Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt CPlayer - Darmowy odtwarzacz muzyczny (wejdz,pobierz,ocen)

SwerQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CPlayer - darmowy odtwarzacz muzyczny.

Krótko i źwiężle:

ZALETY:

- mała waga w wersji v1 zaledwie 400KB!!! (oczywiście w przyszłości będzie więcej ale i tak nie będzie przekraczać 50MB.)
-prostota obsługi (wpisujesz w polu wyszukiwania i już odsłuchujesz!)
-ten odtwarzacz wyciśnie siódme poty z twoich głośników/słuchawek ( O wiele głośniejsza muzyka)
- odtwarzacz jest całkowicie DARMOWY!
- gwarancja aktualizacji ( za tydzień wersja v2 z większą biblioteką muzyki)

WADY:

- nieciekawy wygląd ( do poprawy )
- wersja V1 zawiera mało muzyki ( do poprawy )
- nie możesz wgrać własnej muzyki

PLANY:

Mam duże plany co do tego projektu, mam zamiar przedewszystkim dodać wiele muzyki ( zależy mi żeby w wersji v2 było już około 100 UTWÓRÓW!!), i poprawić wygląd, estetyke.

DOWNLOAD:

SKAN:

CHANGELOG:

4 styczeń wersja V1 została wydana.
5 styczeń poprawa GUI , zwiększono biblioteke muzyczną
i przygotowania do wersji V2.

STRONA PROJEKTU:

http://cplayer.manifo.com/
( w przyszłości będzie domena .pl , aktualnie nie mam funduszy )

KONTAKT:

Prywatna wiadomość tutaj, lub na e-mail:
[email protected]

Wystarczy pobrać i już możesz słuchać swoich ulubionych utworów, program nie jest płatny wiadomo ( prawa autorskie ).

Jeśli spodobał ci się CPlayer - możesz odwdzięczyć mi się za ciężką pracę nagradzająć mnie lajkiem! :D

Proszę o opinie, zarówno te pozytywne jak i negatywne. Pozdrawiam ~ SwerQ

Opublikowano

Gdyby dało się wrzucać swoje piosenki... Tak to nawet nie pobieram. ;)

Mam zamiar to dodać w wersji V2 - przyznaje się , trochę będę musiał się z tym pomęczyć ale napewno dam radę ;).

Rozumiem Cię, każdy słucha czego innego i np takie piosenki jak w wersji V1 nie muszą wszystkim odpowiadać.

Opublikowano

Odtwarzacz muzyczny, którym nie można odtwarzać muzyki - seems legit.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Odtwarzacz muzyczny, którym nie można odtwarzać muzyki - seems legit.

Jak to nie można? Oczywiście że można - poprostu muzykę masz wbudowaną w programie i tylko odsłuchujesz. W wersji V2 będzie to naprawione bo poprostu to był mój błąd.

Opublikowano

Co to ku**a jest? Jakieś gówienko ze świecącym STOP. No naprawdę program na poziomie.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

To jakiś żart? Zostaw programowanie dla tych, którzy się tym znają. Na obecnym etapie, oprócz paskudnego GUI to nic nie działa.

Opublikowano

Co to ku**a jest? Jakieś gówienko ze świecącym STOP. No naprawdę program na poziomie.

Nie działa, reszty nie skomentuję.

To jakiś żart? Zostaw programowanie dla tych, którzy się tym znają. Na obecnym etapie, oprócz paskudnego GUI to nic nie działa.

Nie działa jak się nie umie z niego korzystać.

Niezbyt zaawansowana aplikacja ;/

Poćwicz jeszcze przed udostępnieniem kolejnej.

Do takich rzeczy jest specjalny dział: http://www.mpcforum.pl/forum/172-projekty-uzytkownikow-forum/

Wiem, pomyliłem działy - w następnej wersji poprawię GUI.

Opublikowano

Nie działa jak się nie umie z niego korzystać.

A z tego da się korzystać? Wydaje mi się że programy są tworzone, aby ułatwić użytkownikom pewne prace, a nie utrudniać, czyż nie?

Opublikowano

A z tego da się korzystać? Wydaje mi się że programy są tworzone, aby ułatwić użytkownikom pewne prace, a nie utrudniać, czyż nie?

oczywiście że się da - tylko jest to nowość, wszyscy używają winampa czy zwykłego odtwarzacza windows'a a to jest coś gdzie nie można wgrać własnej muzyki ( trzeba użyć wyszukiwarki) wpisać tytuł i nacisnąć ENTER.

Opublikowano

oczywiście że się da - tylko jest to nowość, wszyscy używają winampa czy zwykłego odtwarzacza windows'a a to jest coś gdzie nie można wgrać własnej muzyki ( trzeba użyć wyszukiwarki) wpisać tytuł i nacisnąć ENTER.

I Ty chcesz ręcznie dodawać piosenki? Tak?

Opublikowano

I Ty chcesz ręcznie dodawać piosenki? Tak?

Nie rozumiem co to za problem - dziś zarwę nocke i spokojnie dodam z około 300 piosenek jest to chwila moment. Dla użytkownika który to ogarnie jest to przyjemniejsze - nie musi nic pobierać, zawalać dysku itp. Wystarczy że raz pobierze program i on będzie się aktualizował i gdy jakaś piosenka mu się spodoba to poprostu ją sobie wyszuka w CPlayerze i puści.

Opublikowano

Nie rozumiem co to za problem - dziś zarwę nocke i spokojnie dodam z około 300 piosenek jest to chwila moment. Dla użytkownika który to ogarnie jest to przyjemniejsze - nie musi nic pobierać, zawalać dysku itp. Wystarczy że raz pobierze program i on będzie się aktualizował i gdy jakaś piosenka mu się spodoba to poprostu ją sobie wyszuka w CPlayerze i puści.

To może ustaw żeby program korzystał już z jakiejś bazy mp3, zastosuj parser etc.

Opublikowano

Pandora > Spotify > jakieś inne gówno

dodaj coś w stylu favorites, nie będę zapamiętywał tytułu każdej nuty.

Nie wiem czy Spotify wymaga połączenia z internetem bo mój CPlayer nie.

Ulubione piosenki powiadasz? Dobry pomysł, może dzisiaj w nocy ogarne ale nie obiecuje że będzie.

@edit

aktualnie polepszam GUI, nawet nawet to wychodzi. Zrobić coś w rodzaju instrukcji czy nie?

Opublikowano

A ja mam pytanie. Po co robić albo pobierać takie amatorskie programiki jak są o wiele lepsze programy typu Winamp, Aimp itp.?

Poza tym temat raczej powinien być w dziale "Projekty Użytkowników forum".

Opublikowano

A ja mam pytanie. Po co robić albo pobierać takie amatorskie programiki jak są o wiele lepsze programy typu Winamp, Aimp itp.?

Poza tym temat raczej powinien być w dziale "Projekty Użytkowników forum".

Może dlatego że już nie pracują nad Winampem? To czy Ty pobierzesz to czy nie to już twój wybór.

PS: instrukcja już gotowa - wystarczy kliknąć w przycisk "INSTRUKCJA", a żeby zamknąć wystarczy podwójnie kliknąć. Jest to bardzo wygodne.

Opublikowano

Temat zaktualizowany - dodany changelog. btw wersja V2 pojawi się 10 stycznia w moje urodzinki :P

Przecież to jest bez sensu :D

Ten program niema jakiejkolwiek przyszłości ani zastosowania.

Wrzucasz jakieś randomowe piosenki. A publikacja V2 dopiero 10 stycznia bo wrzucasz program na serwer ?

Zrób coś pożytecznego gdzie się czegoś nowego nauczysz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Projekt byłby spoko jakbyś poprawił wygląd,nie jakiś migający stop tylko normalne przyciski pauzowania,stop,play,przewiń,następna i może z progresbaru czas piosenki,dodaj "ulubione" muzyka nie zintegrowana z programem tylko na serwerze www (np. na cba.pl jako "dysk siecowy") no i dużo piosenek.Najlepiej jeszcze na odrazu po włączeniu programu 5 piosenek dnia i np. tabcontrol z wszystkimi piosenkami.Bo coś takiego jest bez sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...