Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[quest]Sklepy za inna walutę

Isair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
		when 9010.click begin
				cmdchat("sklepik "..q.getcurrentquestindex())
				cmdchat("is_sc 40")
				cmdchat("is_p 3|3|3|6|6|2|1|9|8|6|12|10|5|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0")
				cmdchat("is_i 50323|50324|50326|72730|72726|50513|27991|27994|27993|27992|71110|72501|71035|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0")
				cmdchat("is_c 1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|1|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0|0")
				npc.open_shop(6)			
		end	

Za co odpowiada ten fragment? Od czego jest is_i is_p is_c? Nie widzę kontynuacji tego w kodzie pythona.

bo jest niedokonczone, pewnie cos pominelem

aFMA3pg.png

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

bo jest niedokonczone, pewnie cos pominelem

To gdzie się ustala ceny, id, ilość itemów? To jedyny fragment, który mi do tego pasował, lecz nie ma jego kontynuacji więc...

anonymous--sygna-animacja_zpsc83a8884.gi

Opublikowano

jak dla mnie zbędny bajer, bo zawiera od cholery błędów

Bajer nie tyle zbędny, bo jest ciekawy, lecz w 100% się zgadzam z jednym - jeśli ktoś tu nie naprawi błędów to jest kretynem, że to wprowadził :D. Kumaci wiedzą o co chodzi.

Opublikowano

Bajer nie tyle zbędny, bo jest ciekawy, lecz w 100% się zgadzam z jednym - jeśli ktoś tu nie naprawi błędów to jest kretynem, że to wprowadził :D. Kumaci wiedzą o co chodzi.

Co ty dajesz.. Jakie błędy ? Przecież to jest dobre i wszystko działa.

A tak ogólnie to fajnie będzie kupić sobie przedmiot jaki tylko dusza zapragnie :)

Opublikowano

Co ty dajesz.. Jakie błędy ? Przecież to jest dobre i wszystko działa.

A tak ogólnie to fajnie będzie kupić sobie przedmiot jaki tylko dusza zapragnie :)

Od tego w sumie jest sklep :D. Błędy są kosmetyczne na 15 minut roboty :P.

Nie tylko kosmetyczne :)

Uznaj je za "kosmetyczne" :rolleyes:

Opublikowano

Od tego w sumie jest sklep :D. Błędy są kosmetyczne na 15 minut roboty :P.

Nie tylko kosmetyczne :)

Opublikowano
			a = tonumber(getinput("getinput"))
			b = tonumber(getinput("getinput"))
			c = tonumber(getinput("getinput"))

Ma ktoś może kod tej funkcji getinput?

Opublikowano

Mam pytanie a dałoby radę zrobić takie coś że można tak handlować tobołkami? W sensie że np są takie yangi premium i za nie w tobołku by się selało itemy? coś co np przewyższa cenę tego 2kkk+ :P

Opublikowano

Powiem tak. Wstawię odbugowaną część tego jak ktoś zechce. Wystarczy 1exploit i kupujesz wszystko za 1yange więc pozdrawiam ludzi, którzy chcą to wgrać.

Chętnie zobaczę twoją odbugowaną wersje, o ile faktycznie taką masz.

Opublikowano

Powiem tak. Wstawię odbugowaną część tego jak ktoś zechce. Wystarczy 1exploit i kupujesz wszystko za 1yange więc pozdrawiam ludzi, którzy chcą to wgrać.

o nie jaki ty jestes dobry potrafisz napisać tablice i jeszce musisz używac do tego exploitów WOW pro hakjer

aFMA3pg.png

Opublikowano

A ty wiesz, że wystarczy jeden if w queście ? Oo

Opublikowano

A ty wiesz, że wystarczy jeden if w queście ? Oo

Nie, jeśli dane do itemów tj. ID / cena / ilość są tylko w cmdchat... dlatego ja jestem zwolennikiem wersji z MySQL + funkcja wyciągająca konkretny rekord. Wtedy wystarczy jeden "if" do sprawdzania czy przesłane id jest w tabeli, a cenę nie bierzemy z clienta tylko z MySQL. Dodatkowy if na sprawdzenie, czy gracz ma miejsce w EQ i tyle.

Opublikowano

Nie, jeśli dane do itemów tj. ID / cena / ilość są tylko w cmdchat... dlatego ja jestem zwolennikiem wersji z MySQL + funkcja wyciągająca konkretny rekord. Wtedy wystarczy jeden "if" do sprawdzania czy przesłane id jest w tabeli, a cenę nie bierzemy z clienta tylko z MySQL. Dodatkowy if na sprawdzenie, czy gracz ma miejsce w EQ i tyle.

Dokładnie.

Opublikowano

Ale przecież możemy dać tablicę do questa i za pomocą questa wysyłać do clienta, można i tak.

Opublikowano

Ale przecież możemy dać tablicę do questa i za pomocą questa wysyłać do clienta, można i tak.

Tu bardziej chodzi o wygodę. Przez MYSql możesz edytować sklep bez resa. Po 2 jeśli wybierasz tablice, to musisz ją zamieścić w funkcji lub 2x w queście. Tablica sama w sobie mała wcale nie jest, bo w sumie musi posiadać ok 120 wartości. Przy pomocy MYSql można też łatwiej zrobić ciekawsze warunki zabezpieczające quest. Każdy robi jak mu wygodniej, tym razem jednak uważam, że lepszym rozwiązaniem jest tabelka. :).

Opublikowano

Tu bardziej chodzi o wygodę. Przez MYSql możesz edytować sklep bez resa. Po 2 jeśli wybierasz tablice, to musisz ją zamieścić w funkcji lub 2x w queście. Tablica sama w sobie mała wcale nie jest, bo w sumie musi posiadać ok 120 wartości. Przy pomocy MYSql można też łatwiej zrobić ciekawsze warunki zabezpieczające quest. Każdy robi jak mu wygodniej, tym razem jednak uważam, że lepszym rozwiązaniem jest tabelka. :).

Więc czekam na Twój serwer, powiedz tylko w jakich questach używasz query a pokażę Ci co robi się z bazą <3

1384449750-U247153.png

Opublikowano

Więc czekam na Twój serwer, powiedz tylko w jakich questach używasz query a pokażę Ci co robi się z bazą <3

Jeśli chcesz uceglić bazę na maszynie z 2 takimi procesorami:

http://ark.intel.com/products/64595/

to nie pozostaje mi nic więcej jak życzyć ci powodzenia. Oczywiście czuj się zaproszony :). Natomiast operowanie tablicą z 120-160 parametrami:

40x id
40x ilosc
40x cena
i ewentualnie
40x ilość slotów zajmowanych przez item

wcale nie jest takie piękne (w tym przypadku). Jest jeszcze opcja odczytu z pliku txt, lecz jest to wolniejsze niż wyciąganie danych z MYSql. Ktoś mi na PW pisał, żeby zrobić to na event_flag... to lepiej już wcale tego nie robić.

Opublikowano

Jeśli chcesz uceglić bazę na maszynie z 2 takimi procesorami:

http://ark.intel.com/products/64595/

to nie pozostaje mi nic więcej jak życzyć ci powodzenia. Oczywiście czuj się zaproszony :). Natomiast operowanie tablicą z 120-160 parametrami:

40x id
40x ilosc
40x cena
i ewentualnie
40x ilość slotów zajmowanych przez item

wcale nie jest takie piękne (w tym przypadku). Jest jeszcze opcja odczytu z pliku txt, lecz jest to wolniejsze niż wyciąganie danych z MYSql. Ktoś mi na PW pisał, żeby zrobić to na event_flag... to lepiej już wcale tego nie robić.

Robienie tego pod event_flagiem to także idiotyzm. Najlepiej to zrobić z pliku tekstowego. I bawi mnie stwierdzenie "txt jest wolniejsze od mysql" ;)

A, muszę Cię uświadomić, ten procesor Ci wiele nie da.

1384449750-U247153.png

Opublikowano

Robienie tego pod event_flagiem to także idiotyzm. Najlepiej to zrobić z pliku tekstowego. I bawi mnie stwierdzenie "txt jest wolniejsze od mysql" ;)

A, muszę Cię uświadomić, ten procesor Ci wiele nie da.

Zrobienie tego przez tabelke od normalnych sklepow z gory tez odradzam. Niby najlepsze rozwiazanie, ale tworzy to fajnego buga, a wiem, ze conanmniej jedna osoba tak zrobila. Umieszczony zostal tam warunek, ze jesli id npc jest rowne temu przekazanemu z questa, to walutą sklepu maja nie byc yang tylko punkty. Wystarczy na stale zmienic w cliencie id i zanegowac cmdchat od tego, by miec caly sklep za yang. Nawet jesli cena itemu bedzie wynosila 2kkk to i tak jest to mniej np. za kostium niz SMS. Ten sklep jest troche zbrakowany, trzeba np. samemu dorobic sobie opcje przeciagania itemu, bo dziala tylko klikniecie. Quest praktycznie caly do wymiany, masa brakujacych wpisow z game.py. Ale to dobrze, przynajmniej byle kto tego nie doda.

Opublikowano

Wszystko pięknie tylko jak klikam PPM w sklepie na Item to mi się otwiera oknienko run. Masakra :)

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

Wszystko pięknie tylko jak klikam PPM w sklepie na Item to mi się otwiera oknienko run. Masakra :)

Client błędnie odczytuje id questa wysyłanego za pomocą q.getcurrentquestindex() lub nie zrobiłeś resa serwera (samo reload q nie wystarczy do tego).

Wersja robiona na podstawie pomysłu Isair (część kodu uishop.py) oraz Warnox (przeciąganie itemu, obsługa itemów 2-3 slot oraz wyświetlanie ilości waluty w oknie - ja dorobiłem jeszcze obsługę do sklepów za Yang):

Ux8HlXh.gif

Opublikowano

jak dodam

self.wndISSlot = self.GetChild("IS_Slot")

to wywala klienta i w syser

1125 17:25:21275 ::
uiInventory.py(line:136) __LoadWindow
ui.py(line:2684) LoadScriptFile
exception.py(line:36) Abort

InventoryWindow.LoadWindow.LoadObject - exceptions.SystemExit:

1125 17:25:21275 :: ============================================================================================================
1125 17:25:21275 :: Abort!!!!

czemu jak to naprawic jak tego nie dodaje to wszystko ok i normalnie wie włącza help

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...