Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy telefon smartphone do 600 zl.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym sie do was zwrócic z prosba o porade .
Mam budzet do 600 zl ( moze byc wiecej ale minimalnie ) i chcialbym zakupic telefon z jak najlepszymy parametrami jak na ta kase mam juz kilka na oku miedzy innymi

http://allegro.pl/smartfon-5-goclever-fone-500-dualsim-gps-android4-i3694360614.html .

Telefon powinien miec :

- jak najwiekszy ekran (kolo 4 cali )

- dobre parametry (ponizej 512 Ram i 800 Hz nie wchodzi w gre )

- nie zla rozdzielczosc

- dosyc dobry aparat

- raczej nowy (?)
Prosilbym o jakies przyklady o ktorych jestescie pewni ze to nie jest jakies dziadostwo .
Z gory dzieki ( mam nadzieje ze bedzie duzo odpowiedzi :) ).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Najlepiej wejdź sobie na jakąś porównywarkę cen (np. Ceneo) i tam szukaj. ;)

Wiesz co chodziłem po tym tyle ale kurde jakos nie wiem co jest polecane jest strasznie duzo do wyboru najlepszy jaki znalazlem to jest ten go clever ale firma podobno malo rozwinieta i nie wiem czy to nie bedzie jaki szajs a parametry ma lepsze od smartphonow +1000 zl . Po prostu nie wiem na co sie zdecydowac i dlatego pisze czy nie znacie jakis fajnych polecanych .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Xperia L to dobry wybór. Młodszy brat ma i nie narzeka ;)

Również posiadam, Makin mi doradził :D

Według mnie wystarczająco RAM, bo ~300 MB na systemowy i ok. 700 mb na aplikacje dla nas.

Aparat jest świetny, 8 mp, HDR i różne opcje, filmy kręci w HD.

Świetnie leży w dłoni, chodzi płynnie.

Jedyna wada to ekran, strasznie sie brudzi :D

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Również posiadam, Makin mi doradził :D

Według mnie wystarczająco RAM, bo ~300 MB na systemowy i ok. 700 mb na aplikacje dla nas.

Aparat jest świetny, 8 mp, HDR i różne opcje, filmy kręci w HD.

Świetnie leży w dłoni, chodzi płynnie.

Jedyna wada to ekran, strasznie sie brudzi :D

Fakt, ale można przecież folie ochronne na ekran kupić :P

zSCFQrN.png

Opublikowano

Fakt, ale można przecież folie ochronne na ekran kupić :P

No tak, mówię tylko, że bez folii.

A fabryczną folię miałem źlę uciętą ;_;

Jednak i tak to nadal LCD, lepiej jakby był SuperAmoled, bo w L'ce jest TFT :P

Ważny jest też certyfikat playstation oraz system myXperia, świetna rzecz :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Polecam Alcatel One Touch Idol. Sam posiadam.

CPU: AMD FX 8350    GPU: GTX 760 2GB   PSU: Deus G1    MOBO: GIGABYTE 970A-DS3P   RAM: 8GB

Opublikowano

LG Optimus L9 - bardzo fajny ale parametry soo nice ale jak jest z ta bateria ? ile wam trzyma ? + klapka rzeczywiscie cos nie tak z nia czy to jakas bujda ? + jeszcze slyszalem ze lg lubi uzywac "shitowego" lakieru - nie ma z tym rowniez problemu ?
Altacel One (bla bla bla ) - spoczko telefon i nie znalazlem na niego zadnego negatywa O_o lecz troche drogo . Poszukam moze gdzies indziej ale tez naprawde spoko . Nie wiem czemu ale jakos bardziej bede przychylny do Lg ( chyba bardziej znana marka :) )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

LG Optimus L9 - bardzo fajny ale parametry soo nice ale jak jest z ta bateria ? ile wam trzyma ? + klapka rzeczywiscie cos nie tak z nia czy to jakas bujda ? + jeszcze slyszalem ze lg lubi uzywac "shitowego" lakieru - nie ma z tym rowniez problemu ?

Altacel One (bla bla bla ) - spoczko telefon i nie znalazlem na niego zadnego negatywa O_o lecz troche drogo . Poszukam moze gdzies indziej ale tez naprawde spoko . Nie wiem czemu ale jakos bardziej bede przychylny do Lg ( chyba bardziej znana marka :) )

Mi trzyma bateria w L9 1 dzień przy normalnym i sporadycznym użytku, dzwonienie, internet itd. natomiast przy intensywnym użytkowaniu wytrzyma około 6-7h. Z klapką nigdy nie miałem żadnych problemów jak nosiłem go jeszcze bez etui natomiast co do lakieru jest on bardzo dobrego wykonania więc tu również nie ma problemu.

Opublikowano

Ja Ci polecam SGS II, albo może poczekaj do świąt wpadnie jakaś kaska i kupisz sobie nowy/używany SGS III który jest naprawdę dobrym telefonem! :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

1 dzien - to ile bedzie po uzywaniu przez rok o_O ? Kurde troche malo ale jednak to sa uroki smartphonow ;/
S II calkiem spoko ale jakos mi sie wyglad nie podoba . Parametry calkiem fajne . Jaki tam jest system ? 4.0 + czy jeszcze 2 cos ?
A jeszcze jedno pytanie po za tym ze dalej bym prosil o jakies fajne przyklady telefonow do 600 zl

Gdzie najlepiej kupic ? Allegro ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Porównując z SGS2 - słabszy procesor, gorszy wyświetlacz (według mnie), gorszy aparat, mniej pamięci wbudowanej.

Opublikowano

Za około 700 zł dorwiesz jeszcze Lumię 920, S2 lub HTC Sensation XL. :D Z tych trzech brałabym 920-tkę. ;) Jest naprawdę świetna. ^^

Do 600 złotych Lumia 920? o.O

Jeżeli możliwa dopłata, to ZTE V987 będzie najlepszym wyborem. 4 rdzeniowy 1,2 Cortex A7 + 1 gb Ram, 5 cali i ogromna bateria (2500 li-lon) jak na te podzespoły. Jeżeli jednak maksymalna cena, to 600 złotych, to z tej samej firmy jest ZTE Grand X In.

17052109001382846035.png

Opublikowano

O kurde ten V987 - miazdzy system jednak kurde musialbym dac za niego + 700 zl a to kurde nie za bardzo mi pasuje ;]
S2 - nie podoba mi sie + kumpel ma i mowi ze nie poleca .
A co myslicie o Lg optimus l7 II ? - podobno lepszy od l9

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

O kurde ten V987 - miazdzy system jednak kurde musialbym dac za niego + 700 zl a to kurde nie za bardzo mi pasuje ;]

S2 - nie podoba mi sie + kumpel ma i mowi ze nie poleca .

A co myslicie o Lg optimus l7 II ? - podobno lepszy od l9

Jest bardzo dobrym telefonem, lecz nie wiem, czy lepszy. Na pewno bardzo dobra bateria, lecz także bardzo zła jakość muzyki. Jeśli nie będziesz słuchał muzyki z telefonu, to będzie dobrym wyborem. Powiedz, do czego będzie ci telefon potrzebny. Może znajdzie się coś innego.

17052109001382846035.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...