Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silownia, odżwyki][Czy mogę brać?][Like za wypowiedź naj]

SwerQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam 12 lat od pewnego czasu trenuję na siłce. I chciałbym sobie kupić odżywkę

może być w tabsach ale najlepiej coś z mlekiem. Nie chce żadnych sterydów!

I oto moje pytania:

Czy w wieku 12 lat można brać odżywki?

Jaką odżywkę wybrać w kwocie do 100?

Za uzasadnioną wypowiedź daje like i naj

Opublikowano

Co to za pytanie , brać możesz ale dopiero potem przekonasz się o negatywnych skutkach . dzieci nie wpuszczaja na siłownię 16+

Myśle ze temat rozwiązany ,

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Co to za pytanie , brać możesz ale dopiero potem przekonasz się o negatywnych skutkach . dzieci nie wpuszczaja na siłownię 16+

Mam swoją siłownię ;) ławka gryfy itp

Opublikowano

no okey ale i tak za wcześnie na siłkę , trening domatora jakas kalenistyka .

siłownia 14 lat , ja zaczynałem w wieku 14-15 lat i tak za wcześnie.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Nie, w tym wieku nawet tego nie tykaj. O wiele lepiej poprosić mamę aby na śniadanie dawała Ci coś zdrowszego np. twarożek (ma dużo białka).

Wyjdzie Ci o wiele lepiej, lecz drożej ale też i zdrowiej więc decyduj. Bez diety odżywki są bez sensu uwierz mi..

Opublikowano

Nie, w tym wieku nawet tego nie tykaj. O wiele lepiej poprosić mamę aby na śniadanie dawała Ci coś zdrowszego np. twarożek (ma dużo białka).

Wyjdzie Ci o wiele lepiej, lecz drożej ale też i zdrowiej więc decyduj. Bez diety odżywki są bez sensu uwierz mi..

Okej dzięki, like i naj. Spróbuje cwiczyć bez odżywek czyli tak jak poradziłeś: dieta i dużo białka ( ryż , ryby , twarożek itp)

Opublikowano

W wieku 12 lat odżywki zbyt obciążą Ci organizm. Chcesz ćwiczyć? Ćwicz, ale w tym wieku robienie masy to idiotyzm. Polecam ćwiczenia Cardio do ~16-18 roku życia :).

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Ćwiczyć jak najbardziej (nawet w twoim wieku) możesz, po drugie Jakieś dodatkowe suplementy nawet dla dorosłych zaczyna się brać po minimum 3-4 miesiącach DOBREGO stażu i pamiętaj tylko naturalne suplementy!!! (Jeśli za jakiś rok może dwa, gdzie wypracujesz już wymarzoną sylwetkę możesz pomyśleć o czymś - chociaż pewnie Sam dojdziesz do wniosku, że na potrzeby amatora, nic takiego nie jest potrzebne). Białko i ewentualnie kreatyna, na początek (po tym stażu na siłce) nic więcej. Jednak tak jak wyżej napisałem - zobaczysz sam, niepotrzebne to;-).

Opublikowano

Co do kilku wypowiedzi wcześniej... Ja jak byłem z moim młodszym bratem na siłowni, to mógł ćwiczyć, ale pod warunkiem, że będzie pod opieką osoby dorosłej (w tym wypadku mnie). Myślę, że odżywki nie będą Ci potrzebne. Ja nigdy nie brałem i nie zamierzam, bo uważam, że to jest tylko niepotrzebne 'faszerowanie' się. :p

zSCFQrN.png

Opublikowano

w takim wieku nie warto inwestować w jakieś suple, daj swojemu organizmowi czas żeby sam się rozwinął, ćwicz na sucho jak już stosuj sobie jakąś dietkę bogatą w węglowodany i białko ;) i szlufuj formę :)

Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...