Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Petycja - odszkodowanie!

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawiła się petycja, którą na dziś podpisało ponad tysiąc graczy. O co właściwie chodzi? Od pewnego czasu serwery EU, zarówno East i West, mają problemy z lagami.

W związku z powyższym gracze uznają, że tak dalej nie da się grać i oczekują odszkodowania. Szczerze mówiąc, słaby powód żeby domagać się darmowych RP, ale zaskoczyła mnie jedna informacja.

Mianowicie, podobno w przypadku podobnych problemów, gracze na serwerach NA (USA), dostają rekompensatę w wysokości 2 tys. RP. Informacja totalnie niesprawdzona, ale jeśli faktycznie to prawda, to zdecydowanie mamy powód żeby powiedzieć stanowcze NIE.

https://www.change.org/petitions/compensation-for-euw-eune-players

Jak sądzicie, takie akcje mają sens?

Ps. dziękujemy za podesłanie informacji Łukaszowi R.

Opublikowano

Na pewno nie dostali 2tyś chyba że całościowo...

Ile macie lagi, jeden dzień? Dajcie spokój. W tą grę gra ogrom ludzi i mają prawo do błedów typu obciążenie serwerów tym bardziej przed wprowadzeniem finalnych zmian.

Opublikowano

Eeeee z tego co zaobserwowałem, jak dobija się już liczba wymagana w tej petycji to po odświeżeniu strony resetuje się ona :huh:

Mi cały czas rośnie.

Opublikowano

@2xup

Wystarczy zaczekać 20s na stronie, to Ci się ukażą liczby. :) Po prostu trzeba czekać aż strona załaduje dane.

@Edit

Nie dosc ze gra jest za free to jeszcze sie rp ludziom zachcialo pls ..

Grasz od kilku dni albo grę raz na jakiś miesiąc. To, że gra jest Free to nic nie znaczy. Ludzie kupują RP jak najęci, w każdej grze każdy ma skina, nie mówiąc już o fanatykach którzy musza mieć skina do każdej postaci. Naprawdę jest mnóstwo ludzi którzy kupują, KUPUJĄ, BO CHCA ŁADNE WYGLĄDAĆ I CHCĄ WSPIERAĆ RIOT I TO JEST DOBROWOLNE. Okej. Sam nie wydałem dużo, ale wsparłem. Twoje:

"Ludziom RP się zachciało" jest najbardziej nie na miejscu. Może być nawet 10$ za miesiąc zagrania, ale uwierz, że darmowa więcej zrobi, niż to twoje "bo darmowa gra". Od 3 miesięcy nie można zagrać, więc gówno mnie obchodzi, że free. Mogę płacić 50zł za miesiąc jeżeli serwery będą normalnie działać. A jeżeli jeden dzień się zepsują serwery, żądam rekompensaty i EVERYONE IS HAPPY. Tylko problem w tym, że jak wejdzie na P2P, to LoL przestanie istnieć.

@Topic

Już się wypowiedziałem na ten temat, o to mój post z innego tematu:

JeX1kwq.jpg

Odkąd się przeprowadziłem na EUW (9 miesięcy [Tak wiem, że są problemy od 3 lat]) są problemy z serwerami. Od bitych 4 miesięcy, gdy wchodziłem były problemy z serwerami, przepraszali i przepraszali, aż w końcu przestali. Teraz gra za dużo osób, aby przydzielić nam RP, ale nie mamy żadnego kurwa fun'u z grania. ARAM-y, SR, wszystko całe serwery są zlagowane, zbugowane i nie tylko. Ta petycja powinna się przyjąć, a RIOT nam dać po 400 RP jak kiedyś. Wtedy każdy był zadowolony. Nie po to tyle się wydaje na skiny/inne duperele, żeby nawet nie móc sobie zagrać jednej gry dziennie. Przedłużyli sezon, ale po co? I tak były problemy z serwerami, a na pewno spora grupa osób nie wbiła tego co chciała tylko przez problemy z serwerami. Ja nawet w lola przestałem grać, bo po prostu nie mam kiedy. Mam wolne wieczorami, NIE KURWA SERWERY WYŁĄCZONE RIOT PLS.

Dodam, że przegrywałem mnóstwo razy czy wygrywałem 2 miesiące temu tylko przez to... inaczej. Przez miesiąc grałem mecze 4vs3, 3vs3, 4vs2, a ostatnio nawet 1vs0 (aram - mnie sie udalo z 800 pingiem dobić nexusa)

To, że nam RIOT nie chce dać nawet gównianych 400 RP to już jest "ignorancja". Petycja jak najbardziej na miejscu, czy NA dostało, czy nie. Gra tam wiecej graczy I JAKOŚ NIE MA ŻADNYCH PROBLEMÓW. Technicy z EU jak widać są chuja warci.

Według mnie takie petycję nie mają sensu i tak na nich nie wpłyną, jedyne co możemy zrobić to czekać.

Są bez sensu, nawet jak będzie 20,000 podpisów i zostanie przesłany do RIOTu to tylko nas wyśmieją.

Też tak uważam, no ale cóż. Każdy który grał praktycznie w okresie 5 miesięcy ostatniego sezonu chętnie by coś chciał dostać. I tak pewna grupa osób podpisuje się tylko po to, aby dostać darmowe RP. Więc w/e

A czekać? Nie ma co. W moim przypadku jak nie naprawią serwerów w 4 sezonie sprzedaje konto.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Według mnie nic to nie da :).

Na tej stronie co podałeś z tą petycją najpierw "odliczało" do 5000, teraz do 7500 WTF? Cokolwiek to znaczy.

Riot ma na swoje usprawiedliwienie to, że graczy jest masa, i liczba ta ciągle przybywa, a biorąc też pod uwagę fakt, że właśnie niedawno skończył się sezon, zaczyna się przedsezon, co wiąże się z dodawaniem wielu nowości itp. :), co jak co ale trochę przy tym roboty jest.

Sam masz odpowiedź na pytanie.

Nawet jeśli coś dadzą w ramach rekompensaty (w co wątpię), to nie spodziewaj się rewolucji. Zapomnij o RP. Wcisną nam Dopalacz PZ na 4 wygrane i po krzyku, tyle w temacie :D.

Opublikowano

W sumie 4 skiny z przeceny za darmo,chociaż mogli by dać jakieś avatary czy coś,zawsze będzie lepiej gdy RIOT,będzie widzieć,że większość graczy jest niezadowolonych.

Opublikowano

Uwaga bo coś dadzą :P w sumie mogli by IP boost na 3 dni dać :D wszyscy byliby zadowoleni ;p

W ciągu tych 3 dni nie zagrał byś ani jednego meczu przez lagi xD

Na EUNE problemy były jakoś 1 miesiac temu ( przynajmniej ze mną ) Gdy od czasu do czasu dostawałem 100-300 pingu, zależnie od humoru servera a później DC. Na szczęście trwało to dosć krótko, i teraz gram sobie spokojnie na 30 pingu... frajerzy

http://www.youtube.com/watch?v=BFaT_3yrIR4

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie dosc ze gra jest za free to jeszcze sie rp ludziom zachcialo pls ..

Obstawiam, że jesteś jednym z tych cebulaków, którzy w realu także są jebanymi ciotami i popychadłami? Gardze takimi jak ty, kurwa gram, sam wydałem sporo kasy na RP, a mam kurwa ciągłe problemy, przepierdalam gry przez lagi i bugi, jebane DC, chyba z 10 banów dostałem za leavy gdy mnie wypierdalało z gry, jebać Riot w dupe, pozostaje marzyć, żę kiedyś stracą prawa do LoL'a

1qQSmS3.png

Opublikowano

W sumie 4 skiny z przeceny za darmo,chociaż mogli by dać jakieś avatary czy coś,zawsze będzie lepiej gdy RIOT,będzie widzieć,że większość graczy jest niezadowolonych.

Większość graczy? Please, staph. Sumując graczy z każdego serwera RIOT mógłby nawet zbanować wszystkich tych, którzy podpisali się pod petycją, wielkiej różnicy by im to nie zrobiło. Tak więc zapewne będzie coś takiego, że totalna olewka na sytuację i tyle.

Opublikowano

Obstawiam, że jesteś jednym z tych cebulaków, którzy w realu także są jebanymi ciotami i popychadłami? Gardze takimi jak ty, kurwa gram, sam wydałem sporo kasy na RP, a mam kurwa ciągłe problemy, przepierdalam gry przez lagi i bugi, jebane DC, chyba z 10 banów dostałem za leavy gdy mnie wypierdalało z gry, jebać Riot w dupe, pozostaje marzyć, żę kiedyś stracą prawa do LoL'a

Czytajac ten post, widze ze twoj nick to nie przypadek. Chyba gra wyzarla ci resztki mozgu bo bluzgasz goscia ktory wyrazil swoja opinie na forum nie obrazajac przy tym nikogo. Pozdrawiam i zycze sukcesow w realnym zyciu w ktorym jestes przeciez jednym z najlepszych.

Co do petycji, watpie ze cos da.

Opublikowano

Wysłałem. To pewnie nic nie da ale jak nie sprawdzimy to się nie przekonamy. Można mówić, czy jeśli zapłaciliśmy za grę to powinniśmy mieć luksusy czy nie płacimy nic za grę i powinniśmy szanować to, co jest. Ja jednak po prostu poczekam, przecież oni też chcą dobrze dla nas.

Tam ktoś pisał "jebać riot w dupe" (co przypadkowo zlajkowałem nawet) ale do kogo będziesz pisał jak Ci konto ukradną? Do RIOTu :)

Opublikowano

Napiszą że lagi nie są ich winą i dlatego nie dostaniemy odszkodowania.

Na RP nie macie co liczyć, jak nawet w poprzednim roku na święta nie dali, co najwyżej jakiś boost na IP/Exp - maximum.

Opublikowano

Nigdzie nie jest napisane że przewidywane są jakiekolwiek "odszkodowania". Gra jest darmowa i nikt Wam nie każe płacić za RP więc nie ma mowy o jakiejkolwiek szkodzie. To raczej Riot powiniej zarządać odszkodowanie od wszystkich graczy za przeciążanie ich serwerów :D Ludzie grają za darmo i jeszcze pretensje mają że tu źle i tam niedobrze.

Opublikowano

@JebanyIdiota Dokładnie co kolega wyżej. Najlepiej niech go ktoś zgłosi do modów za wulgarny nick i takie też zachowanie. Ja z komórki nie mogę teraz ew poczeka do popołudnia.

Opublikowano

zawsze można spróbować a wy płaczecie że już to przesada. Nie wiadomo czy się uda czy nie ale zawszę potrzeba spróbować

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Napiszą że lagi nie są ich winą i dlatego nie dostaniemy odszkodowania.

Na RP nie macie co liczyć, jak nawet w poprzednim roku na święta nie dali, co najwyżej jakiś boost na IP/Exp - maximum.

Moze jeszcze wtedy nie grales ale w 2011 roku przed wakacjami dali rp dla kazdego kto gral od 12 do ktoregos czerwca za lagi wiec byc moze teraz tez cos w podobie bedzie.

sstwc.jpg

Opublikowano

Mam konto na NA - 12 level.

Faktycznie popytałem znajomych i większość z nich dostała 1 500 - 2 000 RP.. Moje konto niestety nie otrzymało, powodem może być za wczesna rejestracja.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie pasuje, nie grajcie. Żadnych RP nie będzie, wielcy poszkodowani że lagi macie, wyjdzcie na dwór albo coś.

Nie grasz w tą gre sezonowcu to sie nie udzielaj.

Po 16 nie do grania ping ciągle skacze do góry...

Jak tu grać skoro wraca sie ze szkoły o 15/16? pozdro..

Opublikowano

@UP

To już nie mój problem, ale żądanie RP przez to że nie możecie sobie pograć (raz na rok bo są lagi) w gre która dostajcie za darmo jest słabe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...