Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] BETA OPÓŹNIONA/ Ostatnie wydarzenia.

BeQuiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak naprawde gra Metin2 nie jest GF a jedynie ma prawo do dystrybucji Metin2 w europie. GF jakas racje ma ale tak naprawde chodzi im tylko o kase (z reszta od zawsze chca tylko doic z graczy). Znajac zycie GF boi sie kolejnych ucieczek graczy i broni sie jak tylko moze.

Potrzebujesz czegoś? Może to mam zobacz -
Filmy Seriale Gry Aplikacje Książki

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak naprawde gra Metin2 nie jest GF a jedynie ma prawo do dystrybucji Metin2 w europie. GF jakas racje ma ale tak naprawde chodzi im tylko o kase (z reszta od zawsze chca tylko doic z graczy). Znajac zycie GF boi sie kolejnych ucieczek graczy i broni sie jak tylko moze.

Zrób / kup grę i postaw ją za darmo.

Nie zapomnij o utrzymaniu, GF sam Metin2 wynosi pewnie jakieś 80 tyś miesięcznie.

Myśł człowieku bo po to się pracuje, żeby mieć z tego pieniądze a nie płacz dzieciaków czy inne brednie które siedzą w głowach gimbusów z przerośniętym ego.

Moim zdaniem Metin jest nazwą własną polegającą na stwierdzeniu "Spotkajmy się w środku" czyli w grze.

Jeżeli GameForge ma prawa do dystrybucji gry to ma prawa do samej gry bo po co komuś masa pośredników. (czyt. pasożytów bez kreatywności)

0LsM05U.png

Opublikowano

A gdybyś Ty coś stworzył to oddałbyś to charytatywnie kilkuset tysiącom graczy chociaż masz szanse zarobić grube miliony? Weź człowieku dorośnij i popytaj w domu rodziców ile kosztuje Twoje utrzymanie to może zrozumiesz o co mi chodzi.

Gameforhe nie ma praw do kodu netin2.

Lars jak bys nie wiedzial wszystko w metku cos znaczy,

Np tatuaz GaoPae znaczy 'huge' jesli sie nie myle.

Metin po kireańsku jes słowem pochodnym od meteorytu.

GF ma prawo do dystrybucji gry w europie czyli de facto ma prawo dowolnie modyfikować grę tak jak im się podoba (czyt. ma prawa do kodu gry który kupili)

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Od razu mówię, że o tej śmiesznej grze nic nie wiem. Ale tak przeglądam forum i się śmieje.

Dystrybutor nie ma prawa nic robić z grą, ba nawet nie może bo nie ma takiej fizycznej możliwości.

Dla prostego przykładu. Gra: Wiedzmin 3 w europie będzie miało dystrybutora "Namco Bandei" czyli cały nakład płyt itp będzie pochodził od nich. I nie nie mają prawa(nie mają takiej możliwości) aby "przerobić" Wiedźmina.

GF jest dystrybutorem gier mmo/www(niektórych- tych słabych i niszowych) w Europie bo mają bardzo dobrą architekturę sieci ale oni sami z tą grą nic nie mogą zrobić.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Najlepsza beka w tym temacie z ludzi piszących "Rise of Gimbus" czy coś takiego, grając i broniąc przy okazji Metin 2 xD No kurwa, na tym forum serio są same gimby xD

Opublikowano

Najśmieszniejszy jest ten koleś z tego komentarza "A skad wiesz ze w jezyku koreanskim nie ma slowa metin?

Nie wiesz. "

jeden z najlepszych komentów! Metin to prędzej "NEOLOGIZM" niż nazwa czegoś kolwiek o_O a że wygląda to jak meteoryt o_O to nie znaczy że tak go nazywają o_O co do tej gry miałem taką myśl że jest to jakiś pic na wodę bo nie ma ss'ów z gry nic kompletnie jakiś filmik który w ogóle nie przypomina metina tylko jakieś 4story czy inne coś :) nie napiszę WoW gdyż nie grałem i nie wiem jak tam jest :) ja osobiście poczekam na ten start i wejdę lecz nie będę zdziwiony jak będzie to jeden wielki "fejk"

Hejterom spinaczom i innym ludziom życzę powodzenia i pozdrawiam :P

Opublikowano

Najśmieszniejszy jest ten koleś z tego komentarza "A skad wiesz ze w jezyku koreanskim nie ma slowa metin?

Nie wiesz. "

jeden z najlepszych komentów! Metin to prędzej "NEOLOGIZM" niż nazwa czegoś kolwiek o_O a że wygląda to jak meteoryt o_O to nie znaczy że tak go nazywają o_O co do tej gry miałem taką myśl że jest to jakiś pic na wodę bo nie ma ss'ów z gry nic kompletnie jakiś filmik który w ogóle nie przypomina metina tylko jakieś 4story czy inne coś :) nie napiszę WoW gdyż nie grałem i nie wiem jak tam jest :) ja osobiście poczekam na ten start i wejdę lecz nie będę zdziwiony jak będzie to jeden wielki "fejk"

Hejterom spinaczom i innym ludziom życzę powodzenia i pozdrawiam :P

po pierwsze; co ty pierdolisz? tłumacz wymyśliłby neologizm tłumacząc grę? :D Jak ty to sobie wyobrażasz?

a chińskich znaczki musiał jakoś przetłumaczyć( oryginalny język gry koreański)

zakład o 100 zł że metin==meteoryt?

możemy napisać email do twórców gry jak chcesz.

po drugie; jest tyle gier że ciężko zrobić coś nic nie przypominającego, call of duty przypomina battlefield i na odwrót, pes przypomina fife i vice versa i mogę podać milion innych przykładów.

Opublikowano

Zrób / kup grę i postaw ją za darmo.

Nie zapomnij o utrzymaniu, GF sam Metin2 wynosi pewnie jakieś 80 tyś miesięcznie.

Myśł człowieku bo po to się pracuje, żeby mieć z tego pieniądze a nie płacz dzieciaków czy inne brednie które siedzą w głowach gimbusów z przerośniętym ego.

Moim zdaniem Metin jest nazwą własną polegającą na stwierdzeniu "Spotkajmy się w środku" czyli w grze.

Jeżeli GameForge ma prawa do dystrybucji gry to ma prawa do samej gry bo po co komuś masa pośredników. (czyt. pasożytów bez kreatywności)

Jeśli w ogóle serwer w sygnie jest Twoj to:

Bronisz GF chodz sam dzialsz na ich niekorzyść tworzac prywatny serwer.

Dobrze powiedziałeś, że po to się pracuje żeby coś zarobic a sam żerujesz na pomysłach innych wiec nie rozumie o co sie tak spinasz. Co by nie było twórcy Rise of Metin zrobili i robia coś własnego oraz nie używaja kodu Metina. Jeszcze inny aspekt jest taki (jesli jest prawdą co pisza), że skoro wspotworzyli kiedyś Metina to praw do gry nie maja ale nikt im nie zabrana wspominac o tym skoro już nie pracuja w tej firmie.

Co do GF to wiadomo jest że spada popularność Metina i chcą jeszcze jakoś ratować sytuację ponieważ jeśli wypali produkcja Rise of Metin Metin2 GF skonczy marnie

Potrzebujesz czegoś? Może to mam zobacz -
Filmy Seriale Gry Aplikacje Książki

Opublikowano

Ja nie mam pojęcia dlaczego oni się bronią i czym się bronią !!!

Po prostu okłamali nas i złapali na nazwę Metin2 sami mówili od początku , że jest to kontynuacja tej gry a co się okazało , że to nic nie ma wspólnego z Metinem ...

Ja się ciesze z tego co zrobiło GF bo połowa z was przejrzała na oczy lecz niestety tylko połowa nie którzy nadal wierzą , że to będzie Metin , ale to się okaże kiedy wystartuje ich ta CBT , ale i w to wątpię ponieważ prawdo podobnie muszą przyjąć nazwę Z Chińskiej wersji gry !

837371446280124127260.png
Opublikowano

A tak oczekiwałem tej gry... wyżej ktoś wspomniał że się nawet cieszy i że gra dla gimbusów hmmmm... a jeśli to Metin2 by był właśnie w ten sposób reklamowany i dopiero by wychodził ? też byś tak napisał ? rozumiem że bierzesz to z tego iż słowo "Gimbus" jest już zainstalowane w twoim mózgu do końca ukończenia gimnazjum przez kolegów i internet ?, szkoda że nie pykło ale coż :) to coś w stylu oczekiwania na nic bo po części ja również w jakiś 30% myślałem że ta gra to będzie niewypał, zapowiadała się fajnie wyszło inaczej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mówili że wywalili członków teamu którzy podawali złe informacje . Sam sprawdzałem na forum i Zero już nie jest CM

Ojojoj kampania reklamowa im nie podziałała i teraz Zero dołączy pod nowym nickiem ;<

Jak to taka zajebista gra to niech usuną z niej nazwe "Metin" :)

536061453511031953381.png

Opublikowano

po pierwsze; co ty pierdolisz? tłumacz wymyśliłby neologizm tłumacząc grę? :D Jak ty to sobie wyobrażasz?

a chińskich znaczki musiał jakoś przetłumaczyć( oryginalny język gry koreański)

zakład o 100 zł że metin==meteoryt?

możemy napisać email do twórców gry jak chcesz.

po drugie; jest tyle gier że ciężko zrobić coś nic nie przypominającego, call of duty przypomina battlefield i na odwrót, pes przypomina fife i vice versa i mogę podać milion innych przykładów.

Tylko Mario Bros przypomina Mario Bros. Tylko!

0RMbv6e.png

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

!!!!!!!!!!!!!! KLIKNIJ !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Hah, wiedzialem. Mowilem aby poczekac na oficjalne ustosunkowanie sie GameForge co do tej podrobki metin3. I masz, ktos chcial pojechac sobie na ich wizerunku tworzac metin3 bo doskonale wiedzial ze sukces moze byc niemal gwarantowany. Nie dziwie sie GameForge bo tu juz ida straty w milionach. Nie sadze aby to wypalilo, poniewaz zostalo powiedzianych kilka slow za duzo juz z teamu Rise Of Metin. Sami sobie odpowiedzcie teraz na pytanie co to za ludzie ktorzy wprowadzili w blad rzesze ludzi twierdzac iz jest to kontynuacja metin2 itd... Pfff

sygnatura.png

Opublikowano

Jakie GF poniesie straty w milionach? Przecież oni nic nie robią co do tej gry oprócz utrzymywania serwerów i płacenia administratorom i GM'om za pilnowanie porządku. Oni tylko kase dostają, oni nic nie inwestują.

Opublikowano

Gm'owie nic nie zarabiają. Jest to praca jako wolontariat :)

Tu się nie zgodzę.

Akurat SG szukając GMów itp.. płacił za stanie w m1 i pilnowanie porządku od 1000 do 3000 zł (było info na MPC).

Co do tematu.. pozostaje nam tylko czekać, aż albo GF popuści, albo RoM tak się zepnie, że wgra z nimi. Trzymamy kciuki, bo aż chcę mi się grać!

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Wystartować raczej wystartuje, jeśli dojdą do porozumienia z GF, choc to może być trudne po Niemcy pazerni na kase nie będą chcieli odpuścić, a szkoda, bo zapowiadała się ciekawa gierka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...