Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Stwórz własną broń

Flinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można taką broń narysować własno ręcznie na kartce?

Tak, można ;)

Sprawa z pracą miyoshi wyjasniona-nie zlamala regulaminu, praca zaakceptowana.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

To się jeszcze spytam. Może to być praca wzorowana na jakiejś broni? czy też 100% własna. Oceniacie wykonanie i pomysł?

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Ban Julietty jest nieuzasadniony. W zasadach zabronione jest kradnięcie czyichś prac / Kopiowanie pracy.

Julka nie zrobiła żadnej z tych rzeczy, ona po prostu skorzystała z materiału bazowego i go zedytowała.

To tak jakbyś w fanarcie rozdawał bany za tworzenie prac z wykorzystaniem materiałów niestworzonych przez ciebie, bez sensu.

Jeśli chciałeś uniknąć takich przypadków to mogłeś doprecyzować regulamin, tak, żeby edycja była niedozwolona. Na podstawie obecnego regulaminu ban jest zupełnie bezpodstawny i powinien zostać ściągnięty.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ban Julietty jest nieuzasadniony. W zasadach zabronione jest kradnięcie czyichś prac / Kopiowanie pracy.

Julka nie zrobiła żadnej z tych rzeczy, ona po prostu skorzystała z materiału bazowego i go zedytowała.

To tak jakbyś w fanarcie rozdawał bany za tworzenie prac z wykorzystaniem materiałów niestworzonych przez ciebie, bez sensu.

Jeśli chciałeś uniknąć takich przypadków to mogłeś doprecyzować regulamin, tak, żeby edycja była niedozwolona. Na podstawie obecnego regulaminu ban jest zupełnie bezpodstawny i powinien zostać ściągnięty.

Konkurs polega na stworzenie swojej broni nie edytowania już stworzonej broni.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Konkurs polega na stworzenie swojej broni nie edytowania już stworzonej broni.

Dlaczego więc dopuszczona została ta praca:

Bro1440naKonkurs_zpsa27e0bab.png

I ta:

i0w7qy2ybb3p.png

I ta:

2y02.png

Skoro odwzorowują one istniejące w rzeczywistości bronie? Gdzie tu "tworzenie"?

Ban dalej jest bezzasadny i niezgodny z regulaminem. Nazwa konkursu to nie punkt regulaminu.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Dzięki Ravgor (następnym razem ogarniaj organizacje konkursu) za warna i zero reklamy tego tematu..,

Skoro to nie jest niby plagiat:
http://www.mpcforum.pl/topic/1081273-konkurs-stworz-wlasna-bron/page-2#entry9395323

To co z tym? (ta sama sytuacja - przerobiony render z gry):
http://www.mpcforum.pl/topic/1081273-konkurs-stworz-wlasna-bron/page-2#entry9394989

9obpmnjr.png

Opublikowano

Dzięki Ravgor (następnym razem ogarniaj organizacje konkursu) za warna i zero reklamy tego tematu..,

Skoro to nie jest niby plagiat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1081273-konkurs-stworz-wlasna-bron/page-2#entry9395323

To co z tym? (ta sama sytuacja - przerobiony render z gry):

http://www.mpcforum.pl/topic/1081273-konkurs-stworz-wlasna-bron/page-2#entry9394989

Już sytuacja została rozwiązana.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Nie wydaję mi się aby był tu ktoś kto umie zrobić takie prace:

Dlaczego więc dopuszczona została ta praca:

Bro1440naKonkurs_zpsa27e0bab.png

I ta:

i0w7qy2ybb3p.png

I ta:

2y02.png

Skoro odwzorowują one istniejące w rzeczywistości bronie? Gdzie tu "tworzenie"?

Ban dalej jest bezzasadny i niezgodny z regulaminem. Nazwa konkursu to nie punkt regulaminu.

@Edit, i czy tu jest sens że członek Mpc Graphic Team bierze udział w konkursie? Według mnie tak nie powinno być. 1: inni szans nie mają :/ 2: albo jest jurem lub po prostu jest moderatorem tego działu, wgl by to nie pasowało!

Opublikowano

Nie wydaję mi się aby był tu ktoś kto umie zrobić takie prace:

@Edit, i czy tu jest sens że członek Mpc Graphic Team bierze udział w konkursie? Według mnie tak nie powinno być. 1: inni szans nie mają :/ 2: albo jest jurem lub po prostu jest moderatorem tego działu, wgl by to nie pasowało

to źle ci się wydaje bo ta górna praca czyli ta moja jest wykonana w 100% by ME

Logo_IGracze.png

Opublikowano

to źle ci się wydaje bo ta górna praca czyli ta moja jest wykonana w 100% by ME

Na pewno ty ją sam robiłeś? pobrać jakiś obrazek z bronią (np taki,

6561611.jpg

) zrobić jego outline w photoshopie lub gimpie, pozmieniać kolory, usunąć parę błędów/rzeczy i tyle, bardzo fajny w 100% twoje oO

Opublikowano

Na pewno ty ją sam robiłeś? pobrać jakiś obrazek z bronią (np taki,

6561611.jpg

) zrobić jego outline w photoshopie lub gimpie, pozmieniać kolory, usunąć parę błędów/rzeczy i tyle, bardzo fajny w 100% twoje oO

Ej no, ale przecież to jest konkurs "stwórz własną broń", czyli weź istniejącą i ją przerób. :v Tak, to była ironia.

Ja jestem chyba jakaś inna, bo zupełnie inaczej rozumiem sens tego konkursu, albo organizator (a przynajmniej osoba, która pisała temat) nie umie określić wymagań. ;)

Opublikowano

Według mnie, to ten konkurs to jeden wielki SYF! źle wyjaśniony itp... wszędzie plagiaty! te co były nie zaakceptowane to teraz już są DA FAQ? co to ma być? albo organizator boi się że źle kogoś osądził itp... Miało być stworzenie własnej broni ręcznie w jakimś programie albo na kartce ołówkiem. A nie pobrać jakąś już gotową czy coś i dodać flagę Polski czy coś! dla mnie to tylko jeden wielki śmietnik wgl to jest dział "FPS" Więc nie wiem skąd tu się wzięły się miecze i topory (sam narysowałem topór :D). Tak samo nie wydaję mi się aby ktoś zrobił coś bardzo realnego i nie był w "MGT" FAKE, FAKE i jeszcze raz FAKE! tylko warny i bany za takie coś! Oraz ja nie widzę sensu aby ktoś z MGT brał udział wy konkursie!

JA JESTEM ZA TYM ABY ZROBIĆ KONKURS NA NOWO! I DOPRACOWAĆ REGULAMIN ITP... ORAZ BY ORGANIZATOR NAWET NIE WNIKAŁ W TO ŻE KTOŚ MU NAPISAŁ ŻE TO MOJA PRACA ITP... Oraz aby za każdą pracę (czyli chęci) było -5% jak ktoś ma coś na koncie!

Opublikowano

Według mnie, to ten konkurs to jeden wielki SYF! źle wyjaśniony itp... wszędzie plagiaty! te co były nie zaakceptowane to teraz już są DA FAQ? co to ma być? albo organizator boi się że źle kogoś osądził itp... Miało być stworzenie własnej broni ręcznie w jakimś programie albo na kartce ołówkiem. A nie pobrać jakąś już gotową czy coś i dodać flagę Polski czy coś! dla mnie to tylko jeden wielki śmietnik wgl to jest dział "FPS" Więc nie wiem skąd tu się wzięły się miecze i topory (sam narysowałem topór :D). Tak samo nie wydaję mi się aby ktoś zrobił coś bardzo realnego i nie był w "MGT" FAKE, FAKE i jeszcze raz FAKE! tylko warny i bany za takie coś! Oraz ja nie widzę sensu aby ktoś z MGT brał udział wy konkursie!

JA JESTEM ZA TYM ABY ZROBIĆ KONKURS NA NOWO! I DOPRACOWAĆ REGULAMIN ITP... ORAZ BY ORGANIZATOR NAWET NIE WNIKAŁ W TO ŻE KTOŚ MU NAPISAŁ ŻE TO MOJA PRACA ITP... Oraz aby za każdą pracę (czyli chęci) było -5% jak ktoś ma coś na koncie!

To, że ktoś jest w MGT nie znaczy, że nie powinien brać udziału w konkursie. :v Ja zrobiłam rybę-łódź i czo? :D Ale przynajmniej jest to moja broń. Co nie zmienia jednak faktu, że konkurs jest dość mocno niedopracowany, a ban nadany przez Ravgora śmieszny, bo takim tokiem myślenia to 99% osób, które wrzuciły tu prace powinny zostać zbanowane. :)

Opublikowano

Najpierw piszecie, że nie wolno używać stocków itp a akceptujecie takie prace.

Miałem wziąć udział w tym konkursie ale jak widzę takie partaczenie to odpuszczam bo nie ma sensu.

Ktoś tu powinien się wziąć za osoby z rangami które na dobrą sprawę gówno potrafią a rangi mają z dupy lub za kolesiostwo.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...