Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed - Master of Shadows Battlelet Guide #5

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EBHD81H.jpg

Witam mpcowicze i zapraszam do mojego tutoriala dot. Zed'a.

Chcesz zobaczyć inne moje poradniki? Zajrzyj do Sygnatury!

______Wprowadzenie______

Zed jest jednym z AD Casterów w Lidze, jego burst potrafi wykończyć cele w ułamkach sekund i do tego zdąży uciec. Nie brzmi zbyt pięknie? Oszem, gdy go nie wymasterujemy jest niczym.

______Spis Treści______

1.Zalety i wady

2.Umiejętności i rady

3.Skille przywoływacza

4.Runy

5.Specjalizacje

6.Build

7.Opis faz

8.Końcowe słowa

______Zalety i wady______

• Ciężki do zgankowania (W).
  • Sustain (może bezpiecznie farmić na linii).
  • Harass (Q).
  • Potężny burst
  • Escape
  • Jest OP prawie w każdej fazie gry.
  • Zależny od energy (Blue jest potrzebne)
  • Wymaga myślenia

______Umiejętności i rady______

Co do umiejętności odsyłam was tutaj:

Po co wklejać to samo ? :)

http://pl.leagueoflegends.wikia.com/wiki/Zed

Pasyw Komentarz - Jedna z bardziej OP passywek do burstu.

_________________________________________________________________________________________________
Q Komentarz - Nasz główny skill, maksujemy jako pierwsze. Dzięki temu skillowi przy problemach na linii nadal jesteśmy w stanie farmić.

!Q Rada - Rada? Trafiaj.

_________________________________________________________________________________________________
W Komentarz - Nasz Gap Closer i Escape w jednym, dzięki dublowaniu spelli jest bardzo OP.

!W Rada - Nigdy nie harrasuj enemy bez W (no chyba że jungler nie daje Ci blue/potrzebuje go i masz trudno o energie).

E Komentarz - Bez tego nie ma burst+ drobne CC w postaci slow'a.

!E Rada - Jak wyżej - slow. Przy escape masz wybór, albo uciec z W, albo użyć W+E na enemy dla slowa.

R Komentarz - Co tu dużo mówić... im więcej zadamy dmgu podczas ulta tym więcej zada sam ult... wniosek? OP!

!R Rada - Zapamiętaj że gdy próbujesz burstować to NAJPIERW używasz ulti > dopiero teraz reszty. Gdy zrobimy odwrotnie nasze ulti jest useless.

______Combo______

Harass/Gdy nie mamy ulti:

ejwOTYL.jpg[W] ||5lS3r6B.jpg[E] ||borfV0T.jpg[Q]

One-Target Burst:

DLA NOWYCH

UAwywAP.gif ||hePX7yo.jpg[R] ||14.png || ||5lS3r6B.jpg[E] ||borfV0T.jpg[Q]

DLA OGARNIĘTYCH (wymaga użycia BOTRK i E w tym samym momencie, jeżeli zrobimy Botrk>E zamist Botrk+E to stracimy na DMG'u)

DMg jest większy jeżeli użyjemy Botrk+E w tym samym momencie bo wtedy BoTRK jest po ulti = większy dmg Ulti, ale jeżeli nie ogarniamy i będziemy czekać np: R>botrk>mija sekunda> E>Q to tracimy DMG... botrk i E musza być w TYM SAMYM MOMENCIE.

hePX7yo.jpg[R] ||UAwywAP.gif14.png||5lS3r6B.jpg[E] ||borfV0T.jpg[Q]

! IGNITE MOŻESZ UŻYĆ PODCZAS LOTU W ULCIE !

No i Escape:

ejwOTYL.jpg[W] ||ejwOTYL.jpg[W]

(Najlepiej naucz się używać tego baaardzo szybko, w ułamkach sekund podwójne W)

Albo cofanie do naszego ulta jeżeli go już użyliśmy.

Z5OokrP.png

Niektórzy maksują E jak grają przeciwko melee, możesz tak robić ale ja czuję się pewnie w skillshootowaniu więc maskuje Q.

______Skille Przywoływacza______

TGhPP3Z.png14.png

Nie da się zamienić na nic innego.

______Runy______

OedKKRd.png

Niektórzy dodają armor pene zamiast attack dmg w Mark'ach ale Apene będziemy mieli dostatecznie wiele w buildzie.

______Specjalizacje______

bRaJ7DK.png

Jeżeli gramy przeciw AD to przekładamy 2 punkty z M.resista na armor.

______Build______

Start :

item_27.jpg2UfCY3Y.png

Możesz zacząć z Doran Shieldem + Potem gdy grasz przeciwko championowi który może harrasować z AA (Orianna, Teemo i każdy AD)

Start 2:

Elixir_of_Fortitude_item.png2UfCY3Y.png

Możesz zacząć totalnie agresywnie czyli: Pot AD (ten za 350) i Pot na Hp.

Start 3:

Long_Sword_item.png ||2UfCY3Y.png2x

Core:

svHLHpM.gifUAwywAP.gif6qg6sZC.gifixYqJOY.gif

Zed nie ma zbyt wielu dróg budowania więc aż 4 są naszym core.

Enemy ma sporo AP:

KSuC7VJ.jpg

Ogółem lubie składać to jako jeden z pierwszym itemków jeżeli gram vs AP na linii.

Enemy nas focusuje:

7ZEPULa.png

Enemy ma bardzo dużo CC:

7Eh3wGn.gifzamiast Ioanów

Roam?:

Boots_of_Mobility_item.png

HP?:

Hg28OLQ.png

Szczerze? Lubie ten itemek. Jeżeli często nie padam to robie go za GA jako defensywny item.

Nie potrzebujesz defensywnego itema?

H640NaX.gif

Kupujemy za Warmoga/GA. Mówi się że kupowanie Bloodthristera razem z BotRK to grzech, ale jeżeli chcesz Tryhard i Snowball to czemu nie.

Coś nietypowego:

HLqackW.png

Nigdy nie grałem z tym itemkiem... część mówi że jest OP, część że sie nie opłaca. Ja nie ryzykowałem ale jego Aktyw wygląda kusząco.

______Opis faz______

Early:

Farma, farma, farma, farma, farma i troche harassu. Do 6 nic nie zdołamy zrobić sami (chyba że dostaniemy ganka albo przeciwnik jest retardem).

Mid:

Tutaj już pokazuję się nasz OP-ness. Burstujemy enemy papiery i feedujęmy się jak możemy. Dragon nie jest naszą dobrą stroną jak w wypadku Elise czy Branda dlatego forsujemy nasz team aby go zrobić.

Late:

Wbijasz się w ADC/APC z ulta (zależy co bardziej feednięte) - zabijasz - uciekasz - i próbujesz jeszcze pomóc reszcie.

Pamiętamy o Baronie.

Zed łatwo skontruje:

sGTwbkq.pngQKxzViB.png2ihn1k1.png

Jeżeli enemy nie trafia z CC to łatwo skontrujemy:

CCmxZqb.pngrl95dFF.png

Będzie nam trudno z:

ASbPdjt.pngSu1FtKU.png74EY65W.pnghTrCf9a.png

Reszta to tzw. "Skill matchup" - Kto lepszy, ten wygra (kto lepiej dodguje spelle, kto wykona szybciej combo itp).

______Końcowe słowa______

Kolejny tut, mam nadzieje że was już nie zanudzam.

Dzięki wszystkim którzy przeczytali większość a nie zerknęli tylko na bulid i poszli niżej hejcić :)

Jeden film - który mówi wszystko! Faker (czerwony) i najlepszy plejs tego sezonu:

Opublikowano

Dobry tut. Ja wolę zaczynać z Long Swordem + 2 poty, zawsze to dodatkowe AD, a startować z butami nie przepadam.

E słyszałem że maxuje się jeśli mamy ciężką linię, ale nie wiem czy to prawda.

Btw. możesz dodać też Mobilki do buildu, dosyć dobre jeśli lubimy roamować.

Game Over

Opublikowano

Ładny poradnik, dobry i przejrzysty. Mnie jako tako na kennena nigdy zedem się trudno nie grało, no cóż ale gram na jakieś zera z golda, pewnie dlatego.

Sam dodałbym do core itemów last whisper gdyż w połączeniu z brutalizerem zed sieje ogromny dmg :)

Opublikowano

Dobry tut. Ja wolę zaczynać z Long Swordem + 2 poty, zawsze to dodatkowe AD, a startować z butami nie przepadam.

E słyszałem że maxuje się jeśli mamy ciężką linię, ale nie wiem czy to prawda.

Btw. możesz dodać też Mobilki do buildu, dosyć dobre jeśli lubimy roamować.

Właśnie! Zapomniałem o Long Sword+2 poty. Dzięki ;)

Na ciężką linie maksuje się Q do farmy. E maksuje się na łatwej.

Mobilitki dodam :)

Ładny poradnik, dobry i przejrzysty. Mnie jako tako na kennena nigdy zedem się trudno nie grało, no cóż ale gram na jakieś zera z golda, pewnie dlatego.

Sam dodałbym do core itemów last whisper gdyż w połączeniu z brutalizerem zed sieje ogromny dmg :)

Sam zawsze brałem Kennena na Zeda, tu chodzi o ulty. Kennen musi włączyć Ulti PO ulcie zeda (jak już Zed się pojawi). Nigdy nie przegrałem vs Zed.

Właśnie zastanawiałem sie czy dać LW do core czy nie... myślałem że posypią się hejterzy i wolałem zostawić tak jak jest :P

Opublikowano

Bardzo fajny tut. Ja bym dodał/zmienił:

1) Dodać do combo ignite, botrk, hity. To dość ważne

2) Gdzie Zed ma sustain?

3) Do startowych itemów Doran Shielda i poty. To dość ważne vs Teemo czy Orianna

Reszta super :)

LAJK

Opublikowano

Bardzo fajny tut. Ja bym dodał/zmienił:

1) Dodać do combo ignite, botrk, hity. To dość ważne

2) Gdzie Zed ma sustain?

3) Do startowych itemów Doran Shielda i poty. To dość ważne vs Teemo czy Orianna

Reszta super :)

LAJK

1)Zapomniałem o ignite i botrk :P Zaraz poprawie

2)Sustain dokładnie oznacza zdolność utrzymania sie na linii a Zed to posiada:

Nie ma many, gdy ma ciężko może farmić z Q i może unikać ganków dzięki W.

3) Doran Shield i Pot jest opisane pod butkami :P

Opublikowano

Po co piszesz o postaci, na której w ogóle się nie znasz? Po pierwsze, opisane malutko. Zed to postać do robienia tzw. "plejsów" i "juke'ów", nie powiedziałeś nic o sztuce z escap'em R W (opcjonalnie teraz Flash) R, a po reworku ulta Zed'a jest to jedna z najważniejszych rzeczy u niego.

Jeśli chodzi o combo, to bardziej się nie dało tego zrypać. Nie WQE, tylko WEQ, bo po pierwsze tak jest szybciej, a po drugie, jeśli rzucisz cień to koleś odejdzie zaraz po użycie przez ciebie Q i E gówno zrobi. W sprawie jak to nazwałeś "one target burst" - znowu wszystko do dupy. Po reworku (przed czasami też tak się robiło) używa się RWEQ. Czemu? Bo z twoim combo zrobisz pojedynczy dmg (gówniany), a ze standardowym (RWEQ) zrobisz dwa razy więcej.

Teraz build i runy... Chyba najgorsze. Nie znoszę ludzi, którzy biorą runy bez penetracji... Dałeś runki pod ofensywną jungle AD. Penetracja da Ci większy dmg w early i w late, a AD masz wystarczająco w masterkach, w których również bierzesz penetrację. Co do buildu - black cleaver to nie core. Kupuje się tylko brutalizer'a, a całego cleaver'a możesz złożyć pod koniec gry. Last Whisper składa się tylko wtedy, gdy przeciwnicy mają pancerz większy niż 70-80, bo wtedy będzie to efektywne. Te 4 itemy nie są core - Zed ma strasznie dużo dróg budowania, dużo itemów do wyboru takich jak Malmortius (po buffie bardzo mocny, a niedoceniany), Bloodthirster i praktycznie każdy item dla tanków (sytuacyjnie) z wyjątkiem spirita.

Kontry... Będzie nam trudno z Kennenem? Serio? Chyba przed 3lv... Po 3 dostaje wpierdol jak nie wiem, a w late można się w niego wbić z ulta, jak on odpali swojego, to po prostu włączamy naszego jeszcze raz, a że jego ult ma większe cd, to będzie dla nas zysk.

TL;DR?

Tut ssie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Po co piszesz o postaci, na której w ogóle się nie znasz? Po pierwsze, opisane malutko. Zed to postać do robienia tzw. "plejsów" i "juke'ów", nie powiedziałeś nic o sztuce z escap'em R W (opcjonalnie teraz Flash) R, a po reworku ulta Zed'a jest to jedna z najważniejszych rzeczy u niego.

Jeśli chodzi o combo, to bardziej się nie dało tego zrypać. Nie WQE, tylko WEQ, bo po pierwsze tak jest szybciej, a po drugie, jeśli rzucisz cień to koleś odejdzie zaraz po użycie przez ciebie Q i E gówno zrobi. W sprawie jak to nazwałeś "one target burst" - znowu wszystko do dupy. Po reworku (przed czasami też tak się robiło) używa się RWEQ. Czemu? Bo z twoim combo zrobisz pojedynczy dmg (gówniany), a ze standardowym (RWEQ) zrobisz dwa razy więcej.

Teraz build i runy... Chyba najgorsze. Nie znoszę ludzi, którzy biorą runy bez penetracji... Dałeś runki pod ofensywną jungle AD. Penetracja da Ci większy dmg w early i w late, a AD masz wystarczająco w masterkach, w których również bierzesz penetrację. Co do buildu - black cleaver to nie core. Kupuje się tylko brutalizer'a, a całego cleaver'a możesz złożyć pod koniec gry. Last Whisper składa się tylko wtedy, gdy przeciwnicy mają pancerz większy niż 70-80, bo wtedy będzie to efektywne. Te 4 itemy nie są core - Zed ma strasznie dużo dróg budowania, dużo itemów do wyboru takich jak Malmortius (po buffie bardzo mocny, a niedoceniany), Bloodthirster i praktycznie każdy item dla tanków (sytuacyjnie) z wyjątkiem spirita.

Kontry... Będzie nam trudno z Kennenem? Serio? Chyba przed 3lv... Po 3 dostaje wpierdol jak nie wiem, a w late można się w niego wbić z ulta, jak on odpali swojego, to po prostu włączamy naszego jeszcze raz, a że jego ult ma większe cd, to będzie dla nas zysk.

TL;DR?

Tut ssie.

Pozdrawiam.

To zaczynamy:

1)Ukaż nam swoją dywizję

2)Jak mam Ci opisać "sztuke" jukowania? Napiszę "gdy ktoś się goni zjukuj go dzięki W"? Słownie się tego nie da opisać, potrzeba by video tuta. Anyway, mówiłem że jest to postać do wymasterowania więc ta "sztuka" przyjdzie sama sobie przy graniu Zedem.

3) Jeżeli robisz W>Q>E godzine to sie nie dziw że enemy odejdzie... ja to robie w sekunde więc nie ma różnicy :) (Oczywiście nowi gracze Zedem nie ogarną tego tak szybko i przykładowo ucieknie im szansa zrobienia Double E na jednym W).

4) Ad runy zamiast arm.pene...

Masz zmiejszenie armoru przez Black Cleavera i 43% przebicia dzięki LW i Masteries, mało? Flat AD boostuję nasze early jak cholera a przebicia i tak mamy od ciula (m.in. Ad markami zmiast Armpene gra Voyboy).

Czemu LW jest Core? Bo każdy enemy mid kupi Zhonye, która daje armor. Wtedy będzie miał to twoje "70-80 armora".

Czemu LW jest Core? Bo mamy MARKI POD AD.

Jeżeli budujesz itemki dla tanków na Zeda to gratulacje.

Zed ma dużo dróg budowania? Malmortius opisałem, Bloodthirster jest, nawet dla bycia tanky jest Warmog... Ty jesteś ślepy?

Jeżeli Kennen jest takim lowem że użyje ulti przed przeciwnikiem, wiedząc że walczy vs Zed to OFC że Kennen nie jest problemem. Nie wiem z jakimi Kennenami ty grałeś, ale chyba z brązu.

Zawsze znajdzie się jeden "mądrzejszy".

Pozdro.

Opublikowano

Ale wez juz zamknij pizde z tym " ukaz swoja dywizje" zostales wykerowany do platyny v i teraz zalosne poradniki robisz, skoncz bo tylko zasmiecasz te nedzne forum gownianymi poradnikami ( o ile to mozna nazwac poradnikiem).

Zobaczylem tylko start : long sword +2 potki i przewinelem na dol zeby Ci odpisac ze jestes niedojebanym gownem z brazu pozdrawiam

Opublikowano

Ale wez juz zamknij pizde z tym " ukaz swoja dywizje" zostales wykerowany do platyny v i teraz zalosne poradniki robisz, skoncz bo tylko zasmiecasz te nedzne forum gownianymi poradnikami ( o ile to mozna nazwac poradnikiem).

Zobaczylem tylko start : long sword +2 potki i przewinelem na dol zeby Ci odpisac ze jestes niedojebanym gownem z brazu pozdrawiam

Brązem jest ten kto od brązów wyzywa :)

Hejtuj dalej, spodobała ci się moja sygna że tylko pod moimi postami hejtujesz?

Do Platyny doszedłem sam, i wiele osób może to potwierdzić więc już skończ dziecko tylko do nauki, "jutro kartkówka z przyry".

I czemu mam nie pytać się o dywzje, ja się swojej nie wstydzę, a ty?

Opublikowano

To zaczynamy:

1)Ukaż nam swoją dywizję

2)Jak mam Ci opisać "sztuke" jukowania? Napiszę "gdy ktoś się goni zjukuj go dzięki W"? Słownie się tego nie da opisać, potrzeba by video tuta. Anyway, mówiłem że jest to postać do wymasterowania więc ta "sztuka" przyjdzie sama sobie przy graniu Zedem.

3) Jeżeli robisz W>Q>E godzine to sie nie dziw że enemy odejdzie... ja to robie w sekunde więc nie ma różnicy :) (Oczywiście nowi gracze Zedem nie ogarną tego tak szybko i przykładowo ucieknie im szansa zrobienia Double E na jednym W).

4) Ad runy zamiast arm.pene...

Masz zmiejszenie armoru przez Black Cleavera i 43% przebicia dzięki LW i Masteries, mało? Flat AD boostuję nasze early jak cholera a przebicia i tak mamy od ciula (m.in. Ad markami zmiast Armpene gra Voyboy).

Czemu LW jest Core? Bo każdy enemy mid kupi Zhonye, która daje armor. Wtedy będzie miał to twoje "70-80 armora".

Czemu LW jest Core? Bo mamy MARKI POD AD.

Jeżeli budujesz itemki dla tanków na Zeda to gratulacje.

Zed ma dużo dróg budowania? Malmortius opisałem, Bloodthirster jest, nawet dla bycia tanky jest Warmog... Ty jesteś ślepy?

Jeżeli Kennen jest takim lowem że użyje ulti przed przeciwnikiem, wiedząc że walczy vs Zed to OFC że Kennen nie jest problemem. Nie wiem z jakimi Kennenami ty grałeś, ale chyba z brązu.

Zawsze znajdzie się jeden "mądrzejszy".

Pozdro.

1. Moja dywizja to Silver III, nie gram rankedów, bo nie mam ochoty denerwować się na dzieci. Gra ma być przede wszystkim rozrywką, a nie denerwującym shitem. Link do lolkinga - http://www.lolking.net/summoner/eune/36214201#history

2. Jak opisać? Normalnie, po polsku.

3. WEQ jest szybsze i to tego się używa, każdy doświadczony gracz Zeda ci to powie.

4. Armor pene jest lepszy.

Zmniejszenie armor'a masz z masterkami masz 40%, bo to łączy się multiplikatywnie.

I nie sraj się, że masz fajną sygnę, bo wkleić cudzą pracę i dodać napis to każdy umie.

Opublikowano

1. Moja dywizja to Silver III, nie gram rankedów, bo nie mam ochoty denerwować się na dzieci. Gra ma być przede wszystkim rozrywką, a nie denerwującym shitem. Link do lolkinga - http://www.lolking.net/summoner/eune/36214201#history

3. WEQ jest szybsze i to tego się używa, każdy doświadczony gracz Zeda ci to powie.

Zmniejszenie armor'a masz z masterkami masz 40%, bo to łączy się multiplikatywnie.

I nie sraj się, że masz fajną sygnę, bo wkleić cudzą pracę i dodać napis to każdy umie.

Nie pisz z platyna V, przeciez on sam ja wbil, on ma skilla i jest wzorcem do nasladowania ( long sword+2 potki core zed pozdrawiam o.O) Brakuje w tym poradniku phantom dancera , bo to jest w jego mozliwosciach zlozenie takiego czegos, no ale co sie kłocic, sam wbil platyne to zasluguje na propsy.

Opublikowano

Ja tam myślałem że core start to redpot lub dorans shield. Od dawien dawna tak gram.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

hah

2. Ok, już zaczynam pisać "idziesz w ściane i używasz W, enemy jest brązem więc zflashuje a ty znowu użyj W" Pasuje? To trzeba opisać na VideoTucie, nie da rady tego napisać. Anyway, chyba każdy kto pogra troche Zedem ogarnie że da sie nim jukować?

3. jeżeli ktoś ma wolne palce to oszem, jest. Ja powiedziałem że robie W>Q>E i spokojnie trafiam i robie Double E. Liczy sie refleks. No ale dobrze, przyznam Ci teraz rację iż idąc twoim tropem napisze combo W>E>Q żeby brązy i silvery wiedziały. I nie pisz mi że nie grasz rankedów żeby sie nie wkurzać, jesteś w silverze.

"4. Armor pene jest lepszy". Tylko na tyle Cie stać? Napisz czemu jest lepsze biorąc pod uwagę argumentu z mojego ostatniego postu.

Nie pisz z platyna V, przeciez on sam ja wbil, on ma skilla i jest wzorcem do nasladowania ( long sword+2 potki core zed pozdrawiam o.O) Brakuje w tym poradniku phantom dancera , bo to jest w jego mozliwosciach zlozenie takiego czegos, no ale co sie kłocic, sam wbil platyne to zasluguje na propsy.

Jeżeli gdzieś tu masz napisane "Core start" to mi napisz.

Ja tam myślałem że core start to redpot lub dorans shield. Od dawien dawna tak gram.

Nigdzie nie ma napisanego "Core Start" przeczytaj Vanoshek co masz napisane pod butami :)

Opublikowano

hah

"4. Armor pene jest lepszy". Tylko na tyle Cie stać? Napisz czemu jest lepsze biorąc pod uwagę argumentu z mojego ostatniego postu.

Jeżeli gdzieś tu masz napisane "Core start" to mi napisz.

Nigdzie nie ma napisanego "Core Start" przeczytaj Vanoshek co masz napisane pod butami :)

Ale mogłeś to napisać, a obrazki dać do redpota i dorana, bo chyba inaczej mało kto startuje. :-)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Nie, nie, nie ! usuń wgl ze startu te butki ... nigdy, ale to nigdy żaden pro high elo jak to nazwałeś w tamtym poradniku koleś nie zacznie Ci z butkami i potami na zeda ... nawet vs lux/morg/nami. Reszta raczej ok, chociaż ja bym dał zamiast runek ad penetracje, i usunął black cleaver z core.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Nie, nie, nie ! usuń wgl ze startu te butki ... nigdy, ale to nigdy żaden pro high elo jak to nazwałeś w tamtym poradniku koleś nie zacznie Ci z butkami i potami na zeda ... nawet vs lux/morg/nami. Reszta raczej ok, chociaż ja bym dał zamiast runek ad penetracje, i usunął black cleaver z core.

Już pisałem, każdy enemy mid weźmie Zhonye co da armor, dlatego to jest Core.

LW jest w core dlatego że są marki AD, nie byłoby w core gdyby było pod pene.

Już jest po butach, nie pasowało wam jak nic ;p

Opublikowano

@up

dodaj źródło aa no tak mobafire, ta stronka dla brązów ;).

Battlelet podał właśnie dobre combo :).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

@up

dodaj źródło aa no tak mobafire, ta stronka dla brązów ;).

Battlelet podał właśnie dobre combo :).

To combe było dobre przed reworkiem ulta Zeda... Ale jak nie chcesz zrobić 2x większego dmg to już twoja sprawa...

Opublikowano

Ale tutorial jest PO reworku więc ma racje :)

No właśnie, combo podane w Twoim tucie było używane przed reworkiem :) Widać że nic nie wiesz o Zedzie nawet.

Opublikowano

No właśnie, combo podane w Twoim tucie było używane przed reworkiem :) Widać że nic nie wiesz o Zedzie nawet.

O ile wiem to jedyny rework Zeda na ulti to było:

- Przed Reworkiem cień ulta był tam gdzie sie go wycastowało

- Po Reworku cień ulta jest przy enemy, w którego wycastowaliśmy ulti.

Teraz powiedź mi co jest źle, przecież BotRK nie ingeruje w Global CD spelli (w lolu chodzi bardziej o animacje) więc nie kminie, przyciśnięcie dwóch przycisków to raczej nie problem (jeżeli ma się zbindowany slot na botrka pod myszką). No ale dobrze, rozumiem że niektórzy mają wolny refleks i nie wcisną dwóch przycisków co im zabierze dmg z E a co za tym idzie z całego ulta. Zaraz poprawie.

Combo : BotRK > R > E > Q > Ignite

BotRK > R > Ignite podczas lotu w R > E >Q :<
Opublikowano

O ile wiem to jedyny rework Zeda na ulti to było:

- Przed Reworkiem cień ulta był tam gdzie sie go wycastowało

- Po Reworku cień ulta jest przy enemy, w którego wycastowaliśmy ulti.

Teraz powiedź mi co jest źle, przecież BotRK nie ingeruje w Global CD spelli (w lolu chodzi bardziej o animacje) więc nie kminie, przyciśnięcie dwóch przycisków to raczej nie problem (jeżeli ma się zbindowany slot na botrka pod myszką). No ale dobrze, rozumiem że niektórzy mają wolny refleks i nie wcisną dwóch przycisków co im zabierze dmg z E a co za tym idzie z całego ulta. Zaraz poprawie.

BotRK > R > Ignite podczas lotu w R > E >Q :<

wy oby dwoje nic nie wjecie o zedzie bo na niego sie robi kombo eqw a jak hcesz zabic jusz to weqr a najlepiej to bez ulti bo to i tak nie robi obrarzen rzadnych wienc wogule nie widze sensu ulta zeda i cala ta postac jest glupia i slaba ja zawsze kupuje meyaya i okulta bo dajom po 180 ap i ad a i tak nic nie bije... jedyna tu dobra postac to chyba akali bo sie jej niczym rozwalic nie da i tszy doskoki ma to op jest a nie jakis zed guwniany...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...