Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podłączanie wieży do telewizora

C.J

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Siema.
Chciałbym sobie podłączyć wieżę do telewizora takim oto kablem:
14088013177058277545.jpg

Niestety mi nie wychodzi. Po podłączeniu nie leci dźwięk z głośników wieży, tylko normalnie przez telewizor. Kiedy wyłączę telewizor, to dźwięk leci z wieży, ale jest to bardzo ciche pierdzenie. Dodam, że do telewizora podpięty mam dekoder DVB-T, z którego przez pendrive słucham muzyki. Wie ktoś w czym tkwi problem?

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Każde złącze powinieneś mieć podpisane

Chodzi o to, że sygnał (obraz +dźwięk) idzie do tv przez euro, tam ulega rozdzieleniu i obraz zostaje, a dźwięk albo zostaje albo wychodzi złączem OUT (jakimkolwiek dźwiękowym out), do tego złącza podłączasz pasujący kabel i później w wierzy musisz mieć złączę z wejściem (IN) przełączasz tryb wierzy na AUX w menu i powinno chodzić, spr na telewizorze czy masz ustawione by dźwięk zostawał czy masz ustawione, że ma wychodzić i zostać jako, że to złącze analogowe nie nastąpi to automatycznie

1378331621-U719057.png

Weteran
Opublikowano

Złącza nie są podpisane, wieża ustawiona na AUX, w telewizorze nie mam takich ustawień dźwięku, o jakich mówisz.

1329036830-U154499.png
Weteran
Opublikowano

Okey, w telewizorze mam dwa wejścia cinch OUT, w wieży dwa wejścia cinch IN, podłączam kablami i nic.

1329036830-U154499.png
Weteran
Opublikowano

Jest tylko do wyboru:
Dźwięk 1, Dźwięk 2, Stereo

W Dźwięk 1 jest:
Przestrzenny, Normalny.

W Dźwięk 2 jest:
Przestrzenny, Normalny.

W Stereo:
Stereo, Przestrzenny.

1329036830-U154499.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...