Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[quest]Sklepy za inna walutę

Isair

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Client błędnie odczytuje id questa wysyłanego za pomocą q.getcurrentquestindex() lub nie zrobiłeś resa serwera (samo reload q nie wystarczy do tego).

Wersja robiona na podstawie pomysłu Isair (część kodu uishop.py) oraz Warnox (przeciąganie itemu, obsługa itemów 2-3 slot oraz wyświetlanie ilości waluty w oknie - ja dorobiłem jeszcze obsługę do sklepów za Yang):

Ux8HlXh.gif

Dzięki podziałał reset serwer tylko teraz jak kupuję to nie zabiera mi Punktów IS anie nie dostaję itemu. Klikam Tak i nic :D Wiesz może dlaczego?

I jak dodać żeby pokazywało mi punkty PO bo ciągle piszę 0 a mam 1317 ... :D

@2down:

Co dodać:

http://wklej.to/0uoAy

Gotowe:

http://wklej.to/yYA6Q

Jeżeli Ci pomogłem. Kliknij 1387468256-U352037.png, Dzięki :)

Opublikowano

jak dodam

self.wndISSlot = self.GetChild("IS_Slot")

to wywala klienta i w syser

1125 17:25:21275 ::
uiInventory.py(line:136) __LoadWindow
ui.py(line:2684) LoadScriptFile
exception.py(line:36) Abort

InventoryWindow.LoadWindow.LoadObject - exceptions.SystemExit:

1125 17:25:21275 :: ============================================================================================================
1125 17:25:21275 :: Abort!!!!

czemu jak to naprawic jak tego nie dodaje to wszystko ok i normalnie wie włącza help

inventory window nie wyedytowałeś

aFMA3pg.png

Opublikowano

inventory window nie wyedytowałeś

aa jeszcze jedna uwaga nie mam inventorywindow w loclale/pl/ui

mam go w uiscript to jest jakis problem ?

@Edit

mógł by mi ktos dodac pole w inventorywindow

http://wklej.to/UCKLh

lajki czekają

Opublikowano

import event

event.QuestButtonClick(constInfo.sklepik) ## otwieramy niewidzialny button questu, żeby otworzyć musimy kliknąć pierw na NPC, który będzie go ustawiał by skrypt ustawił nam to w kliencie.(A jeśli nam się nie chce to można w pętli przejebać wszystkie questy nie wiem, 200-300? Nie więcej pewnie jest na X serwerze.

net.SendQuestInputStringPacket(11299) ## wpisujemy jakie chcemy ID przedmiotu, który chcemy otrzymać.

net.SendQuestInputStringPacket(0) ## wpisujemy za ile chcemy kupić przedmiot.

net.SendQuestInputStringPacket(1) ## wpisujemy ilość przedmiotu. (jeśli można łączyć to 200)

Pozdr.

50596142255057180250.png

Opublikowano
import event
event.QuestButtonClick(constInfo.sklepik) ## otwieramy niewidzialny button questu, żeby otworzyć musimy kliknąć pierw na NPC, który będzie go ustawiał by skrypt ustawił nam to w kliencie.(A jeśli nam się nie chce to można w pętli przejebać wszystkie questy nie wiem, 200-300? Nie więcej pewnie jest na X serwerze.
net.SendQuestInputStringPacket(11299) ## wpisujemy jakie chcemy ID przedmiotu, który chcemy otrzymać.
net.SendQuestInputStringPacket(0) ## wpisujemy za ile chcemy kupić przedmiot.
net.SendQuestInputStringPacket(1) ## wpisujemy ilość przedmiotu. (jeśli można łączyć to 200)
Pozdr.

Możemy też usunąć linijkę odpowiadającą za "znikanie" inputa z uiquest i będziemy to wpisywać w grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...