Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patch, czyli jak popsuć dobrą grę.

BaSicPl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Nowy patch i nowe problemy. Po sezonie 2 ciężko było mi przyzwyczaić się do nowych itemów i zmian. W obecnej chwili wydaje mi się, że ten patch to jakiś żart.

-Paski HP. W pierwszej chwili pomyślałem sobie "Wooow ktoś skopiować paski z Minecrafta ?" Wyglądają okropnie. Na początku miały poprawić widzenie w teamfightach a nie robią nic;

-Wardy i Trinkety. Trinkety ok, ale ten który odkrywa teren to idealna kontra na eve/twitcha/rengara i inne znikające postacie. Pink postawiony raz może stać cały czas, a granie, gdy ma się w przeciwnej drużynie eve/twitcha/shaco etc nie pozwalają na postawienie sobie w spokoju pinka na środku linii. Trinket daje wizje raz na 3 minuty co pozwala na kontre ewentualnej akali czy innego championa;

-Krzaki. "WTF?!" Ktoś sobie jaja robi ? Kępki trawy na krzyż w całej jungli. Śmiech na sali. Gdzie idea ukrywania się ? Zachodzenia ?

-Ograniczenie do jednego itemku dającego złoto, bo czemu niby nie ?

Nie wiem jak wam, ale mi ten patch nie leży totalnie. Moim zdaniem popsuli dobrą grę takimi zmianami. Krzaki wyglądają jak nasrane kupki gówna, a paski hp jak wycięte paski z minecrafta. Co sądzicie o nowym patchu ? Tylko ja robię sobie przerwę od lola póki co ?

B.

fiR919k.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie ten patch także popsuł rozgrywkę. Nowe napisy, paski życia zostały po prostu zniszczone. Oracle usunięty z gry, it's over.

Widzę, że lajki się zgadzają B)

8372383248.png
Opublikowano

mi się nowy pach bardzo podoba przynajmniej teraz supporci mogą więcej osiągnąć w grze i nie muszę się tak bardzo przejmować wardowaniem

- paski HP właśnie się przydają już nie raz uratowały mi życie podczas TF jak miałem mało HP bo się wyróżniało kolorem

- trinkety ok pink ward też jest spoko bo może i jest przez całą grę ale za to jest widzialny co się wyrównuje i można go zniszczyć

- krzaki mi się średnio podobają ale ujdą można wykonać bardziej zaawansowane ganki

- jak dla mnie spoko, że jest tylko 1 item do złota, wystarczy przeczytać opisy tych itemów i wybrać najlepszy który pasuje do Twojego stylu gry

Opublikowano

Nikt nie karze wam grać.. Mnie osobiście patch się podoba. Krzaki są zmienione z powodu ograniczenia wardów. Co do czerwonego trinketa to jest on raz na 3minuty, więc..

"When a mirror speaks, the reflection lies"

seth_rollins_signature_by_itsjackson-d6c

Opublikowano

Yhy. Zwłaszcza krzaki koło blue, rzeka top bot etc. Eve, która jest niewidzialna wbiega na linie, ty możesz zrobić mniej więcej tyle co nic, bo pinka ci zniszczą na linii. Genious patch. Ahhh i nie ma oracle. Warduj jak wardujesz. Przeciwny team ma w zadku twoje wardy, ty ich.

fiR919k.png

Opublikowano

HP bary wyglądają chujowo i w tym akurat masz rację. Te trinkety mają stosunkowo długi CD, przez co zawsze można użyć mózgu i ominąć/rozwalić takiego warda. Ja w tym problemu nie widzę. Krzaki? Jasne, miały być do ukrywania się i nadal do tego służą. Zmiana polegała na tym, by gracz mógł uzyskać wizję w danym bush'u za pomocą jednego warda, czego przy starych, ogromnych krzakach zrobić się nie dało.

Itemki na złoto były przed patch'em znaczącym źródłem $$ dla Supporta, jeśli kupowało się je w ilości większej niż 1. Myślę więc, że Riot chciał przez to umożliwić supportom zdobycie golda na inne sposoby niż z tych itemków (m.in. z bonusów z niektórych nowych masterek).

Opublikowano

wystarczy, że kupisz 2 wardy na topie postawisz, na baronie i w krzakach jak się idzie na red od strony blue teamu a jak na midzie to w krzakach i po problemie

Opublikowano

Mi tam się tak w miare podoba,zagrałem 2 gry i wiadomo trzeba się przyzwyczaić do nowych pasków życia i napisów narazie jest tak dziko,ale ujdzie..

Wardy i tinkety w tym trzeba się jeszcze połapać,ale na moje to dobre wyjście bo teraz wszyscy stawiają wardy , a nie tylko 1 support i potem jest flame jak nie postawi..

Tak jest w silverze i bronzie wiem , że tam dalej tak nie jest ;>

Opublikowano

Wszyscy narzekacie, a prawda jest taka, że za tydzień i tak będzie wszystko się podobało.

1.Paski HP.
Są świetne, nicki nigdy nie były ważne więc brak ich tła mi nie przeszkadza. Teraz po za tym mogę się bardziej ogarnąć gdzie jestem w TF niż zasłaniać się nickami.
2. Wardy i Trinkety
Fakt, CD mają długi. Ale w końcu są za darmo. Na początku ciężko jest jakikolwiek ward zabrać, dlatego do 9lv się kupuje wardy, a potem zamienia. "Ale w końcu są za darmo." ^ :>
3. Krzaki.
Nic się tak naprawdę nie zmieniło. Ze względu na ograniczenie wardów po prostu jest lepiej nie trzeba stawiać ich wszędzie. Niepotrzebnie to zmienili. Śmiesznie jak się invaduje teraz, wszyscy stoją w tym małym krzaczku :D
4. Ograniczenie do jednego itemku dającego złoto, bo czemu niby nie ?
Tak samo jak ograniczenie do jednego Trinketa. Tak jak mówię, zmiany na plus bo i tak kasa przychodzi sama. Przecież to samo było kiedyś z Philo, HoGiem, ludzie płakali strasznie, ale w końcu to zmienili. Teraz z biegiem czasu zmieniła się rozgrywka i kasy się dostaje o wiele więcej, tak więc nie ma powodu do płaczu.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Coraz więcej hejtów co do patch'a.Ja osobiście nic do zmian nie mam,w sumie fajnie się grało na "starym lolu",ale zmiany wg. mnie zawsze są przesłane w dobrych stosunkach.

Opublikowano

Jebać te trinkety, nową jungle i wszystko w patchu.

Dawajcie mi zajebistego LoLa jaki był w 2 sezonie.. Rozumiem, że zmiany i tak dalej no ale kurwa co to ma być? Masterki jedynie mi się podobają. Wkurwiają mnie też nowe ikonki przedmiotów - stare były lepsze.

Aaaa no i właśnie Doran blade - 440 golda z tego co pamiętam i teraz daje chyba : 8 atak, 80 zdrowia, biernie 3 hp wraca za uderzenie jednostki (dla dystansowych) i 5 hp dla melee.

W ogóle cieszę się, że Długi miecz kosztuje 360 golda. Teraz mogę iść Talonem aż z 3 potami ;)

Opublikowano

Tera po co komu normal supp dziś w moim teamie talon na suppie rozwalił system ownił adc wyszedł z 3/0/6 i robił co chciał a w dodatku miał tego itemka od golda . Wystarczy item na wardy na gold i 2 wardy bo może i tak tylko 3.

Opublikowano

patch do najlepszych nie nalzey

1.hp bary

okropne, brzydkie i tak gram bez pokazanego nicku więc o wyglądu nicku sie nie wypowiem .brzydko

2.supporty i wardy

do supportow+ bo teraz gra nimi jest ciekawsza ale jak dla mnie przesadzili z tymi wardami pinkami itd. ten patch miał tylko to by gra wyżej w turniejach była ciekawsza i by ciekawiej się ją oglądało. w s3 support miał wardowac i inicjować w late (no ja nie widziałem czynności jaką jeszcze wykonywali) a teraz jest ciekawiej. wardy to porazka buff dla supportow nerf dla reszty (oprocz lee sina) reszta miala zabijac lub pomagac a teraz supportowi na scenie lola chcą dac taką możliwość

3.jungla

ciekawie, ale po co. źle nie jest ale wcześniej też nie było

4.krzaki

brzydkie w głupich miejscach

­

Opublikowano

4.krzaki

brzydkie w głupich miejscach

Bo są bardzo krótkie i nawet nie opłaca się ich wardować. To tak jak mieć małego penisa i nawet nie opłacałoby się go pokazywać :( Wiem coś o tym.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

oo :) widzę ze pewna grupka graczy [czyt. brązów] zakończy gre :D:D:D:DDD

te zmiany to dobry powód aby to zrobić!

zamiast płakać znajdzcie sobie jakąś inną gre i powodzenia

to już chyba siódma dyskusja na ten temat, ktora aboslutnie nic nie wnosi oprócz tego, że niektórzy wyrażą swoje zdanie i jacy to oni nie są poszkodowani bo spadło 10fpsów czy pasek hp się nie podoba. no przykro mi

ale jak nie podoba się wam piąty carry w teamie to sorry ale jesteście idiotami i ta gra nie jest dla was albo powinniście grać tylko 3v3

było zapowiadane, można było testować na PBE i zgłaszać jak coś było nie tak teraz za późno i kończysz gre albo grasz to, co jest

Hejo

Opublikowano

oo :) widzę ze pewna grupka graczy [czyt. brązów] zakończy gre :D:D:D:DDD

te zmiany to dobry powód aby to zrobić!

zamiast płakać znajdzcie sobie jakąś inną gre i powodzenia

to już chyba siódma dyskusja na ten temat, ktora aboslutnie nic nie wnosi oprócz tego, że niektórzy wyrażą swoje zdanie i jacy to oni nie są poszkodowani bo spadło 10fpsów czy pasek hp się nie podoba. no przykro mi

ale jak nie podoba się wam piąty carry w teamie to sorry ale jesteście idiotami i ta gra nie jest dla was albo powinniście grać tylko 3v3

było zapowiadane, można było testować na PBE i zgłaszać jak coś było nie tak teraz za późno i kończysz gre albo grasz to, co jest

jedynym problemem jest wyparcie supportow skoro mozna grac lux na supie skladac ja pod ap? a wardy moze zawsze kupic te 2

­

Opublikowano

ja pierdole jak wam sie nie podoba to nie grajcie proste. gowno nas obchodzi to, ze dla was patch jest zjebany, patch wszedl i to wasze sranie i placz nic nie da. jest pelno innych moba i nie musicie grac w lola, nikt wam nie karze

Opublikowano

-Paski HP. W pierwszej chwili pomyślałem sobie "Wooow ktoś skopiować paski z Minecrafta ?" Wyglądają okropnie. Na początku miały poprawić widzenie w teamfightach a nie robią nic;

To nie jest pokaz mody, hp bary mają być funkcjonalne a nie piękne. Najgorsza w patchu to zabicie starych supportów, teraz na supporta najlepsze picki do ap postacie, bo w late mają więcej golda niż adc/mid. Stare supporty mają mniejsze przeliczniki ap więc nie opłaca się ich pickować. Pamiętajcie też że jest to przedsezon więc część rzeczy może ulec jeszcze zmianie.

Opublikowano

To przestań grać!!!!

O jednego wnerwionego dzieciaka mniej.

Mi zmiany się podobają.

76561198066817235.png

Jak chcesz to zapraszaj, nie przyjmuje zapro od 0 lvlów i prywatnych kont.

Opublikowano

każdy ma swoje zdanie na ten temat. Dla mnie przykładowo gra jest w tym momencie o niebo lepsza niż w sezonie 3. ale każde większe zmiany budzą dyskusje i oburzenie. przyzwyczaicie się wszyscy po miesiącu lub dwóch tak jak było rok temu ;)

Opublikowano

jedynym problemem jest wyparcie supportow skoro mozna grac lux na supie skladac ja pod ap? a wardy moze zawsze kupic te 2

to nie jest problem tylko +, teraz będziesz miał łatwiej o supporta.

lux już wcześniej pickowano na suppa,

zobaczysz, że za 2 miesiące już nie będzie takiego płaczu

teraz po prostu dobry focuss będzie miał większe znaczenie

przecież to nie pierwsze większe zmiany ;)

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...