Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MCNext Beta - Launcher minecraft nonpremium!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem nie zaśmiecać tego działu minikraftem, nowy temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1085979-dllauncherforge-mcnext-szybki-lekki-intuicyjny-launcher-nonpremium/?p=9400473

(Jak możesz, prosiłbym o napisanie czegoś tam, by ludzie nie znający tego tematu mogli zaczerpnąć opinii innych)

logo.png

Siemka, chciałbym przedstawić wam launcher do gry minecraft. Został on napisany od zera, w 100% przezemnie.

Widząc że gdy stare launchery przestały działać, na ich miejsce pojawiła się masa nowych, jednych lepszych, drugich gorszych. Jedne miały masę funkcji, drugie mało. Ale wszystkie albo były wolne, albo trudne do obsługi, albo budziły różne kontrowersje....

Postanowiłem stworzyć ten launcher, rozwijać go zachowując prostotę i przejrzystość, ale by nie ucierpiał na funkcjach :)

Funkcje launchera

• Łatwa zmiana ilości pamięci RAM dla minecraft.
  • Łatwa zmiana wielkości okna minecraft, w tym predefiniowane rozdzielczości 360p, 480p, 720p i 1080p
  • Szybkie pobieranie zasobów prosto z minecraft.net
  • Prosty wybór wersji
  • Gra nonpremium

Oficjalna strona

Strona na której znajdziecie link do pobrania launchera, changelog i wiele więcej :)

http://mc-next.tk/

Przenieś mnie!

Zrzuty ekranu

screen_menu.png

screen_opcje.png

Przyszłe zmiany

• Naprawa obsługi Forge Naprawiono w 1.0.06
  • Automatyczne pobieranie Forge Dodane w 1.0.08!
  • Szybki link do folderu mods i resourcepacks
  • Wsparcie dla wielu języków
  • Logowanie premium
  • Changelog wbudowany w launcher
  • Changelog minecrafta wbudowany w launcher
  • Wersja portable

(Priorytet: Niski, Normalny, Wysoki)

Podsumowanie

Zapraszam do komentowania, wytykania wad, bo to jest beta, i właśnie chodzi o to by zgłaszać bugi, sugerować zmiany :) Pozdrawiam!

Opublikowano

Jest to wersja beta i jeszcze nie wprowadziłem obsługi ani forge, ani modów. Napewno zostanie to dodane w wersji finalnej, możliwość instalacji forge, optofine i innych większych modów, lub własnych ręcznie. Jak to będzie, zobaczymy. Dzięki za opinię :)

Opublikowano

Czego użyłeś do designu buttonó, inputów itp?

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

• Po pobraniu wszyskich zasobów, uruchomisz minecrafta w dokładnie 2 sekundy!

Mi minecrafta uruchomiło w 9 sekund.

Ale ogólnie launcher ładny i dobry.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Czas mierzyłem po wyłączeniu w opcjach sprawdzania resources, bo sprawdzanie ich za każdym razem jest trochę bez sensu :)

Też miałem wyłączone xD

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Aktualizacja 1.0.01

• Zmieniony wygląd ustawień, możliwość wyboru predefiniowanych rozdzielczości
  • Pobieranie Resources ~44% szybciej.
  • W wypadku uszkodzenia zapisu ustawień, zostają przywrócone do domyślnych tylko te uszkodzone.
  • Kilka mniejszych poprawek

@edit

Aktualizacja 1.0.02

• Zapisywanie szerokości i wysokości okna było odwrócone (lolz :D)
  • Folder logs tworzy się w .minecraft zamiast w katalogu launchera.
Opublikowano

Mam problem w grze nie występuje dzwięk.

Edit:

Po za tym przydałoby się żeby zapisywał nick aby nie trzeba było go ponownie wpisywać przy starcie.

Edit

Dzwięk po czasie powrócił

Po co mi to? Zawsze ktoś to usuwa! -.-

Opublikowano

Mam problem w grze nie występuje dzwięk.

Edit:

Po za tym przydałoby się żeby zapisywał nick aby nie trzeba było go ponownie wpisywać przy starcie.

Edit

Dzwięk po czasie powrócił

Właśnie ci miałem pisać że ja dźwięk mam :) A co do tego nicku to niby jest to zaimplementowane, ale najwidoczniej jest zbugowane. Postaram się to jak najszybciej naprawić. Dzięki za zgłoszenie :)

@edit

Czekam na propozycje co dodać/poprawić :)

Opublikowano

Aktualizacja Beta 1.0.03

• Lepszy system zarządzania wersjami, od teraz możemy uruchomić Forge i inne lokalne wersje!
  • Ogólne poprawki i optymalizacja kodu
  • Naprawa zapamiętywania nicku
  • Poprawa wydajności

Znane bugi

Niektóre dźwięki (np. dźwięki menu, chodzenia) nie działają w nowych wersjach, działają jedynie w tych poniżej 1.6. Jest to spowodowane różną architekturą folderów, mojang strasznie to zwalił bo przez to kilkanaście dźwięków trzeba zapisywać drugi raz pod inną lokalizacją przez co zajmują więcej miejsca. Znacznie więcej. Ale mus to mus, dodam to w kolejnej wersji :)

Jeśli bardzo chcecie mieć dźwięki, to należy odpalić oryginalny launcher, poczekać kilka minut aż pobierze sobie dźwięki (nie trzeba się logować) i wtedy odpalić mój launcher :)

Opublikowano

Aktualizacja Beta 1.0.04

• Naprawione dźwięki, od teraz wszystko działa :D
  • Wymuszenie aktualizacji launchera jeśli jest starszy niż 2 wersje.
  • Mniejsze poprawki.

Znane bugi

Launcher nie radzi sobie z pobraniem bibliotek dla nieoficjalnych wersji. Czyli np. Forge, zaś instalator forge woła o oficjalny launcher podczas instalacji. Postaram się to jak najszybciej naprawić.

@edit

Sorry za post pod postem, nie zaóważyłem :P Jak komuś to przeszkadza to moderator może połączyć z tym wyżej :ninja:

Opublikowano

Aktualizacja Beta 1.0.04

• Naprawione dźwięki, od teraz wszystko działa :D
  • Wymuszenie aktualizacji launchera jeśli jest starszy niż 2 wersje.
  • Mniejsze poprawki.

Znane bugi

Launcher nie radzi sobie z pobraniem bibliotek dla nieoficjalnych wersji. Czyli np. Forge, zaś instalator forge woła o oficjalny launcher podczas instalacji. Postaram się to jak najszybciej naprawić.

@edit

Sorry za post pod postem, nie zaóważyłem :P Jak komuś to przeszkadza to moderator może połączyć z tym wyżej :ninja:

Taka rada

Odpal Launcher'a (zwykłeego) z forge.

Następnie dodaj do swojej paczki cały folder libaries. (do paczki, który pobiera launcher)

I powinno wszystko grać :)

Btw

Fajny launcher ;P

Opublikowano

Taka rada

Odpal Launcher'a (zwykłeego) z forge.

Następnie dodaj do swojej paczki cały folder libaries. (do paczki, który pobiera launcher)

I powinno wszystko grać :)

Btw

Fajny launcher ;P

Wiem że tak można, ale mimo wszystko nie chcę by launcher był uzależniony od mojej strony, a co ważniejsze, chcę, by w wypadku jakiś zmian wprowadzonych przez team forge launcher sam wszystko zaktualizował. Inaczej mówiąc : by był niezawodny :)
Opublikowano

Może dodaj opcję która dodaje możliwość sprawdzenia folderu mods z forge oraz sourcemods czy jakoś tak i aby był przycisk otwarcia tego folderu i aby wykrywał pliki dodaj różne opcje językowe launchera tzn

Polski

Ang itp itp

jakoś to ładnie ułóż może wprowadź system nowości w launcherze tak zwany change log (nwp jak to się pisze :) ) dodaj najnowsze wiadomości z strony

minecraft.net 

oraz twittera jeb'a i notcha.

Opublikowano

Apropos zainstalowałem forge (forge instaler 1.6.4) a minecraft nie chce mi się uruchomić na tej wersji. Gdy klikam graj nawet javy jako procesu w menedżer zadań nie ma.

Edit:

Spoko nie zauważyłem. Mam nadzieję że problem zostanie naprawiony szybko.

Po co mi to? Zawsze ktoś to usuwa! -.-

Opublikowano

Apropos zainstalowałem forge (forge instaler 1.6.4) a minecraft nie chce mi się uruchomić na tej wersji. Gdy klikam graj nawet javy jako procesu w menedżer zadań nie ma.

Napisałem w "Znane bugi" że launcher nie radzi sobie z forgem, pracuję nad tym. Wywala błędy, podejrzewam że chyba nie załącza bibliotek forge czy coś w tym stylu bo nawet nie znajduje klasy startującej w minecrafcie. Spokojnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...