Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] BETA OPÓŹNIONA/ Ostatnie wydarzenia.

BeQuiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Droga społeczności RiseOfMetin,

Niestety, muszę się podzielić dzisiaj z wami smutnymi wiadomościami, z dniem 15.11.2013 nasze kanały na YouTube oraz Facebook'u zostały zablokowane przez niemieckiego wydawce gry Metin2(gayforge) który robi wszystko aby Rise of Metin nie ukazał się w Europie.

Kanały na YouTube i Facebook'u zostały usunięte z powodu komplikacji prawnych(problemy z copyrights).

Pragniemy was poinformować że Rise of Metin nie jest w nijaki sposób powiązany z metin2, nie jest ani prywatnym serwerem ani sequelem. Rise of Metin jest nową grą zbudowaną od podstaw przez Time Voyager. Nie użyliśmy ani jednego obrazu lub też filmu do którego nie posiadamy praw autorskich.

Z przykrością to mówię, lecz wyżej omówione wydarzenia mogą wpłynąć na datę premiery Rise Of Metin.

Nasz staff zrobi wszystko żeby Rise of Metin był jeszcze bardziej epicką grą i został na wieki w waszych sercach!

Nie posiadamy jeszcze konkretnej daty Rise of Metin, ale nie będziemy tracić czasu i tak szybko jak uporamy się z problemami prawnymi Rise Of Metin zostanie oddany w wasze ręce.

Znak handlowy "Rise of Metin" przechodzi proces rejestracji, spełnimy wszystkie procedury żeby wydać Rise Of Metin w europie!

Pozdrawiamy,

Team Rise of Metin

nie jestem członkiem teamu, tylko w ramach treningu językowego to tłumaczę.

http://forum.riseofmetin.com/forum/rom-announcements/2155-announcement-latest-incident-delay-in-beta-launch
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masakra, nie dość że ta gra (wg mnie) w ogóle nie przypomina Metin2, jest między nimi spora odskocznia (na pewno w dziedzinie grafiki i fabuły), to i tak wszystko musi zostać podporządkowane lub wyeliminowane przez GF. Ehh..

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Zalosne...

GF boi sie ....

Po 2 wydaje mi sie, ze nie mieli prawa na zablokowanie kont YT, poniewaz w regulaminie Rise Of Metin nie ma zakazu robienia filmikow z gry. Ten filmik jest nasza wlasnascia a oni nie maja prawa tego zrobic ...

To tak samo, jak by Metin2.pl upadl i kazal usunac wszystkie filmiki z tej gry ....

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Gayforge boi się że im ilość graczy spadnie, jebane chamy. Mam nadzieje, że Rise Of Metin szybko sięz tym upora i wystartują :)

Opublikowano

Czy to oznacza że Open Beta nie wystartuje 29.11.2013r. ?

BETA OPÓŹNIONA

Więc tak, termin zostaje przełożony ;c

Podziękuj GF, to ich sprawka.

Nie wiadomo kiedy wystartuje, ale na pewno z kilkutygodniowym opóźnieniem (przeczuwam, że min. 2 tyg.).

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

kolejny wróżbita Maciej, jeśli GF zaczęło z tym walczyć to na pewno opóźni się znacznie. Jakby nie było jest to spora firma na tą chwile, więc ma przewagę, ale miejmy nadzieję, że ROM ruszy jak najszybciej :)

Me gusta.

Opublikowano

Tak naprawde ten rom mnie do sb nie przyciagnal polaczenie wowa i lola. dla mnie bez sensu dlatego tez nie gram w te gry co napisalem,mysle ze metin straci troche graczy lecz tez sporo zostanie .Nie wiem czemu sie tak podniecacie tym rom'em jest tak chujowy jak te lole i wowy ;] zygam ta grafika

Opublikowano

Tak naprawde ten rom mnie do sb nie przyciagnal polaczenie wowa i lola. dla mnie bez sensu dlatego tez nie gram w te gry co napisalem,mysle ze metin straci troche graczy lecz tez sporo zostanie .Nie wiem czemu sie tak podniecacie tym rom'em jest tak chujowy jak te lole i wowy ;] zygam ta grafika

Jezu . Ja nie rozumiem takich ludzi ... Jak się nie podoba to wypad ! Nie musisz tutaj wchodzić i pisać swojego komenta że ci się gra nie podoba ... .

Jak zwykle Gayforge myśli że jeśli powstanie nowa gra z nazwą metin to stracą wszystkich graczy .

nostaleh.png
Opublikowano

Skoro jak piszecie "gayforge" ma prawo do nazwy metin2, jakim prawem jakieś chujowe studio tworzy sobie grę z nazwą "Rise of Metin"?

Jeszcze bezczelnie piszą że są tam pracownicy z gameforge i że to na podstawie gry, a teraz piszą że obie gry nie mają nic wspólnego tylko nazwę haha <_<

536061453511031953381.png

Opublikowano

Skoro jak piszecie "gayforge" ma prawo do nazwy metin2, jakim prawem jakieś chujowe studio tworzy sobie grę z nazwą "Rise of Metin"?

Jeszcze bezczelnie piszą że są tam pracownicy z gameforge i że to na podstawie gry, a teraz piszą że obie gry nie mają nic wspólnego tylko nazwę haha <_<

Nigdzie nie pisali że to są pracownicy z gameforge tylko z ymiru inteligencie ...

Pozatym pisali że tylko pare aspektów będzie z metin 2 a nie wszystkie

nostaleh.png
Opublikowano

po pierwzsze to nie pracownicy gameforge są w studiu tylko z ymiru(to studio co stworzyło grę)

po drugię, dlaczego oceniasz że studio jest chujowe jak nawet nie grałeś?

po trzecie, gra do metin2 będzie podobna z systemem walki. Fabuła i grafika będą zupełnie inne. Jeżeli według kogoś tam tym łamią prawa autorskie, to należałoby zdelegalizować wszystkie strzelanki z wyjątkiem tej pierwszej :D

@Up troszeczkę szybciej xD

Opublikowano

Gratulacje dla GF :D. Wreszcie jakaś mądra decyzja z ich strony :), Rise of gra dla gimbusów nie był kontynuacją tej gry, tylko tak to nazwali aby zdobyć graczy. Serio nie mogliście użyć mózgu i się domyśleć? GF miał rację nie wydając tego crapa który padł by po 3 miesiącach nie dłużej.

Nie wierzycie że GF ma rację? Proszę.

"Pamiętacie ich (twórców Rise) wypowiedź z września? Nie? Przypomnę…

Rise of Metin is a
story line based prequel to Metin saga
. It is designed with some features similar to Metin2.

I trochę późniejszą.

Register now
for the prequel of Metin2
, the new evolution... the Rise of Metin!!!

Teraz, po całej akcji mówią tak:

We wish to inform that
RISE of METIN is not a sequel to Metin2
and
there is no relation to the game Metin2
.

A mówiłem, mówiłem, że to „Metin” tylko z nazwy?

Wszystko przez… GameForge, a raczej „pewną, niemiecką firmę”, chociaż każdy doskonale wie, że chodzi o naszych dobrych znajomych od Runes of Magic, ale przede wszystkim od Metina2. Firma zamknęła ich Facebooka (z 90k lajkami), przejęła YT oraz zastopowała zbliżającą się Open Betę Rise of Metin (29 listopada) ze względu na nazwę „Rise of Metin” i zerowe prawa do publikowania tego w EU, pewnie słusznie.

We bring you a piece of bad news today. On 15 Nov, our Facebook page which has more than 90,000 Likes and YouTube videos which has more than 80,000 views were taken down by a sizable game publisher in Germany who seemingly does not want competition for RISE of METIN to be published in Europe.

Zonk. Obiecanki-cacanki doprowadziły do tego, że Rise of tylko z nazwy-Metin może w ogóle nie wystartować. A gdyby - jakimś cudem- tak się stało, to zapewne nie będzie to już „Rise of Metin” tylko jakiś Chaos Gate Online, który skończy po 6 miesiącach na rynku.

New date for Beta launch is yet to be confirmed. We shall waste no time to launch it earlier once we resolved the problem we had and clearing the allegation that our game is not illegal. Trademark for RISE of METIN is in progress" Żródło - Mmorpg.org.pl

681d0b647a888498c08d6aee035d671b.jpg

Soul_eater_signature_by_SoyeR93.jpg

Opublikowano

Większość osób które skomentowały ten temat nie ogarniają w ogóle o co chodzi.

Dam wam taki przykład który wam troszkę naświetli sprawę:

Jeżeli stworzyłbyś np iPhone a ktoś by zrobił aPhone i mówił, że jest lepszą wersją Twojego wynalazku + ciągle by podczepiał się pod Twoją popularność, co byś zrobił w takiej sytuacji?

Oczywiście byś im wpierdolił (nie ważne w jaki sposóB)

Wystarczy ruszyć tymi pustymi głowami, nie tworzycie nic to macie wysrane na prawa autorskie.

Na przykładzie metina mogę powiedzieć, że gracze mają w dupie czy serwer prywatny jest na kradzionych plikach czy pomysłach innego serwera a tak nie powinno być.

Jestem całkowicie po stronie GameForge bo sam bym się tak zachował gdyby ktoś chciał coś osiągnąć moim kosztem a potem wypiąć dupę na mnie.

0LsM05U.png

Opublikowano

@Koniuh'owo

Przecież ta gra wyjdzie prędzej czy później, po za tym dla ciebie może to być "shitem" ale dla innych nie.

1EU7aJ.jpg

Opublikowano

@The naid, w takim razie Wolrd of Warcraft powinienen pozwać World of Tanks za podobną nazwę czyż nie?

tak samo pamiętam widziałem teraz kilka gier "leauge of blabla" i jakoś lol ich nie pozywa.

Jeżeli ktoś zrzyna od Ciebie, to znaczy że ktoś sam tego nie umie zrobić, więc wolny rynek sam wybierze twój produkt. Czyż nie?

Więc po co srać w gacie :D

@3x up

Rise of Metin is a story line based prequel to Metin saga. It is designed with some features similar to Metin2.

We wish to inform that RISE of METIN is not a sequel to Metin2 and there is no relation to the game Metin2

Metin saga a metin2 to różnica.

prequel i sequel to różnica

GF miał rację nie wydając tego crapa który padł by po 3 miesiącach nie dłużej.

Ignorancie jak GF mógłby to wydać, jak wydaje to firma która tą grę stworzyła od zera?

Opublikowano

@The naid, w takim razie Wolrd of Warcraft powinienen pozwać World of Tanks za podobną nazwę czyż nie?

tak samo pamiętam widziałem teraz kilka gier "leauge of blabla" i jakoś lol ich nie pozywa.

Jeżeli ktoś zrzyna od Ciebie, to znaczy że ktoś sam tego nie umie zrobić, więc wolny rynek sam wybierze twój produkt. Czyż nie?

Więc po co srać w gacie :D

@3x up

Rise of Metin is a story line based prequel to Metin saga. It is designed with some features similar to Metin2.

We wish to inform that RISE of METIN is not a sequel to Metin2 and there is no relation to the game Metin2

Metin saga a metin2 to różnica.

prequel i sequel to różnica

Ignorancie jak GF mógłby to wydać, jak wydaje to firma która tą grę stworzyła od zera?

Serio jesteś aż taki tępy? Sory, ale nie ukazujesz nawet jednego ilorazu inteligencji. World of może być użyte, bo nie jest to nazwa produkcji. jeżeli użyte było by gdzieś warcraft to owszem, mogli by pozwać. Rusz głową to nie boli :).

Opublikowano

A skad wiesz ze w jezyku koreanskim nie ma slowa metin?

Nie wiesz.

HAHAHAHAHAAHAHA... HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...H HAHA AHA AHA A HAH A. Sory ale... AHAHAHAHAHAHAHA.

Metin to nazwa wymyślony dla gry, BA! Metin to gra od Koreańczyków, zdziwiony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...