wielkie mi halo skoro przestała po tym jak się dowiedzieliśmy. Ja miałem boty haha ciekawe kiedy? Może jakieś dowody? Screeny? Filmy? Takie gadanie jest żałosne skoro się nie ma dowodów. Jak chcesz podnieś samoocenę gildi po tym jak okazało się, że używacie nielegalnych sposobów zarobku to może nie obrażając uczciwych graczy bo to jest śmieszne. Po drugie Sandstorm robi wszystkie instanje, WB i nie musi zniżać się do twojego poziomu i oszustw aby coś zdobyć.

Opublikowano

Dydafo/Leuna nie wiem który to z was tam siedzi, ale mogę powiedzieć jedno, odnoszą się do twojej wypowiedzi, cyt. "gdy tak posypią się bany za te STRASZNE boty, mhh to twoja gildia upadnie" Gildia upadnie? mhm, aha i co jeszcze? żeby gildia miała upaść to musiała by zostać tylko jedna os. a po przejściach zostali tylko lojalni gracze co nas cieszy :) ale jak już posypią się bany to nie my je dostaniemy bo z niczego nie korzystamy, i myślisz ze jak nas "postraszysz" ze dostaniemy bany to się Ciebie będziemy bać? no proszę... Najpierw coś udowodnij... Vazef tez był takim kozakiem a widzę ze jego post został edytowany zaraz po moich wypowiedziach odnośnie gildii. Nadmieniłeś ze nasza reklama jest niewiarygodna  potrzebujesz może filmików? z inst, wb, wojen i innych? A co najciekawsze taki byłeś pewien ze kosiarz_umysłów to Fala, a tu niespodzianka xD Fala nie był jedyną osobą która od was wyszła przez bota... Więc proszę nie oczerniaj człowieka jeżeli nie masz pewności do kogo się zwracasz, bo tylko narobiłeś mu problemów w grze bo do niego piszą...

Opublikowano

Ach dobra już nie będe kłócił się bo to i tak niczego nie zmieni. Myślałem Ged, żeś jest normalny chłop, a okazałeś się ...  Nie potrzebuję dowodów, wystarczy, że słyszałem to co mówiłeś. A to, że teraz się wypierasz to jest normalne (winni zawsze tak robią).

I GZ robienia wszystkich instancji i wb. My niestety na tych oszustwach robimy tylko bh ;( (ironia)

Thanto, ja was nie chce straszyć, i tego nie robię. Ja tylko odwzajemniam życzenia skierowane przez Gedragona.

Nie zrozumiałeś chyba sensu mojej wypowiedzi dotyczącej wiarygodności waszej reklamy, ale to już nie mój problem.

A jeśli tak bardzo chcecie poszukać uczciwych graczy to lepiej szukajcie gdzie indziej :) Jak byście nie wiedzieli to to jest forum poświęcone cheatom (sama nazwa mówi).

Opublikowano

Ja też sie nie chce kłócić, a na dodatek mimo iż jest to forum od cheatów to ten temat/wątek jest prezentacją naszego servera i niech tak juz pozostanie do konca :D Każdy swoje racje ma, i poprzestańmy na tym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...