Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Wymiana nagród.

Sopher.

.  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz, aby by?a mo?liwo?? wymiany nagród?

• Tak
      9
    • Nie
      0
    • Oboj?tnie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

Chciałbym zaproponować możliwość "wymiany" nagrody. Przykład: jeżeli użytkownik ma już rangę Gold Membera, a wygrał kolejnego to może go wymienić na Blue Membera/ MPC Championa lub -15% - gorsze nagrody. Pamiętam, że kiedyś była taka możliwość. Nawet można było oddać innej osobie nagrodę. Niedawno dowiedziałem się, że nie istnieje taka możliwość - od GM'ów. Dlaczego byłoby to dobrym rozwiązaniem? Osoby aktywne, które biorą udział w bardzo dużej ilości konkursów nie mają w pewnym momencie po co już tego robić. Konkursy są organizowane dla użytkowników. Administracja chce, aby jak najwięcej osób brała w nich udział. Patrząc to co było kiedyś, a to co jest teraz to liczba użytkowników biorąca udział w konkursach ogromnie spadła. Uważam, że to będzie doskonałe rozwiązanie, ponieważ użytkownicy, którzy mają już jakieś nagrody to mają mniejszą szanse na wygranie kolejnej. Użytkownik weźmie udział w dwóch konkursach, zajmie dwa razy te same miejsce i zaskoczeniem dla niego będzie to, że nie będzie mógł wymienić nagrody na inną o tych, które już ma. Dam tutaj rozpiskę jak można to zrobić:

Gold Member > Blue Member/ MPC Champion/ -15%

Blue Member > MPC Champion/ -10%

MPC Champion > -5%

Bierzcie udział w ankiecie oraz wypowiadajcie się w temacie : )

Pozdrawiam,

Sopher.

Opublikowano

Hmm.

MPC CHAMPION

Jak zdobyć rangę: Można zdobyć poprzez zwycięstwo w turniejach.

Więc champion odpada.

Bym proponował

Black Member -> Gold Member lub Blue Member lub -10%

Gold Member -> Blue Member lub -5%

Blue Member -> -5%

Warunek by musiał być taki, że jest możliwa zamiana tylko wtedy, gdy użytkownik nie posiada na swoim koncie tej nagrody, wtedy jestem na TAK.

Opublikowano

@UP

I tak mało kto zwraca uwagę na to jaki jest konkurs. Nagrody są przeważnie te same. Przykład:

http://www.mpcforum.pl/blog/1280/entry-3084-wyniki-konkursu-patriotycznego/

Oczywiście celem tematu jest dodanie możliwości wymiany nagrody na inną (gorszą), jeżeli już się posiada taką nagrodę. Przecież nikt nie jest na tyle głupi, żeby wymieniać lepszą nagrodę na gorszą jeżeli tej lepszej jeszcze nie ma :-)

Opublikowano

Black Member, Champion oraz Best mają ustalone warunki przyznawania, dlatego nie można ich wymienić z blue/golda.

Mimo to, myślę, że blue oraz golda można spokojnie wymieniać. Przynajmniej nie powinno to stanowić jakiegoś problemu. Przyznajmy szczerze? Komu stanie się krzywda, jeżeli zwycięzca wybierze sobie inną nagrodę(plakietkę?).

Opublikowano

Dozwolona powinna być taka wymiana

Black > Gold > Blue > Champion > zdjęcie ostrzeżeń

A swoją drogą, który GM tak stwierdził?

Opublikowano

Jakiś czas temu była wprowadzona taka zasada, odnośnie wymiany, czy "oddawania" nagród. Nie wiem, jak to od tamtego czasu się rozwinęło, jak i czy przypadkiem nie zostało obalone.

Opublikowano

Ogólnie tamten konkurs nie był zatwierdzony, więc nie wzoruj się na nim.

Jestem na tak, jeśli za pierwsze miejsce jest gold, a za drugie blue, to przecież po co mamy specjalnie zajmować drugie miejsce? Tak się nawet nie da.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ogólnie tamten konkurs nie był zatwierdzony, więc nie wzoruj się na nim.

Jestem na tak, jeśli za pierwsze miejsce jest gold, a za drugie blue, to przecież po co mamy specjalnie zajmować drugie miejsce? Tak się nawet nie da.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Wolę nie podawać nicków, ale dam cytat z rozmowy.

Hej!

Niestety nie. Wygrałes golda, więc masz go podwójnego ;c

Cześć,

muszę Cię zasmucić, ale on ma rację. Nie można w ten sposób wymieniać nagród. Jedyna "wymiana" jaka następuje, to wymiana trzech nagród (blue, gold, champion) na best membera.

Opublikowano

Jakiś czas temu była wprowadzona taka zasada, odnośnie wymiany, czy "oddawania" nagród. Nie wiem, jak to od tamtego czasu się rozwinęło, jak i czy przypadkiem nie zostało obalone.

Też nie widziałem żadnej oficjalnej wiadomości o zmianie tej zasady, zatem moim zdaniem jest to po prostu niewiedza GMów.

Wolę nie podawać nicków, ale dam cytat z rozmowy.

No tak, skorpion.
Opublikowano

Jak najbardziej. ;) Niech ktoś, kto już wygra konkurs ma możliwość zamiany nagrody, jeżeli już wygraną ma. :x Ale w takiej kolejności, jak podał Miszczu., ewentualnie Golda i Blue postawić na równi. :v

Opublikowano

Jak najbardziej. ;) Niech ktoś, kto już wygra konkurs ma możliwość zamiany nagrody, jeżeli już wygraną ma. :x Ale w takiej kolejności, jak podał Miszczu., ewentualnie Golda i Blue postawić na równi. :v

Nie bardzo, bo gold ma więcej praw ;_;

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Też nie widziałem żadnej oficjalnej wiadomości o zmianie tej zasady, zatem moim zdaniem jest to po prostu niewiedza GMów.

No tak, skorpion.

Czemu mnie to nie dziwi...

Napisałbyś do innego gm to wymieniają bez problemu. Na tak chociaż i tak można wymieniać.

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...