Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MCNext Beta - Launcher minecraft nonpremium!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się włącza launcher to zamiast nicku wpisanego w Launcher jest nick "Test" cały czas.

To niestety tylko u ciebie, bo przed chwilą sprawdziłem i wszystko działa ;) Napewno używasz najnowszej wersji? W sensie 1.0.04 , upewnij się bo pamiętam że właśnie z tym był problem w starszych wersjach ale teraz już wszystko działa :)

Opublikowano

Dalej to samo. Nick zmienia się na "Test". Kolega ma to samo.

W kodzie masz wpisane, że używa username "Test".

private String username = "Test";

Nie powinno tam być czasem string, aby zamiast Test był nick wpisany w polu przy launcherze :)?

Opublikowano

Dalej to samo. Nick zmienia się na "Test". Kolega ma to samo.

W kodzie masz wpisane, że używa username "Test".

private String username = "Test";

Nie powinno tam być czasem string, aby zamiast Test był nick wpisany w polu przy launcherze :)?

Okazało się że masz rację :D Wynikło to z tego, że przerobiłem ten kod by odczytywał nick, potem bawiąc się bitbucket straciłem cały kod (o ironio, na szczęscie teraz jest bezpieczny na ... bitbucket), więc zdekompilowałem z tej .jar którą miałem, a o tych zmianach zapomniałem :P Wielkie dzięki, 5 i like leci :D

Aktualizacja Beta 1.0.05

• Naprawiono błąd z nickiem :P
Opublikowano

Jak idzie sprawa z forge? Chciałbym jak najprędzej grać na modyfikacjach na tym launcherze.

Po co mi to? Zawsze ktoś to usuwa! -.-

Opublikowano

Jak idzie sprawa z forge? Chciałbym jak najprędzej grać na modyfikacjach na tym launcherze.

Niestety najwcześniej jutro/pojutrze gdyż mam w domu remont i utrudniony dostęp do komputera (piszę teraz z tabletu)

@down

Dzięki, każda opinia się liczy :)

Opublikowano

Aktualizacja Beta 1.0.06

• Możliwość uruchomienia Forge!
  • Zmiany w gui podczas wczytywania, ogólna optymalizacja.
  • Informowanie o krytycznych błędach (Od teraz zawsze będzie wiadomo "co się dzieje")
  • Ogólne poprawki kodu.

Jak uruchomić forge (tymczasowo)

Launcher jeszcze nie potrafi sam pobierać forge, narazie jedynie wyświetla je na liście, ale przy próbie uruchomienia ich wystąpią błędy.

Aby pobrać forge trzeba:

Aby odpalić forge trzeba:

• Odpalić MCNext
  • Wybrać zainstalowane Forge z listy (jeśli wybierzemy jakieś które nie jest zainstalowane, to wystąpią błędy, trzeba będzie spróbować jeszcze raz)
  • Grać ! :D

Opublikowano

launcher ma problem z pobieraniem plików, pobieranie zatrzymuje się co chwilę i trzeba kilka razy zresetować launcher, żeby znowu pobrał trochę MB...

lolol

Opublikowano

launcher ma problem z pobieraniem plików, pobieranie zatrzymuje się co chwilę i trzeba kilka razy zresetować launcher, żeby znowu pobrał trochę MB...

To nie wina launchera, dzisiaj problemy mają serwery amazona na których mojang przechowuje pliki. Jestem tego pewien bo oryginalny launcher też sra błędami :)

1. Wchodzimy na

https://s3.amazonaws.com/Minecraft.Resources/sounds.json

2. Widzimy "SlowDown" "Please reduce your request rate."

3. Stwierdzamy że każdemu się to pojawia

4. Wynosimy wnioski

Serwer traktuje każdego jako hakjera który wysyła pierdylion zapytań do serwera na sekundę i nas blokuje lub jest przeciążony. Obstawiam to 1.

Opublikowano

To nie wina launchera, dzisiaj problemy mają serwery amazona na których mojang przechowuje pliki. Jestem tego pewien bo oryginalny launcher też sra błędami :)

1. Wchodzimy na

https://s3.amazonaws.com/Minecraft.Resources/sounds.json

2. Widzimy "SlowDown" "Please reduce your request rate."

3. Stwierdzamy że każdemu się to pojawia

4. Wynosimy wnioski

Serwer traktuje każdego jako hakjera który wysyła pierdylion zapytań do serwera na sekundę i nas blokuje lub jest przeciążony. Obstawiam to 1.

Poczekam jeszcze trochę, udało mi się pobrać minecrafta ale nie ma dźwięków xD

Fajny ten launcher, bardzo szybko się uruchamia i minecrafta, jest lekki i nie ma w nim żadnych wirusów :)

lolol

Opublikowano

Aktualizacja 1.0.08

• Automatyczne pobieranie i instalacja Forge ! (Tyle opcji, takie proste, forge, wow)
  • Możliwość filtrowania wersji (Np. wyświetlenia tylko Forge i Release, albo np. tylko snapshoty, albo alphy. Wow)
  • Kolorowe wersje i wskazanie które są już pobrane na liście.
  • Podczas błędu pobierania danego pliku w resoruces okienko z nim nie wyświetli się ( Zrobiłem tak z powodu niedawnych problemów mojangu z serwerem)
  • Ogólna optymalizacja i poprawki w kodzie

Znane bugi

BRAK !

Opublikowano

Dodaj opcję: Pobierz z nieautoryzowanego źródła (np dźwięki właśnie itp z twojej strony) na wypadek gdyby tak jak teraz nie działało pobieranie dźwięków

lolol

• 6 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...